Hatalı olan biz miyiz?

Sormayın ne yazık ki.. daha önce de yazdım biz ikisi halletsinler diye teklif ettik.. kızın babası olur mu öyle şey siz bizim kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilir her yere dediler.. napsak yaranamadık..
o kız da memnuniyetsizin teki
kendini ne sanıyosa..

Yazdıklarınızı okuyunca size hak verdim ancak evlilik telaşı insanlarda gerginliğe ve yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor.

Annenizin pazarlık yaparken bütçem kısıtlı bütçem bu kadar demesini gelin ve annesi yanlış anlamış olabilirler sanki onlara duyuruyormuş gibi algılamışlar. Bütçem bu kadar sizde ona göre beğenin şeklinde yorumlamışlar ki sıradan elbise almak zorunda kaldık demişler sonradan.

Siz de bu zamana kadar sabretmişsiniz azıcık daha kendinizi tutsanız, siz nazik bir şekilde ve kırmadan uyarsanız bile karşılıklı gerildiğiniz için küçücük bir kıvılcım yeter gibi görünüyor olayların büyümesi için.

Kardesin ayrilsa onun iyiligine olur, gelin fena dolap cunku.
Ayrica kardesine onlara saygisizlik yapma, iyi davran diye empozede bulunma, ezerler boyle sizi. Birak hak edene cevbini versin, nasil gerekiyorsa oyle davransin.

Sorun sizde ya da onlarda degil bence sorun evlenecek ciftte. Evlenecek olgunlukta degiller. Sizin bu kadar ezilmenizdeki sorun da kardesinizde. Bir agirligi yok. Karsi taraf ezilseydi sorun kizda olurdu, onun agirligi yok derdim. Herkes ailesi ile karsi taraf arasinda dengeyi kurabilmeli. Umarim yanilirim ama siz daha cok cekersiniz eger bu ikisi olgunlasmazsa.

Dedik ki ikisi birlikte bakıp beğenip alsın peşlerinde aileler dolanmasın hatta bizzat annem söyledi.. siz bizim kızımızı istemiyonuz mu muhabbetine döndü iş.. hemen her şeyi üstlenen biz olduk ama memnun edemedik ne yazık ki..

Çevremde gözlemlediğim....

Ne kadar memnun etmeye çalışırsa bir taraf, diğer taraf da o kadar memnuniyetsiz ve çirkin oluyor.... kimseyi memnun etmeye çalışmayın. Zaten çok kıymet bilen insanlar olsalardı bu kadar canınızı sıkmazlardı.

Kardesin ayrilsa onun iyiligine olur, gelin fena dolap cunku.
Ayrica kardesine onlara saygisizlik yapma, iyi davran diye empozede bulunma, ezerler boyle sizi. Birak hak edene cevbini versin, nasil gerekiyorsa oyle davransin.
O duruma geldik.. ki babam bile o bize emanet geliyo kızı üzdüğünü görürsem yaşına bakmam kırarım kalbini diyo kardeşime.. artık susma oğlum önceden saygısızlık ediyon diye kızıyodum ama unlar başka türlü durmuyolar diyo artık..

Kızla konuşcak bi baba gibi.. bakalım görücez sonuçlarını

Ne aileler var yahu.
Şimdi çoğu aile durumu olduğu halde oğluna yardım bile etmiyor.
Ayrıca düğün alışverişinde esnaflar aileleri yolunacak kaz gibi görüyor.sizin pazarlık yapmanız gayet normal.
Size Önerim sakın siz karışmayın.yoksa herşey sizin üstünüze kalabilir gibi geldi bana.Kardeşiniz kendisi görsün.
Allah yardımcınız olsun.

Çoğunluğun fikri bu yönde.. karışmıycam ama aileme açıktan bi şey derlerse cevaplarını da vericem ki yüz bulmasınlar artık.. 60a merdiven dayamış insanlar bi de bu saçmalıklardan üzülsünler istemiyorum..

