- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım.çok mu zorlanicaksiniz sen çalışmasan idare edemeyecek gibi misiniz
Hayır başlama bence,kv görümce halt etmiş,ama onlara da bağımlı olmayın laf vermeyin ağızlarına, para yetmez de onlardan alırsanız gidip çalışsaydı deme hakları doğar
Canım eşinin ne diyor peki bu duruma? Gorümce ve kayınvalidenin bu kadar ısrar etmesi anlamsız. Sonuçta bi bebeğin olacak ve onun zarar görmesi seni daha çok üzer. Nisana kadar alacagin parayı idareli kullanıp doğuma kadar idare etmelisiniz bence. Kendi ailesine karşı da esin devreye girmeli diye düşünüyorum. Ama esin de ailesiyle aynı fikirdeyse Allah yardimcin olsun diyelim
Ben hala eşinle evli olmana şaşırdım. Çok iyi hatırlıyorum seni. Eşin çalışmıyordu ve eve sen bakıyordun. O zaman da böyle konuştu mu kv. görümce sen eve tek başına bakıp borçları tek başına öderken ?
Çalışacağınız kuruma yalan söyleyerek işe başlayacaksınız ve siz doğum iznine ayrıldığınız zaman mağdur edeceksiniz..
Bunu yapmaya hakkınız yok..
Açıkça söylemek zorundasınız hamile olduğunuzu..
Canım eşin ne diyor ki? Eşine havale et muhatap bile olma.
Nedir bu yani, bu ısrar bizim oğlan çalışsın da elalemin kızı yemesin diye mi? Gerçekten sizi düşünüyorlarsa bir sene maddi destek olmazlar mı?
Ararlarsa eşim gece taksiye başlayacak, merak etmeyin siz de, kudursunlar iyice yaa..
Siz eve para getirmeden nasil gecinceksiniz, esiniz sizin sirtinizdan gecinmiyor muydu?
Bu evlilige bir de cocuk dunyaya getirdiniz, yurek yemissiniz.
adams sizin hamile olduğunuzu öğrenince işinizi fesh edecek, daha alışma döneminde olacağınız için hiç bir hak talep edemeyeceksiniz ve de işsiszlik maaşından olacaksınız. bence bu yönüyle bile çok riskli.
adams sizin hamile olduğunuzu öğrenince işinizi fesh edecek, daha alışma döneminde olacağınız için hiç bir hak talep edemeyeceksiniz ve de işsiszlik maaşından olacaksınız. bence bu yönüyle bile çok riskli.
Eşin bu konunun neresinde ?
Merhaba,
İşsizlik maaşı alırken bildiğiniz gibi bir işe girip çalışmaya başladığınızda artık işsizlik maaşı alamıyorsunuz. Ancak bu işten de ayrılmanız halinde işsizlik maaşınıza kaldığınız yerden aynen devam edebilirsiniz. Üstelik ille de çıkarılmış olmanız gerekmiyor, yani yeni işinizden kendi isteğinizle de ayrılmış olabilirsiniz, fark etmez.
Ben kendimden biliyorum. İşsizlik maaşı alırken iş buldum, çalışmaya başladım. 3 ay çalışıp, işi beğenmediğim için ayrıldım. Ayrıldığımı İşkur'a bildirdim ve işsizlik maaşım kaldığı yerden bitene kadar devam etti.
Bu süreci böyle de değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Aynı şeyi ben de düşündüm. Çok haklı
Canım, eşime konudan 1 saat önce filan bahsettim. Benim tarafımda. Ama ailesine gerekli cevabı verir mi yoksa cevabı benim vermemi mi bekler, onu bilemiyorum. Ben eşimin ailesine sert çıkıp, doğumdan sonra da, biraz yardımcı olur musunuz maddi olarak demek de istemiyorum. Sana iş bulduk ama beğendiremedik tavırlarına girerlerse ben sinirden kendimi kaybederim.
sorun çalışıp çalışmamanız değil, size bu kadar baskı yapılması çok yanlış.
araba kullansan bile, (bende şu an günde toplam 30 dk. kullanıyorum -30 haftalık gebehamile halinle zor oluyor. tedirgin oluyorsun. senin dediğin yol da uzun. bunun kar yağışı var. trafiği var. kışın günler kısacık. hava soğuk. ayrıca ne kadar saklamaya çalışsan da rutin kontrollerin olucak, sürekli izin alacaksın. işyerinden gidip gelmek sorun olacak mı? acil durumda hastaneye yetişmen yakın olman lazım vs..
tabii bu durumda çalışan hamile arkadaşlarım vardır, ama senin durumun istisna.
Şu an işe girsen işsizlik maaşının yerine maaş alıcaksın zaten. fark yok.
doğumdan sonra da zaten toplu para almak için 4 ay beklemen gerekiyor. o sürede boş.
ben şu durumda bebeğimi 6-7 ay büyütüp işe başlamayı tercih ederdim.
olmadı biraz daha borçlanıp, çalışmaya başladıktan sonra ödersiniz.
tabii en önemlisi, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin tebrik ederim .
İşte şimdi artık durum tersine döndü. Ben işsiz kaldım, eşim çalışıyor. Borçları da kapattım tazminatımla.
Eşim artık düzenli bi şekilde çalışıyor yaklaşık bir yıldır. Kendini düzeltti. O sorunlar çözüldü çok şükür. Yoksa zaten bebek işine hiç kalkışmazdım.
Hamile kalmadan en az 6 ay önce işe girmiş olmanız gerekiyor yoksa ne doğum izni ne de tazminat alamazsınız. o yüzden girseniz de çıkmak zorunda kalacaksınız.
Ben yerinizde olsam, kayınvalideme ve görümceme bu konuda kararı bana ve eşime bırakırsanız sevinirim der kestirip atardım. İçinizi karartmak gibi olmasın ama bu halinizle iş bulmanız çok ama çok zor. eğer çok sıkışık bir durumdaysanız, doğumunuza doğru iş bakar, bebeğinizin 40 ı çıkınca başlarsınız bakacak birileri varsa. ya da kıt kanaat geçineceksiniz bir süre.
Hamileyken çalışabilirsiniz tabii ki ancak halihazırda bir işiniz olduğu zaman geçerli bu. Ben de son ayıma kadar çalıştım ancak firmamda 5 yılımı doldurmuştum. Siz yeni bir iş arıyorsunuz hamile halinizle.
mesleğiniz nedir?evden iş yapamaz mısınız bu süreçte ?