Bu kedilerden korkupta kovmanız gazete haberlerinden herhalde en son yazılanları okuyanlar korkar tabi kedinin salyası tüberkoloz hastalığına sebep olmuş diye başka duyduklarımızda var ,mesela doğum yapacak bir kadının evinde bence asla kedi olmaması gerek küçükken kadının çocuğu beyin özürlü doğdu uzun araştırmalar sonrası kediden bulaşan mikrop neden olmuş sonradan kadın bize anlattı , tabi normal korkmak ,kim hasta olmak ister ki yani hayvan sevgisinide abartmamak gerek ,benimde süs köpeğim var ama asla evin içerisine almıyoruz
hayvanları sevmeyen hatta özellikle kedileri sevmeyen cennete giremez diye hadis var ... ve bence de en buyuk eziyeti kediler görüyor şu dunya da gariplerimin sevmeyenleri malesef çok...
şimdi biraz mama ve su koydum onlara. bu hadis'i duyunca.
Bir arkadaşın bahsettiği gibi bende hayvanları insanlardan çok severim, kedi de besledim evde. Ama eve giren bir kedi pireli olabilir eve pisleyebilir, ki bir çoğunuz bunun nasıl kötü olduğunu bilmiyorsunuzdur eminim. Ayrıca pireye karşı aşırı hassasım tüm vücudum günlerce kabarır belki konu sahibi de böyledir. Hem fobisi de olabilir. Ben olsam bende eve sürekli girmeye çalışan kediye karşı çözüm yolları arardım. Gereksiz ağır yargılarda bulunanları anlamıyorum
Helal olsun size..birkaç hayvanlarla ilgili sözde ben paylaşayım
"Hayvanlar benim sessiz kullarımdır hesap günü geldiğinde konuşacaklardır" Allah
"Hayvanlara yapılan iyilikte ibadettir" hz muhammed
pek aç olduğunu düşünmüyorum çünkü bu olaydan 115 dk sonra önünde bira z süt ve mama vardı. ve 8 aylık bir bebeğin emekleme pozisyonundaki hali kadardı.
paylaşımın için teşekkürler cnm. şimdi baktım da köpeğin bi tanesi o sudan içiyordu. gizli gizli baktım net göremedim korkmasın diye.
Ne dediğinizi anlamak için çok uğraştım ama anlayamadım :44:
Beyninizi ve kalbinizi biraz calistirirsaniz bizi anlarsin
hayvanları sevmeyen hatta özellikle kedileri sevmeyen cennete giremez diye hadis var ... ve bence de en buyuk eziyeti kediler görüyor şu dunya da gariplerimin sevmeyenleri malesef çok...
Dört ayaklılardan değil,iki ayaklılardan korkun.
Sevgili arkadaşım böyle bir hadisi hiç duymadım, bence işin içine dini sokarken iki kere düşünmek gerek, bana göre böyle bir hadis yok çünkü, varsa lütfen kaynak belirt. Elbetteki hiçbir hayvana eziyet etmemek gerek ama herkes kedi köpek sevmeyebilir benim senin gibi, bu sözlerle onları da korkutmuş oluyoruz gibime geliyor :)
Ayrıca kedi salyasından tüberküloz bulaşması diye birşey de duymadım, o kadar araştırmış olmama rağmen :) Kedilerden sadece kuduz bulaşabilir o kadar. Onun dışında hele de ev kedisiyse tamamen aşılıdır ve hiçbir risk içermez. Sadece alerjiniz varsa kediye köpeğe yanaşmamanız gerekir. Kedi kılı yutulursa kist oluşur olayı da eksik bilgidir. Eğer kedinin iç parazit tedavisi yapıldıysa ki ev kedisiyse yapılmıştır, hiçbir sorun yok. Zaten hayvanın kılından birşey olmaz. Eğer iç parazit tedavisiz (sokak kedisi) kedinin bağırsaklarında tenya varsa ve dışkıladıktan sonra kendini yalarken o tenya yumurtalarını kıllarına bulaştırırsa ve de siz o yumurta bulaşmış kılı yutarsanız ancak risk altına girersiniz ki bu risk, iyi yıkanmamış sebzelerden insanlara tenya yumurtası geçme riskinden daha az bir risktir :)
bir hadis var mı bilmem ama be nim fobim var. ama cuma akşamı bi kap su ve kemik koymuştum.
haklısınız fakat kedi fobim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?