hanımlar kedi dadandı yardım...

kedilerin bilimsel olarak ağzında mikrop barındırmadığı gibi tükrüğünün antiseptik özelliği olduğu ispatlanmıştır. iyileşmeyen yarası olan birinin elindeki yarayı tesadüfen (!) bir kedinin yalaması sonucu iyileştiğini biliyorum. çok temiz hayvan her gün özel olarak vücudunu bir kaç kez yalayarak dezenfekte eder. Kedilerin mırıldanmasının insan stresini azalttığına dair bilimsel çalışmalar vardır. Özellikle çocuklara merhamet duygusu aşılamak istiyorsanız kesinlikle bir kedi sahibi olmanız gerekiyor.

şehir efsanelerine inanmayın kedilerden geçen mikrop vs. nin sebze meyve den geçme olasılıgı daha fazla... ayrıca evinde hayvan besleyen insanların bagısıklık sistemlerinin daha güçlü oldugu da kanıtlanmış gercektir..

Son düzenleme:
bence haklısınız. hem kedi fobim var hemde pireli olma olasılığını düşündüm. 1 kap yemek ve birazda su koydum zaten şimdi. çok haklısınız yani. bende kuş besledim evimde.

paylaşımın için teşekkürler cnm. şimdi baktım da köpeğin bi tanesi o sudan içiyordu. gizli gizli baktım net göremedim korkmasın diye.
Helal olsun size..birkaç hayvanlarla ilgili sözde ben paylaşayım

"Hayvanlar benim sessiz kullarımdır hesap günü geldiğinde konuşacaklardır" Allah

"Hayvanlara yapılan iyilikte ibadettir" hz muhammed

pek aç olduğunu düşünmüyorum çünkü bu olaydan 115 dk sonra önünde bira z süt ve mama vardı. ve 8 aylık bir bebeğin emekleme pozisyonundaki hali kadardı.

Ne dediğinizi anlamak için çok uğraştım ama anlayamadım :44:

paylaşımın için teşekkürler cnm. şimdi baktım da köpeğin bi tanesi o sudan içiyordu. gizli gizli baktım net göremedim korkmasın diye.

Burda başka konu sahibi olsaydı sırf kendini haklı çıkarmak için cak cak laf yarıştırırdı siz gidip hayvana su verdiniz helal olsun ne diyim çok mutlu ettiniz beni ve eminimki buraya eleştiride bulunan diğer arkadaşları..

Beyninizi ve kalbinizi biraz calistirirsaniz bizi anlarsin

Neden böyle bir üslupla yazıyorsunuz anlamadım?Hayır ben hayvan haklarıyla ilgili birçok çalışmanın içinde olan, okul yemekhanesindeki artık yemekleri toplayıp her gün hayvan besleyen biri olarak şok oldum. Ben severim, beslerim, kucağıma alırım, hayvan sevgisi konusunda gereken her şeye de sahibim. Ve düşünüyorum olayın beyin çalıştırmakla alakasını göremiyorum? Ne kadar çirkin bir yorum. İnsanların kedi, köpek fobisi olabilir. Evlerinde görünce tedirgin olabilirler. Sanki kadın sokakta gördüğüm kedileri tekmeliyorum falan yazmış. Yok artık yani abartmayın isterseniz, hayvanseverlik fobisi olan insanlara hakaret etmekle olmuyor. Bir şeyler yapmak istiyorsanız yardım isteriz valla iş çok ben size vereyim dernek numaralarını falan. Sevgiye ihtiyacı olan sürüyle hayvan var. Biz yetişemiyoruz bi kısmına.

Iki dakika kendinizi kedinin yerine koyun.

Acsiniz belki islandiniz ve bir ev bulup girdiniz. Sizi gorduler kovaladilar yetmedi hala kovaliyorlar. Belki isinmak icin bir arabanin altina girip ezilebilir yada usutup hastalanip olebilirsiniz.

Sizi kovalayanlar ise atalarinizin yattigi agaclari arazileri yok ettiler.

