kötü örnek ben geleyim aranıza.
bugün işe gitedim. aç olarak sağlık ocağına gittim. gelince hemen yemek yemedim. 12 gibi büyük bir kase sütle kahvaltılık çerez yedim.
sonra 3-4 gibi patates kızartması yedim yanında hazır meyvesuyu ile.
aradan bir iki saat sonrada cips
şimdi açım. eşim balık yapıo şu an. onu bekliorum. balık da süpriz oldu. yoksa bugün faydalı hiçbişi yememiş olcaktım nerdeyse
biz bugun gezmedeydik oglusla kacamak oldu ister istemez, komsu gezmelerinde olan yiycekler vardi yazmiyim simdi
ama onun haricinde yesil elma, muz, kivi, 1 koca bardak sut, zeytin, peynir, yumurta, bal yedik.
yalniz bugun cay cok tatli geldi misafirlikte en kotusu cay baya ictim(
aynı ben..sabah bazlama içinde tereyağı ve peynir yanında yumurta..4-5 gibi yarım döner dürüm, 1 dilim pasta, 1 dilim peynirli börek,1-2 kestane..1 saat önce 2 dilim portakal, 1 çeyrek muz..şimdi bir bardak kakaolu süt..vitamin hapı, kalsiyum ve demir hapları unutulmuş... gün içindetoplam içilen su miktari 2 bardak..en azından suyun kalanını tamamlayım desem karnım öyle şişkin öyle gerginki hapları bile suyla içmeye cesaretim yok..günlerim genelde böyle geçiyor....22 haftalık hamileyim demir hapını sadece 1 gün içtim, eleviti haftada 4 gün içersem öpüp başıma koyuyorum..kalsiyumu da haftada 4 gün düzenli içmeye çalışıyorum..
rezene ne bileyim canim ya
4 bucuk ay boyunca bir yudum cay icmedim geldigimden beri burnumda kokusu
dayanamiyorum
aseriyorum resmen
isin ilginci normalde sevmem cayi simdi istiyorum :)
neyse kucuk cay bardagiyla iciyorum ben en azindan birkac bardak, kupayla degil neyseki
sabah 10 da güzel bir kahvaltı
sonra büyük bardak ayran
bir saat sonra iki elma
öğleden sonra yoğurtlu çorba (aslında öğle yemeği yemem gerekirdi ama arada yediklerim acıkmamı engelledi)
elma,portakal,mandalina
akşam salata olan normal bir akşam yemeği(sebze yemeği, pilav, çorba, salata, yoğurt)
(yemekleri saymak istemiyorum ne olur ne olmaz)
yatmadan önce yine süt içeceğim tabi
gün içinde bol su
eksiklerime gelince
1. brokoli, pırasa, karnabahar hamileliğimden beri bir kere karnabahar bir kere de brokoli yedim.
normalde istediğim bunlardan her birini dönüşümlü olarak haftada bir gün yemek. aslında sebze yemeği namına ne yediğimi düşündüm de galiba pek bişey yemiyorum
genelde bakliyat yemekleri yiyorum
2. eskisi kadar salata yapıp yiyemiyorum
3. eskisi kadar ıspanak yiyemiyorum (1 kere yedim) sebebine gelince bir kere çamurunu ayıktırıncaya kadarr canım çıkıyor. doktor yeşillikleri iyi yıkayacaksın deyince ben de yıkamaya çok takıldığımdan mıdır nedir almak istemiyorum.
4. ceviz elime alsam ağzıma götürene kadar saatler geçiyor o kadar düşünüyorum yani
5. son zamanlarda tesadüfen tuzlu yemekler ve yiyeceklerr yedim
6. karalahana demir açısından zenginmiş ama bizim yöre mutfağında olmadığı için alışkanlığımız yok ve ben de yapmıyorum. kereviz de aynı sebepten yiyemiyorum.
7. pekmez içmiyorum
benim de tam tersi hamilelik öncesi tiryakiydim şimdi bir yerde önüme gelirse içiyorum
anlatmıştım 2 gün önce 5 bardak çay içmek zorunda kaldım 3 farklı yere gidince ikram edilince içiyorum ben
doktor zehir değil içebilirsin ama az demişti
senin o eksileri cok tuketiyorum. ben sebzeye bayilirim tam sebzeciyim a kan grubuna sahip biri olarak. karnibakar lahana pirasa deli gibi tuketirim :))) ama et sevmiyorum(
senin bugunku menun superyarisin oglusuna
ben bugun 7 bardak ictim sanirimgezmede de cok tatli oluyor yaaa
kadinin cayi bitti yoksa daha icerdimannem de gezmede olunca uyaramadi
ben de B grubuyum o yüzden mi acaba
aslında ben de severim de hamilelikten kaynaklanıyor
biraz da kış sebzelerini öyle aman aman sevmiyorum galba
bana biraz sebze yemeği söylesene aklımda olsun
inan hafızam durdu sebze yemekleri namına
sen o eksiği pekmez ve diğer kan yapan sebzelerle kapatırsın
annemin yaptikalrindan sayayim ben hic yemek yapmiyorum artik
ispanak kavurma, portakalli kereviz, karalahana yemegi, yogurtlu sarimsakli brokoli salatasi, kereviz sapi pirasa kavurmasi, buzluktan bezelye, taze fasulye yemegi, kapuska, sulu karnibahar yemegi, kiymali patates yemegi.... :44: hatirlayamadim baska simdi. ama ben turp, havuc ve mor lahananin salatasini cok fazla tuketiyorum. bu ucunu aseriyorum resmen. roka marul salatasi yapiyoruz.
