Hamişler yiyor, bebişler büyüyor :)

Canım seni gayet iyi anlıyorum. Bende gurbetteyim. Eşimin ailesi burda. Bize 60 km uzakta. Bende ailemi çok özlüyorum. Hele hamileliğimi ilk ögrendiğim zamanlarda o kadar çok duygusallaştım ki.. ağlayıp durdum zırıl zırıl. Annemi özledimmm diye haykırdım günlerce :2:

sonra sonra sakinleştim ve şuan hormonlarım sanırım normale döndü. Bilmiyorum çok zor gurbette olmak.. Yaşamayan bilemez.

Senin yörenden ayrı, insanlar yabancı yabancı... Bende güçlü durmaya çalışıyorum. biliyorum bu günleride atlatacagız. yavrumuz bize arkadaş olacak. Sonra uçaklara atlayıp anneannelere gidicez. babamızıda bırakıcazz ohhh olsun ona

OOOOYY OOYY ben hala aynı hormonlardayım bebiş için pek önemsemiyorum içime atıyorum ama öyle bi an geliyoki bianda patlayıveriyorum ben taaa 1100 kmlerdeyim helede bugün annemle konusurken agladım anneler gününü kutlarken oda benimkini kutlada agladım suan bile aglıyorum cok özledim annemin kıymetini bilemedim. uzun bi zaman gidemicem evimede bebişin büyümesini beklicem ucakta cok zor olur diye. tek eşim tanıdık düşünsene kalabalıgın içinde tanıdıgın seni koruyan kollayan baska kimse yok herkes yabancı aslında ama mecburen biraradayız inş.gecer bu sıkıntılı güünlerim eşimle meleklerimle cok güzel huzurlu bi hayatım olur annemde benim için üzülmez azda olsa. bebeğimin dogucagı bana destek olup dünyayı unutturacagı günü iple cekiyorum inan bu ünlerde daha da cok istiyorum inş. hayırlısıyla rabbim yavrularımızı bize bagıslar hakeden anneler oluruz. babamızı bırakıcaz dogruuu bencede oh olsun kimse tutamaz bizi 2 bayan olduk artık başedemez bizimle kısmet olursa senin bebişin cinsiyetinide saglıgınıda bildir bize bekliyoruz hep buraya ne yiyip içtiğinide yaz heee unutma

şuan rekor kırıyorum bu kadar büyük tost yemeyeli yıllar olmuştu miniğim sayesinde onuda yaptım
yarım ekmek tost yaptım bide ayran şimdi onu yiyorum bayanlar

Kuzum sen rizedesin galiba. Bende trabzonluyum. ama ailem Hatay da. ve hataydaki olayları biliyorsundur. Çok korkuyorum onlar için endişeliyim.

Eşinin ailesi var mı yanınızda ?

Ya bende kendimi bıraksam 40 gün yataktan çıkamam herhalde. komşu desen yok. Halini hatrını soran yok. Var da işte anla . İşleri düşünce konuşan insanlardan nefret ediyorum.Allah ıma şükürler olsun beni kimselere muhtaç etmedi. Kendi yemeğimi yapıyorum temizliğimide yapıyorum. Midem hiç bulanmadı çok şükür. Eski hayatıma devam yani.

Hep öyle dua etmiştim. Kabul etti Rabbim.

Cinsiyetinide bildiririm tabi ki.

bende ne yediklerimi yazıcam bundan sonra.

Akşam menümüz,

Türlü , tarhana çorbası ve cacık. Yanınada turşu çıkarıcam şimdi canım çekti.

afiyet olsun şimdiden eşimin ailesinden ablasıyla yasıyorum ama baska bi dert cok cok zorlanıyorum rizedeyim evet tranzonlusun bu taraftansın yani.. ya ulaşabildinmi peki ailene olaylara cok üzüldüm cok kayıp var umarım bidahada yasanmaz herkes sag salim iyi olur. dediğin gibi halini hatrını srsalar ne olur ot gibi basımda bitiyolar rahat vermiyolar yada işlerine göre davrandıktan sonra beni savunmus gibi yapsalar napim inandırıcı gelmiyoki genede dediğin gibi eşim sagolsun herseye ragmen destek ezdirmiyo kimseye.. bulantının olmaması cok iyi ben 3 ay baya zorlandım ama suan iyiyim tostları indiriyorum mideeye eşimde cok kıskanc ne komsum ne arkadaşım var aksama kadar evdeyim evleneli 1 sene oldu bugünle beraber toplasan 4 defa bakkala gittim bi arka sokakta oda eşimin suan işi var mecburen yolluyo yoksa balkona cıkmam bile sıkıntı bi görümcemler toplanıyo oda fazlasıyla yetiyo yeterince sıkıntı veriiyo yani evde tek olmam daha hayırlısı. alısamadım kültürlerine ben sessizliği sakinliği seven biriyim. eşimin aileside tam tersi toplaşmaya meraklı gereksiz yerlere alısamadım. alısık olmayan biri için cok cok zor .. allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşım.. sen berabermisin ayrımısın gerçi bazı ayrılarda var evde olanlarla aynı oluyolar tek bırakmıyolar bi yatarken tek kalıyosun kocanla ooof ooofff

