Hamile kalmak isteyenler(kaç kişi kaldık?)

slm angel eda hoşgeldin cnmkaydirigubbakcemile5
ewet cnm mehmet serdar olucak adı :asigim:
5 aylık olduk artık cnm
rabbim sanada versin hayırlısıyla en kısa zamanda cnm:Saruboceq:

inşallah canım.bugün doktor kontrolüm var. yumurtalara bakacak büyüdü mü die? dua et bana olur mu?a.s.a.s.

1 yaşınızdayken sizi elleriyle besledi ve yıkadı. Bütün gece ağlayıp onu uyutmayarak teşekkür ettiniz

2 yaşınızdayken size yürümeyi öğretti Size seslendiğinde odadan kaçarak teşekkür ettiniz

3 yaşınızdayken size özenle yemekler hazırladı Tabağınızı masanın altına dökerek teşekkür ettiniz

4 yaşınızdayken elinize rengarenk kalemler tutuşturdu. Evin bütün duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz

5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi. Gördüğünüz ilk çamur birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz

6 yaşınızdayken okula kadar sizinle yürüdü. Sokaklarda "GıTMıYCEEEEEEM" diye ağlayarak teşekkür ettiniz

7 yaşınızdayken size bir top hediye etti. Komşunun camini kırarak teşekkür ettiniz

9 yaşınızdayken size piyano öğretmeni buldu. Notaları bir gün bile çalışmayarak teşekkür ettiniz

10 yaşınızdayken doğum günü partilerinden dans derslerine kadar her yere sizi arabayla götürdü. Arabadan fırlayıp giderken arkanıza bile bakmayarak teşekkür ettiniz

11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya götürdü. "Sen bizimle oturma" diyerek teşekkür ettiniz

12 yaşınızdayken zararlı TV programlarını seyretmenizi istemedi. O evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz

15 yaşınızdayken sizi yurtdışında yaz kampına gönderdi. Tek satir mektup yazmayarak teşekkür ettiniz

17 yaşınızdayken erkek arkadaşınızla partiye gitmenize izin verdi. Bir telefon bile etmeden sabaha karşı eve dönerek teşekkür ettiniz.

19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı,sizi arabayla kampusa götürdü ve eşyalarınızı taşıdı. Arkadaşlarınız alay etmesin diye kampus kapısında vedalaşarak teşekkür ettiniz

21 yaşınızdayken iş hayati ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi "Ben senin gibi olmayacağım" diyerek teşekkür ettiniz

22 yaşınızdayken kep giyme töreninizde size gururla sarıldı. Avrupa seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz

24 yaşınızdayken uzun suredir çıktığınız çocukla tanışmak istedi "Zamanını ben bilirim" diye tersleyerek teşekkür ettiniz

25 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı,sizin için hem mutlu oldu hem çok duygulandı. Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür ettiniz

30 yaşınızdayken bebek bakimi hakkında size akil vermek istedi. "Artık bu ilkel yöntemleri bırak"diyerek teşekkür ettiniz

40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğum gününü hatırlattı "Anne işim başımdan aşkın"diyerek teşekkür ettiniz

50 yaşınızdayken o çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye gittiğinizde mutlu oldu. Ona yaşlıların çocuk gibi nazlı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiniz

Derken bir gün..... o öldü. O güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa, o anda kalbinize bir yıldırım gibi düştü....

BebeĞım

en gÜlmek ıstedıĞınız anda o sızınle aslında sevıncını paylaŞmak ıster

hıÇ beklemedıĞınız dÜŞÜncelere daldıĞınızda o da dÜŞÜndÜklerınıze ÇÖzÜm bulmak ıÇın aslında sızınle dÜŞÜnmek ıster

bazen farkında olmadan dÜŞÜncelı halınızden sızı kurtaran belkı de odur

her duyguyu hısedersınız ama her duyguyu onun yaŞadıĞı gıbı yaŞayamazsınız

bazen hayatınızda oyuncaĞınız olsun dıye oyuncak olmak ıster

hÜznÜ sıze doĞallıĞıyla hısettırır ama gÖzlerınde umudun sonsuzluĞunu anlatır

bazen sıze yakınken sız ondan uzaksınız ama o sızden hep ulaŞılmak ıster

her gÜn aynalara saatlerce kendınızı verırsınız ama o zarafetın kendı doĞasında olduĞunu onurla anlatmak ıster

bazen ıstesenız bıle gÖzlerınızı yÜzÜnÜze hıÇ bu kadar yakıŞtıramazsınız

Öyle anlar olur kı delırırsınız Çıldırırsınız o ŞaŞkın bakıŞlarıyla aslında sızın ne duruma dÜŞtÜnÜzÜ anlamak ıster

ve asıl olgunluĞu onun sıze davranıŞlarından ancak ÖĞrenebılırsınız

an olur utanırsınız utangaÇlıĞınızı gızler yada bır Şekılde Örtmeye ÇalıŞırsınız ama o utangaÇlıĞını en doĞallıĞıyla apaÇık sıze gÖstermek ıster

utangaÇlıĞınızı belkı onun gıbı yaŞayabılırsınız ama onun gıbı asla anlatamazsınız

bazen neŞelenırsınız bazen sevıncınıcı en yakınlarınızla paylaŞırsınız ama neŞenız de sevıncınız de geÇıcıdır onun ne neŞesı ne sevıncı geÇıcı deĞıldır kalıcıdır

