eşiniz ek iş yapsın bence.
belirttiğiniz şartlarda bir işi, hamile olmayan bir bayana bileönermeyiz, çok iyi bir işse ancak belli süre çekilebilir deriz.
ama sizin durumunuzda, işe başlarken de iş etiğine çok uymadığınız için, size kolaylık sağlanmayacaktır. bir de üstüne hamilelik sıkıntıları.
bir de doğumdan sonrası var bu işin.
bence daha sürdürülebilir bir çözüme odaklanın.
eşinizin bu sürede ek iş yapması veya masrafların minimuma indirilmesi daha sürdürülebilir seçenekler gibi görünüyor.
ya da bu dönemde sizi rahatlatmak için elden çıkarılabilecek, takı vs varsa satılması da güzel olur.
bir bebeğe takı adeti var mı sizde, belki doğumdan sonraki bir kaç ay için onu da hesaplayabilirsiniz.
Bende 32.5 haftaya kadar calistim gerçekten zor kimse idare etmedi kar kis gelme demedi sen yarim saat gec gel erken cik olmadı bugun resmi tatil gelme denmedi hamile olduğunu saklarsan sanada ihtimas gostermezler ki kontrolun olacak cok izin alman gerekecek istemiyorsab çalışma kimseninse sana baski yapmasına meydan verme bebek dogunca çalışıcam demişsin o zaman kim bakacak
Gerçekten mi?
Ben isteğim dışında işten çıkarılırsam almaya devam ederim maaşı sanıyordum. Bu beni rahatlattı biraz. Çok sevindim. Teşekkür ederim.
Amin canım, çok teşekkür ederim...Oyle sey mi olur ya! Kendini zorlama o yollarda bebisin veya sen rahatsizlansan daha mi iyi ? Insanlar bi garip karnindaki paradan cok cok dahs kiymetli... bebek rizkiyla bereketiyle gelir zaten bence mis gibi evinde otur dogumunu yap sonrasi allah kerim... kv ve gorumcenin cani cigeri degilsin ki sen o yuzden seni dusunmezler... maddi anlamda sıkıntıya girecekseniz de siz gireceksiniz gorumceye ne! Karninizi o mu doyuruyo... karistirmayin islerinize onlari... bebisinizi de allah bagislasin saglikla alin kucaginiza inşallah
Kayinvalidenize gidip anne her iste bir hayir varmis bak ben isi kabul edemedim ama görümcem girsin calissin kacirmasin bu firsati deyin. Görümcenize de bak bir süre sonra araba da vereceklermis daha iyisini bulamazsin hamile olmasaydim girerdim ise deyin. Bakalim ne bahane bulacaklar
onlara ne imiş oğulları zorlanmasın da hamile gelin zorlanırsa zorlasın
görümcen ve kaynanan çalışıyordur inşallah sana bu kadar baskı yaptıklarına göre
şu dediğiniz şartlarda iş normal adamı zorlar değil hamileyi
ayrıca işverene de hamile olduğunuzu söylemezseniz siz haksız durumda olursunuz
evden yapabileceğiniz işler var mı
Şuan hamileyim, kendi aracımla her gün 2 saat yol yapıyorum. İnan bana kendi araban bile olsa trafik stresi mahvediyor. Ben yapamadığım için taşınıyoruz.
Bu konuyu okumaya başladığımda kesin işin içinde kayınvalide de vardır dedim
Eşin ayarlasın ailesini, topu kendine alıp "ben istemiyorum çalışmasını" desin herkes istiklal marşını okusun ve dağılınsın.
Hamile olduğunuzu gizleyerek işe başlarsanız iş yerinin size yalan beyanda bulunmaktan dava açma hakkı varmış avukat yanında çalışan bir arkadaşıma avukatına sordurttum. Tazminat alabilmek için 90 gün çalışmışlık olması gerekiyormuş. Doğum izni kullanabilirmişsiniz.Gerçekten mi? Buna çok şaşırdım. Tazminatı geçtim ama doğum izni alamazsam çok kötü olur...
