- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
- Konu Sahibi Bittercoffee
-
- #101
Abimi evlendirdigimizde( ki yengemle kulturlerimiz tamamen farklidir) onun ailesi de acip agzini kizimiza sunu alacaksiniz bunu alacaksiniz demedi. Gelin alisverisine annem ya da biz gitmedik. Alisverislerini abimle yengem yapti. Onlarin memleketinde bir dugun bizim memlekette bir dugun yapildi. Su esya alinacak su salon tutulacak su gelinlik olacak diye kimse bize dayatmadi. Ama annem de babam da biz de gucumuzun yettiginin en iyisini yaptik. Babam abime ev de aldi beyaz esyasindan mobilyasina her seyini de tamamladi. Yengemle abim gidip begendi her seylerini. Ayni sekilde ben evlendigimde de su salonu tutacaksiniz demedik su esyalari alacaksiniz da demedik. Babam gucunuz neye yetiyorsa onu yapin dedi. Evimin esyalarini,gelinligimi kendim sectim. Hatta esime cok yuk olmasın diye begendigim sifir gelinlik yerine 2. El gelinligi aldim. Benim babam ya da yengemin babasi aman salonu tutarken neden bize danismadiniz aman gelinime ya da kizima alinan elbise neden ucuzdu diye araya girseydi eminim ki cok buyuk problem cikardi. Gucu ona yetmistir onu almistir...her kafadan bir ses cikinca dugun uzeri iste boyle sorunlar cikiyor.
Zihniyetimizi begenmiyorsunuz ama inceledigim kadariyla bu zihniyetteki insanlarin dugunlerinde bu tarz sorunlar cikmiyor... ''sizin zihniyet''le baslayan cumleler dizebilirim buraya ama bunu yapmayacam. Sizin zihniyetiniz sizin dogrunuzdur benim zihniyetim de benim dogrumdur.
@huzurgizemmm
Kardeşin bi konuşma yapmalı nişanlısıyla gerekiyorsa onun ailesiyle de ınan ki onun sözleri daha etkili olur..Ben sürekli kusur bulmalarından şikayet etmelerinden ve memnuniyetsizliklerinden rahatsız oldum.. ailem üzülüyo ben daha çok üzülüyorum.. fütursuzca annemi kardeşimi şikayet ediyolar bana ve ben bu sebeplerden görmek bile istemiyorum artık onları..
Her insan ve yaşadıkları farklıdır.. asla kendimle kıyaslamam bu yüzden.. beni zaten tanımışsınız bile.. son derece anlayışlı aman kimse kırılmasın diye kendime eziyet eden salağın tekiyim.. o kırılmasın bu kıtılmasın diye içim şişti..
İnsan anlayışlı olur biraz der ki bu insanların durumu belli.. zaten haddinden fazlasını yapıyolar.. ailem 8 10 milyarlık salon tutucak durumda değiller.. yok yani yok.. napabilirler ki?? Para mevzusu döndürdükleri için çok kızgınım
Önce adam ortak yapalım her şeyi demiş.. babam da olur demiş.. çünkü biz gereken her şeyimizi alıp mobilya ve beyaz eşya halı ve perde için ortak olmuştuk eşim tarafına.. yük sadece onlara binmesin diye.. babam da öyle sanmış.. tabi sonra öğrendik ki bi tane iğnesi yok her şeyini beraber düzdük :) hatta eşim olur mu öyle şey baba söyleyelim olmaz bu böyle demişti.. babam da aman oğlum dünya malı için kırgınlık olmasın demişti..Ben zaten o düşüncelerimi sizin konunuza değil, o yorumdaki ''kız tarafı karışmaz, erkek tarafı ne istiyorsa onu yapar'' cümlesine karşılık söyledim, yani o meselenin sizin konunuzla ilgisi yok yanlış anlaşılmasın o kısım :)
Anlattıklarınıza bakılırsa siz haklısınız, ne demek gelinin teyze kızının kardeşinize mesaj atması? Herkes kendini ilgilendirmeyen meselelere burnunu sokarsa böyle olur. Sizi çok iyi anlıyorum, çünkü benim nişanlımın ailesi de bu kadar olmasa da benzer şeyler yaptılar nişanın ilk zamanlarında... Hep kendi istedikleri, kendi seçtikleri, kendi düşünceleri önemliydi. Ta ki ben dayanamayıp ağzımı açana kadar... Ama anlattıklarınızdan şu çıkarımı yaptım ben, gelin hanım kardeşinizi seviyor, kaybetmek istemiyor, ama bir tarafta da ailesi var kalplerini kıramıyor. Onlar dolduruşa getiriyor kızı, bi şeyler söylüyor, o da dolduruşa geliyor, sonra siz bi şey söyleyince ''öyle değil'' diyor.