sıze sevdıklerınızle ve herkesle neŞelı olmanızı ve sevıncınızı paylaŞmasını ÖĞretmek ıster

bır dokunulmazlık bır anlaŞılmazlık sızın ÜzÜlmenızı Öfkelenmenızı saĞlar ama ona dokunulmazlık ÜzÜntÜsÜnÜ onu derınden etkıler ÇÜnkÜ o hep sevılmek anlaŞılmak ve dokunulmak ıster

sız onun bu doĞal ÜzÜntÜsÜnÜ hıÇ taklıt edebılırmısınız

daha Önce hıÇ gÖremedıĞınız ve yaŞayamadıĞınız bır Şeyı ılk gÖrdÜĞÜnÜzde sıze heyecan yerıne bazen korku bazen panık de verır ama o ne korkuyu ne panıĞı bılmez o heyecanı sıze anlatmak ıster

sız her Şeye bazen gırıŞmezsınız Çekınırsınız o gırıŞkendır hıÇ bır Şeyden Çekınmezdır ÇÜnkÜ sızın yarattıĞınız korkuyu o daha bılmıyordur

gÖzler varkı sıze sevmeyı ÖĞretır bakıŞlar var kı sıze hısetmeyı yaŞatır bu sızın deĞıl onun eserıdır

gÖzlerıne daldıkÇa hayatın ulaŞılmazlıĞını ve doyumsuzluĞunu tÜm renklerıyle sıze okumak ıster

belkı sızınle onun aranızdakı tek benzerlıĞınız uykularınızdır ama uyuduĞunuz yer ve zaman deĞıldır sız yerınızı ve zamanınızı seÇer Öyle uyursunuz o ne zaman nerde ısterse orda uyur

sız yerınızı ve zamanınızı kurallı ve programlı uygularsınız ama o sıze ÖzgÜrlÜĞÜn yerı ve zamanı olmadıĞını gÖstermek ıster

hayata aĞlayarak adım atar ama sıze o aĞlamayı sadece bır an hısettırır sonra sevıncını sızınle hep paylaŞır

sıze hayata yaŞlı gÖzlerle baŞlamanın normallıĞının ama ona sevınÇle baĞlanmanın Örneklerını verır

sız sevgıyı kendınız seÇersınız kendınız kurarsınız ve kendınız ıstedıĞınız kurallarla yaŞarsınız o sevgıyı gÖzÜ kapalı bıle sevgının ne seÇımı ne kurgusu ne kuralı olmadıĞını tÜm saflıĞıyla sıze sergılemek ıster

hıÇ bırınız sevgıyı onun hısettıĞı gıbı hısetmeyı baŞardınız mı?

Hayatınızın akıŞında zaman zaman ulaŞmak ıstedıklerınıze hedef seÇersınız hedefınıze ulaŞtıĞınızda kendınızı ulaŞılmaz kahraman sanırsınız o sız tÜm bunları yapmadan aslında zaferın gÜzellıĞını sıze aŞılamak ıster

hıÇ zaferın bÜtÜnlÜĞÜnÜ onun sızden mamasını aldıĞı gıbı bır zafer bÜtÜnlÜĞÜ yaŞadınız mı?

Umutla bekledıĞınız bazen Çok Şeyler olur ama onun bekledıĞı bır tek Şey annesıne ulaŞmak olduĞunu sızınle paylaŞmak ıster

sızın en bÜyÜk sevıncınız hayallerınız gerÇekleŞmesıdır onun en bÜyÜk sevıncı sadece annesıne ulaŞmaktır

bebeklerımızden ÖĞreneceklerımızle kendımıze dÜnya kurmak onların en bÜyÜk hayalıdır

ÇÜnkÜ

bızı onlardan daha Çok seven hıÇ bır Şey yoktur

evet canım bizde öyle düşündük ama 1 aşılama daha düşünüyorum bu yaz değil diğe yaz da tüp bebek bakalım 1 yıl daha şans verelim belki olur
evet aslında birkez daha yapsan aşılama daha iyi olur .canım çatlatma iğnen ovitrelle olsun ama ona dikkat et. o iğne daha etkili.
günaydın kızlar..iyi sabahlar hepinize ben geldim..nasılsınız bugün..kayra,sekerkız67,citos2903,niran77,mercanayse,belenay,sinemis84,rengarenk..nasılsın?
günaydın canımm m
selam kızlar test yaptım negatif :) rüyamın tersi çıktı :) önümüzdeki ay inşallah
hayırlısı olsun canım .inşallah gelecek ay olur
hoşgeldin canım .ne güzel eşin de gelmiş.kızzz çalışmalara ordan da devam edin .haydi inşallah bebişle gelirsin türkiyeye.
selam kızlar.nasılsınız?bugün benim doktor kontrolüm var. klomen kullanmıştım. bakalım yumoşlar büyümüş mü.. görücez. dualarınızı eksik etmeyin.

selam canım hoşgeldin nasılsın .nerelerdesin sen klava:

güzelim ne güzel yazılar bunlar..paylaşığın için çok teşekkürler..

Mor Patik

Hayatı yakalamak için koştururken fark ettim zamanın beni terk ettiğini. Loş abajurumun gölgesinde fark ettim dul kalmış hayallerimi; elimde eflatun patiklerin sol teki duru hayallerime düştü su damlacığı misali. Dalga dalga yayıldı benliğimde halkalar büyüyerek...

