- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
- Konu Sahibi Bittercoffee
-
Sormayın ne yazık ki.. daha önce de yazdım biz ikisi halletsinler diye teklif ettik.. kızın babası olur mu öyle şey siz bizim kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilir her yere dediler.. napsak yaranamadık..neden aileler her şeye bu kadar müdahil yaa
madem yardım edecekler keşke nakit olarak abine verseler ve ne isterseniz alın bizden size yardım bu kadar deselermiş
yazık annenler bayağı uğraşmış ve yine kötü olan taraf olmuşlar
o kız da memnuniyetsizin teki
kendini ne sanıyosa..
İyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
Dedik ki ikisi birlikte bakıp beğenip alsın peşlerinde aileler dolanmasın hatta bizzat annem söyledi.. siz bizim kızımızı istemiyonuz mu muhabbetine döndü iş.. hemen her şeyi üstlenen biz olduk ama memnun edemedik ne yazık ki..Evlilikte ihtiyaçların aileler tarafından karşılanması zaten çok ilkel. Madem kendi başlarının çaresine bakabilecek durumları yok evlenmesinler ya da ayaklarını yorganlarina gore uzatsinlar. Siz de artik karismayin maddi olarak da bir şey yapmayın. Sadece sizin kardeşimiz evleniyor onların da kızları evleniyor. Madem bu harcamaları aileler yapacak ortak olmalı masraflar. Biliyorum su yazdıklarım evlenmeden altın pazarlığı yapan bir cok geline ters gelecek ama doğrusu bu.
O duruma geldik.. ki babam bile o bize emanet geliyo kızı üzdüğünü görürsem yaşına bakmam kırarım kalbini diyo kardeşime.. artık susma oğlum önceden saygısızlık ediyon diye kızıyodum ama unlar başka türlü durmuyolar diyo artık..Kardesin ayrilsa onun iyiligine olur, gelin fena dolap cunku.
Ayrica kardesine onlara saygisizlik yapma, iyi davran diye empozede bulunma, ezerler boyle sizi. Birak hak edene cevbini versin, nasil gerekiyorsa oyle davransin.
Çoğunluğun fikri bu yönde.. karışmıycam ama aileme açıktan bi şey derlerse cevaplarını da vericem ki yüz bulmasınlar artık.. 60a merdiven dayamış insanlar bi de bu saçmalıklardan üzülsünler istemiyorum..Ne aileler var yahu.
Şimdi çoğu aile durumu olduğu halde oğluna yardım bile etmiyor.
Ayrıca düğün alışverişinde esnaflar aileleri yolunacak kaz gibi görüyor.sizin pazarlık yapmanız gayet normal.
Size Önerim sakın siz karışmayın.yoksa herşey sizin üstünüze kalabilir gibi geldi bana.Kardeşiniz kendisi görsün.
Allah yardımcınız olsun.
Anlattığın kadarıyla çok iyi niyetli davranmışsınız.malesef karşınızda bunu anlayacak aile ve gelin adayı yokmuş.Çoğunluğun fikri bu yönde.. karışmıycam ama aileme açıktan bi şey derlerse cevaplarını da vericem ki yüz bulmasınlar artık.. 60a merdiven dayamış insanlar bi de bu saçmalıklardan üzülsünler istemiyorum..
Bugün eşyaları yerleştirilcek.. evi düzene sokucaz. İnanın yardım için hiç kimseye seslenmedik.. sadece kendi tarafları geliyo ve annem kardeşim ben gidicez çağırdıkları için.. ve yine eksik kusur bulcaklar diye tedirginiz.. hele o dangalak yengeleri ve saçma kuzenleri gelirse iş almayız başımıza inşallah diyoruz
Bi de o var di mi? Bi sürü kafa bi sürü ses.. şu şöyle olaydı bu böyle olaydı.. keşke hiç çağırmasalardı.. inanın yatak başlığı ne den 160 cm niye 215 cm alınmadı diye kpi ona bile söylendi.. ev küçük 100 metre kare odalar dikdörtgen.. abla nereye sokcam koca başlığı diyo kardeşim.. gelinimiz beğeniyo alıyoruz sonra ailesinden ya da etraftan biri bi şey deyince istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kardeşim de sen kendin beğendin şimdi niye böyle söylüyon dediğinde ailemin yanında beni küçük düşürme diyomuş..Anlattığın kadarıyla çok iyi niyetli davranmışsınız.malesef karşınızda bunu anlayacak aile ve gelin adayı yokmuş.