Bir de bi şeyi merak ettim, tabak çanak vs kız tarafına ait olduğu halde neden siz alıyorsunuz?
Çok teşekkürler o sizin güzel düşünceniz.. ama elbet bizim de hatalarımız vardır fakat bilerek yaptığımız bi şey yok..Kardeşin senin gibi bir ablası ve ailesi olduğu için gerçekten şanslı, ne kadar naifmişsiniz ki hala sabrediyorsunuz. Umarım değeriniz bilinir.
:)) hep benim gibi bi kv olsun istemişimdir fakat şansıma kıskancı düştü.. ne şanslılar var işte biz onlardan olamadık :)Gelininiz de alışverişten bile belli etmiş ama hem giyeceği kıyafeti aldırıyor hem de bahaneler yok annen şunu dedi bunu dedi kadın ille de bunu al dememiş sonuçta zevk onun zevki her bütçeye uygun güzel kıyafetler var bütçeyi bahane etmesine gerek yok burada. bu kız ne istediğini bilmiyor :) fazla da üstüne düşmeyin valla huyunuzu öğrenmiş nasil olsa susuyorlar yaptırayim her dediğimi ondan sonra da yok begenmedim derim ooh
Ise dini boyutlu degil de rehber edinilmesi gerekenler gozunden bakalim o zaman... ben hulya avsari ya da acunu ya da o unluyu bu unluyu ornek aliyorum diyebildigimiz gibi Hz. Ali Hz. Muhammed(sas) ya da Hz. Isa yi ornek aliyorum da diyebilmeliyiz bence. Burdan isi dini konu aciyora baglamamak gerek:)
Bir kadin olarak bakis acim asla kadinin pasifligi degil. Ortak bir hayatsa paylasilacak olan dugun ev esya iki kisi icinse kesinlikle her iki tarafin isteğine gore olmali hemfikirim. Ama bu su anlama gelmiyor benim zihniyetimde. Erkek tarafi gidip bi salon tutmussa( ki oncesinde istisare yapilir kiz tarafiyla kac kisi gelecek falan fistan) kiz tarafi vay efendim sen neden 5 binlik salonu tuttun da 8 binlik olani tutmadin demez. Bence etik olan da budur. Adamin bunu yapmaya gucu yetiyordur. Ayni sey kiz tarafi icin de gecerlidir. Mutfak esyasi bizde kiza aittir mesela erkek tarafi gelip diyebilir mi neden 5binlik takım yerine 2 binlik takim aldin? O mutfak esyalarini erkek de kullanacak:)) is o zaman bu boyuta geliyor ve cirkinlesiyor. o yuzden bizde derler siz ve serefiniz...gucunuz neye yetiyorsa onu yapin. Yaptiginiz bize degil oglunuza derler( ya da kiziniza) herkes kendi ustune duseni butcesi nispetinde yapar. Imkani varken yapmamissa da yapmayan tarafin ayibi olarak kalir. Surcu lisan olmussa affola:)))
o zaman ilk yorumunuzda gerçek düşüncelerinizi ifade edememişsiniz söylediğiniz cümleden dolayı sinirlenmiştim ben, hani gelinin hiçbir önemi yokmuş gibi göründü bi an :) benim de yakın zamanda düğünüm olacak ve inanın hiç istemediğim bir mekanda olacak, ve nişanlım o mekanı asla istemediğimi, nerde olmasını istediğimi senelerdir biliyor.