Bunca yıl uyumuştu hep kalbim ama günbatımında ovuşturdu gözlerini mahmur. Ne kadar açmışım meğer sevmelere koklamalara doğmamış kız çocuğumu. Bir sabah koluma sarılıp uyayan kızımın başını öperek uyandırmalıydım halbuki, akşam iş dönüşü de parka götürüp eve dönerken kağıt helvayı yanaklarından ısırmalıydım. Onun lülelerine ve annesinden aldığı derin gözlerine bakıp o muhteşem kadına bir kez daha, bir kez daha ve bir kez daha her gün yeniden aşık olmalıydım böyle bir mucize bebek hediye ettiği için.

Deniz kıyısında yanyana dört tane ev sahibiyken aslında ne kadar fakir olduğumu fark ettim. Sarılıp öpmeliydim, koklamalıydım, güreşmeliydim numaradan altta kalmacasına kumral lüleli kızımı. Hastalandığında başında ateşini düşürmek için sabahlamalıydım. Kendi canımdan bir parçayı mıncık mıncık sevmeiydm. Aşkımın kokusunu kızımın boynundan koklamalıydım. Annesinden aldığı aynı yerdeki benini öpmeliydim. Anlayacağınız ruhumun giysisi yırtık pırtıkmış resmen, ne kadar sefilmişim meğer.

Babamı kıskandım sonra, hem de gıpta ettim. Benim yaşımda dördüncü çocuğunun doğumunu kutlamak için köy kahvesinde herkese çay ısmarlamıştı cebindeki son parasıyla. Büyük bir servete sahipti tam benim yaşımdayken. Üstelik kendisine aşkla seven bir karısı vardı babamın. Hayatımın en değerli kadını, şeftali kokulum vardı: Annem! Babamın servetinin kaynağı oydu. ılmek ilmik göznuruyla işlediği dört pırlantanın yaratıcısı usta bir kadın. Üç pırlantayı prenses modeli kesmişti, diğerini sultan modeli. Ama benimse hafta da bir temizliğe gelen sadece bir Fatma teyzem vardı hayatımda.

Bir de uzaklarda sevdiğim bir kız, belki de hiç ellerinin yumuşaklığını bilemeyeceğim ve gözlerinden kalbinin derinliklerine hiç inemeyeceğim dalgın bakışlı turnam vardı ürkek, rüzgarın nihavent okuduğu sazlığından çıkmaya korkan, artık bir sonraki ılıman iklime uçup yumurtalarını oraya bırakmak isteyen ama vurulmaktan korkan bir turnam.

Düşününce isyan etti kalbim aklımın aymazlığına. Uzun zaman uykudaymışım. Uzaklardan bir buse uyandırdı hayallerimi ve eflatun patik özlemeye başladı diğer tekini.

Loş abajurumun gölgesinde düşlüyorum seni. Lüle lüle kumral saçlarını, beyaz tenini ve yeşil gözlerini özlüyorum toprağımın bebeği. Sabırsızlanma ve ağlama, serinliktesindir yukarıda meleklerin kanatlarının altında...
Seni canımdan çok seviyorum. Cennet kokun az uzağımda, ’o günü’ bekliyorum.

TARİH : 20.05.2009 SAAT : 11:25

HAMİLE LİSTESİ

İSİM____________________ SAT ______________cinsiyeti___

1.okyanus: _______________28 KASIM ___________kız
2.hakca : ________________12 ARALIK___________kız
3.Çİtos2903 :______________10 OCAK____________erkek
4.beryal: _________________12 OCAK ____________erkek
5.bİrcan:__________________25 OCAK
6.sÜprİz_mucİze : __________6 OCAK
7.İNTERHAT: ______________
8.merve_85: ________________6 ŞUBAT __________kız
19.ÖZLEMİMSİN: ___________ 9 ARALIK _________erkek
10.tatlibebek :_______________13 ŞUBAT
11.mervevatan:______________
12.kardelen_32:_____________10 ŞUBAT
13.missmiss : _____________
14.hlymms: ________________8 MART
15.sessizdeniz:____________ 21 MART
16.sevgii:) _________________19 MART
17.nilüfer79 ________________24 MART
18.muhasebe22 ____________ 2 NİSAN
19.gaye ___________________
20.aki.no.bebii _____________ 9 ŞUBAT _________erkek
21.benbilirim________________1 NİSAN
22.bitirici ___________________6 NİSAN
23.smhsmh ________________31 MART
24.serra84 _________________13 NİSAN :teytey::teytey:

