- Konu Sahibi siyahibiri
-
Kendi gibi olmayanlara geniş, birbirlerinin üstüne atlayan vahşi hayvan muamelesi yapan birine kim saygı duyar? Etrafınızda sadece sizin gibi insanlar görmek istiyorsanız Arabistan’da yaşayın. Kocanız ikişer üçer dörder kadın alınca ağlamak yok ama.
Haremlik selamlık şeklinde oturmak istiyorsa kişisel seçimidir. Ülkemizde düşünce özgürlüğü var. Kimseyi düşüncesinden dolayı şuraya gitsin buraya gitsin diye sınıflanfırmamalıyız. Konu sahibinin mesajlarını çok okuyamadım. Ama istediği gibi yaşamak istemesi kimseyi ilgilendirmemeli.
Kimse defol demedi, çarpıtmayın. Mesela şu uç hayat tarzını laik ülkelerde nasıl sürdürecek? Neden şeriat ülkeleri varken, buradasınız? Hele Avrupa’da yaşayıp şeriat türküsü tutturanlara gülüyorum. İnsanlar neden sizin şartlarınıza uymak zorunda? Siz inancınızı bireysel yaşamıyorsunuz, insanların tercihlerine de karışıyorsunuz.O kadar kalbim kırılıyor ki, düşüncelerimi paylastiğimda birinin çıkıp canım gibi sevdiğim ülkemden çıkıp gitmemi söylemesi. Hiç bir zaman medeni bir ülke olamayacagiz diye öyle üzülüyorum ki.
Siz de üzülür müydünüz, biri size düşüncelerinizden dolayı defol git dese?
Ben de şunu merak ettim. Anladığım kadarıyla şuanda bu dine inanciniz yok. Ama ya bir gün bir şey oldu. Hiç ummadığınız bir şey. İnanmak istediniz. Kalbinizi bu inanç kapladı. İnsanız kimler kimler dine girebiliyor. Diyelim (imkansız demeyin hiç belli olmuyor bazen) siz de inandiniz.Kimse defol demedi, çarpıtmayın. Mesela şu uç hayat tarzını laik ülkelerde nasıl sürdürecek? Neden şeriat ülkeleri varken, buradasınız? Hele Avrupa’da yaşayıp şeriat türküsü tutturanlara gülüyorum. İnsanlar neden sizin şartlarınıza uymak zorunda? Siz inancınızı bireysel yaşamıyorsunuz, insanların tercihlerine de karışıyorsunuz.
Niye tüm inançlılar Arabistan’a gitsin mi denildi? Bu kadar uçlarda yaşamıyor herkes inancını. Çevremde inançlı birçok insan var. Kimseye ve tercihlerine müdahil olmuyorlar ve dayatmıyorlar. Din ve inanç bireyseldir laik ülkelerde.Ben de şunu merak ettim. Anladığım kadarıyla şuanda bu dine inanciniz yok. Ama ya bir gün bir şey oldu. Hiç ummadığınız bir şey. İnanmak istediniz. Kalbinizi bu inanç kapladı. İnsanız kimler kimler dine girebiliyor. Diyelim (imkansız demeyin hiç belli olmuyor bazen) siz de inandiniz.
Çekip gider misiniz başka bir ülkeye ?
Kimse kimsenin şartlarına uymak zorunda değil. Herkes nasıl isterse öyle yaşar. Siz neden istediği gibi yaşamak isteyen bir insana neden buradasınız diye soruyorsunuz. Sadece merak ediyorum. Kendi ülkesinde istediği gibi yaşayamaz mı insan.Kimse defol demedi, çarpıtmayın. Mesela şu uç hayat tarzını laik ülkelerde nasıl sürdürecek? Neden şeriat ülkeleri varken, buradasınız? Hele Avrupa’da yaşayıp şeriat türküsü tutturanlara gülüyorum. İnsanlar neden sizin şartlarınıza uymak zorunda? Siz inancınızı bireysel yaşamıyorsunuz, insanların tercihlerine de karışıyorsunuz.
Ya sizin ülkeyle alakanız ne ki? Siz başka insan görmek istemiyorsunuz. Dışarıda görünmek istemiyorsunuz. Erkeklerin olduğu bir yere gidemiyorsunuz ki bu her yerO kadar kalbim kırılıyor ki, düşüncelerimi paylastiğimda birinin çıkıp canım gibi sevdiğim ülkemden çıkıp gitmemi söylemesi. Hiç bir zaman medeni bir ülke olamayacagiz diye öyle üzülüyorum ki.
Siz de üzülür müydünüz, biri size düşüncelerinizden dolayı defol git dese?
Siz bir gün uç dediğiniz şekilde yaşamaya karar verirseniz,Niye tüm inançlılar Arabistan’a gitsin mi denildi? Bu kadar uçlarda yaşamıyor herkes inancını. Çevremde inançlı birçok insan var. Kimseye ve tercihlerine müdahil olmuyorlar ve dayatmıyorlar. Din ve inanç bireyseldir laik ülkelerde.
Ya sizin ülkeyle alakanız ne ki? Siz başka insan görmek istemiyorsunuz. Dışarıda görünmek istemiyorsunuz. Erkeklerin olduğu bir yere gidemiyorsunuz ki bu her yer, haremlik selamlık diyip ablanızın eşiyle bile evinde oturup iki kelime edemeyecek durumdasınız. Canımdan çok seviyorum ama evimde tek başıma oturcam. İçinde olmadığınız topluma karışmaya hakkınız yok. Siz zaten yoksunuz, aramızda değilsiniz. Oturun haremlik selamlığınıza devam edin. Kimse size karışmıyor zaten.
Hiç dışarı çıkmıyor musunuz? Bir cafeye, restorana, tiyatroya, sinemaya ve ya konsere gitmiyor musunuz? Hiç erkek çalışma arkadaşınız yok mu? Akrabalarınız eşleriyle aynı sofraya oturmuyor musunuz?Ulkemle alakam çok. İnsanlar için kitap yazıyorum. Bir kurumda öğreticilik yapıyorum. Online kurslar veriyorum. Bir blog yazıyorum. Toplumsal konularla ilgili. Hayat sadece sizin yaşam tarzinizdan ibaret değil. Atın at gozluklerinizi. Çeşit çeşit hayatlar var.
Konuyu neden saptırıp, mağduriyet devşirmeye çalışıyorsunuz. Bunun konumuzla alakası ne? Ben uç bir insanım zaten, inançsızım; ama çevremdeki muhafazakarlara dayatma yapmıyorum, herkes bireysel olarak inancını ya da inançsızlığını yaşamalı. Laik devlet nötrdür. İnançlıya, inançsıza, her dine eşit mesafededir. Bireyler de böyle olursa sıkıntı çözülür. Mesela konu sahibi kendi öyle yaşasın ama kocasına dayatmasın. Konuda dayatma var, kendinden olmayana hakaret var. Bu insanlar saygı görmezler, etrafında hep kendi gibi insanlar olsun istiyorlarsa, şeriat ülkelerinde rahat edeceklerdir.Siz bir gün uç dediğiniz şekilde yaşamaya karar verirseniz,
Arabistan'a gider misiniz ?
Evet bu ülkede yıllarca başörtülüler üniversite okuyamamisti. Epey bir dayatma vardı. Bunu nasıl yorumlayalim. Dayatan kim sizce bu durumda. İnanclilar mi? Yoksa buna karşı çıkanlar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?