1. ıspanak çok mu pişiyor hafif mi
2. karalahana yemği nasıl bişey
3. kereviz sapı pırasa kavurması o neki( pırasa kavurmasını biliyorum da)
4. kapuska yemedim ama arkadaşlarım tarifini verdi yapacağım
5. patates yemeğini hatırlattığın iyi oldu yapmam gerek onu
6. turp havuç ve mor lahanayı rendeleyip mi salata yapıyorsun
7. roka marula bayılırım zaten
bu arada sen karadenizde bir yerde olmalısın
annemin yaptikalrindan sayayim ben hic yemek yapmiyorum artik
ispanak kavurma, portakalli kereviz, karalahana yemegi, yogurtlu sarimsakli brokoli salatasi, kereviz sapi pirasa kavurmasi, buzluktan bezelye, taze fasulye yemegi, kapuska, sulu karnibahar yemegi, kiymali patates yemegi.... :44: hatirlayamadim baska simdi. ama ben turp, havuc ve mor lahananin salatasini cok fazla tuketiyorum. bu ucunu aseriyorum resmen. roka marul salatasi yapiyoruz.
1. yok cok kavurmuyoruz vitaminler gitmesin, sogani kavurup ustune ispanak hafif olene kadar kavuruyoruz, baharat, istersen yumurta da kir. misss
2. onu ben yapmayi bilmiyorum annem yapiyor ama sulu yemegi oluyor sogani kavur salcayi koy ve sonra ince dogranmis karalahanalar ve su. boyle olmasi lazim, mantik ispanak yemegi yapar gibi.
3. kereviz sapi da ayni pirasa gibi birsye uzun uzun. ince ince dogruyorsun onu da pirasayla birlikte. keskin tadi oldugundan pirasayla karistirip havuc da ekleyip az suda kavurunca guzel oluyor.
4. kapuskayi da az suyla yapinca guzel oluyor. istersen kiymali yap, istersen ince kiyilmis havuc ve patatesle birlikte pisir.
5. ben de arada patates yemek istiyorum kan sekerini dengeliyormus. patatesi de haslayip kavurmayi seviyorum, soganla biberle
6. evet rendeleyip zeytinyagi ve limonlumarul da koyabilirsin
7. roka marulu da ince dogarip icine sarimsak rendelenmis zeytinyagiyla limonla sos yapinca guzel oluyor.
mrb.arkadaşlar güzel bir konu olmuş birbirimizden kopya çekeriz birazda :) bizde bugün geç kalktık ( oğlumla) 12 gibi kahvaltı yaptık 4 dilim kızarmış ekmek 1 yumurta beyaz peynir organik köyümüzün peyniri zeytin ve pekmez yedik... 1 saat öncede 1 muz yedik.. henüz aç değilim ama akşama inş. bir büyük kase havuç kıvırcık salata hayal ediyorum yanınada et haşlama çorba yiyeceğiz birde erişte makarna... artık geceye kadar gelsin meyveler gitsin yemişler....
Rabbim olmayan herkese versin bol bol bu nimetleri... Amin
ben de yiyemiyorum
ama hamsi yiyebiliyorum ilginç ama öyle
kesinlikle soyle doktoruna
omega hapi veriyor
ben cevizden tiksindigimde balik yiyemedigimde verdi ama ben cok kullanmadim cunku bulantim gecince simdi rahatlikla tuketiyorum
biz bugun gezmedeydik oglusla kacamak oldu ister istemez, komsu gezmelerinde olan yiycekler vardi yazmiyim simdi
ama onun haricinde yesil elma, muz, kivi, 1 koca bardak sut, zeytin, peynir, yumurta, bal yedik.