UMUT LİSTESİ

1.vildangel
2.sara
3.sanalem
4.pancuben
5.dolunay_esra
6.maat
7.rufeyde serra
8:rozalin
9:dil-nur
10.lucian
11.pinkrose
12. yeb2004
13.sumos23
14.dyd
15.kurnaz
16.alin
17.yadel
18.ezgicik
19.eylull
20.pingu.
21.funda41
22.selra
23.huzeyfe
24.yosun2003
25.orays
26.butha.
27.ozle_mm.
28.bilgen35.
29.tatl :
30.SivriBiber:
31.NAZ87:
32.melike25:
33.burcinn:
34.hayrun:
35.meryem82.
36.zahidem:
37.triyandafil:
38.Eski_dünya:
39.umutlu16:
40.ekince:
41.ceylanmelek:
42:srncr :
43:daisy24:
44.34nesli:
45.vildan83:
46.bengl :
47.&ayla&:.
48.cesica:
49.mavi_gozlu:
50.ebrar42:
51.osmaniye80:
52.fransiyum:
53.ALARA1983:
54.angel_eda:
55.talyaa:
56.ktg:
57.belenay:
58.datlum:
59.zeyn77:
60.yagmur2009:
61.windy:
62.niran77:
63.yldz:
64.iklimtuana:
65.tekecen:
66.ESCALES:
67.dezy:
68.gize:
69.ozbek83:
70.sedcan:
71.k.a.y.r.a
72.sinemis84:
73.AYSEN74:
74.abyosun:
75.esengülüm:
76.NS72
77.sekerkiz67:
78.himeros:
79.hummu85:
80.sema785
81.emelistan:
82.iltercakir.
83.FİRUZE:
84.nsb:
85.chen.
86.gulde:
87.nilaykisir.
88.deniz_4444
89._kardelen:
90.tombilibu
91.pufi:
92.yarenb:
93.papatya_1979:
94.sulezehra:
95.empty002:
96.kuskonmaz:
97.bebis02:
98.cisem001:
99.filiziko:
100.duygumehmet2
101.ECE_ESKICI:
102.rengarenk_ :
103.mercanayse:
104.sevimsizim:
105.sekeriim:
106.gulencim:
107.megryann
108.beleney:
109.memuriye
110.leylem:
111.ozgurum:
112.meleksen:
113.zeyneppk:
114.tuugbaa_29:

KIZLAR EN YENİ LİSTE BU.İSMİ OLMAYANLAR LÜTFEN BANA BİLDİRSİN .
kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ya beryalcim hoşgeldin. hiç sorma canım ya.. evde dolap felan takıldı dolu iş vardı. ben de tedaviye felan gittim geldim. doktorum çok soru sorduğum için bu sitelere girmemi yasakladı -tatlicadiarzu- ben de zaten vakit bulamadım. derken giremedim işte. nasılsın? gebelik nasıl gidiyor bakiimm... sen isim buldun mu koycak?

A N N E L I K

Allah’in kadinlara nasip ettigi bu yuce paye ve vazife bazi sahislar tarafidan cok hafife aliniyor. Mesela bir meslek sahibi olabilmek icin kolej veya universite bitirilip, bazan okudugu sahada master veya doktora yapiliyor. Bunun yani sira insan yetistirmek icin gidilecek bir okul yok. Insan yetistirmek icin sadece hamile kalmak yeterli degil. Bir insanin yetismesindeki en onemli rolu anneler oynar. Yavrusunun ilk ve hayat boyu surecek ogretmenligini buyuk bir fedakarlikla ustlenir. Onu yonlendirir, durust olmasini, caliskan olmasini, arkadaslariyla iliskilerinde nasil davranmasi gerektigini ogretir.

Bazi kisilerin hosuna gitmege bilir, ama bence en iyi anneler hayvanlardir. Yavrularini dunyaya getirir, onlari besler, yalar, paklar. Butun bildiklerini 6-8 hafta icinde yavrularina ogretir. Tehlikelerden korunma yollarini, dostlarini dusmanlarini, nasil avlanacaklarini tek tek ogretir.

Yillar once bir oglum henuz gozleri acilmamis bir kedi yavrusuyla eve geldi, annesini otomobil cignemis. Yavruyu damlalikla besleyerek buyuttuk. Hayatimda gordugum en cana yakin kedi idi. Cunku annesi ona hic bir sey ogretemeden olmustu. Biz onu sadece besleyip buyuttuk. Onu hayata hazirlamayi bilmiyorduk. 2-3 yasindayken calindi. Bulundugumuz sehirde gazeteye, radyoya ilan koydum ama bulamadik. Halbuki annesi ona yabanci insanlardan uzak durmasini ogretirdi. Biz onu buyutmus ama ona iyi bir anne olamamistik. Bu da ispat ediyor ki sadece besleyip buyutmek yeterli degil.

Bazi insanlar hayatta annelerinden babalarindan gormediklerini cocuklarina verirler. Cunku omur boyu o verdikleri seylerin eksikligini hissetmislerdir. Bazanda annelerinden babalarindan gorduklerini aynen cocuklarina yaparlar. Cunku onlar icin onlerinde bir ornek vardir onlarda o yoldan yururler.

Evet her bebegin bir karekteri vardir, genede cocuk yogrulup sekil verilmeye hazir bir hamura benzer. Ona ilk seklini anne verir. Simdi babanin hicmi rolu yok diyeceksiniz. Aile bir butundur. Anne ve baba birbirlerine destek vererek bebeklerini cok daha rahat buyutur ve rahatlikla kurduklari kurallari yurute bilirler. Besleme, uyku, banyo duzeninden baslar egitim. Cocugu oyuncaga bogmak, istedigi kadar TV seyrettirmek egitim degildir. Evde duzensiz kuralsiz buyuyen cocuk okulda daha ilerde de hayatta zorlanir. Okulun kurallari cocugu sikar, okulu sevemez. Ilerde hayatinda da basariya ulasmasi guc olur.

Cocuk iki sekilde beslenir.Birinci bedenen buyuyup gelismesi icin muntazam ogunlerde sut, mama, yemekle beslenerek. Ikinci ruh sagligi icin sevgiyle. Sevgi ruhun gidasidir. Her canli sevgiye muhtactir. Bitki, hayvan, insan hepsi sevilmek icin yasar. Sevgi dolu insanlar etrafina sevgi sacar ve hayatta rasladiklari guclukleri rahatlikla goguslerler. Su muhakkaktir ki sevgi verildikce cogalir. Sevilmek isteyen once sevmesini ogrenmelidir.