Yok annen bütçem bu kadar demiş.yok alışverişe yalnız gitsinler deyince bizim kızımızı istemiyorsunuz demeler.bunlar resmen olay çıkartmak için uğraşıyorlar.
En sinir olduğumda bahşiş olayı.kız kardeşimin bayramda düğünü oldu kapıyı kapattık sadece, onda da 20-50 lira verseler yeterdi.150 lira verdiler diye yerin dibine geçtim sonra gittim açıklama yaptım kusura bakmayın dedim.
Eşya yerleştirme de şakın kendinizi yormayın.bırakın onlar yapsınlar.sizde elinizde bez bişeyler yapıyor gibi dolanın.Hiç bişeylerine yorum yapmayın.beğenmedikleri eşyalar olursa iyisini kendileri alsınlar deyip geçin.
Yaptığımız yapmadığımız her şey batıyo.. çağırıyolar gidiyoruz eksik buluyolar.. karışmayalım kendi istedikleri gibi yapsınlar diyoruz ilgisiz alakasız ne biçim aile oluyoruz. Allah hayırlılarla karşılaştırsın.. insanlardan soğudum artık iyice.. ne meraklılar kalp kırmaya..En güzel düğün, yapılmayan düğündür
Hep aynı şeyler yaşanıyor, azıcık daha sabredin. Kardeşiniz mutluysa sabretmekten başka çareniz yok yani aslında :/
O zaman ailesi beğenmediği eşyanın daha iyisini kendisi alacaktı.Bi de o var di mi? Bi sürü kafa bi sürü ses.. şu şöyle olaydı bu böyle olaydı.. keşke hiç çağırmasalardı.. inanın yatak başlığı ne den 160 cm niye 215 cm alınmadı diye kpi ona bile söylendi.. ev küçük 100 metre kare odalar dikdörtgen.. abla nereye sokcam koca başlığı diyo kardeşim.. gelinimiz beğeniyo alıyoruz sonra ailesinden ya da etraftan biri bi şey deyince istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kardeşim de sen kendin beğendin şimdi niye böyle söylüyon dediğinde ailemin yanında beni küçük düşürme diyomuş..
Bazı kız aileleei kızlarını prensesİyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
30 yaşında.. küçük de değil.. ama akıl yaşta değil başta.. bana da zamanında şu kadar altın iste şöyle eşya alsınlar şurdan ev tutsunlar diye.. eminim biçok kişi bunu yaşıyodur.. ama geçincek olan biziz diye hiçbi talepte bulunmadık.. sadece huzur versinler istedik.. neden insan kendinden soğutmak için bu denli çabalar ki..O zaman ailesi beğenmediği eşyanın daha iyisini kendisi alacaktı.
Gelinin yaşı küçük galiba.uydum akıllı derler bizde.tam o tabire uyuyor.
Kaçıncı defa yazıyorum bilmiyorum ama.. biz baştan kendileri bepenip alsınlar aileler peşlerine takılmasın dedik biz.. kızın ailesi olmaz öyle şey siz kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilir her yere dedilerNisanli ve yakın şeyleri yaşamış biri olarak şunları söyleyim; bırakın herseyi kendileri yapsın. Siz ne kadar güzelde yapsanız muhakkak bir eksik dikkatlerini çeker. Bende de öyle çünkü. İnsanlar yapıyor çatıyor ama bana sorulmadan olunca fln iyi birşey demek istemiyorum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?