Fakat onun ailesiyle benim ailem oturmuş konuşmuşlar ve orda karar kılmışlar. Tabi ben duyunca bi anda kayınpedere ve kendi aileme karşı çıktım, öfke kontrolüm yok malesef biraz fazla agresif davrandım hatta... ''Ben ne hayal ediyorum siz neler yapıyorsunuz'' dedim. O sırada kp deseydi ki ''sen karışma biz erkek tarafıyız bizim istediğimiz olacak''
ben de derdim ki ''madem düğün sadece sizinmiş gibi davranıyorsunuz madem benim rolümün hiç önemi yok o zaman siz yapın düğününüzü ben gelmiyorum'' derdim.
ama o an kp benim istediğim mekanın nerdeyse bir ev parası olduğunu söyledi, gücünün ancak ona yettiğini söyledi. ve özel bi kaç daha haklı sebebini sıraladı. sonra da düğünden çok eşyaya önem veririz falan diye güzelce açıkladı. ve ben bunun üzerine asla kabul etmem dediğim şeyi kabul ettim. yani burda önemli olan kız tarafına değer verilmesi, umursadıklarını göstermeleri :)
Evet evet ben de onu düşünüyordum annem gibi bir kv tam olarak Allah onları sağlığından geri koymasın başımızdan eksik etmesin böylelerinin derdine de düşürmesinÖnce adam ortak yapalım her şeyi demiş.. babam da olur demiş.. çünkü biz gereken her şeyimizi alıp mobilya ve beyaz eşya halı ve perde için ortak olmuştuk eşim tarafına.. yük sadece onlara binmesin diye.. babam da öyle sanmış.. tabi sonra öğrendik ki bi tane iğnesi yok her şeyini beraber düzdük :) hatta eşim olur mu öyle şey baba söyleyelim olmaz bu böyle demişti.. babam da aman oğlum dünya malı için kırgınlık olmasın demişti..
Gelinimiz hakkında biçok teori geçiyo kafamdan bi tanesi de tıpkı sizin anlattığınız gibi.. ve inşallah da öyledir sonu mutluluk olur..
Çok teşekkürler o sizin güzel düşünceniz.. ama elbet bizim de hatalarımız vardır fakat bilerek yaptığımız bi şey yok..
:)) hep benim gibi bi kv olsun istemişimdir fakat şansıma kıskancı düştü.. ne şanslılar var işte biz onlardan olamadık :)
Kugular gondollarAynen önemli olan budur.. babama salon x yerde olsun bize yakın demiş.. şu kadar davetlimiz olur demiş.. babamlarda konuştuları şekilde o çevrede ve gelecek davetli sayısına göre bi yer tutmuşlar ama vay efendim şekilli bi giriş yapmıyomuş gelinle damat dümdüz geliyolarmış.. yok kuğuyla gondolla çıkılan yerler varmış.. ebesinin hörekesi dedim.. bunlar nasıl istekler..