Canım ailem hatayın başka bi ilçesinde. Ulaştım çok iyiler. Çok şükür. Reyhanlıda da bir arkadaşım vardı. Onuda çok merak etmiştim çok şükür iyiymiş. ama sanırım yakınları, sevdikleri var kaybettiği. Çok üzülüyorum. Alalh rahmet eylesin.

Eşim antalyalı. Ben antalyadayım. Kayın validemde başka bir ilçesinde. Beni fazla sık boğaz etmezler sağolsun. 2 ayda bir gelirler 3-4 gün kalır giderler. Bizde gideriz yanlarına eşimin tatillerinde. Bende görümce yok. Bir tane kaynım var bekar. O da askerden gelecek bi kaç güne.

Kültürlerinde bende zor alıştım halada yeni yeni şeyler ögreniyorum. Kayınvalidem hakkını yemicem çok iyiliği dokunuyor. sarma sarıp yollar, yogurdumu yağımı yollar. Arar telefonda hatrımı sorar. Hasta oldugumda yemeğimi yapar. Kaç kere aradı miden bulanıyorsa geleyim diye bende gerek yok dedim gayet iyiyim şükür diyorum.Kızları olmadıgı için kızları çok seviyor ondan sanırım. ama bazen ters düştüğümüz konular oluyor. Bende aldırış etmiyorum. napalım ölümlü dünya. eşimin hatrına bişi demiyorum.

Eşin çok kıskançmış canım ya. Benimkinde bi sıkıntı yok istediğim yere gider gelirim ama tekte gitmiyorum sık boğaz değil. Bazen beni niye kıskanmıyorsun diyorum...

aşırı olmadıgı sürece kıskanılmak güzel bir duygu.

Benim bi görümcem olsa anlaşırmıydım bilmiyorum bende bi görümce olacam ilerde Ama kesinlikle abimin evine müdahale etmezdim zırt pırt evine gidip gelmezdim. Neden insanları rahat bırakmıyorlar anlamıyorum. anneme de bazen diyorum gelinin oldugunda kesinlikle rahatsız etmiceksin diyorum bırak istedikleri gibi gezip tozsunlar. İstediklerini yesinler. hoşş annemde melek gibidir hiç karışmaz zaten. Eminim.

komşu bir ihtiyaç yeri geliyor ailenden daha yakın oluyor. ama malesef bizde öyle komşu yok.bulamadık

aaay allah yardımcısı olsun inş.çok çok zor durumda olmalı allah kimseye yasatmasın. iyiliklerine iyi bizimkiler ama baska olumsuzluklar olduktan iyi olsalar nolur ki bi anlamı kalmıyo bi görümcem her hafta gelir 2 gün kalır biri zaten bizimle hep. ama aynı evde ne kadar iyi olursa olsun olmuyo canım cünkü bişey yapmak istiyosun engel oluyo temizlik yapıcan bildiğin gibi yapamıyosun hep bagımlı gibisin. en önemlisi eşimle rahat olamıyorum hemde hiç eve bi misafir gelsin 4 görümcem hemen gelir bize cocuklarıda ayrı bi mesele ee bide misafirleri düşün ev konferans salonu gibi oluyo gürültü kalabalık rahatsızlık cok zorlanıyorum. evlendiğimizden beri biz fırsat yaratmasak onlar bizi yanlız bırakmazlar yani hep dibimizdeler nereye gitsek teklif ederiz ama hiç gelmeyiz siz gidin evlisiniz bi ailesiniz demez bebeğim birbirimize bakarken olmadı heralde bizimde bi hayatımız var ama anlayış yok. aynen dediğin gibi bende görümce olucam aynı senin dediklern, anneme diyorum annemde zaten ne gelinini ne oglunu rahatsız eder nede ben cocugumu alıp gidip kardeşime rahatsızlık veririm. babam yok benim annem genede kardeşim evlense beraber oturmak istemez. ama bazı insanlarda duyarlılık yok. cahiliyet cok kötü cok

