Hamileyim ve çalışma konusunda baskıya maruz kalıyorum

Aman sakın çalışma. bebegin olacak. o kadar yolu gidip gelmek cok zor biliyosun.madem baski yapiyorlar adama hamile olduğunu söyle. işine gelmez işverenin.istemedi dersin..hic arama is.esin çalışsın baksın evine bir zahmet. sen gerekirse bebegin toparlaninca baslarsin uygun yakın bir işe. .sen yoruldugunla kalirsin.caninin kıymetini bil..kimseyi takma.hamileyim halsizim de.

Ay onlara ne sizin zorluğunuzdan.Paranız azalınca onlardan mı istiyosunuzz neye karışıyolar herşeye hayret bişey.Ayrıcca öyle hamilelikler varki kadınlar 4 4.5 aylıkken öğreniyor hamile olduğunu bazen.Akıl var mantık var hamile hamile 5bucukta yolamı çıkılır ki şu bekar halimle ben kalkıp gidemem.Sabah 4bucuk 5te mi uyanicam. Olucak şey değil.Çok konuşmasın o bilmemkimlerinde. Yerinde olsam katiyyen kabul etmez yakınlarda bir iş bakardım.Olmadı çocuk doğunca hemen yine iş arayışlarına girerdim.Ama şuan o işyeri olmaz yani. Açlıktan ölürüz demiyosanız hiç bir anlamı yok.

4 yıl boyunca her gün bir saatlik yolu iki vasıtalar gidip gelmiş biri olarak söylüyorum ki çok zor kar kış yağmur inanılmaz zorlandım.bence işsizlik maaşın bi bitsin sonra bakarsın.kv görümcenede söyle akıl değil para versinler

Bırakın hamileliği, normal şartlarda bile 3 otobüs değiştirip 2.5 saatte gidilecek iş kabul edilmez.
Altını çiziyorum tekrar 'normal şartlarda'.
Yok daha sonra araba verilirmiş falan hikayelerine kanmayın.
O da yorar zaten adamı, her gün en az 2 saat trafik çilesi hem de karnınız burnunuzdayken.
Kaldı ki sizin özel bir durumunuz var, hamilesiniz.
Hiç gereği yok efendim, kayınvalideniz ve görümceniz de kapasın çenesi.
Çok istiyorlarsa onlar gitsin, başlayıversin işe.
Hatta maddi olarak çok zorlanmayacaksanız, bebeğiniz doğduktan sonra başlamanız hayrınıza olacaktır.
Malum özel sektör neredeyse doğurana kadar çalıştırıyor, doğum izni az vs gibi sebepler var.
Eğer çalışmanız gerekiyorsa bile, size uygun bir iş elbet bulursunuz.

32 yaşında çabasızca hamile kalmışsın bak ne güzel :) ben olsam tadını çıkarırım. nisana kadar ztn işsizlik maaşın varmış, e temmuzdada doğum varsa 3 aylık boşluk sıkıntı edilecek birşey olmamalı heleki gebe bir bayana işe gir baskısı nedir ya, hangi cüretle yani. O buldukları işinde hiçbir mantığı yok birde baskı yapıyorlarmış pes. En güzeli doğur kucağına al sonra işine gir bence.

Ozaman hiç canını sıkma canım esin arkandaysa Allahın izniyle sıkıntı olmaz. Sadece dua edin de başkasına muhtaç etmesin rabbim.

O kV ve görümceye sanane dense biz sizin iyiliğini zi düşünüyoruz olur kesin cevap..
Ee ama bırakın da 30 yaşında ki insanlar da geçimini kendileri düşünsün yahu..
Kararınızı siz ve esiniz verin

gecmis konularini okudum arkadasim bebegin hayirli olsun oncelikle. ben senin calismandan cok esinin is kismina takildim. esine ustun bir performans gostererk hic mali sorumluluk yuklemedigin icin o da agirdan aliyordu durumu diye hatirliyorum. kv be gorumce de muhtemelen kendi ogullarinda o yuku alacak sorumluluk duygusu olmadigini bildiginden muhtemelen sana baski yapiyorlar. ancak dusuncem su ki, her ne olursa olsun ise baslama. bu is yada baska bir is. sen mali olarak fazlasiyla destek olmssun ailene zaten. esine sorumluluklarini hatirlatmak icin sahane bir firsat. siksin disini bir sekilde baksin eve hem senin o calismadigi donemlerde neler hissetigini anlasin. senin calisip calismamani sorgulamak ta esin dahil kimseye dusmez. hele ki senin durumun cok ayri bu konuda. guzel bir hamilelik gecir, uzan dinlen keyfini cikar doya doya yasa hamileligini, otobus tepelerinde kosturmak yerine bebeginin hareketlerini izle. bebek dogunca da kres yasina gelene kadar onunla ilgilen bak buyut anneligi meslek edin kendine. istersen sonrasinda calisirsin ama kocana bu sorunlulugu yuklemen lazim ve bu cok guzel bir firsat bence...