Geçen kış tutulmuştu salon.. kış günü gidip bakmışlar salona (salon açık bu arada) ortalık pismiş yağmur çamurmuş.. masalar bi yerde toplanmış düzen yokmuş.. kır düğün salonunda kış günü masaları giydirip hazır mı bekletceklerdi acaba.. ay çok tav oldum ya.. sanki düğün günü öyle olcakmış gibi
Farkli cevap vermiyorum. Gayet netim bence. Erkek tarafinin dedigi olur kismina yeterince aciklik getirdigimi dusunuyorum. Oturulur konusulur su kadar kisi gelecek su kadarlik salon olsun denilir. Ama ille de bu salon olsun denmez. Kiz tarafi dayatmaz biz bunu istiyoruz diye.bence dayatmamali da. Eminim ki herkes evladinin her seyin en iyisine sahip olmasini ister. Gucu oraninda bir seyler yapmissa kiz tarafi amaan o niye boyle degil su niye su marka degil salon niye 8binlik degil diyemez dememeli. Benim dugunum baska sehirde oldu mesela ve esimin ailesinin tuttugu salonu düğüne 1 hafta kala gordum. Begendim mi? Hayir. Sehrin en buyuk salonuydu en pahalisiydi da ama ben begenmedim. Fakat bunu sorun yapmadim bu ne bicim salon da demedim.diyebilir miydim evet diyebilirdim.Kalkip begenmedim ben bunu baska salon isterim deseydim cok cok buyuk sorunlar cikardi eminim. Üstelik cok da onemli olmayan bir sey icin. Buna degmeyecegini dusundum. Ne tur sorunlar cikardi onu kestiremem ama isin sonunda ben kendimi kotu hissederdim bundan eminim.Bakın siz tamamen farklı cevap veriyorsunuz. Sizin seçiminize karışmadılarsa demekki onlar da memnun olmuşlar ki bi şey dememişler. Ama parasını pulunu bi kenara bırakırsak, seçtiğiniz düğün salonunu kız tarafı beğenmeseydi, gelin hanım en doğal hakkı olarak ''ben burda evlenmek istemiyorum'' deseydi, ''kız tarafı buna karışamaz, erkek tarafı ne istiyorsa onu yapar, ya kabul edin ya da siz bilirsiniz'' mi diyecektiniz? Bence düğün mekanı iki ailenin de oturup ortak bir karara varmasıyla belirlenmeli. Ben sizin aslında neler düşündüğünüzü bilemem, söylediğiniz cümle neyse onu baz alarak cevap yazarım. Ve tabii ki 'kız tarafı karışamaz, erkek tarafının dediği olur'' tarzındaki bir zihniyeti beğenmem, bence bi kadın olarak siz de beğenmemelisiniz. Ha diyorsanız ki ''siz yanlış anlamışsınız, ben öyle düşünmüyorum.'' O zaman lafım yok tabii ki.
Amin canim ailene destek ol sen şu zamanlar aklı başında birisin ne güzel kardeşini de yalnız bırakmayın belki konuşmak açılmak istiyordur o da erkek için bu dönemler istekler çok bunaltıcı olur..Karşı taraf konusu açılınca onların kafasını dağıtacak bişeyler bul Allah korusun bu dönemde sıkıntı stres çok zorKesinlikle haklısın.. binde bir dengine düşen.. Rabbim sonunu hayır etsin inşallah.. sizin de gönlünüze göre versin hayırlılarla karşılaşın inşallahBebisli
Kesinlikle katiliyorum. Iste yazi dilinin ruhu yok bazen anlatmak istediklerimiz eksik kalabiliyor net ifade ettiğimizi dusundugumuz seyler baska anlamlar icerebiliyor. Kiz tarafinin fikri onemsiz degildir kesinlikle ama uzlasi yolu tercih edilmei. Tipki sizin yaptiginiz gibi:) kp gerekcelerini siraladigi halde siz diretseydiniz ille de bu olacak diye eminim ki gorgusuz gelin imaji verecektiniz:)) bu arada hayirli olsun. Allah mutluluk versin insaallah...o zaman ilk yorumunuzda gerçek düşüncelerinizi ifade edememişsiniz söylediğiniz cümleden dolayı sinirlenmiştim ben, hani gelinin hiçbir önemi yokmuş gibi göründü bi an :) benim de yakın zamanda düğünüm olacak ve inanın hiç istemediğim bir mekanda olacak, ve nişanlım o mekanı asla istemediğimi, nerde olmasını istediğimi senelerdir biliyor.
