hata ettim:(

evet veririm . Ama benım kp bana paramı vermez
Kayın validemle telefonda konuştum paramı veriyor dediniz bir mesajda .
O zaman yarı tapuyu vereceksiniz galiba ;)

Şu kadınlar kulübünde sizin kadar uyanığını görmedim.:sampiyon:
Bir de mağdur edebiyatı yapanı.

Hiç üzülmeyin siz kuruşunuzu kimseye kaptirmazsiniz.
Eşiniz o kadar haklı ki huyunuzu bildiğinden para verme demiş ama...

kv kp e aldığınız evin tapusu yarısı sizin üstünüze en azından boşa gitmemiş
boşver verme sakın onlara vekalet falan
paraların üstüne su iç giden dönmez geri
onlara güvenmeden kendine yol çiz
onların yüzünü göre göre hala birşeyler koparır mıyım derdine düşme

kv kp e aldığınız evin tapusu yarısı sizin üstünüze en azından boşa gitmemiş
boşver verme sakın onlara vekalet falan
paraların üstüne su iç giden dönmez geri
onlara güvenmeden kendine yol çiz
onların yüzünü göre göre hala birşeyler koparır mıyım derdine düşme
benım elimdekileri almasınlar :))

Ben her zaman dürüstlükten yanayım baştan konuştum şartımı söyledim ve kabul ettiler. Söz verip tuturmazsa karşınızdaki insan sizi kandırmış olur. Ben bana kira vermiyolar filan yazdıgımı da hatırlamıyorum
Evin yarı kirasını şu an size veriyorlar mı oturdukları için

ne mutlu bana onların oturdukları yarı tapu benım adıma bir de parasını verdiğim tapu :) Söylermisiniz o tapunun bana ne faydası var . Sıkışsam satabilecek miyim
Eee onuda ince hesaplar yapmadan önce düşüneceksiniz.
Ama yine de kötü değil isterseniz dava açar evi sattırirsinz paranızı alırsınız.

Yani demem o ki siz kendinizi düşünerek bu işe kalkismişsıniz öyle iyilik falan olsaydı tapuya ortak olmazdiniz.

ne mutlu bana onların oturdukları yarı tapu benım adıma bir de parasını verdiğim tapu :) Söylermisiniz o tapunun bana ne faydası var . Sıkışsam satabilecek miyim
Bu yüzden aile ile ortak iş/mülk alimi yapilmamasindan yanayım.Tapunun tamamı üstüme olsa ne olur?Sokağa mi aticam insanları.Uc gün sonra da olum kalım olunca insanlar evi zaten benim aldığımı bilmez milletin mirasli malını hile ile üstüme geçiriyorum sanır.Cok ihtiyac olsa ,hastalık olsa neyse....kayinpederiniz benim sayemde mal sahibi oldun dediğinde " niye aydan aya bana kira mi vereceksin?". deseydiniz keşke.Olan olmuş... koyun mesafenizi yaptırın kendi dolaplarinizi derim ben

Eee onuda ince hesaplar yapmadan önce düşüneceksiniz.
Ama yine de kötü değil isterseniz dava açar evi sattırirsinz paranızı alırsınız.

Yani demem o ki siz kendinizi düşünerek bu işe kalkismişsıniz öyle iyilik falan olsaydı tapuya ortak olmazdiniz.
Ben o parayla arabam değiştirecektim ve o para babamın bana verdigi para evini yaptır arabanı değiştir diye bende arabamın modeli düşük olsun sadece işe gidip geliyorum yazık kv lerde 150000 için 360000 ödemesin diye düşündüm . Allah yukarda . İnanın o parayla kendime evde alırdım . Daha ucuz bir muhitten . Amacım tapu olsaydı.

Bu yüzden aile ile ortak iş/mülk alimi yapilmamasindan yanayım.Tapunun tamamı üstüme olsa ne olur?Sokağa mi aticam insanları.Uc gün sonra da olum kalım olunca insanlar evi zaten benim aldığımı bilmez milletin mirasli malını hile ile üstüme geçiriyorum sanır.Cok ihtiyac olsa ,hastalık olsa neyse....kayinpederiniz benim sayemde mal sahibi oldun dediğinde " niye aydan aya bana kira mi vereceksin?". deseydiniz keşke.Olan olmuş... koyun mesafenizi yaptırın kendi dolaplarinizi derim ben
agzımı açıp hiç bir şey demedim . Yukarda allah var demem mi gerek

en baştan elinizdekini vermeyi teklif ederek hatanın en büyüğünü yapmışsınız. öz ananız değil babanız değil. para olaylarına herkesle girmemek lazım, sonra böyle oluyor. eşinize de çok üzüldüm iyi biri anlaşılan ki siz de onu düşünüyorsunuz. keşke yapmasaydınız, insanlar böyle maalesef..