Hemde minnacık bebek kime emanet edilir kim bakmak ister ki
Doğuma kadar çalışıp çıkıp bir yıl tek maaşla idare edemezmisiniz 3 ay dogum izni parasi sonra da isveren cikartir 6 ay da işsizlik maaşı alırsın etti 9 ay

dertsiz basina dert aliyorsun..eger esin calismamandan yana dertli degilse kv ve gorumceye halt yemek duser.
hamileliginin tadini cikar bence zaten 5-6 ay sonra isten cikacaksin kaldi ki hamile olarak ise geldigini anladiklarinda seni aninda isten atarlar ve bu da siciline islenir.

2.5 saat gidiş 2.5 saat geliş 5 saat yol.
Şahsen hamile değilim ama yine de öyle bir işi istemezdim ki hamileyken daha zor.
24 saatlik günün 5 saati yol.
Çok fazla.

Yol çok uzun. Hamile halinle çekilmez o yol. Normal insan dahi cekemez.
Bırak çalışma. Hamilelik dönemini rahat geçir bari. Zaten eninde sonunda doneceksin is hayatina. Bir sure Eşin düşünsün bu geçim dertlerini.

Çok üzüldüm. Allah sabır versin.

bilmiyorum piyasa çok kötü çok durgun hep işçi çıkarmaları var
durum ne getirecek hiç tahmin edemiyorum
inş hayırlısı olur
tek maaş şuan için zor bakalım

Bak orası doğru işte... Bana kayınvalidemin dediği şey; "Sen çalışmaya alışıksın, evde oturursan daha kötü olur. Doğumdan sonra zaten ben bakarım torunuma. Bebeği 40 günlükken işe geri dönen anneler var. Sen de ara vermeden çalışabilirsin, ben varım. "
Büyük konuşmayayım ama bebeğimi 40 günlükken bırakıp işe geri dönmem için delirmem lazım.

benim de aklıma bu gelmişti aslında.
bazı kv ler toruna bakmak konusunda biraz saplantılı oluyorlar, o yüzden gelin çalışsın istiyorlar.
benim bir tanıdığım hamileliğinde işi bıraktı diye kv si bir-iki ay konuşmamış.

ah ah derdinizi çok iyi anlıyorum.
2. bebeğime hamile kaldığımda, (ilki çok sorunsuz geçmişti, hem hamilelik hem doğum), çok dikkat etmedim kendime, düşükle sonuçlandı. Doktorum senin hatan yok dese de içimde hep bir dert olarak kaldı, dediğiniz çok doğru hiç bir şey o bebeciğin sağlığından önemli değil.

Allah allah yaa annesi baksin hep babaanneler mi buyutecekler daha evlenir evlenmez dogur ben bakarimlar basliyor zaten tasiyici anneyiz sanki biz

Ay evet bu anlayışa da gıcığım. Benim her zaman hayalim bebeğimi kreş yaşına kadar kendim büyütmek, sonra işe girmek. Allah nasip eder de maddi zorluk yaşamazsak da hala öyle düşünüyorum. Ben niye doğurup çocuğu sonra da kayınvalidemin kucağına atayım bebeğimi? Zor durumda kalmazsa hiçbir anne istemez bunu bence.

böyle yazdığında daha anlaşılır durum. fakat babanın tavrı hiç hoş değil.
Farzet sen zengin biriyle evlendin, ama işler kötü gitti maddi sıkıntıdasın. ailen o zaman da 'kendi düşen ağlamaz' diyecek miydi? Baban biraz bahane arıyor olabilir mi?.. sonuçta onun torunu olucak. El atması gerekmez mi?
Ne ben ailemden geçerim, ne eşim geçsin isterim. Ne de onlar benden...
Maddi durumda aileler biz onlara, onlar bize her zaman destek olmalıdır.. hele ki böyle zamanlarda.
Herkes bşy ucundan tutsa sen de zorlanmazsın. sonuçta onların torunu.

ama kendi ailesi yapmazken, başkasından yardım almak zorunda olmak insana dokunur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…