Cocukla arada oyle bir sevgi bagi kurmak gerekir ki her zaman ailesinin kayitsiz sartsiz arkasinda oldugundan emin olmalidir. Hic bir zaman cocuk annesinin veya babasinin sevgisini kaybedeceginden korkmamalidir. Bu demek degildir cocugun yaptigi hatalar hos gorulecek veya gormezden gelinecek. Asla cocugun iyiligi icin hatalarinin duzeltilmesi icabinda yaptigi hata icin cezalandirilmasi gerekir. Cocuga bir sey yasaklanir, veya o anlik hayir denirse sebebi onun anlayacagi sekilde izah edilmelidir.

Bu gunun cocuklari ne kadar iyi yetistirilirse dunyanin gelecegini o derece garantilemis oluruz. Elimizdeki yavrularimizi en iyi sekilde yetistirmek Allah’in bizlere verdigi vazifeyi layigi sekilde yerine getirmek, bizlerin annelik ve insanlik gorevimiz. Butun annelere bu kutsal gorevlerinde basarilar dilerim.

Escaleeeeeeeeeeesssssssssssssss nerdesınn duy sesımıııı merakta bıraktı bızıııııııııı

KIZIM'A...

Hayatımın anlamlaştıran melek kızım. Daha doğmadan süzülüyor bu kelimeler parmaklarımın arasından. Daha yüzünü bile görmeden.... Kim bilir hangi şartlarda doğacaksın, nasıl da güzel olacaksın... Kime benzeyecek o güzelim gözlerin? Nasıl hissedeceksin kendini dünyaya geldiğinde kim bilir. Ağlayarak açacaksın gözlerini hayata. Minik kanatların pır pır çarpacak birbirine. Minicik ellerin, minicik ayakların nasılda meydan okuyacak hayata? ılk adımın, ilk kelimelerin nasılda büyüleyecek anneni bebeğim? Ateşin çıktığında, ağladığında nasıl da titreyecek ellerim. Anneliğin yükünü nasıl kaldıracağım bilmiyorum kızım. Ne kadar zorlayacaksın, ne kadar zorlayacağım seni, yaşamadan bilinebilir mi?..
Doğduğunda ilk doktor amcalarla, sonra annenle buluşacaksın. Bu anı hiç unutmayacağım kızım. Kulağına “hoşgeldin meleğim” diyeceğim. Göz yaşlarım yanağını ıslatacak, ürpereceksin .Göz açıp kapanıncaya kadar koca kız olacaksın. Başedilecek misin acaba küçük kız? Neler isteyeceksin hayattan, neler umut edeceksin bebeğim? Hayatın doğduktan sonra acımasız davranacağını çok sonraları öğreneceksin. Sen de sahte olan bu dünyada şiir gibi yaşamaya mı çalışacaksın hayatını acaba?
Nerden bileceksin bu dünyada sadece şiir gibi yaşamaya çalışanlara yer olmadığını. Biraz kırılacak, üzülecek, ağlayacaksın. Ama hayatı da yargılamaya çalışacaksın. En çok hayata direteceksin. Yaptıklarınla değil yaşamını yapamadıklarınla yargılayacaksın. Unutma bebeğim sana verebileceklerim, senin yapabileceklerin aslında. Yaşamdan soyutlamayacaksın kendini, aşılmaz olanı, engin denizleri aşacaksın. Hayatın hiçbir karesinde pişmanlıklar denizinin biletsiz yolcusu olmayacaksın. Hayat dediğimiz dikenli yolda yüreğini kanatmadan ilerleyemeyeceksin. Nefreti, ihaneti, adaletsizliği, yalanı hayatına sokmayacaksın. Sana verebildiklerimle yetineceksin. Hiçbir zaman ne siyah olacaksın, ne de beyaz. Gri olacaksın sen, çünkü asıl renk bu bebeğim. Çiçek isimlerini ezberleyeceksin, belki de en çok annen gibi kaktüsü, fesleğeni, akşam sefasını seveceksin. Tohumlar ekeceksin bahçene mis gibi kokular biçeceksin. Okuyacaksın her şeye rağmen. Erkekler hayatın parçası olabilir ama, asla hayatının anlamı olamaz. Sende seveceksin kızım. Yüreğinde ki küçük kuş kanat çırpmaya başlayacak, hayatın anlamlaştığını, aslında ondan önce bir hayatın olmadığını düşüneceksin kızım. Ama yanılacaksın. Dupduru sevgini harcayacaksın sevda uğruna. Adın ile sevdiğin adamın soyadını yanyana koyuvereceksin hemen. Bak diyeceksin, ne kadar birbirlerine yakışıyor. Biz seninle nasıl olacağız acaba? Ama gönül ister ki kızım, annenden önce arkadaşın, sonrada dostun olmak. Bir tanem annelik ne yaman bir işmiş meğer. Daha doğmadan titriyor ellerim baksana, hissetsene. Olsun be kızım biliyorum ki yüzüne baktığımda bütün yorgunluğum, acım geçecek. Varsın geçmesin bir tanem, ne çıkar sen yanımdayken. Ben zorluklara senin için göğüs gereceksem varsın geçmesin acım, sızım. Eftelya’m, ömrümün ödülü kızım sende annen gibi doğmamış bebeğine mektup yazacak mısın büyüyünce okusun diye? Senin de ellerin kaleme dokunurken heyecandan titreyecek mi? Sen de yalan olan hayatı, gerçek yapmak için bebeğini mi bekleyeceksin senelerce? O kadar korkuyorum ki hayattan. Ya sana iyi bir gelecek veremezsem, ya okutamazsam seni, ya gül yüzünü güldüremezsem bebeğim ne olacak halim?
Senin de hayatın farkına varmak için çıkartman mı gerekecek gözünden at gözlüklerini? Yalan ile doğruyu görebilmen için acılar mı çekmen gerekecek suyum?.. Aslında ne kadar da cevap bulunamamış sorularımız olacak birbirimize sorduğumuz. Ve çoğu zaman cevaplamaktan korktuğumuz. Sen de hayat denen sırrı çözülmemiş girdapta yolunu bir kaybedip, bir bulmaktan yorulacak mısın acaba? Kızım sen de güneşten çok yağmurlarımı seveceksin? Toprak kokularını mı? Bebeğim sen de kumdan şatolar yapacak mısın kendine? Dalgaların üstünden geçip de yerle bir ettiği, çamurdan bebeklerin kim bilir nasılda güzel olacak. Mini minnacık oyuncakların olacak içini otlarla, topraklarla doldurduğumuz. Kağıtla, kalemi sen de sevecek misin? Senin de duvarların Nazım Hikmet’le, Orhan VELı ile, Cezmi ERSÖZ’le mi dolu olacak bir tanem? Nasıl bir kız olacaksın acaba? Yoksa düşlediğimin tam tersi mi? Asi mi olacaksın hayata karşı, verdiklerin alacaklarının karşılığı mı olacak? Sen de hesap yaparak sevenlerden mi olacaksın kim bilebilir. Sen de oyunları kurallarına göre mi oynayacaksın? Ne verirsem, ne alırım diyenlerden mi olacaksın?...
Kim bile bilir ki hayal ettiğin hayatın bu olmadığını, olamadığını da.
Nasıl suçlayacaksın bizi? Aldığın nefesin ne zaman tükeneceğini, saniyede kaç bin kez geçireceksin aklından? Ama hiçbir zaman anlamaya çalışmayacaksın, çünkü anlamak için zorlamayacaksın kendini... Halbuki ne kadar da güçlü olacağını umut ediyorum bebeğim... Her zorluklara göğüs gereceğinden o kadar eminim ki. Kızma bana böyle düşünüyorum diye, bunlar annenin kuruntuları kızım belli değil mi? Yoksa tabi ki çok güçlü olacaksın!
Neyse meleğim daha fazla zorlamayım seni. Daha açamadan gözünü dünya nimetlerine, yüreğini yormayayım. Ama bil ki bir tanem, ne olursan, nerde, hangi şartlarda, kiminle olursan ol, annenin duaları ve yüreği her daim seninle. Sen benim hayata tutunuş sebebimsin ve bu gerçek hep böyle kalacak. Şimdi işte melek ablalar seni almaya geldi. Sakın ben gelene kadar bir başkasına gitme... Hadi meleğim; kanatlarına iyi bak. Bana seni getirecek olan onlardır unutma ve şimdi masmavi göklerde süzülüşünü görebiliyorum...

