Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

6 yıldır süren bir ilişki ve yaşınız çok genç. İlk sevgiliniz mi? İlk sevgili de genelde bu tür düşünceler çok sık oluyor, asla unutamam, hayatımın en büyük aşkı, başka birisini nasıl sevebilirim gibi gibi... Zamanında ben de böyle konuşmuştum :) şimdi 32 yaşındayım, yaklaşık 5 yıldır evliyim ve Allah bozmasın çok mutluyum. Geçmişe dönüp baktığımda çok gülünç geliyor :) ve o kişi ile asla asla asla mutlu olamazmışım...

Maddi farklılıklar psikolojisinizi etkiliyor olsa bile, size yasattıgı seye Bi bahane değil. (kaldı ki Bi engel değil bence) Tartısmalarınızda sizi küçümseyen tavrı, seni bekledim,yok illa olucak bunlar kacıncı yüzyıl konusmaları böle.Ailenin de ruh hali pek normal değil. Ama bence herseyin farkındasınız siz anormal derecede seyler bunlar. Cok seviyorum diyorsunuz ama bunları yasatan biri sevgiyi de haketmiyor bence. Korkmayın,hayatınızı neden zindana ceviresiniz ki?

Ah ahh keşke erkekler kulübü de olsaydı da benim kardeşim de böyle girip danışsaydı, birazdan etraftan fikir alsaydı... Ne kadar imrendim size, danışıyorsunuz, gelen yorumlara bahane üretmek yerine mantıklı cevaplar veriyorsunuz...

ayrılman gerektiği çok açık da neden hala ilişkiye devam ediyosun o kısmı anlamadım. hanzo mu seviyorsun yani senin tarzın da bu mu? kendine onu mu layık görüyosun?

Bana lutfen dusuncelerinide soylermisin, inan cok yardimci olursun onu cok seviyorum ama bazen sevmek yetmez diyorlar dogrumu?
Yaşam farkı, eğitim durumunu filan geçtim her şeyden önce neden anne babası ilişkinin bu kadar içinde? Babasının 6 ay süre koyması, annenin her şeye müdahele etmesi falan aşılabilecek problemler değil.Kukla gibi kullanacaklar seni. Çok yıpranırsın.
Ayrılırsan hiç bir şey olmaz, korkma. Sonuçta evlenicez diye sözleşme imzalamadınız değil mi? "Ben seni seviyorum, evlenmeyi de çok istiyorum ama ailen gözümü korkutuyor. Her şeye müdahele ediyorlar. Hep ilişkimizin içindeler. Ben böyle bir evlilik istemiyorum." diyeceksin. Eğer seni seviyorsa çabalar,ailesiyle konuşur bi şekilde işleri yoluna koyar. Ama baktın düzelmeye niyetin yok ayrıl. Ne yapacaksın ki? Aman ayıp olmasın çocuk o kadar yıl bekledi diyip hayatını mı karartacaksın? Bulmuşlar senin gibi eğitimli,düzgün kızı tabi kaçırmak istemezler. Kendini oyuncak etme.

Oha diyecem musadenle. Mervecim kaza geliyorum diyo. Ay ne munasebet ya. Cok yuzsuzler cok. Arada hic bir sey yok lutfen iyi dusun bitti dedigin anda biticek. Nisan atma derdi mahkemede bosanma derdi bunlarin hic birinini yasamadan bitti diyeceksin ailem istemiyor ben de onlara hak verdim diyip kestirip atacaksin.

Sadece maddi bir durum olsa, evet sevmek yeter. Bir şekilde 2 kişi çalışır, geçinilir vs. Ama bu durumda olmaz.
Evlendikten sonra pişman olacağına eminim. Her başarında ezileceksin, muhtemelen çalışmaman için baskı yapılacak. Aile şimdiden burnunu sokuyor, evlenince sen düşün.

Bir de en kötüsü ne biliyor musun? Sende kendinde kusurlar bulmaya başlayacaksın. Gerçekten açık mı giyiniyorum? Makyaj yapmiyim artık. Çalışmıyım eşim için. Böyle böyle körereceksin. Ne doğru düzgün bir evliliğin, ne arkadaşlığın olacak. Bu tipler ailenle de görüşmeni istemezler. Sen gideceksin ailenden şefkat göreceksin, bu tarafa gelince ne kadar berbat olduğunu anlayıp mutsuz olacaksın. O da bir daha gitmeyeceksin onlar seni dolduruyor diyecek.

Evet ailesi sorunlu vs. Ama değişmeyecek. Vicdan yapıcam diye de hayatını mahvetme.

Hiç olmazsa şimdi saygıyla ayrılabiliyorsanız ayrılın. Çünkü ileride çok kötü hatırlayacağın şeyler olacak. Bunları görmek içinde yaşamaya gerek yok. Biraz bdv oku, anlarsın.

Kız calıstirmazlar mi ? Asıl öyle bir calistirirlarki oglum sen calısma bile derler.

