Halimden anlayacağına......

06kelebek_s

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2017
764
556
23
Okuyanlara ilgilenenlere şimdiden sonsuz teşekkürler...

2 yıllık evliyim, son 1 aydır annemlerdeyim. 6 aylık bebeğim var. Eşimle şiddetli geçimsizlik yaşayınca annemlerde kaldım. Eşimle ne olacağımız belli değil. Gittikçe daha da kırgın hissediyorum.
Eski arkadaşlarımla görüşmüyorum. Eşimin kıskançlığından dolayı hepsiyle mesafe koydum arama. Kız kardeşim var. İstiyorum ki şu zor zamanlarımda ilgilensin benimle. Zaten çalışıyor kendisi ilgi dediysem konuşmaktan başka birşey beklemiyorum. Ama az önce o kadar üzüldüm ki... Bugün yağmura karışıp karışmamak arasında gidiyor zaten gözlerim bir de üstüne kız kardeşim halimden anlamayınca resmen kalbimin acıdığını hissettim!... Film izledik komşumuzun kızı da vardı. Saat nasılsa erken dedik bir film daha izleyelim dedik. O sırada kardeşim filmi ayarlarken ben de çayları tazeledim falan neyse. Komşu kızıyla sahi ne oldu da kavga ettiniz geldin falan diye laf açıldı. Ben de kavganın ilk başlama sebebini anlatıyordum. Düşünün konu benim açımdan ne kadar mühim. Kardeşim oradan off tamam abla hadi filmi açıyorum susun dedi çıkıştı birden. Ben de tamam kavganın sebebini anlatıyorum dedim kardeşim üstüne daha da azarlar tarzda susturdu film izleyeceğiz dediniz burada o kadar uğraştım açtım falan demeler... Neye uğradığımı şaşırdım. Yani parmaklarının ucunda olan bir filmi 5 dakika sonra başlatsa kim ne kaybederdi ki? Ya da şu psikolojimde anlatmaya ihtiyacım varken gerekirse o çok zahmet çekip! açtığı filmi (internetten açtığı film) izlemesek ne çıkardı? Komşumuzun kızı kardeşimin arkadaşı oluyor o bile çok bozuldu ve gitmek istedi. Kardeşim filmi kapattı tamam ben hatalıyım siz konuşun diyerek olayı büyüttü. Komşumuzun kızı evlerine gitti onu uğurladı sonra odasına girdi. Yanıma bile gelmedi konuyu konuşmak için... Evliliğim bitme noktasına gelmiş kardeşimin yaptığına bak! Halimden anlayacağına ben çıkışsam alttan alacağına şu yaptığı o kadar üzdü ki beni...

Annem bana üzülmesin diye belli etmiyorum ama bazen o kadar dayanılmaz geliyor ki yaşadıklarım. Ölmek rahmet diyorum ölsem keşke... Sonra hemen aklıma kızım geliyor ve onu düşünüp mutlu olmaya çalışıyorum. Kendimi oyalayacak birşeyler bulmaya çalışıyorum. Yapayalnız hissediyorum kendimi!... Derdimi paylaşabileceğim kimse yokmuş gibi hissediyorum. Kabıma sığamıyorum... Halim böyleyken kızkardeşim de beni anlamazsa kim anlasın...

Şu an hassas döneminizde olduğunuz için, ufak şeyler bile gözünüze büyük gibi görünebilir. Kardeşiniz haklı diyemem, uzatacağınız kadar büyük bir konu değilmiş ikinizin de.

Aman ha böyle hissedip, eşinizin yanına dönmeye kalkmayın. Eski konularınızı biliyorum

Siz dağına dayandınız, karına mı dayanamayacaksınız?

Abla kardeş arasında olur böyle şeyler kız kardeşiniz tabiki de hatalı ama düşünüyor kendinizi strese sokmayın hem 6 aylık bir kızınız da varmış. Onunla ilgilenin eşinizle olanlar için de hayırlısı neyse o olsun hakkınızda.

Kardeşin de gergindir. Bir durumdan dolayı sana patlamıştır cankm. Normalde böyle bir tepki vereceğini sanmıyorum. Ama insanlar gerçekten anlamıyorlar bizi. Ben de boşanma sürecindeyim. Davalık olduk. Kendi öz teyzem ben gecmısı konusunca kapat bu konuyu bosver diyor. Damdan düşen halden bilir. Bilmiyorlar ne yaşadığımızı. Basıt geliyor. Kendi düşen ağlamaz diyorlar. Onlara güzelce ne düşündüğünü ne yasağını neden konuşmaya ıhtıyacın olduğunu anlatmalısın. Konuşarak sakınlestigini ve bu süreçte gerekl olduğunu ğaylas aılenle.