Ve gittin sadece bir gölgen kaldı...

Ve gittin bulutlar dağıldı...

Ve gittin annen ağladı...

Hoşgeldin dünya’ya kızım....
dünyada çok kötülükler var diye korkma, ben hiç korkmadım kızım
benimde babam korkmazdı... dünya senin bakışınla şekil alacak,
tıpkı sende benim bakışımla şekil aldığın gibi...mesela doktor amcalar "aldırın bu bebeği özürlü doğacak" derken, ben ve annen hep seni istedik,
gel dedik, gel nasıl gelirsen gel sen canımızsın, parçamızsın, seni nasıl yok sayardık...
ve sen beş ağustosta hayatımıza girdiğinde, bizim için süslenip geldin kızım...
yanakların al al, kokun cennetten farksız... ve sen melek kanatlarına mucizeleride katıp geldin, tıp a küfür edercesine geldin kollarımıza teşekkür ederim çok teşekkür ederim sana bizler için bu kadar fedakar davrandığın için,
şuanda küçük bir sıkıntın var evet, sol elinin iki parmağı yapışık ama bu tıp’ın doğruluğuna ikna edecek kadar güçlü bir kanıt değil kızım, hem zaten
sen tıp’ı utandırdın. senin için yüzde seksen özürlü olacak diyen doktor amcan varya hani, sen doğunca beş aylık olduğunda on dakikalık acısız bir operasyonla parmak arasındaki deriyi kesip parmakları ayıracağız dedi...
hem zaten hep dedim, annenin karnındada duymuşsundur, her şekilde bizim canımız olacaktın, sanmaki tıp’ı yanıltmasaydın kahrolacaktım... hayır,
yine nefes aldığın için mutlu olacaktım zeynom... ben rabbime dua ederken en çok bunu diledim"allahım taktirine razıyım ama tek istediğim o nefes alsın" dı.
annen senin için doğuma girdiğinde "allahım" dedim, "allahım ne olursun bebek şu kapıdan ağlayarak çıksın" ve sen doktor amcanın kucağında dışarıya çıkarken
"heyy ben geldim bennn" dercesine avaz avaz ağlıyordun, teşekkür ederim çok teşekkür ederim sana.
artık dünyamızdasın, yanımdasın, yanıbaşımdasın
ve bu işe en çok sevinen annen oldu... oda haklı hergün "daha ne kadar var doğuma" diye sorup durdum, hergün aynı soru olurmu be kızım? oldu işte,
çok özlemişim seni ne yapim...
dünyanın en büyük aşkı derler, baba kız aşkı için
bizde öyle olacağız dimi? bana söz verirmisin?
mesela ben daha pekte büyüdüm sayılmaz,
ben yunus gösterilerine giderken sende gelecekmisin?
peki benimle misket oynayıp, topaç döndürecekmisin?
koltuğa kurulup, elimizde birer etipuf çizgi flim izleyecekmiyiz yan yana?
ben şiir yazarken, sen kalemime mürekkep olacakmısın kızım?
tüm bunları yapacağız dimi seninle? söz veriyorsan şu eline verdiğim parmağımı sımsıkı tut kızım, hadi tut... içimden geçeni hisset, hisset senden söz istediğimi tut kızım...

