Hamileyim ve çalışma konusunda baskıya maruz kalıyorum

Aslına bakarsanız işten ayrıldığımdan beri aldığım tazminatlardan ve aldığım işsizlik maaşımdan üç-beş bir şeyler attım hep kenara. Eşimden bile gizli gizli bir birikim yapmaya çalıştım. Ekonomik anlamda gerçekten ileriyi görebilen bir insanmışım demek ki. Çok çok zora girersek o birikimleri çıkarırım ortaya diye düşünüyorum. Ama yine de çok az bir birikim bu. Bebeğin puseti, odası derken püf diye uçar gider.
Bebeğe takı adeti bizde de var ama bu konuda çok bir beklentim yok. Çünkü akrabalardan uzak bir şehirde yaşıyoruz. Kim gelecek de takacak diyorum.
Bilemiyorum. Sanırım eşimin ailesi bize maddi yardımda bulunmayacak olsa ağızlarını açtırmazdım ama gün gelir de onlara muhtaç kalırım diye susuyorum işte.

Kayınvalidem gençliğinden beri hep çocuk bakmış. Ben herkesin çocuğuna baktım, büyüttüm, kendi torunumu mu büyütmeyeceğim diyor. O bakacak bebeğe ben çalışmaya başlayınca. Annem hayatta bakmaz.

Amin canım, çok teşekkür ederim...

Ay çok güldüm, çok haklısınız

Görümcem 20 yıllık devlet memuru, bekar. Kayınvalidem de yıllarca evinde çocuk bakmış. Bizim özel sektör dediğimiz canavarı hayal bile edememeleri bundan.

Şuan hamileyim, kendi aracımla her gün 2 saat yol yapıyorum. İnan bana kendi araban bile olsa trafik stresi mahvediyor. Ben yapamadığım için taşınıyoruz.

Allah kolaylık versin ya. Çok zor. Ben bu dediğim yolu 3 yıl, serviste uyuyarak, hamile değilken çektim. O zaman bile isyan ettim. Saatlerim yolda geçiyor diye. Hele ki böyle bir durumda, düşünemiyorum...

Gerçekten mi? Buna çok şaşırdım. Tazminatı geçtim ama doğum izni alamazsam çok kötü olur...
Hamile olduğunuzu gizleyerek işe başlarsanız iş yerinin size yalan beyanda bulunmaktan dava açma hakkı varmış avukat yanında çalışan bir arkadaşıma avukatına sordurttum. Tazminat alabilmek için 90 gün çalışmışlık olması gerekiyormuş. Doğum izni kullanabilirmişsiniz.

4 ay once ikiz kizlarimi erken dogumla kaybettim simdi deselerki bana o gunlere geri doneceksin degil otobusle 3 saatlik yola gitmek yastigi kaldirip ordan oraya koymam!!

İyi dusun bebegine bisiy olursa Allah korusun ne kv nede gorumcen destek olur,bebegini dogurana kadar uzat ayaklarini keyfine bak,dogduktan sonra rabbim bi yol gösterir..

allah allah hamile kadına neden baskı yapıyorlar anlamıyorum.oğulları 2.iş yapsın .canım senin eve destek olmana alışmış bunlar ailecek.sen çalışmazsan oğullarının eve bakamayacağını düşünüyorlar galiba.birazda sen alıştırmışsın.

2 saatlik yol gidip gelen biriyim. En iyisini sen bilirsin ama hele de hamileyken hiç bulaşma derim pişman olabilirsin. Rabbim bebeğini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah :)

O kim yaa bu ne curret yaa nasil koruduğunu soruyor hosst derler adama yuh yaa terbiyesiz insanlar

Allah allah yaa annesi baksin hep babaanneler mi buyutecekler daha evlenir evlenmez dogur ben bakarimlar basliyor zaten tasiyici anneyiz sanki biz

Canim bu ara bizimde sikintilarimiz var bende ciktim calismiyorum ve senin gibi maasimda yok malesef... ben soyle dusundum bizde bi anda sıkıntıya girdik ben biraktim esimin ustune ailesini kendi kredilerini yukledi oda yapmicam bi seylerden kisicam mecburen sadece besik alicam ...bize de ailesi hala da kredilerini odemelerimize ragmen kostek oluyorlar bence esinle asabilirsin durumu bebek buyusun biraz calisirsin bende oyle yapicam

O kim yaa bu ne curret yaa nasil koruduğunu soruyor hosst derler adama yuh yaa terbiyesiz insanlar
Birabir yaşadım sekerım ve ben bilinçli bir insan ım borc harc içinde cocuga karsıyım diyemedim ama cok garibime gitti bizde patrona hesap vereceğiz dediler özel sektör acımasız

yani şimdi eskiden beri o kadar yol gidip geliyor olsanız bile hamile kaldım işi bıraksam mı diye düşünür insan

doğumdan önceki son bir haftaya kadar haftanın 6 günü çalışmış birisi olarak yazıyorum bunları

şartlar ağır yani sizin için, o şartlarda çalışamazdım herhalde 6,5 çıktım 7 gibi evde oldum yine de yoruldum

yolda gidip gelmek zor; insan çıktığında yorgun olmasa bile ulaşıncaya kadar yoruluyor ki

evinize yakın iş bakın, olmuyorsa da çalışmayın, daha az şey alın ama huzurlu olun

ayy çalışsam mı bunlar öyle dedi diye de kendiniz germeyinnn

ben hepsini okuyamamıştım

belirli bir mesleğiniz yok sanmıştım

mühendismişsiniz

o kadar yol gidilmez

bir de yani hamile olduğunuz ortaya çıkınca huzursuzluk da çıkar iş yerinde seni aldık düzeni öğrettik sen şimdi izin vs derler

şehri kaçırmış olabilirim ama İstanbul mu

araba ile 1 saat uzun bir süre

bebek doğduktan sonra da sıkıntı

evi iş olan tarafa taşımak mümkün mü

8.30-18.30 çalışıyordum evden 8 de çıkmama ve akşam 19.00 da dönmem gerekti bakıcım günde 11 saat çalıştı

yol süresi arttıkça sıkıntı olur ilerleyen süreçlerde de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…