Hassasiyetlere duyarlı mısınız ?

Ben nereden bileyim, arkadaşımın bebeğinin alerjisi var da arkadaşım süt detoksunda.
Umrumda olan bir bilgi degil ki, Söylemiş olsa bile beynimin kıvrımlarında kalmazdi herhalde. Beynimde böyle gereksiz bir bilgiye yer açmak için sildiğim anıya yazık😅
Ablam da bir ton şey yemiyordu emzirirken,ama diyeti yapan ben değilsem aklıma bile gelmezdi ne yemediği.
Gayet de yerdim yani pastayı, imkanım olsa.
Vejetaryen arkadaşımın yanında et yediğim de olmuştu, hatta ben oralarda hiç bir şeyi yiyemeyip aç kalınca acıyıp beni kendi götürmüştü gürcü lokantasina, ben etli mantı yemiştim,o patatesli.
Alkol tüketmeyen arkadaşımın yaninda bir şeyler içmisligim de var, diyet yapan kişiyle buluşup o hafif bir şey soylemisken benim kebaba yumulmuşluğum da..
Aynı şekilde hamursuz orucunda olan Musevi arkadaşımla yemekhanedeyken kıtır kıtır ekmek yemişligim de...
Bence sigara içmeyen kişinin yanında sigara içmek dışında geriye kalan seyler çok insani. Kimse kimsenin diyetini,orucunu vs bilmek, yediklerinin yemediklerinin cetelesini tutmak zorunda degil. Diyeti yapan da kendi için yapıyor, orucunu tutan da kendi için tutuyor.
Kendim de aynı sekilde , hassas olduğum konuda karşımdakinden de hassas olmasını bekleyemem..mesela ben de ataerki konusunda çok hassasim, birinin cümlelerinde gizli/benimsenmiş ataerki sezeyim,gerçek anlamda midem karincalaniyor sinirden. Ama eşim dostum benim yanımda konuşmalarına dikkat etmiyor 😅 ben de bunu beklemiyorum,konu beni rahatsız ettiyse ya dile getiriyorum,ya ortamı terkediyorum. Siz de madem koca pastayı yemesinden rahatsız olacaktiniz ya uyarsaydiniz ya da kısa yoldan gonderseydiniz misafirinizi bir bahaneyle.

Unutursam yaparım.
Ama hatırlattı ve alıngan biriyse sakince o pastayı elimden bırakırım.
Şayet bu tarz şeylere iştahı olmayan, seçici ve rahat bi tipse, yanında da yerim.

Back
X