bende kızım, bende sana söz veriyorum...
bir kadının peşine düşüp giden ve çocuklarını yok sayan babalardan olmayacağım,
kariyerini, hırsa bulayıp evladına zaman ayırmayan babalardan olmayacağım,
söz kızım hevalarını ilahlaştıran babalardan olmayacağım,
sana söz veriyorum,
ben hep senin bukünki baban olarak kalacağım...

hoşgeldin gülen yüzüm,
içimin güneşli yüzü hoşgeldin.

Minik yavrum sen olmasaydın belki,yaşamıyor olabilirdim.
Acılara dayanamadığım anlarda,kafamdan çok şeyler geçerken,
Hep sen gelip sarılırdın boynuma,anneciğim diye öperdin.
Gözlerime öyle bir bakardın ki,sanki beni anlardın sen bebeğim.
RABBıM seni bana boş yere hediye etmemişti.Beni dünyaya senle bağlamıştı.
Boynuma sarılır defalarca öperdin,
Senden bana gelen,güç.ALLAH’n tecellisi yaşatma gücüydü.
Bende o anda kendimi toparlardım.
Çünki sen bebek’tin bana ihtiyacın vardı.
Senin için yaşamam gerekir diye düşünürdüm...
sen benim can suyum,dünya ile hayat bağımsın,bebeğim....
ılkin ALLAH’a sonra sana teşekkür ederim,iyiki varsın Meleğim.....

Her şeyi bilende,verende ALLAH’tır!
Sınavını kazanan kullarından etsin,ıNŞALLAH. AMıN..

cnm benım super bı yazı bu .okudugum ıkı kıtaba benzı abdulkadir durunun anaman ve 0dan 35 e dıye egıtım kıtapları var anne ve cocuk egıtı annenın karnında duştugu andan ıtı baren evrelerı nasıl davranılması gerektı hersey yazıo tavsıye ederım

******* ANNEM *******

Resmi büyük görmek için tıklayın NE YAZSAM DıYE ÇOK DÜŞÜNDÜM, ANNEME DAıR.... ANNEYE DAıR...
BıR ANNE NASIL TARıF EDıLEBıLıR Kı, NE SÖYLENE BıLıR Kı HAKKINDA,
KLASıK SÖZLERMı, ELBETTE ANNE GıBı YAR OLMAZ, ELBETTE KARŞILIKSIZ TEK SEVGıYı ANNE VERıR ıNSANA, MENFAATSıZ, ÇIKARSIZ, SADECE ANNE.........
BUNLARI BENDE BıLıYORUM, HERKESTE BıLıYOR,

AMA SıZ HıÇ ANNENıZıN GÖZLERıNE BAKTINIZMI, GERÇEKTEN ıÇLERıNE ONU GÖREREK BAKTINIZ MI? BENıM ANNEMıN GÖZLERı DENıZLER GıBı MAVıDıR. DERıN BAKAR ıNSANA,
BUĞULU BAKAR, KÜÇÜKTÜR GÖZLERı MıSKETLER GıBı,
DUYGULARI DEĞıŞTıMı COŞAR DENıZ GÖZLERı, MOR MENEKŞELERE DÖNÜŞÜR BAZEN...
ETRAFI ARTIK KIRIŞTI GÖZLERıNıN, ALDIRMIYOR O BUNA, ÇÜNKÜ O ÇıZGıLERıN, HER BıRı YAŞADIĞI ÇENTıKLERDEN OLUŞMUŞ....
DEDıM YA ALDIRMIYOR O BUNA,

HEP DERıZ, BENDE DERıM... KORUSUN KOLLASIN VE BENıM SIĞINACAK TEK LıMANIM O OLSUN,
DERTLERıMıZı DıNLESıN, YARALARIMIZI SARSIN, ACIMIZI PAYLAŞSIN, HAYATINI PAYLAŞSIN,
HEP ARKAMZI TOPLASIN....HEP BUNU YAPMADIKMI YILLARCA ?
HEP BEN OLMADIK MI?...PEKı KAÇIMIZ GERÇEKTEN GÖZLERıNE BAKTIK ONLARIN ?
KAÇIMIZ ONLARINDA BıR ZAMANLAR BıZ GıBı OLDUĞUNU HATIRLADIK ?
VE KAÇIMIZ KENDıMıZı ONLARIN YERıNE KOYDUK.....

