- 29 Eylül 2014
- 9.718
- 20.094
- 598
- Konu Sahibi Bittercoffee
-
Kardesin ne dusunuyor bu konuda?Yaptığımız yapmadığımız her şey batıyo.. çağırıyolar gidiyoruz eksik buluyolar.. karışmayalım kendi istedikleri gibi yapsınlar diyoruz ilgisiz alakasız ne biçim aile oluyoruz. Allah hayırlılarla karşılaştırsın.. insanlardan soğudum artık iyice.. ne meraklılar kalp kırmaya..
Yaptığımız yapmadığımız her şey batıyo.. çağırıyolar gidiyoruz eksik buluyolar.. karışmayalım kendi istedikleri gibi yapsınlar diyoruz ilgisiz alakasız ne biçim aile oluyoruz. Allah hayırlılarla karşılaştırsın.. insanlardan soğudum artık iyice.. ne meraklılar kalp kırmaya..
Beyin var ama içi saman doluymus bu kız aılesının :))Kaçıncı defa yazıyorum bilmiyorum ama.. biz baştan kendileri bepenip alsınlar aileler peşlerine takılmasın dedik biz.. kızın ailesi olmaz öyle şey siz kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilir her yere dediler
İyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
Bi şey dediklerinde tersliyor artık.. ve hiçbi şeyi umursamıyo istedikleri kadar konuşsunlar diyo.. ben kendi bildiğimi yaparım diyoKardesin ne dusunuyor bu konuda?
Son kararım bu zaten.. sadece yüz vermiycem artık iyi niyetimi kötüye kullandılar çünkü..Allah yardımcınız olsun
Umarım konunuzu eşimin ailesi bana hiç bişey yapmadı, kv hesap kitap yapıyor diye ağlayan gelin adayları da okur
Biz gençlere ailenizden beklenti içine girmeyin, kendi yuvanızı kendiniz kurun deyince sayfalarca çemkiriyorlar, alın size gayret eden erkek ailesi şimdi yazın diyesim geldi valla =)
Düğün dernek işleri zor, kimseyi memnun edemezsiniz inanın, en iyisi sessiz kalmak yoksa arabozan olursunuz
Babası bize yakın x yerden tutun şu kadar da davetlimiz olur demişler.. bizimkiler bunları göz önüne alarak keselerine göre bi yer tutmuşlar..Neredeyse tüm anlattıklarınızda sizi ve ailenizi haklı buldum. Yalnız düğün salonunu geline ve ailesine danışmadan mı tuttunuz? Burada "bize sormadan salon tutmuşlar" yazanlara "yanlış yapmışlar" diye yazıyoruz. Evleneceği mekanın gelinin içine sinmesi önemli.
Bir de az kalmış, bence tartışma çıkmasın. Bu dönemi kavganız gürültünüz atlatırsınız ileride düzelme ihtimali olabilir. Ailesinden ayrı yaşayınca etkilerinden biraz olsun çıkabilir. Yine de siz bilirsiniz tabii.
Babası bize yakın x yerden tutun şu kadar da davetlimiz olur demişler.. bizimkiler bunları göz önüne alarak keselerine göre bi yer tutmuşlar..
Boşver yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz.Çekincelerim hep bu sebeplerden işte.. aklımı okumuşsun resmen..
Önce bindallı istemiş 600 lira demişler. Annem de bütçem kısıtlı indirin siz bu fiyatı demiş adam 500den aşağı inmemiş.. başka bi mağazada aynı modeli 300 liraya almışlar..
Sonra abiye elbise almaya gitmişler.. giymiş beğenmiş bunu alalım demiş.. fiyata 800 demişler annem de bütçem 500 lira civarı ona göre bi indirim yapın demiş.. 500 liraya da almışlar istediği elbiseyi..
bindallı alışverişinde annem bütçem kısıtlı dediği için annesi kızım sıradan bi elbise bak baksana kısıtlı diyo kadın demiş..
Bugün de bana yarım yamalak anlattı olayı.. napalım annen öyle deyince mecbur kaldık.. eşim bile gelin dediğin abartılı olur ne bu elbise diyo dedi..