En azından o sizin kanınız canınız ve bu süreçte herkesin sizi düşünmesini beklemeyin, hayal kırıklığı olur sizin için.
Bu süreçlerde herkes sizden daha çok üzüldüğünü belirtir hatta bazen suçlamalarda bile bulunabilir acı ama insanoğlu bencildir. Önemli olan sizin kalbinizden geçenler. Bebeğiniz ve kendiniz için güçlü olup biraz daha sabretmelisiniz allah kolaylık versin tüm kalbimle diliyorum

Kardeşinize haklı diyemem ama acaba sürekli anlattınız da bunaldı mı? Benim kardeşim olsa ben de anlattırmazdım sürekli anlatıp neden aklına gelsin ki diye sustururdum. En güzeli günlük tutun duygu ağırlığında yazdıkça rahatlarsınız.

Evet çok hassas bir dönemdeyim ama görseniz hep gülüyorum insanlara normal davranıyorum. Sorunlarımı da konuşmuyorum. Ama bugün çok ihtiyacını hissettim konuşabilmenin. Sanırım o yüzden çok incinmiş hissettim. Yoksa kardeşim de çok büyük birşey yapmadı. Olayı da uzatmadan kapattık çok ani gelişti yaşananlar. Ama ben beni anlasa diye iç geçirmedim desem yalan olur... Dönmeyi de düşünmüyorum birşeyler düzelirse ancak o zaman düşünebilirim. Sözleriniz bana güç verdi bu arada sağolun ama bazen gerçekten dayanmak çok zor geliyor

Kan bağı olması, kardesiniz olması, sizi anlayacağı anlamına gelmez. Gün gelir ki en büyük kazığı kardeşinden bile yersin.

Zorda kaldığınızda yanınızda bile olmazlar. Yaşadım biliyorum. Hiç takma kafana.

Aynen dediğiniz gibi damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlarmış. Sizin durumunuza da üzüldüm. İnşallah kolay atlatırsınız bu süreci. Anlattıkça rahatlarsınız halbuki... İnsanlar bunu nasıl düşünemiyor ki...

Onun dediginiz kim merak ettim?görüşüyor musunuz kardeşinizle?
Kardeşimin hocasindan. Hayir gorusuyorduk. Duzgun anlatamamis olabilirim. Kardesim saglik sektorunde. Rahatsizligim ortaya cikinca onun tavsiyesi uzerine tanidigi bir hocada tedaviye basladim. Ama evinde kalmam gerekiyordu esim de son hafta geldi. Tup bebek tedavisi ortalama 15 gun 20 gun suruyor. Kibarca bizi evden kovdu. Annem de araci oldu...
Amannn mevzu uzun ve derin...
Hayat iste nasil ve nereden yara alacagin belli olmuyor...

Niyetinin size cikismak degilde diğer arkadaşı susturmak olduğu geldi icimden nedense..çünkü sizinle empati yapacak durumda değilse bile en azından zor bir durumda olduğunuzun farkındadır bazı insanlar böyle insanların canını acıtan üzen şeyleri konuşmaktan pek hoşlanmazlar çünkü nasıl tepki vereceklerini pek kestiremezler eşimden biliyorum canını sıkan karşıdakini üzen bir durum varsa asla konuşmak istemez hemen konuyu dağıtacak birşey bulur mutlaka

kardeşinizin neden böyle davrandığını bilmiyorum
fakat ben, olaylar netleşene kadar, kol kırılır yen içinde kalır diyenlerdenim
daha boşanmamışsınız, neyin ne olacağı belli değil
ne gerek var konu komşuya yayılmasına boşanma sebebinizin?
bir şey olur boşanamazsınız, aaa gördün mü yalayıp yuttu derler
veya kardeşiniz arkadaşıyla kötü olur bir gün, tutar kardeşinizi hassas noktadan vurur falan
ben de olsam, tabi kardeşinizden biraz daha tatlı bir dille, hemen kapatırdım konuyu

hem o komşu kızını ne kadar tanıyorsunuz? belki kardeşiniz sizden fazla tanıyordur!
ilk sayfada yapılan bir yoruma da katılıyorum
belki de fazla anlattınız, ben de bazen bu sebeple annemi susturmak zorunda kalıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…