Bugün eşyaları yerleştirilcek.. evi düzene sokucaz. İnanın yardım için hiç kimseye seslenmedik.. sadece kendi tarafları geliyo ve annem kardeşim ben gidicez çağırdıkları için.. ve yine eksik kusur bulcaklar diye tedirginiz.. hele o dangalak yengeleri ve saçma kuzenleri gelirse iş almayız başımıza inşallah diyoruz

Anlattığın kadarıyla çok iyi niyetli davranmışsınız.malesef karşınızda bunu anlayacak aile ve gelin adayı yokmuş.
Yok annen bütçem bu kadar demiş.yok alışverişe yalnız gitsinler deyince bizim kızımızı istemiyorsunuz demeler.bunlar resmen olay çıkartmak için uğraşıyorlar.
En sinir olduğumda bahşiş olayı.kız kardeşimin bayramda düğünü oldu kapıyı kapattık sadece, onda da 20-50 lira verseler yeterdi.150 lira verdiler diye yerin dibine geçtim sonra gittim açıklama yaptım kusura bakmayın dedim.
Eşya yerleştirme de şakın kendinizi yormayın.bırakın onlar yapsınlar.sizde elinizde bez bişeyler yapıyor gibi dolanın.Hiç bişeylerine yorum yapmayın.beğenmedikleri eşyalar olursa iyisini kendileri alsınlar deyip geçin.

En güzel düğün, yapılmayan düğündür
Hep aynı şeyler yaşanıyor, azıcık daha sabredin. Kardeşiniz mutluysa sabretmekten başka çareniz yok yani aslında :/

Bi de o var di mi? Bi sürü kafa bi sürü ses.. şu şöyle olaydı bu böyle olaydı.. keşke hiç çağırmasalardı.. inanın yatak başlığı ne den 160 cm niye 215 cm alınmadı diye kpi ona bile söylendi.. ev küçük 100 metre kare odalar dikdörtgen.. abla nereye sokcam koca başlığı diyo kardeşim.. gelinimiz beğeniyo alıyoruz sonra ailesinden ya da etraftan biri bi şey deyince istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kardeşim de sen kendin beğendin şimdi niye böyle söylüyon dediğinde ailemin yanında beni küçük düşürme diyomuş..

En güzel düğün, yapılmayan düğündür
Hep aynı şeyler yaşanıyor, azıcık daha sabredin. Kardeşiniz mutluysa sabretmekten başka çareniz yok yani aslında :/
Yaptığımız yapmadığımız her şey batıyo.. çağırıyolar gidiyoruz eksik buluyolar.. karışmayalım kendi istedikleri gibi yapsınlar diyoruz ilgisiz alakasız ne biçim aile oluyoruz. Allah hayırlılarla karşılaştırsın.. insanlardan soğudum artık iyice.. ne meraklılar kalp kırmaya..

O zaman ailesi beğenmediği eşyanın daha iyisini kendisi alacaktı.
Gelinin yaşı küçük galiba.uydum akıllı derler bizde.tam o tabire uyuyor.

Nisanli ve yakın şeyleri yaşamış biri olarak şunları söyleyim; bırakın herseyi kendileri yapsın. Siz ne kadar güzelde yapsanız muhakkak bir eksik dikkatlerini çeker. Bende de öyle çünkü. İnsanlar yapıyor çatıyor ama bana sorulmadan olunca fln iyi birşey demek istemiyorum zaten.

Bazı kız aileleei kızlarını prenses
Erkeği de afedersiniz eşek olarak görüyorşar
Bizde bin kat fazlasi bi gelin var
Allah kolaylık versin

O zaman ailesi beğenmediği eşyanın daha iyisini kendisi alacaktı.
Gelinin yaşı küçük galiba.uydum akıllı derler bizde.tam o tabire uyuyor.
30 yaşında.. küçük de değil.. ama akıl yaşta değil başta.. bana da zamanında şu kadar altın iste şöyle eşya alsınlar şurdan ev tutsunlar diye.. eminim biçok kişi bunu yaşıyodur.. ama geçincek olan biziz diye hiçbi talepte bulunmadık.. sadece huzur versinler istedik.. neden insan kendinden soğutmak için bu denli çabalar ki..

Kızda ailesi gibi desene. Üzüldüm başka ayrımtıları bilemem ama anlattığınız gibi bi durumda sizi öpüp başlarına koymaları gerekir. Ben kardeşiniz yerinde olsam sıkılıp terketmiştim çoktan.
Şiödiden böyleyse sonrasını düşünemiyorım

Kaçıncı defa yazıyorum bilmiyorum ama.. biz baştan kendileri bepenip alsınlar aileler peşlerine takılmasın dedik biz.. kızın ailesi olmaz öyle şey siz kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilir her yere dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…