kızlar bende gurbetteyim. ikinci beebişe hamileyim ve çookkkkkkkk kötü geçiyor. yemek içmek diyosun. keşek bişeyler yesem yiyebilsem.benim ailemde, kayananam da uzakta eşiim de iş için dışarda , anlayacanız tek başıma mücdele veriyorum, bide kızım var yaşına girecek . çok zorlanıyorum anlatamam, ne ben bişey yiyip içibiliyorum ne de çocuğum. bulantılar, kusmalar, uykusuzluk deli olcam. ilk çocuğumda böyle geçirdim tam 9 ay. allah dua edeiyom bu 3 ayda bitsin. kokulardan da tiksiniyom hemde nasıl. anacığım gelcek inşallah biraz rahat etcem o gelirse.hem gurbette olmak hem yalnız, hem anne hem gebe çok zor. allah yardımcımız olsun. inşallah benimde yiyip içecem günler gelecek.

kader arkadaşım hoşgeldin sende gurbettesin demek allah öncelikle bunun için yardımcın olsun. benimde 3 ayım cok zor gecti ama sonra hoop diye gecti allaha şükür bikaç gndür gene iştahsızdım ama az önce okuduysan yarım ekmek tost yedim dokuz ay cekmekte cok zor dua etmiştim sırf bu bulantılar yüzünden cok şükür 3ay cektim inş. bu sefer bulantın okadar uzamaz. bebişin hayırlı saglıklı olsun inş.cok zor ya arkadaşım ama en azından eşin yanında değil ama kaynanan dibinde değil yoksa bu hayat hiç cekilmez. bak 2 bebek annesisin insan gened e insan annesine ihtiyaç duyuyo rabbim basımızdan eksik etmesin cok büyük emektarlar hakkını ne yapsam ödeyemem ama ben naptım sanki evlilik marifetmiş gibi onu bırakıp evlendim bazen cok kızıyorum annemi haketmedim keske daha iyi evlat olabilseydim. eşin uzun süre kalıyormu şehir dısında. diğer bebeğin cinsiyeti nedir.rabbim yokluklarını aratmasın bizlere bagıslasın onları

Ayy canım ya görümcen neden sizde kalıyor ? eşinin annesi babası hayatta değiller mi ?:44: Hem öylede olsa beraber yaşamak çok zor. Bekar sanırım. sürekli sizle mi kalacak ?Hiç aklımın ucundan bile geçiremiyorum. Özel bi gününüz bile olamıyordur evde. rahat rahat dolaşamıyorsun. İnsan kocasına bi cilve yapmak bir süpriz yapmak ister ama evde biri var Çok anlayışsızlar canım. O kadar kişinin zırt pırt sizde olmalarına ben bile sinir oldum. Alalh yardımcın olsun.

yaaa böyle deme çok üzülüyorum hem gurbettesin hemde bulantıların var. Allah ım inşallahh bulantıların en yakın zamanda geçer. Bide küçük bebişin var. Alalh ım sana güç versin. Kendi işlerini halledebilirsin inş. Annemize her daim ihtiyacımız oluyor. 50 yaşınada gelsek anne şefkati bambaşka. Bende anneme çok ihtiyaç duyuyorum ayy bi köşede dursada olurrr baksam dursam. Kurban olurum ona. allah başımızdan eksik etmesin onları. bizde anne olacagız nasipse. İnşallah hayırlı evlatlar dünyaya getiririz.

canım yataktan kalkmadan önce tuzlu çubuk ye. bulantısı olanlar öyle yapıyordu okumuştum bi yerde. Ahh canım kıyamam sana

gelişmelerden haberdar et merak ederim seni.