Fakat onun ailesiyle benim ailem oturmuş konuşmuşlar ve orda karar kılmışlar. Tabi ben duyunca bi anda kayınpedere ve kendi aileme karşı çıktım, öfke kontrolüm yok malesef biraz fazla agresif davrandım hatta... ''Ben ne hayal ediyorum siz neler yapıyorsunuz'' dedim. O sırada kp deseydi ki ''sen karışma biz erkek tarafıyız bizim istediğimiz olacak''
ben de derdim ki ''madem düğün sadece sizinmiş gibi davranıyorsunuz madem benim rolümün hiç önemi yok o zaman siz yapın düğününüzü ben gelmiyorum'' derdim.
ama o an kp benim istediğim mekanın nerdeyse bir ev parası olduğunu söyledi, gücünün ancak ona yettiğini söyledi. ve özel bi kaç daha haklı sebebini sıraladı. sonra da düğünden çok eşyaya önem veririz falan diye güzelce açıkladı. ve ben bunun üzerine asla kabul etmem dediğim şeyi kabul ettim. yani burda önemli olan kız tarafına değer verilmesi, umursadıklarını göstermeleri :)
Aynen önemli olan budur.. babama salon x yerde olsun bize yakın demiş.. şu kadar davetlimiz olur demiş.. babamlarda konuştuları şekilde o çevrede ve gelecek davetli sayısına göre bi yer tutmuşlar ama vay efendim şekilli bi giriş yapmıyomuş gelinle damat dümdüz geliyolarmış.. yok kuğuyla gondolla çıkılan yerler varmış.. ebesinin hörekesi dedim.. bunlar nasıl istekler..
Geçen kış tutulmuştu salon.. kış günü gidip bakmışlar salona (salon açık bu arada) ortalık pismiş yağmur çamurmuş.. masalar bi yerde toplanmış düzen yokmuş.. kır düğün salonunda kış günü masaları giydirip hazır mı bekletceklerdi acaba.. ay çok tav oldum ya.. sanki düğün günü öyle olcakmış gibi
Kesinlikle katiliyorum. Iste yazi dilinin ruhu yok bazen anlatmak istediklerimiz eksik kalabiliyor net ifade ettiğimizi dusundugumuz seyler baska anlamlar icerebiliyor. Kiz tarafinin fikri onemsiz degildir kesinlikle ama uzlasi yolu tercih edilmei. Tipki sizin yaptiginiz gibi:) kp gerekcelerini siraladigi halde siz diretseydiniz ille de bu olacak diye eminim ki gorgusuz gelin imaji verecektiniz:)) bu arada hayirli olsun. Allah mutluluk versin insaallah...
Ay yok aman aman banlamasin bizi. Kirli sicil sevmem hic:)sağolun teşekkür ederim hepimize inşallahşimdi sırf ilk seferinde Mune yi etiketledim diye tartıştığımızı falan düşünüp banlamaz inşallah :) tartışmak var tartışmak var yani :) bi sonu kavgaya giden, seviyesiz tartışmalar var, bi de bizim gibi seviyeli saygılı şekilde fikir tartışması yapanlar var
İyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
aslında kuğuyla gondolla çıkmak istemesi falan normal şeyler, yani çoğu genç kızın hayali masal gibi bi düğünle evlenmek :) ama masal gibi düğün istiyorsan ya çok zengin birini bulacaksın ya da çalışıp çabalayıp kendin yapacaksın, en azından destek çıkacaksın. tabağı çanağı bile size aldırıpta yattığı yerden bunları istemesi de yüzsüzlük sankitamam istesinler ama kendileri de ellerini ceplerine atsınlar o zaman, ortaklaşa olsun. o kadarını da yapmıyorlarsa isteyemezler tabii. ''siz üzerinize düşeni yaptınız mı ki bunları istiyorsunuz?'' derler adama.