ANNEMı GÖRDÜM BU GÜN, DAHA BıR ÇÖKMÜŞTÜ SANKı, DAHA BıR YORGUNDU,
DAHA BıR DALGINDI, DAHA BıR ANNE..... ANNEMı GÖRDÜM BU GÜN.......
BEN ANNEMıN YERıNE GEÇTıM VE GÖZLERıNE BAKTIM BU GÜN,
GENÇ KIZLIĞINI DÜŞÜNDÜM, HAYALLERıNı, UMUTLARINI, HIRSLARINI, MUTLULUKLARINI,
ACABA MUTLU OLMUŞMUYDU...
KAFALI KADINDIR ANNEM, BıLGıLıDıRDE, HANIM HANIMCIK BıR KADINDIR ANNEM...
YAŞIT OLUR ıNSANLA, BAZEN ÇOCUK OLUR, BAZEN GENÇ OLUR, BEZEN 80’LıK NıNE ...:)
AMA HEP ORDADIR, AYAKTA DıMDıK, MAĞRUR......

ÜZÜLDÜMÜ SÖYLEMEZDı HıÇ, KIRILDIMI ANCA BELLı EDERDı,
O DA HANı BOYNU BÜKÜK DURUR YA ÇOCUKLAR,
ıŞTE O DA ÖYLE BOYNUNU BÜKERDı,
HEP ıSTERDıK Kı BıZı ANLASIN, ÜSTÜMÜZE VARMASIN,
HER DEFASINDA MECBURıYETTENDıR. KESıN ANNEM ALTTAN ALIRDI.
AMA HıÇ DÜŞÜNMEZDıK BUNA MECBUR OLMADIĞINI...... HıÇ DÜŞÜNMEZDıK,
YADA HEP MECBUR KILARDIK ONU, GıZLı SAKLI BıRŞEY YAPARSAK BABAMDAN,
ANNEMıN SAKLAMASI MECBURDU MESELA,
ONCA ÖĞÜDÜNE RAĞMEN DıNLEMEZ GENE YAPARDIK VE DERS ALMAK YERıNE,
ANNEMı MECBUR EDERDıK BıZı SIRTLANMASINA YıNE,

ŞıMDı DÜŞÜNÜYORUMDA NE ÇOK YÜK BıNDıRMıŞıZ OMUZLARINA,
VE O HıÇ GOCUNMADAN NE YÜKLER ALMIŞ OMUZLARINA,
BEBEKLıKLE UĞRAŞ, ÇOCUKLUKLA UĞRAŞ, ERGENLıKLE UĞRAŞ, GENÇLıKLE UĞRAŞ,
EVLENDıR UĞRAŞ, TORUN TORBAYLA UĞRAŞ,
HEP UĞRAŞMIŞ DıDıNMıŞ AMA HıÇ SES ETMEMıŞ,
BANA KIZDIĞINDA TEK SÖYLEDıĞı ŞEY ( ANNE OL SENDE ANLARSIN ) OLURDU...
TABıı BEN O ZAMAN ALDIRMAZDIM BU SÖZE ....... O ZAMAN..... O VAKıT.......
ALDIRMAZDIM DA.... ŞıMDı ıÇıN ıÇıN ALDIRIR OLDUM NEDENSE......

ANNEMı GÖRDÜM BU GÜN, GÖZLERıNE BAKTIM, O MAVı DENıZ GÖZLERıNE
HAYALLERı VARDI ONUNDA, TIPKI BENıMKıLER GıBı, TIPKI SıZıNKıLER GıBı,
DÜŞÜNDÜM Kı ACABA KAÇINI YAPABıLDı.....
ANNEMıN HAYALLERıNDEN BıR OKUMAKTI TAA EN TEPELERE KADAR, OKUYUP GELMEKTı,
BEN BıLıYORUM Kı O BU HAYALıNDEN, ANNEM BENıM ıÇıN VAZGEÇTı,.......
O KADAR ÇOK HAYALıNDEN, ıSTEĞıNDEN, ARZUSUNDAN, NEFSıNı KÖRELTERREK,
BEN VE KARDEŞıM ıÇıN HEP VAZGEÇTı........

SADECE BU GÜN BAKMAK GÖZLERıNE ıÇıMı BURDU BıRAZ KEŞKE,
ÇOK ÖNCELERı BAKSAYDIM DıYE, DÜŞÜNÜP DURDUM YOL BOYUNCA......

ASLINDA YAZACAK O KADAR ÇOK ŞEY DE VARMIŞ Kı, SAYFANIN BAŞINDA BOŞA DÜŞÜNMÜŞÜM....... ANNEME DAıR ....
ANNELERE DAıR...... O KADAR ÇOK ŞEY VARKı YARIM KALAN...... UNUTULAN.... UMURSANMAYAN...
ANNESı HıÇ OLMAYAN.....ANNESı AVUÇLARINDAN KAYIP GıDEN.......ANNELER GÜNÜNÜ HEP BURUK GEÇıREN......

VE ŞUNUDA DÜŞÜNDÜM Kı, ACABA BENıM ÇOCUĞUM BENıM GÖZLERıMEDE BAKARMI YOKSA BıZLER GıBı KÖR KÖRÜNE YAŞARMI..........

abdulkadir duru mu adı kiatbın adı ne peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…