amin canım allah razı olsun senden de dua ediyosunuz ya yeter bana.hiç kimse olmadan da zor canım. kaynanam gelcekti aslında salı günü ama rahatsızlanınca, annemi çağırdım. ilk çocuğumda da annem hep yanımdaydı,kızım var ablası bitane , ufaklık daha belli değil henüz 10 haftalık, dua edin 3 ayda bitsin, doktorumda 3 ay sabret bakalım diyor, umut veriyor bana, ilki 9 ay sürünce insan korkuyor.inşallah 12 haftam dolunca bitsin .bişeyler yemek, keyifle su içmek istiyorum. yine çok sızlanmak istemiyorum çünkü istedik ve yaptık. geçer inşallah en kısa zamanda. etrafımda sorunsuz hamilelik geçirenleri görünce çok imreniyorum. allahım bende böyle rahat olsam diyorum ama herkesin bünyesi farklı. bu arada anneler günün kutlu olsun. annelere gelince konu allah hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin onları, herşeyime annem koşturdu bugüne kadar, koca tarafından bişey görmedik, istemem de. allah anamın her tuttuğunu kolay getirsin, ne dileği ne muradı varsa versin. annem olmasa napardım diyorum,yanımda değil ama hergün kaç kere konuşuruz,gel deyince koşar gelir, evimin işinden, kocamın kahvaltısına kadar herşeyi yapar böyle bi kadın benim anam.allah ona sağlıkla, huzurlu ömürler versin. herkesin annesini evladına bağışlasın.böyle işte canım. inşallah bende paylaşırım şurda yediklerimi

Son düzenleme:

Ne güzel özleyeceğiniz bir anneniz var Allah hiç bi zaman sizi ayırmasın benim annem hayatta ama 2 yıla yakın konuşmuyoruz Böylede devam edecek bende eşimin annesinde arıyorum herşeyi Allah razı olsun hiç yalnız bırakmıyor beni oda sürekli arıyor soruyor hergün konuşuyoruz sesimi duymadan yapamıyor bende onun sesini duymadan yapamıyorum :)

Son düzenleme:

Ne güzel özleyeceğiniz bir anneniz var Allah hiç bi zaman sizi ayırmasın benim annem hayatta ama 2 yıla yakın konuşmuyoruz Böylede devam edecek bende eşimin annesinde arıyorum herşeyi Allah razı olsun hiç yalnız bırakmıyor beni oda sürekli arıyor soruyor hergün konuşuyoruz sesimi duymadan yapamıyor bende onun sesini duymadan yapamıyorum :)

canım ya bak ne güzel bigün ara anneni belki konuşur. nedeni bilmediğim için bişey söyleyemiyorum. ama ara bence

Canım aranızdaki sorunu bilmediğim için yanlış yorum yapmak istemem.

Ne güzel işte bak kayınvaliden var seninde. Sürekli arayıp soruyor çok güzel bişi.

Çok kişi var etrafımda kaynanasından nefret eden, beğenmeyen gelsin gitsin istemeyen gelinler.

Neden ki ?

Gelsinler gitsinler.

Oğullarına gitmeyecekte nereye gidecekler.

Bizim birbirimizden başka kimimiz var ki.

Kaynanan yakın mı sana canım ? benim ki 40-50 dakka uzaklıkta.

canım ya bak ne güzel bigün ara anneni belki konuşur. nedeni bilmediğim için bişey söyleyemiyorum. ama ara bence

Yok canım konuşmaz benimle malesef ben evlendim diye küstü benimle allahın emri peygamberin kavliyle istendim verildim ama babm dışında ailemden kimse ne nikahıma ne düğünüme geldiler o zamandan bu zamanada aramadılar sürekli küfür ettiler sadece babamla konuşuyorum başka kimseyle konuşmuyorum babamla ile görüşmeme engel olmaya çalışıyorlar canım 2 yıl önce annem beni allah katında 5 kez evlattıktan reddetti o yüzden arayamam içimden gelmiyor

aman iyiki annen geliyo yok yok valla ben korkar oldum ne varsa kendi canından fayda var canım. maş. öptük bebişimle onu benimle kızım olucak kısmetse ilk bebeğim olucak. 10 haftalıksın 12 ye bişi kalmadı 13 haftalıkken benim bitti inş. biticek canım insan tad alamıyo o bulantılar yüzünden. imrenir tabi insan ama dediğin gibi bünye farklı bende zayıf hamile kalsam diyodum cok kilo almasam istiyodum amaolmuyor ki bazı seyler neyse bebişlerimiz hep saglıklı olsunlarda. seninde anneler günün kutlu olsun canım benim annemde sagolsun 3 hafta önce yanımdaydı imkanı cok olmamasına ragmen yanıma geldi kaç km.lik yere bunaldım cok erkek tarafıda malum sıkıntı yapıyorum annemde geldi kurtardı beni sıkıntıdan. amiiin canım

senin ki farklı bi durum. genelde babalar karşı çıkar, senin annen. ne diyelim canım hayırlısı olsun. inşallah annen de bunu yaptığına pişman olmaz. neyse biz burdayız birbirimize destek oluruz inşallah. bebek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…