slm angel eda hoşgeldin cnmkaydirigubbakcemile5
ewet cnm mehmet serdar olucak adı :asigim:
5 aylık olduk artık cnm
rabbim sanada versin hayırlısıyla en kısa zamanda cnm:Saruboceq:
evet aslında birkez daha yapsan aşılama daha iyi olur .canım çatlatma iğnen ovitrelle olsun ama ona dikkat et. o iğne daha etkili.evet canım bizde öyle düşündük ama 1 aşılama daha düşünüyorum bu yaz değil diğe yaz da tüp bebek bakalım 1 yıl daha şans verelim belki olur
günaydın canımm mgünaydın kızlar..iyi sabahlar hepinize ben geldim..nasılsınız bugün..kayra,sekerkız67,citos2903,niran77,mercanayse,belenay,sinemis84,rengarenk..nasılsın?
hayırlısı olsun canım .inşallah gelecek ay olurselam kızlar test yaptım negatif :) rüyamın tersi çıktı :) önümüzdeki ay inşallah
hoşgeldin canım .ne güzel eşin de gelmiş.kızzz çalışmalara ordan da devam edin .haydi inşallah bebişle gelirsin türkiyeye.herkese belçikadan günaydın kızlarrrr :lepi:
sağsağlim vardım haber vereyim dedim,belki merak edenleriniz olmuştur kaydirigubbakcemile2
bugün konferansta sunumum var bana şans dileyin,eşim de geldi,bu ayı kaçıracağım diye korkuyordum ama inş önümüzdeki ay iyi haberlerimi veririm size,ikinci balayı olacak burası bize delikafadulden
türkiyeyle aramızda 1 saat zaman farkı var,fırsat buldukça girip yazıcam,hepinizi öpüyorum,tombilibu seni de öpüyorum bıldırcını da kaydirigubbakcemile2
kendinize iyi bakın kızlaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrralkisalkisalkis
selam kızlar.nasılsınız?bugün benim doktor kontrolüm var. klomen kullanmıştım. bakalım yumoşlar büyümüş mü.. görücez. dualarınızı eksik etmeyin.
1 yaşınızdayken sizi elleriyle besledi ve yıkadı. Bütün gece ağlayıp onu uyutmayarak teşekkür ettiniz
2 yaşınızdayken size yürümeyi öğretti Size seslendiğinde odadan kaçarak teşekkür ettiniz
3 yaşınızdayken size özenle yemekler hazırladı Tabağınızı masanın altına dökerek teşekkür ettiniz
4 yaşınızdayken elinize rengarenk kalemler tutuşturdu. Evin bütün duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz
5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi. Gördüğünüz ilk çamur birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz
6 yaşınızdayken okula kadar sizinle yürüdü. Sokaklarda "GİTMİYCEEEEEEM" diye ağlayarak teşekkür ettiniz
7 yaşınızdayken size bir top hediye etti. Komşunun camini kırarak teşekkür ettiniz
9 yaşınızdayken size piyano öğretmeni buldu. Notaları bir gün bile çalışmayarak teşekkür ettiniz
10 yaşınızdayken doğum günü partilerinden dans derslerine kadar her yere sizi arabayla götürdü. Arabadan fırlayıp giderken arkanıza bile bakmayarak teşekkür ettiniz
11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya götürdü. "Sen bizimle oturma" diyerek teşekkür ettiniz
12 yaşınızdayken zararlı TV programlarını seyretmenizi istemedi. O evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz
15 yaşınızdayken sizi yurtdışında yaz kampına gönderdi. Tek satir mektup yazmayarak teşekkür ettiniz
17 yaşınızdayken erkek arkadaşınızla partiye gitmenize izin verdi. Bir telefon bile etmeden sabaha karşı eve dönerek teşekkür ettiniz.
19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı,sizi arabayla kampusa götürdü ve eşyalarınızı taşıdı. Arkadaşlarınız alay etmesin diye kampus kapısında vedalaşarak teşekkür ettiniz
21 yaşınızdayken iş hayati ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi "Ben senin gibi olmayacağım" diyerek teşekkür ettiniz
22 yaşınızdayken kep giyme töreninizde size gururla sarıldı. Avrupa seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz
24 yaşınızdayken uzun suredir çıktığınız çocukla tanışmak istedi "Zamanını ben bilirim" diye tersleyerek teşekkür ettiniz
25 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı,sizin için hem mutlu oldu hem çok duygulandı. Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür ettiniz
30 yaşınızdayken bebek bakimi hakkında size akil vermek istedi. "Artık bu ilkel yöntemleri bırak"diyerek teşekkür ettiniz
40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğum gününü hatırlattı "Anne işim başımdan aşkın"diyerek teşekkür ettiniz
50 yaşınızdayken o çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye gittiğinizde mutlu oldu. Ona yaşlıların çocuk gibi nazlı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiniz
Derken bir gün..... o öldü. O güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa, o anda kalbinize bir yıldırım gibi düştü....
emeğine sağlık güzel yazılar. kaç yıllık evlisin. bebişin var mı?
