Hassasiyetlere duyarlı mısınız ?

Aaa cocuk değil şimdi anladim. Sabah sabah anlayamamışım konuyu 😁😁 (açıklama için teşekkür ederiiim)
Koskoca kadin yahu cani çekecek hali yok. Ben olsam arkadasimin yanında oyle şeyler tüketmemeye dikkat ederim ama bana yapılsa da sıkıntı etmem
Rica ederim konu sahibi KV sıkıntılıydi muhtemelen o yaptı yoksa insan sinir olmadığı birine takmaz diye düşünüyorum 😁

Ben yapmam ama bana yapana da takilmam. Benim bebegimin cevize alerjisi vardi. Ben ceviz yemiyordum. Arkadasim kendisi cevizli tatli yapip getirmisti. Haberi yoktu tabi, hic takilmadim, haberi olsa da takilmazdim. Zaten tatli benim icin cok onemli bir sey degil, yemenem icin bahane oldu hatta. Ama beni sinir eden yiyemiyorum bebegin alerjisi var dedigimde bile israr edilmesi. Bogazlayasim geliyor oyle insanlari.

Cevremdeki insanlara dair herseyi aklimda tutmuyorum acikcasi. Kimin ne alerjisi var aklima gelmeyebilir her zaman. Kendim de aşiri hassas biri degilim, insanlardan da beklemem dolayisiyla. Pasta yendi diye önümde benim icin sorun olmazdi.

konu sahibi canı çok çektiği ve yiyemediği için bu kadar tepkili. pastayı kv de getirse, üst komşu da tepkisi aynı olur gibi geldi bana.
böyle bakarsak o zaman kimsenin bir başkasının yanında birşey yememesi lazım. bir sürü insanın tansiyonu, diyabeti, alerjisi var.
beni bir problemim varsa ve diyet yapmak zorundaysam çevremdeki hiç kimseyi kısıtlama hakkım olamaz.

Şuan benim bebeğimin de süt alerjisi çıktı çok zor durum resmen hicbirsey yiyemiyorum herşeyde süt var
Allah düşman başına vermesin
Bunu keşfeden kadar bebeğim bağıra bağıra ağlıyordu hoş şimdi de çok değişmedi çünkü ben bazen yoktur süt diye düşünüyorum meğerse varmis
Ayy valla illallah geldi
Esim gayet normal besleniyor adam emzirmiyor ki napsin.
Biri de yese yanımda rahatsız olmam
Çünkü onlarin özel durumu yok
Ben kendim başkasının bu durumunu bilsem yemem o da ayri.

Çok kapsamlı bir soru.
Herkes her zaman hassasiyet gösteremeyebilir, ne zamana kadar, ne kadar?
Süt alerjili bebeğin annesinin önünde pasta yenmesin elbette ama pastadaki sütü de hesaba katamamış olabilir.
Bilmiyordur falan.
Kim yaptı ne niyetle yaptı.
Şöyle havada kalan, laf olsun diye sorulmuş gibi olan konular da beni benden alıyor.

Bebeğinde süt alerjisi olup bebeği için sütlü yoğurtlu şeylerden diyete giren hiç süt ürünü tüketmeyen bir annenin yanına durumu bilerek pasta götürüp onun yanında yer misiniz ? Yoksa yok yiyemiyor canı çekmesin biraz saygı duyayım evimde yapar yerim mi dersiniz ?
Yıllar önce insülin direncim yüksek çıkmıştı, çok yıl önce. Düşürmek için diyet yapıyordum. Bazı arkadaşlarım bunu bildikleri halde yanımda kurabiye yemişler bir de sen de yesene demişlerdi. Ne kadar canımın sıkıldığını hatırlıyorum. Bir etkinlik, kalabalık bir ortam falan olsa olur da onun dışında bile bile gidip yanında yemek çok ayıp bence.

Pasta ve sütü bağdaştıramamış almıştır. Getirince de siz ben yiyemiyorum deyince kendine koyması normal geldi bana çünkü bende birine giderken pastanedeki en sevdiğim canım çeken şeyi alırım o an ki can çekmesiyle 1 dilim yese nolcak siz bebeğiniz için fedakarlık yapıyorsunuz takılmayın 🤗

Pasta ve sütü bağdaştıramamış almıştır. Getirince de siz ben yiyemiyorum deyince kendine koyması normal geldi bana çünkü bende birine giderken pastanedeki en sevdiğim canım çeken şeyi alırım o an ki can çekmesiyle 1 dilim yese nolcak siz bebeğiniz için fedakarlık yapıyorsunuz takılmayın 🤗

birine giderken canının çektiği şeyi almak mı?
favorim oldun.

Kim yaptı bunu kayınvalide falan mı?
Eger biliyorsam bunları tüketemedigını dalga gecer gıbı pasta almazdım. En temizinden meyve alır giderdim tabiki.

dunyanın yörungesinden memnun musunuz yoksa biraz daha size doğru çevirelim mi konu sahibi ahaha.

bir yemeği ya da pastayı inanılmaz derecede canı çekip, yiyemeyecek kadar mağdur durumda olmak benim için bir trajedi hikayesi değil, o yuzden anlayamıyorum sizi.
pastanın alternatifi var başka tatlı birşey yersiniz olur biter, bunda hassasiyet beklemeye ne gerek var.
şeker hastası olsaydınız kimse sizin yanınızda tatlı yemeyecek miydi?

Bebeğinde süt alerjisi olup bebeği için sütlü yoğurtlu şeylerden diyete giren hiç süt ürünü tüketmeyen bir annenin yanına durumu bilerek pasta götürüp onun yanında yer misiniz ? Yoksa yok yiyemiyor canı çekmesin biraz saygı duyayım evimde yapar yerim mi dersiniz ?
Kusura bakmayın ama siz yiyemiyorsunuz diye başkaları kendini kısıtlamak zorunda değil.

Ama evinize getirdiyse çok hoş bir durum değil. Konuyu üstün körü yazmışsınız

bence çok kişisel birşey. bir arkadaşım da bebeği için glutensiz bir diyet yapmak zorunda kaldı, fotolarda görüyordum eşi normal şeyler yerken kendisi diyet yemekler yiyordu.
hiç bundan dertlenmedi bildiğim.
beklentilerle alakalı sanırım.

Yani aynı şey değil qma gebelik döneminde sosis, salam vs yasak olan şeylet var. Eşim yiyor mesela. Ben dedim ye diye. Eşimden beklemedim, o yine de gözüme sokmamaya çalışıyor.

Ama ben olsam bir arkadaşımın yanında pasta yemezdim. Şart değil, yemezsem öleceğim diye bir durum da yok.

Yani aynı şey değil qma gebelik döneminde sosis, salam vs yasak olan şeylet var. Eşim yiyor mesela. Ben dedim ye diye. Eşimden beklemedim, o yine de gözüme sokmamaya çalışıyor.

Ama ben olsam bir arkadaşımın yanında pasta yemezdim. Şart değil, yemezsem öleceğim diye bir durum da yok.

tabi ki kimse yemezse ölmez ama kimse de bunu aklında tutamaz bence. hepimiz günlük hayatta bildiğimiz çok sıradan şeyleri bile unutup tekrar etmiyor muyuz aksini yapmayı ?
ben olsam bu kadar büyütmezdim mesela. yada bu kadar kritikse benim için arkadaşıma açık açık "bana yasak ve yanımda biri yerse canım çekiyor. lütfen bir daha benim yanımda yemek yeme" derdim.

Back
X