Annem de ben onlara hiç paranın lafını etmedim pazarlık da mı yapamıycam sabancı mıyız biz diyo. Hem kızım daha gösterişli elbiseler de var onlardan da dene dedim.. yok anne ben öyle sevmiyorum sade şeyleri seviyorum dedi diyo..
babam emekli ve hala çalışıyo onun bunun derdini çekiyo hala.. bütçe elbette kısıtlı.. evimize 8 10 milyar para girmiyo ki..
Kardeşinizin bu şikayetleri size anlatmasi yanlış.yarin birgun onlarin arasi iyi olacak ama siz umutamicaksiniz.söyleyeyin ne hali varsa görsünler.Her şeye bi kulp takıyolar.. benim ailem mutaassıp bi aile ve bir defa bile gelinimizin ip askılılarına veya minilerine bi şey demediler.. demezler de fakat kv ve kp kardeşimin kot pantalonuna kafayı taktılar.. çocuk gibi kıyafetlerine karışıyolar.. kardeşim de tersliyo.
Biz iyi davran kalp kırma diyoruz ama dayanılcak gibi değiller.. sürekli ailemi kardeşime şikayet edip duruyolar.. biz kusurlarını örttükçe bi tarafları kalktı
Yanlış anladınız siz veya ben anlatamadım :) x yer derken ilçe adı belirttim ben.. kendi oturdukları yere yakın istediler salonu.. şu salonu tutun demediler..Adamlar X yeri tutmanızı istemiş, babanız gidip başka yeri tutmuş. Başka konularda haklı olabilirsiniz ama bu konuda yanlış taoılmış. Tabii ki X yeri tutmak zorunda değilsiniz. Ama babanızın bu durumda en azından telefon edip "X yeri tutamayacağız ama size yakın Y yeri tutabiliyoruz" demeliydi. Belki de onlar aradaki farkı ceplerinden ödeyip X'i tutmak isterlerdi. Veya belki gelin kredi alırdı vs. Mekanın gelinin onayından geçmesi şart.
Kendileri neyi doğru yapmışlar acaba?? Bu bazı kız ve ailelerinin kendilerini lord ailesi gibi görmesine sinir oluyorum.. pazarlık nerde yapılcaktı acaba? Siz bı çıkın ben bi pazarlık yapayım mı dencekti.. bu kadar şatafata düşkün aile zengin bi aile değilsiniz olmaz bu iş deselerdi baştan madem..siz ugrasıyor olabilirsiniz ancak yinede onun istediği gibi olmuyor olabilir. kıtafet alırken babam bile sectiğim seye bütcem kısıtlı deyip infirmeye calıssa gıcık olurum.kaldıki bizim kv kp de bütcem kısıp diyip durdu zaten esyaları ona göre secmeyecektim iyice diken üstündeydim .bari pazarlıgı kızın yanında yspmasaymıs.ayrıca siz ev cerginiz diye oturmak zorunda degil belki yeri kötü belki içi. dügün salonuda iki tarafın bakıp içine sinmesi gereken biryer.
Onlar yüzümüze karşı söylenince evde muhabbeti dönüyo kardeşim de arada anlatıyo. Çocuk 16 kilo verdi stresten yüzü sivilce içinde.. anlatmasa da halinden gayet belli oluyoKardeşinizin bu şikayetleri size anlatmasi yanlış.yarin birgun onlarin arasi iyi olacak ama siz umutamicaksiniz.söyleyeyin ne hali varsa görsünler.
Allah kardeşime de akıl versin.. hala göremiyo neyin nolduğunu.. eşya yerleştiyolar ama akrabaları o biçim dilli.. gelin abla sen tecrübelisin nasıl yapalım dedi.. ben çeyiz sermedim ortada bi şey bırakmadım ama sen istiyosan ona göre serelim dedim.. yok istemiyorum ben de dedi.. kuzenlerinin hepsi ayrı ayrı söylendi.. her şeyimi müze gibi sercem herkese göstercem bilmem ne.. sanki ben illa öyle yap dedim.. fikrimi sordu söyledim.. çıktım balkona ne halleri varsa görsünler..Boşver yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz.
Kardeşinin yerinde olsam hiç evlenmem böyle biriyle ama o eyvallah diyor ise sen sık dişini. Sonra sen kötü olursun.
Allah yardimciniz olsun.Görgü baska bir olayOnlar yüzümüze karşı söylenince evde muhabbeti dönüyo kardeşim de arada anlatıyo. Çocuk 16 kilo verdi stresten yüzü sivilce içinde.. anlatmasa da halinden gayet belli oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?