Nereye gideceksiniz?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

köydeki evimize bizimdeki kedi dadanmıştı annem kedilerden nefret eder bende bütün hayvanları çok severim
gizli gizli yemek veriyorduk hayvana kardeşlerimle beraber
annem kovalıyor biz besliyoruz
neyse köy yeri malum bizde bir fare türemeye başladı ki sormayın . aama nasıl bir fare kafam kadar
hiçbir şekilde baş edemedik
yine birgün fare çıkmış bahcede fink atıyor kimseyi tınlamıyor
tam o sırada da bizim kedinin yemek saatiydi bize uğramıştı
fareyi görür görmez panter gibi bir saldırdı kiii fare sorunundan kurtuldukk
o günden sonra annem kediyi sevmeye başladı etlerle tavuklarla besledi

neyse işte korkan sevmeyen olabilir ama bu canlıların size zararı değil yararı olur
okşamayın evinize almayın tamam
ama bir kap yemek koyun kapınızın önüne

Son düzenleme:
Bir arkadasimiz demis bebek kedi yuzunden özürlü doğmuş. Evde kedi besliyosaniz tum asilarini yaptircaksiniz.cig et vermiceksiniz sokağa salmicaksiniz asilarini yaptircaksiniz bu kosullar saglanirsa hic bisey olmaz ki benim evde kedi m var cooook sehir efsaneler duydum.kedim varken hamile kaldim oglum suan 19 aylik ve oyun arkadasi kedimdir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hayvanları sevmeyen hatta özellikle kedileri sevmeyen cennete giremez diye hadis var ... ve bence de en buyuk eziyeti kediler görüyor şu dunya da gariplerimin sevmeyenleri malesef çok...

Sevgili arkadaşım böyle bir hadisi hiç duymadım, bence işin içine dini sokarken iki kere düşünmek gerek, bana göre böyle bir hadis yok çünkü, varsa lütfen kaynak belirt. Elbetteki hiçbir hayvana eziyet etmemek gerek ama herkes kedi köpek sevmeyebilir benim senin gibi, bu sözlerle onları da korkutmuş oluyoruz gibime geliyor :)

Ayrıca kedi salyasından tüberküloz bulaşması diye birşey de duymadım, o kadar araştırmış olmama rağmen :) Kedilerden sadece kuduz bulaşabilir o kadar. Onun dışında hele de ev kedisiyse tamamen aşılıdır ve hiçbir risk içermez. Sadece alerjiniz varsa kediye köpeğe yanaşmamanız gerekir. Kedi kılı yutulursa kist oluşur olayı da eksik bilgidir. Eğer kedinin iç parazit tedavisi yapıldıysa ki ev kedisiyse yapılmıştır, hiçbir sorun yok. Zaten hayvanın kılından birşey olmaz. Eğer iç parazit tedavisiz (sokak kedisi) kedinin bağırsaklarında tenya varsa ve dışkıladıktan sonra kendini yalarken o tenya yumurtalarını kıllarına bulaştırırsa ve de siz o yumurta bulaşmış kılı yutarsanız ancak risk altına girersiniz ki bu risk, iyi yıkanmamış sebzelerden insanlara tenya yumurtası geçme riskinden daha az bir risktir :)

Son düzenleme:
bir hadis var mı bilmem ama be nim fobim var. ama cuma akşamı bi kap su ve kemik koymuştum.

Insan sevmiyorum diyemem.sadece hayvanlari seven onlara merhamet eden insanlari severim.tabiki bebesi oynasin diyip evine kedi kopek alip iki gun sonra terkeden hayvanseverlerden bahsetmiyorum.hayvanlardan nefret edenlerden bende nefret ediyorum.biri bana laf etse bagislarim belki ama kedime zarar veren olursa affetmem...

Bu arada yukarida bir bayan kedi yuzunden cocuk engelli olmus falan yazmis.keske bu yaziyi yazmadan once google yazip bir arastirsaydiniz.bilip bilmeden cahil cahil konusuyosunuz.kedi hijyen hayvanidir.asili oldugu surece hicbir zarari yoktur.ama bizim millet disarda salatalari yutar kdi olan evede mikrop kapacagim diye gitmez.ohhhh iykide kedim var ve kedim sayesinde bazi gudubetler evime gelmiyorr ohhh

haklısınız fakat kedi fobim var.

Çok uzun yıllardır kedi besliyorum
Fobisi olana diyecek bir şey yok, insanın elinde değil çünkü
Camlarınıza tel yaptırın
Ama korksanız da pencerenin önüne yiyecek bir şeyler ve bir kap su koyun
Hele şimdi yaz geliyor, bu kadarını yapabilirsiniz
Hem belli mi olur, belki fobinizi yenersiniz o güzel meleğin sayesinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…