Merhaba kızlar,
Ben 8 yıl özel sektörde çalışmış evli bir kadınım. 4 ay önce, tam 3 yıldır çalıştığım firmadan işten çıkarıldım. Tazminatımı aldım çok şükür ve dağ gibi birikmiş bir sürü borcumuzu da onunla kapattım. İşsizlik maaşı da alıyorum. Nisan ayına kadar da alacağım. Şu anda bir sıkıntımız yok çok şükür.
Ancak 1 ay önce öğrendim ki bir bebişimiz olacak. Eşimle mutluluktan deli olduk tabi. Yaşım 32. Artık anne olmayı çok istiyordum. Her ne kadar bir işe girmeden hamile kalmayı istemiyor olsam da bu sürpriz bize çok iyi geldi.
Şimdi ise bizi bir korku sardı. Benim doğumum kısmetse Temmuz ayında. Ama işsizlik maaşım Nisan ayında kesilecek. Ondan sonra eşimin tek maaşı, ev kirası, faturalar, bebeğin masrafları vs. maddi yönden çok zorlanacağız.
Ben iş aramaya devam ediyorum tabi. Ama aradığım işin nitelikleri değişti doğal olarak. Çok ayakta kalıp yorulmayacağım, haftada 2 gün iznimin olacağı bir iş bakıyorum. Maaş akmasa da damlasın yeter.
Dün bir iş görüşmesine çağrıldım. İşi görümcem bulmuş. Bu sabah gidip görüştüm adamla. Hamile olduğumu söylemedim. Teklif edilen iş benim otobüsle gidebileceğim bir mesafe değil. 3 otobüsle 2 buçuk saatte filan gidilebiliyor. Yani sabah 8'de işte olabilmek için 5 buçukta yola çıkmam lazım. Haftada 6 gün, akşam çıkış saatleri de iş ne zaman biterse o zaman. Yol konusu beni çok zorlar dedim adama, sen bir başla da, sonradan ayarlarız bir şeyler, araba veririz sana birkaç ay sonra, gider gelirsin dedi adam. Düşüneceğim diyip çıktım.
Şimdi düşünüyorum da, ben bu işe başlasam, ilk zamanlar o yolu, üç otobüs, kar-kış, 2,5 saat, hamileliğimin ilk ayları, sürekli midem bulanıyor zaten. Mahvolurum yollarda.
Adam araba verse, göbeğim büyüyünce arabayı nasıl kullanacağım. Az değil, arabayla da 1 saatlik yol.
Zaten adama desem ki şimdi, ben hamileyim, beni istemeyecek kesin. O yüzden saklarım 1 ay filan diyorum. Sonra söylerim. O zaman da adam bana derse ki sen bunu bana baştan söylemedin, bu şekilde olmaz, işsizlik maaşımdan da olurum bu sefer.
Sabahtan beri görümcem ve kayınvalidem tutuşmuş gibi beni arıyorlar, işi kabul etmem için bin bir dil döküyorlar. "İlk biraz gider gelirsin otobüsle ne olacak. Sonra adam araba da verirmiş zaten. Bu hamile halinle başka iş de bulamazsın zaten. Bu fırsatı kaçırma. " vs. vs. Telefonum susmadı. Hamileyken çalışmak zorunda mıyım? Bu durumda ne yapmalıyım? Ben o yollarda karnım burnumda sürünmek istemiyorum. O yolu 3 yıl servisle gidip geldim (ki serviste uyurdum hep) ona rağmen eve geldiğimde dengem şaşmış olurdu. Şimdi nasıl yapacağım? Bana neden bu konuda baskı yapılıyor? Doğumdan sonra zaten çalışacağım. Ama hamileyken daha rahat bir iş, daha yakınlarda bir iş bulabilirsem çalışırım zaten.