yalniz bugun cay cok tatli geldi misafirlikte en kotusu cay baya ictim(
every sen bunları yerken kiloyu ne ara aldın anlamadım
yanında çok mu hamur işi ve tatlı yedin yoksa iştahını mı açtı bu sarımsaklı zeytinyağlı limonlu salatalar
Amin ne güzel sen bu yediklerinle çok kiloda almazsın ben aralarda bi sürü abur cubur yiyorum kilo alıcam yakında
Hamsiyi kızartıpta yeme ama fırına at bi yararı olsun
Bende haftada 1 balık yiyorum o gün omega 3 içmiyorum ama normalde hergün kullanıyorum sen neden bıraktın canım devam etseydin ya
ohh yarasın oğluşuna bende hiç dayanamam pasta böreğe inşallah şekerim falan çıkmaz
bütün besin guruplarından almışsın bende yarın sabah yumurta yiyim bari
aynı ben..sabah bazlama içinde tereyağı ve peynir yanında yumurta..4-5 gibi yarım döner dürüm, 1 dilim pasta, 1 dilim peynirli börek,1-2 kestane..1 saat önce 2 dilim portakal, 1 çeyrek muz..şimdi bir bardak kakaolu süt..vitamin hapı, kalsiyum ve demir hapları unutulmuş... gün içindetoplam içilen su miktari 2 bardak..en azından suyun kalanını tamamlayım desem karnım öyle şişkin öyle gerginki hapları bile suyla içmeye cesaretim yok..günlerim genelde böyle geçiyor....22 haftalık hamileyim demir hapını sadece 1 gün içtim, eleviti haftada 4 gün içersem öpüp başıma koyuyorum..kalsiyumu da haftada 4 gün düzenli içmeye çalışıyorum..
rezene ne bileyim canim ya
4 bucuk ay boyunca bir yudum cay icmedim geldigimden beri burnumda kokusu
dayanamiyorum
aseriyorum resmen
isin ilginci normalde sevmem cayi simdi istiyorum :)
neyse kucuk cay bardagiyla iciyorum ben en azindan birkac bardak, kupayla degil neyseki
sabah 10 da güzel bir kahvaltı
sonra büyük bardak ayran
bir saat sonra iki elma
öğleden sonra yoğurtlu çorba (aslında öğle yemeği yemem gerekirdi ama arada yediklerim acıkmamı engelledi)
elma,portakal,mandalina
akşam salata olan normal bir akşam yemeği(sebze yemeği, pilav, çorba, salata, yoğurt)
(yemekleri saymak istemiyorum ne olur ne olmaz)
yatmadan önce yine süt içeceğim tabi
gün içinde bol su
Süpersin imrendim valla benim pis boğazım durmuyo ki
eksiklerime gelince
1. brokoli, pırasa, karnabahar hamileliğimden beri bir kere karnabahar bir kere de brokoli yedim.
normalde istediğim bunlardan her birini dönüşümlü olarak haftada bir gün yemek. aslında sebze yemeği namına ne yediğimi düşündüm de galiba pek bişey yemiyorum
genelde bakliyat yemekleri yiyorum
2. eskisi kadar salata yapıp yiyemiyorum
3. eskisi kadar ıspanak yiyemiyorum (1 kere yedim) sebebine gelince bir kere çamurunu ayıktırıncaya kadarr canım çıkıyor. doktor yeşillikleri iyi yıkayacaksın deyince ben de yıkamaya çok takıldığımdan mıdır nedir almak istemiyorum.
4. ceviz elime alsam ağzıma götürene kadar saatler geçiyor o kadar düşünüyorum yani
5. son zamanlarda tesadüfen tuzlu yemekler ve yiyeceklerr yedim
6. karalahana demir açısından zenginmiş ama bizim yöre mutfağında olmadığı için alışkanlığımız yok ve ben de yapmıyorum. kereviz de aynı sebepten yiyemiyorum.
7. pekmez içmiyorum
benim de tam tersi hamilelik öncesi tiryakiydim şimdi bir yerde önüme gelirse içiyorum
anlatmıştım 2 gün önce 5 bardak çay içmek zorunda kaldım 3 farklı yere gidince ikram edilince içiyorum ben
doktor zehir değil içebilirsin ama az demişti
ben bugun 7 bardak ictim sanirimgezmede de cok tatli oluyor yaaa
kadinin cayi bitti yoksa daha icerdimannem de gezmede olunca uyaramadi
bana biraz sebze yemeği söylesene aklımda olsun
inan hafızam durdu sebze yemekleri namına
sen o eksiği pekmez ve diğer kan yapan sebzelerle kapatırsın
kan hapi da kullaniyorum
doguma kadar kullanican dedi doktorum
Arkadaşa sormuşsunuz ama ben de yazıyım fikir olur1. ıspanak çok mu pişiyor hafif mi
2. karalahana yemği nasıl bişey
3. kereviz sapı pırasa kavurması o neki( pırasa kavurmasını biliyorum da)
4. kapuska yemedim ama arkadaşlarım tarifini verdi yapacağım
5. patates yemeğini hatırlattığın iyi oldu yapmam gerek onu
6. turp havuç ve mor lahanayı rendeleyip mi salata yapıyorsun
7. roka marula bayılırım zaten
yok ben fazla kilo almadim hatta gayet iyi gidiyorum
ben hamile kaldigimda kiloluydum
simdi karnim buyuyor o da normal artik
omega icin zaten balik ve ceviz tuketiyorum diye biraktim
ama balik yedigimiz gunler alamyip arada almak mi lazim acaba
cok dusundum sonra gerek yok dedim biraktim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?