Ben şunu anlamadım 'elimdeki paranın yarısını verdim' demişsiniz.
Para sizin şahsi birikiminiz miydi?
Eşinizle bütçeniz ayrı mı?
Bir de madem maddi imkanlarınız bu kadar iyi mutfak dolaplarınızı niye kendiniz yaptırmıyorsunuz?
Dolap yenileme işini niye Kpderin ev alma sürecine karıştırdınız?
Bilmiyorum benim kafam almadı sizin konunuzu, oturmayan bir şeyler var ya da ben anlayamadım.

Son düzenleme:
Gerçek anlamda kendi ayagıma kurşunu sıktım arkadaşlar. Şu anda gözüm hiç bir şeyi görmüyor bu nedenle sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
KV ve KP benım evimin yanından ev almak istediler bende çok yakın olmaması koşuluyla kabul ettim. Ev için araştırma yaptılar ve bir ev beğendiler ama bu eve paraları yetmedi faizlerin çok yüksek olması nedeniyle bankalarda hemen para vermedi. Bende kendilerine elimdeki tüm parayı yani alacakları evin parasının yarısını vermeyi teklif etttim. Ama tek şartım kendi evleri yapılırken benımkınınde 10000 TL lik masrafını karşılamalıydı.
Ev alındı bunlar yan çizmeye başladılar paramız yok yetişmiyor demeye ve en sonunda KP bana sen daha ne istiyorsun bizim sayemizde ev sahibi oldun vb birçok şey dedi.
Bunlar olmamış gibi kendi evlerine 50000Tl masraf etti ve bana en adisinden 3 dolap yaptırdı kendide gördü ve kabul etti dolapların çok kötü oldugunu.
Adama geri vermemizi ve baştan yaptırmamızı söyledi.
Sanki kendi dememiş gibi biz baska ustayla anlaşıyoruz dedigimizde bunlar benım size hediyem bu şekilde kullanın dedi . Ben kabul etmedim agzına gelen hakareti etti. Eşimin babasıdır dedim gittik hemen dedim suratıma söyle . Kızgındım agzımdan çıktı dedi ve yarım agız özür diledi. İki gün sonra diger usta parasını istedi bu bende para yok dedi . Bende zaten bankadan 150000 tl çekecektin ben vermesem git 10000 çek yaptır dedim . Şimdi ses soluk yok . Bu arada aldıgımız evin yarı tapusu benım adıma . Sizce ne yapmalıyım . Çok sogudum ve çok üzüldüm . Eşiminde hiç bir suçu yok yazık o arada kaldı .
Paraları yoksa ev almasalarmış, siz neden para verdiniz ki...

işin kötüsü kimsenin para ya ihtiyacı yok . Ben aslında paradan çok yaşadıgım büyük güven kaybına üzülüyorum . Dün bana eşim dedi ki dua et bana bişey olmasın sen bunlar ile nasıl baş edeceksin:KK43:

Sen olmasan bunlar kim gorunce karsi kaldirima gececegim insanlar deseydin :), tabi deme saka yapiorum esin iyi biri ustelik verme demis sen nie yaranmaya calisiosun elin kiymet bilmezlerine. Tapunun yarısı senin olmasi iyi gene ama allah sirali ölüm verir insallah.

Ben olsam noterden ihtarname çekerdim simdiden evi satmak istedigime dair. Eger 3 ay icinde öncelikli alım hakkini kullanmazlarsa bu hakki kaybederler. Sen de baskasina satabilirsin hisseni. Simdiden cek nasi olsa alamazlar durumlari yok. Bu arada ev degerlenir. Sen de hisseni satarsin.

Ben şunu anlamadım 'elimdeki paranın yarısını verdim' demişsiniz.
Para sizin şahsi birikiminiz miydi?
Eşinizle bütçeniz ayrı mı?
Bir de madem maddi imkanlarınız bu kadar iyi mutfak dolaplarınızı niye kendiniz yaptırmıyorsunuz?
Dolap yenileme işini niye Kpderin ev alma sürecine karıştırdınız?
Bilmiyorum benim kafam almadı sizin konunuzu, oturmayan bir şeyler var ya da ben anlayamadım.
ev alırken nakit gerekliydi o nedenle hepsini vermek gibi bir gaflete düştüm. alınan evin içini yaptırırken benim evinde dolabı da yapılacaktı. Neyse geldi geçti. Tecrübe oldu ::)

ev alırken nakit gerekliydi o nedenle hepsini vermek gibi bir gaflete düştüm. alınan evin içini yaptırırken benim evinde dolabı da yapılacaktı. Neyse geldi geçti. Tecrübe oldu ::)
Ben sorumun cevabını alamadım ki.
Verdiğiniz para sizin şahsi paranız mıydı?
Asıl sorum buydu.
Dikkatimi çekti parayla ilgili hep birinci tekil şahıs ibaresi kullanıyorsunuz da...

Ben sorumun cevabını alamadım ki.
Verdiğiniz para sizin şahsi paranız mıydı?
Asıl sorum buydu.
Dikkatimi çekti parayla ilgili hep birinci tekil şahıs ibaresi kullanıyorsunuz da...
evet kendi babmın bana arabamı değiştirmem için verdigi paraydı yazmıştım

Back
X