Çok çaresiz kaldım kızlar. Üzerimde büyük bir psikolojik baskı hissediyorum. Sizce çalışmalı mıyım? Sanki işi kabul etmezsem görümcem maddi zora düştüğümüzde beni suçlayacakmış gibi geliyor.
O kim yaa bu ne curret yaa nasil koruduğunu soruyor hosst derler adama yuh yaa terbiyesiz insanlargecen sene 5 ay ıssız kaldım bir iş görüşmesinde
kadın fınans muduru ve kadın ık muduru ile konuşma aynen şöyle neyle korunuyorsun
çocuk olsun istemiyorz en azından 1 sene filan dediler yanaklarım al al cevapladım
beni almadılar ben en az 1 yıl çocuk yapmayacağımın garantisini verdiğim halde almadılar birini aldılar ama gecen baktım aynı pozisyona yine birini alıyorlar demekki bu işler gebelik takibiyle olmuyormuş
bende bu işyerine doğum iznine giden bir arkadaş yerine geldim. laf arasında sakin hamile kalma filan gibi laflar etti sevgili erkek müdürüm. ki arkdaş bir ay sonra dönüyor.
dönüp baktığımda çok iyi firmalarda çok iyi pozisyonlarda çalışmışım yaranamamışımda burada kıyrıtık bir pozisyon için mi bu adamın lafını dinleneyeceğim dedim ve hamilelik düşündüm çok laf edecek ama rızkı veren Allah ben bunu anladım 5 senedir çalışıyorum özel sektörde kimseye yaranamazsın en ufak durumda silip atarlar seni
o yüzden 10 yıl filan boş eğer kendini ve aileni hazır hissediyorsan kimseye bakma derim
ben iş görüşmesinde görüşürken yeni ev almıştım eşimin işleri çok kötüydü elden ve bankaya çok borcum vardı. o durumda çocuk yapsam zaten kendimi zaten affetmezdim
ama şimdi çok şükür eşimin durumu eskiye oranla idi. rahat sayılabilecek bir işim var elden borçlarımı bitirdim.
birde şunu anladım hayat biz hayal kurarken kaçırdıklarımızdan ibaretmiş.
Allah allah yaa annesi baksin hep babaanneler mi buyutecekler daha evlenir evlenmez dogur ben bakarimlar basliyor zaten tasiyici anneyiz sanki bizKayınvalidem gençliğinden beri hep çocuk bakmış. Ben herkesin çocuğuna baktım, büyüttüm, kendi torunumu mu büyütmeyeceğim diyor. O bakacak bebeğe ben çalışmaya başlayınca. Annem hayatta bakmaz.
Canim bu ara bizimde sikintilarimiz var bende ciktim calismiyorum ve senin gibi maasimda yok malesef... ben soyle dusundum bizde bi anda sıkıntıya girdik ben biraktim esimin ustune ailesini kendi kredilerini yukledi oda yapmicam bi seylerden kisicam mecburen sadece besik alicam ...bize de ailesi hala da kredilerini odemelerimize ragmen kostek oluyorlar bence esinle asabilirsin durumu bebek buyusun biraz calisirsin bende oyle yapicamÇok zorlanmayacağız belki ama arabamız yok. Çocuk olunca araba da lazım olacak ve ben çalışmadan araba almamız mümkün değil. Ay sonunu da zor getireceğiz. Aileler yardım etmek zorunda kalabilir arada sırada
Birabir yaşadım sekerım ve ben bilinçli bir insan ım borc harc içinde cocuga karsıyım diyemedim ama cok garibime gitti bizde patrona hesap vereceğiz dediler özel sektör acımasızO kim yaa bu ne curret yaa nasil koruduğunu soruyor hosst derler adama yuh yaa terbiyesiz insanlar
Ben mühendisim. Şimdiye kadar hiç incik boncuk filan uğraşmadım, erkek gibi büyüdüm ailemin evinde. Keşke bir el becerim olsaydı. Ama sanırım bu gidişle evden bir şeyler yapma araştırmalarına başlayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?