- 24 Eylül 2014
- 300
- 147
- 43
4 yıl boyunca her gün bir saatlik yolu iki vasıtalar gidip gelmiş biri olarak söylüyorum ki çok zor kar kış yağmur inanılmaz zorlandım.bence işsizlik maaşın bi bitsin sonra bakarsın.kv görümcenede söyle akıl değil para versinlerMerhaba kızlar,
Ben 8 yıl özel sektörde çalışmış evli bir kadınım. 4 ay önce, tam 3 yıldır çalıştığım firmadan işten çıkarıldım. Tazminatımı aldım çok şükür ve dağ gibi birikmiş bir sürü borcumuzu da onunla kapattım. İşsizlik maaşı da alıyorum. Nisan ayına kadar da alacağım. Şu anda bir sıkıntımız yok çok şükür.
Ancak 1 ay önce öğrendim ki bir bebişimiz olacak. Eşimle mutluluktan deli olduk tabi. Yaşım 32. Artık anne olmayı çok istiyordum. Her ne kadar bir işe girmeden hamile kalmayı istemiyor olsam da bu sürpriz bize çok iyi geldi.
Şimdi ise bizi bir korku sardı. Benim doğumum kısmetse Temmuz ayında. Ama işsizlik maaşım Nisan ayında kesilecek. Ondan sonra eşimin tek maaşı, ev kirası, faturalar, bebeğin masrafları vs. maddi yönden çok zorlanacağız.
Ben iş aramaya devam ediyorum tabi. Ama aradığım işin nitelikleri değişti doğal olarak. Çok ayakta kalıp yorulmayacağım, haftada 2 gün iznimin olacağı bir iş bakıyorum. Maaş akmasa da damlasın yeter.
Dün bir iş görüşmesine çağrıldım. İşi görümcem bulmuş. Bu sabah gidip görüştüm adamla. Hamile olduğumu söylemedim. Teklif edilen iş benim otobüsle gidebileceğim bir mesafe değil. 3 otobüsle 2 buçuk saatte filan gidilebiliyor. Yani sabah 8'de işte olabilmek için 5 buçukta yola çıkmam lazım. Haftada 6 gün, akşam çıkış saatleri de iş ne zaman biterse o zaman. Yol konusu beni çok zorlar dedim adama, sen bir başla da, sonradan ayarlarız bir şeyler, araba veririz sana birkaç ay sonra, gider gelirsin dedi adam. Düşüneceğim diyip çıktım.
Şimdi düşünüyorum da, ben bu işe başlasam, ilk zamanlar o yolu, üç otobüs, kar-kış, 2,5 saat, hamileliğimin ilk ayları, sürekli midem bulanıyor zaten. Mahvolurum yollarda.
Adam araba verse, göbeğim büyüyünce arabayı nasıl kullanacağım. Az değil, arabayla da 1 saatlik yol.
Zaten adama desem ki şimdi, ben hamileyim, beni istemeyecek kesin. O yüzden saklarım 1 ay filan diyorum. Sonra söylerim. O zaman da adam bana derse ki sen bunu bana baştan söylemedin, bu şekilde olmaz, işsizlik maaşımdan da olurum bu sefer.
Sabahtan beri görümcem ve kayınvalidem tutuşmuş gibi beni arıyorlar, işi kabul etmem için bin bir dil döküyorlar. "İlk biraz gider gelirsin otobüsle ne olacak. Sonra adam araba da verirmiş zaten. Bu hamile halinle başka iş de bulamazsın zaten. Bu fırsatı kaçırma. " vs. vs. Telefonum susmadı. Hamileyken çalışmak zorunda mıyım? Bu durumda ne yapmalıyım? Ben o yollarda karnım burnumda sürünmek istemiyorum. O yolu 3 yıl servisle gidip geldim (ki serviste uyurdum hep) ona rağmen eve geldiğimde dengem şaşmış olurdu. Şimdi nasıl yapacağım? Bana neden bu konuda baskı yapılıyor? Doğumdan sonra zaten çalışacağım. Ama hamileyken daha rahat bir iş, daha yakınlarda bir iş bulabilirsem çalışırım zaten.
Çok çaresiz kaldım kızlar. Üzerimde büyük bir psikolojik baskı hissediyorum. Sizce çalışmalı mıyım? Sanki işi kabul etmezsem görümcem maddi zora düştüğümüzde beni suçlayacakmış gibi geliyor.
