Hassasiyetlere duyarlı mısınız ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.270
7.058
398
Bebeğinde süt alerjisi olup bebeği için sütlü yoğurtlu şeylerden diyete giren hiç süt ürünü tüketmeyen bir annenin yanına durumu bilerek pasta götürüp onun yanında yer misiniz ? Yoksa yok yiyemiyor canı çekmesin biraz saygı duyayım evimde yapar yerim mi dersiniz ?

Ben küçük bebeği olan insanın evine böyle bir dönem gezmeye giden insanları da anlayamıyorum😬 Öbür yandan insanlar bağzı konularda bilgisiz olabiliyor .."bebeğimde süt alerjisi çıktı " denildiğinde anneye verilen diyetin sadece inek sütünü kapsadığını sanan olabiliyor .Ben de bu konuda bilgisizdim mesela ..arkadaşımıza simitten inek etine kadar herşey yasaklanınca çok şaşırmıştım

Ben küçük bebeği olan insanın evine böyle bir dönem gezmeye giden insanları da anlayamıyorum😬 Öbür yandan insanlar bağzı konularda bilgisiz olabiliyor .."bebeğimde süt alerjisi çıktı " denildiğinde anneye verilen diyetin sadece inek sütünü kapsadığını sanan olabiliyor .Ben de bu konuda bilgisizdim mesela ..arkadaşımıza simitten inek etine kadar herşey yasaklanınca çok şaşırmıştım
Kesinlikle hassasiyet burada baslamali bencede.

hayatımızdaki herşeyin detayına hakim olmak durumunda değil çevremizdeki insanlar. muhtemelen sadece süt içemiyor, yoğurt yiyemiyor diye düşünmüştür.
açıkçası ben olsam çok umursamam. en nihayetinde o evde eşimde olacak değil mi, ben yiyemiyorum diye eşimde mi pasta alıp yiyemesin mesela ?

Ben de 1,5 sene önce aynı durumdaydım. Kendi annem babam ve eşim dahil kimse böyle ince bir düşünce içine girmediler. Onlar yine yoğurtlu peynirli tereyağlı şeyler yerken ben bir kenarda zeytin yedim çorba içtim falan filan. Haa zoruma gider miydi ilk zamanlar pek değil ama süreç ilerledikçe ve canım istedikçe herkes gözüme batardı ama çok şükür bitti gitti o günler.

Bunun yapan kim, salgın döneminde evinizde ne işi var keşke daha açıklayıcı olsaydı. Elbette yapılmaması gereken bir hareket. Anneannem bildim bileli şeker hatasıydı misafirine tatlı da ikram ederdi ama biz bilenler onun yanında yemeye çekinir yemezdik. Ben de bir dönem epey kısıtlı bir eliminasyon diyeti yaptım o dönem arkadaş toplantılarında yanımda yemediğim şeyler yendiğinde ben de yiyebileceğim şeylerle eşlik ettim onlara. Benim hassasiyetimde niye başkasını kısıtlayayım?

hayatımızdaki herşeyin detayına hakim olmak durumunda değil çevremizdeki insanlar. muhtemelen sadece süt içemiyor, yoğurt yiyemiyor diye düşünmüştür.
açıkçası ben olsam çok umursamam. en nihayetinde o evde eşimde olacak değil mi, ben yiyemiyorum diye eşimde mi pasta alıp yiyemesin mesela ?
Pastayı geçtim, peynir, yağ vs de tüketilmeyecek sanırım. Bende eşim için böyle fedakarlıkta bulunmasını beklemezdim. Ondan beklemiyorsam arkadaşlarımdan hiç beklemezdim ki, muhtemelen arkadaş bilmiyordur durumu.
Yani süt alerjisinin neleri kapsadıpını bende şimdi bu konu sayesinde öğrendim mesela

Kesinlikle hassasiyet burada baslamali bencede.
Di mi ama ?! Pasta olayı düşüncesizce olmuş ama (Allah korusun ) bebeği anasız /anayı bebeksiz bırakan bulaşıcı bir hastalık dönemindeyken gezecek yer arayan kişiler beni mi düşünüyor sanki derim :110:

Pastayı geçtim, peynir, yağ vs de tüketilmeyecek sanırım. Bende eşim için böyle fedakarlıkta bulunmasını beklemezdim. Ondan beklemiyorsam arkadaşlarımdan hiç beklemezdim ki, muhtemelen arkadaş bilmiyordur durumu.
Yani süt alerjisinin neleri kapsadıpını bende şimdi bu konu sayesinde öğrendim mesela

bence çok kişisel birşey. bir arkadaşım da bebeği için glutensiz bir diyet yapmak zorunda kaldı, fotolarda görüyordum eşi normal şeyler yerken kendisi diyet yemekler yiyordu.
hiç bundan dertlenmedi bildiğim.
beklentilerle alakalı sanırım.

Aslinda baslik konu iceriginden daha guzel daha kapsamli.

Glutensiz beslenen, vejeterjan veya vegan beslenen, diabetik olan var.. yurtdisindaysaniz halal-haram, domuz eti farki var.. fistik alerjisi olan var. yahudilerin etlisi sütlüsü ayri. Kosher i ayri..

Cevre biraz hassas olmali. Ozel diyet uygulayan da beklentilerini azaltmali. Orta yolda bulusulmali.

Arkadaşınızı ziyarete giderken pastamı aldınız anlamadim?
Birincisi corona var ne ziyareti?
Ikincisi böyle konularda hassasım, çocuk yiyemiyorsa asla yemem, arkadaşımada aldırmam. Küçük çocuktan bahsediyoruz

Arkadaşınızı ziyarete giderken pastamı aldınız anlamadim?
Birincisi corona var ne ziyareti?
Ikincisi böyle konularda hassasım, çocuk yiyemiyorsa asla yemem, arkadaşımada aldırmam. Küçük çocuktan bahsediyoruz
bayanın bebeği var. süt alerjisi var sütle yapılan birşeyi yememesi lazım biriside getirip afiyetle yedi sanırım pastayı önünde 😊

Pastayı bilmeden getirip yemiş olabilir mi?
Bu konuda cok bilgisi olmayabilir
O an empati yapamamış olabilir.
Benim de cok sevdiğim Bi ablam var. Davet etmiştim onları ama gluten kesmişti yani ne konulur hiç bilmiyorum. Marketten bisküvi koymuştum ona. Benim davet yemek daveyiydi. Yani ben de ne yapacağımı bilemiyordum özür de diledim. Yasamayan anlayamıyor bence kırılmayın.

bayanın bebeği var. süt alerjisi var sütle yapılan birşeyi yememesi lazım biriside getirip afiyetle yedi sanırım pastayı önünde 😊
Aaa cocuk değil şimdi anladim. Sabah sabah anlayamamışım konuyu 😁😁 (açıklama için teşekkür ederiiim)
Koskoca kadin yahu cani çekecek hali yok. Ben olsam arkadasimin yanında oyle şeyler tüketmemeye dikkat ederim ama bana yapılsa da sıkıntı etmem

Back
X