a n n e l ı k
allah’in kadinlara nasip ettigi bu yuce paye ve vazife bazi sahislar tarafidan cok hafife aliniyor. Mesela bir meslek sahibi olabilmek icin kolej veya universite bitirilip, bazan okudugu sahada master veya doktora yapiliyor. Bunun yani sira insan yetistirmek icin gidilecek bir okul yok. ınsan yetistirmek icin sadece hamile kalmak yeterli degil. Bir insanin yetismesindeki en onemli rolu anneler oynar. Yavrusunun ilk ve hayat boyu surecek ogretmenligini buyuk bir fedakarlikla ustlenir. Onu yonlendirir, durust olmasini, caliskan olmasini, arkadaslariyla iliskilerinde nasil davranmasi gerektigini ogretir.
Bazi kisilerin hosuna gitmege bilir, ama bence en iyi anneler hayvanlardir. Yavrularini dunyaya getirir, onlari besler, yalar, paklar. Butun bildiklerini 6-8 hafta icinde yavrularina ogretir. Tehlikelerden korunma yollarini, dostlarini dusmanlarini, nasil avlanacaklarini tek tek ogretir.
Yillar once bir oglum henuz gozleri acilmamis bir kedi yavrusuyla eve geldi, annesini otomobil cignemis. Yavruyu damlalikla besleyerek buyuttuk. Hayatimda gordugum en cana yakin kedi idi. Cunku annesi ona hic bir sey ogretemeden olmustu. Biz onu sadece besleyip buyuttuk. Onu hayata hazirlamayi bilmiyorduk. 2-3 yasindayken calindi. Bulundugumuz sehirde gazeteye, radyoya ilan koydum ama bulamadik. Halbuki annesi ona yabanci insanlardan uzak durmasini ogretirdi. Biz onu buyutmus ama ona iyi bir anne olamamistik. Bu da ispat ediyor ki sadece besleyip buyutmek yeterli degil.
Bazi insanlar hayatta annelerinden babalarindan gormediklerini cocuklarina verirler. Cunku omur boyu o verdikleri seylerin eksikligini hissetmislerdir. Bazanda annelerinden babalarindan gorduklerini aynen cocuklarina yaparlar. Cunku onlar icin onlerinde bir ornek vardir onlarda o yoldan yururler.
Evet her bebegin bir karekteri vardir, genede cocuk yogrulup sekil verilmeye hazir bir hamura benzer. Ona ilk seklini anne verir. Simdi babanin hicmi rolu yok diyeceksiniz. Aile bir butundur. Anne ve baba birbirlerine destek vererek bebeklerini cok daha rahat buyutur ve rahatlikla kurduklari kurallari yurute bilirler. Besleme, uyku, banyo duzeninden baslar egitim. Cocugu oyuncaga bogmak, istedigi kadar tv seyrettirmek egitim degildir. Evde duzensiz kuralsiz buyuyen cocuk okulda daha ilerde de hayatta zorlanir. Okulun kurallari cocugu sikar, okulu sevemez. ılerde hayatinda da basariya ulasmasi guc olur.
Cocuk iki sekilde beslenir.birinci bedenen buyuyup gelismesi icin muntazam ogunlerde sut, mama, yemekle beslenerek. ıkinci ruh sagligi icin sevgiyle. Sevgi ruhun gidasidir. Her canli sevgiye muhtactir. Bitki, hayvan, insan hepsi sevilmek icin yasar. Sevgi dolu insanlar etrafina sevgi sacar ve hayatta rasladiklari guclukleri rahatlikla goguslerler. Su muhakkaktir ki sevgi verildikce cogalir. Sevilmek isteyen once sevmesini ogrenmelidir.
Cocukla arada oyle bir sevgi bagi kurmak gerekir ki her zaman ailesinin kayitsiz sartsiz arkasinda oldugundan emin olmalidir. Hic bir zaman cocuk annesinin veya babasinin sevgisini kaybedeceginden korkmamalidir. Bu demek degildir cocugun yaptigi hatalar hos gorulecek veya gormezden gelinecek. Asla cocugun iyiligi icin hatalarinin duzeltilmesi icabinda yaptigi hata icin cezalandirilmasi gerekir. Cocuga bir sey yasaklanir, veya o anlik hayir denirse sebebi onun anlayacagi sekilde izah edilmelidir.
Bu gunun cocuklari ne kadar iyi yetistirilirse dunyanin gelecegini o derece garantilemis oluruz. Elimizdeki yavrularimizi en iyi sekilde yetistirmek allah’in bizlere verdigi vazifeyi layigi sekilde yerine getirmek, bizlerin annelik ve insanlik gorevimiz. Butun annelere bu kutsal gorevlerinde basarilar dilerim.
cnm benım super bı yazı bu .okudugum ıkı kıtaba benzı abdulkadir durunun anaman ve 0dan 35 e dıye egıtım kıtapları var anne ve cocuk egıtı annenın karnında duştugu andan ıtı baren evrelerı nasıl davranılması gerektı hersey yazıo tavsıye ederım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?