Ozaman hiç canını sıkma canım esin arkandaysa Allahın izniyle sıkıntı olmaz. Sadece dua edin de başkasına muhtaç etmesin rabbim.Canım, eşimle konuştum. İşi anlattım. O iş şu anda sana göre değil dedi. Sen gerçekten çalışmak istiyor musun? Kendini bu konuda zorunlu hissetme dedi. Kimse seni bu konuda zorlayamaz dedi. Ailesinin tavrından bahsettim biraz, sinirlendi. Kime ne, ister çalışırsın ister çalışmazsın dedi. Allahtan eşim arkamda. Yine de ilerde onlardan maddi yardım talep etmek zorunda kalmaktan korkuyorum. Bu iş mevzusunu ilerde koz olarak kullanırlar diye...
allah gönlüne göre versin yavrunu Allah sana bağısşasın
valla daha kimse bilmiyor kim bakacak onuda bilmiyorum
eğer çok baskı yaparlarsa ayrıılırım daha ötesi yok dediğim gibi Rızkı veren Allah
daha izin alıp doktora bile gidemedim düşün artık acilde kan testi idrar testi filan inş bu hafta izin ayarlıyabilirsem duruma göre herkese açıklayacağız zaten daha çok küçük
elbet büyür kreş olur yarım gün nakıcı olur arada annem kv bakar
hiç düşünmememiştim inanın bunları burayı bu yüzden seviyorum tecrübe oluyro karşında yargısız insafsız size iletiyor
hakikaten ya kim bakar çocuğa?
4 ay once ikiz kizlarimi erken dogumla kaybettim simdi deselerki bana o gunlere geri doneceksin degil otobusle 3 saatlik yola gitmek yastigi kaldirip ordan oraya koymam!!
İyi dusun bebegine bisiy olursa Allah korusun ne kv nede gorumcen destek olur,bebegini dogurana kadar uzat ayaklarini keyfine bak,dogduktan sonra rabbim bi yol gösterir..
Hemde minnacık bebek kime emanet edilir kim bakmak ister ki
Doğuma kadar çalışıp çıkıp bir yıl tek maaşla idare edemezmisiniz 3 ay dogum izni parasi sonra da isveren cikartir 6 ay da işsizlik maaşı alırsın etti 9 ay
allah allah hamile kadına neden baskı yapıyorlar anlamıyorum.oğulları 2.iş yapsın .canım senin eve destek olmana alışmış bunlar ailecek.sen çalışmazsan oğullarının eve bakamayacağını düşünüyorlar galiba.birazda sen alıştırmışsın.
Kayınvalidem gençliğinden beri hep çocuk bakmış. Ben herkesin çocuğuna baktım, büyüttüm, kendi torunumu mu büyütmeyeceğim diyor. O bakacak bebeğe ben çalışmaya başlayınca. Annem hayatta bakmaz.
4 ay once ikiz kizlarimi erken dogumla kaybettim simdi deselerki bana o gunlere geri doneceksin degil otobusle 3 saatlik yola gitmek yastigi kaldirip ordan oraya koymam!!
İyi dusun bebegine bisiy olursa Allah korusun ne kv nede gorumcen destek olur,bebegini dogurana kadar uzat ayaklarini keyfine bak,dogduktan sonra rabbim bi yol gösterir..
Allah allah yaa annesi baksin hep babaanneler mi buyutecekler daha evlenir evlenmez dogur ben bakarimlar basliyor zaten tasiyici anneyiz sanki biz
Aslında tutuşmaları da biraz şu sebeple oldu; Eşim dün akşam ailesine, bana maddi destek verin, kredi çekip araba alayım, bebek olunca arabasız çok zor dedi. Onlar da oluruz tabi dediler. Sonra bana sordular, senin ailen destek olmaz mı diye. Benim ailemin maddi durumu onlarınkinden çok daha iyi. Ama evlenirken ailemin tüm maddi sıkıntı yaşayacaksın ihtarlarına kulak tıkayıp evlendiğim için babam kendi düşen ağlamaz, ilerde maddi zorluk yaşarsan bana gelip ağlama demişti. Bu yüzden benim ailemden 1 kuruş bile istemeye yüzüm yok.
Ben de ailem bu konuda asla destek olmaz bize dedim. Sanırım bu yüzden benim işe girmem eşimin ailesi için bu kadar önemli. Bugün telefonda bana, "Bu işi kabul et, sonra hemen gider kredi çeker araba alırsınız. Arabayla gider gelirsin işe, hem arabanız da olmuş olur" dediler. Buradan da anlaşılıyor zaten konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?