nişanlandığımda benim de bi iğnem bile yoktu, ama biraz akrabalarımın desteğiyle bi kısmını hallettik, örtü, takım, havlu, vs gibi şeyleri taksitle aldık, ben en kısa zamanda işe girince de mutfak araç gereçlerini alacağız inşallah... ben utanırım kendi çeyizimi bile erkek tarafına aldırmayaama buna rağmen bizim isteklerimiz pek yerine gelmiyor... kendilerince haklı sebepleri var tabi bi şey diyemiyoruz.
ha bu arada o gelin hanımın kuzenine söyleyin, madem o kadar ilgiliymiş, madem o kadar düşünüyormuş, akraba olarak kızın çeyizinin bir eksiğini alsın koysun, mesela benim teyzemin kızı çeyizime destek amaçlı ütü alacak, öyle damada mesaj atıp artistlenmekle olmuyor :)
Gondol muhabbeti yapan kişi babası.. gelin de kim ne dese o yapılsın istiyo.. nikah salonda olsun istedi.. onu da ayarladık şimdi bi de takı takanlara nikah şekeri yaptıralım diyomuş.. insan ayırır gibi öyle şey olmaz hem nikah salonunda kıyılsa olurdu ama düğün salonunda nikah şekeri ne alaka dedik üstelik de sadece takı yapanlaraneden aileler her şeye bu kadar müdahil yaa
madem yardım edecekler keşke nakit olarak abine verseler ve ne isterseniz alın bizden size yardım bu kadar deselermiş
yazık annenler bayağı uğraşmış ve yine kötü olan taraf olmuşlar
Sormayın ne yazık ki.. daha önce de yazdım biz ikisi halletsinler diye teklif ettik.. kızın babası olur mu öyle şey siz bizim kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilir her yere dediler.. napsak yaranamadık..
o kız da memnuniyetsizin teki
kendini ne sanıyosa..
Bence de abla ben hallediyorum diyo ama babam az önce ben kızımızla bi konuşucam.. annesigile durumu farklı yansıtırsa da keyfi bilir.. sürekli birilerinin etkisinde kalırsa olmaz bu iş nereye suscaz insanız bi yerde taşar sabrımız dedi.Sizler elinizden geleni yapmissiniz.
Bundan sonra birakin kardesinizle aralarinda halletsinler memnuniyetsizliklerini.
Oy oy ne zormuş gerçekten.. bitmeyen istekler silsilesi.. birazdan eşyaları yerleştirmeye gidicez korkarak gidiyoruz.. karışmasak bi dert karışsan ayrı bi dert öff sırf stresKına gecesinde ,gelinimizin annesi; masa örtüsü ve üzerine çiçek, neden getirmediniz? dediğinde! bende senin gibi o kadar dolmuştum ki;küçük bir patlama yaşamış,onu da siz halletseydiniz artık demiştim!Şimdi evliler ve o saçma istekler yok,tam tersi bir durum yaşadık,aile çekildi kovuğuna!sanırım bunda ailemin gerçekten pazarlıksız,fesat olmayan ,iyi niyetli tavırları çok fazla rol oynadı;bir dönem sabır sınavıydılar ama geçti gitti.....Sizde sabırlı olun ,kardeşinizin güzel hatrı için!
Evlilikte ihtiyaçların aileler tarafından karşılanması zaten çok ilkel. Madem kendi başlarının çaresine bakabilecek durumları yok evlenmesinler ya da ayaklarını yorganlarina gore uzatsinlar. Siz de artik karismayin maddi olarak da bir şey yapmayın. Sadece sizin kardeşimiz evleniyor onların da kızları evleniyor. Madem bu harcamaları aileler yapacak ortak olmalı masraflar. Biliyorum su yazdıklarım evlenmeden altın pazarlığı yapan bir cok geline ters gelecek ama doğrusu bu.İyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?