şahsen içimden geçen herşeyi arkadaşlar yazmışlar çocukta bildiğin aşağılık kompleksi var ciddiyim kaç ve kurtul !!!! hatta tek açıklaman da bitti olsun net açıklamaya açıklama getirme çünki zaten her türlü seni suçlayacaklar

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum maddi durumunuzun iyi olmasında baskılara erken. Acıyacak ama geçecek bile bile ateşe gitme. Lütfen

Ordan arkanı dönmeden kaç
Ayrılma kararında üzerine çökmeleri evlendikten sonra üzerine çekmelerinden emin ol daha da iyi.
Acayip sınır oldum. Sen kimsin ki kıyafetini begenmedigine dair mesaj atıyorsun bu bir. Ikincisi de babası ne alaka sana müddet veriyor. 6 ay veriyorummus. Istersen 10 sene ver. Beğenmezsen istemem.bitti
Yapacağın şey, herşeyi açık açık konuşmak ,konuşmayı bilmez de sana bağırır cagirirsa mesaj atarsin.
Annenin bunu bunu yapmasından, senin herşeyi annene anlatmazdan, halaninda dahil benim tarzıma karakterime laf etmesinden, babanın bana müjdat vermesinden ve senin bana saygısızca aşağılayıcı tavırlarından dolayı evlilik fikrinden iyice uzaklastim bir. Ayrılmak en iyisi diye mesaj atmanı tavsiye edebilirim. Konuşabilirsen hiçbirini aksatmadan herşeyi şöyle. Açık olman senin için en iyisi olacak. Lütfen evlenme bu adamla. Lütfen güzelim gençliğini hayatını bu manyaklarla uğraşarak geçirme.

Üzgünüm ama ayrilman en dogrusu... cunku bende sevgilinin ailesi gibi bi aileye sahibim ve her zaman sorun cikacakmis modundayim. Ee haliyle boyle bir moda girince sorun da cikiyor. Karsi tarafin eksiklikleri oldugu icin bunu seni ezerek gidermeye calisacak. Yani evlenirsen ezilmeye hazir ol. Ve aile yapilariniz farkli oldugu icin evlenince asla dayanamazsin. Simdiden uyari sinyalleri almissin ayrilman en iyisi... Ustune gelirlerse gelsinler, simdiden ustune gelmeleri evlenince gelmelerinden iyidir inan bana :)

Şöyle;
"6 yılda evlenilecek insan olmadığını anca anladım. Sevgililik, nişanlılık böyle bir şeydir. Bir insanı tanır ve anlarsın. Ailenden bağımsız birey olmayı öğren. Yoksa kimseyle huzurlu bir evliliğin olamaz. Evlendiğin insanı ailene ezdirmeye hakkın yok." derdim..

Nişanlıyken kv eşime bayram ziyaretine giderken giydiğim elbisenin açık olduğunu söylemişti.
Normalde açık giyinmem o elbisede eğilince göğüs çatalım belli oluyordu ama o elbisenin kalıbını hala çok seviyorum.
Eşim sonradan annesinin gereksiz yorumunu bana iletti laf arasında. Ben de "ben ne giyeceğimi bilirim annenin fikrine ihtiyacım yok. Beni ilgilendirmez" demiştim.

Şimdi yazın o haşemayla denize girerken benim üstümde bikini vardı. Hiç yorum yapamadı..

Bu ne özgüvensizlik? Sizi nasıl sindirmişler? “Ben ciddi düşünüyordum ama sen şunu şunu yaptığın için ailen de bunu bunu yaptığı için hepinizden soğudum. İçimdeki yaşama sevincini öldürdünüz. Ne seni, ne aileni görmek istemiyorum” deyin. Zaten ailesinin hatalarını anlatınca, onları görmek istemediğinizi söyleyince, o sizden ayrılır.

Yok, bunu yapamam diyorsanız, aile avukatlarınızın mal ayrımı için evlilik sözleşmesi hazırladıklarını, evlenirken de ailenizin imkanlarını kullanmak istemediğinizi, kendi yağınızda kavrulmayı tercih edeceğinizi, çalışmayı da bu yüzden istediğinizi söyleyin, o zaman da o ayrılır.

Son düzenleme:
Size katılıyorum.
Aşağılık kompleksi var genç adamda.
Babası da tam bir uyanık.
Bu insanlara uzun uzadıya dert anlatmaya gerek yok, 'bitti,seninle evlenmek istemiyorum'.

ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor.

Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi.

Buralara dikkat etmemişim. Çete bunlar çete. Hele şu üsluba bak..

O babası siz Allah esirgesin bir evlenin zırt pırt para istemezse ne olayım. Ev, araba, kredi ne olursa artık..
Sen de babası sonuçta deyip baskıyla ses etmeyeceksin..

Sevgilin olacak balon erkek aklı sıra ailesinin yanında caka satıyor. Sen neden tepki göstermiyorsun bu laflara?
Ne mecburiyetin var bu insanlara?
Vicdan yapacak bir durum yok çıkar aklından bu fikri..

Ömrün boyunca elde ettiğin başarılar hakkında konuşmayarak neden kendini frenleyeceksin ki? Seni taşıyabilecek erkekler de var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…