- Konu Sahibi siyahibiri
-
Hayır bir de ne özgüvendir yani, peygamber adı anmak, bir tutmak... Hayır bunu da yapan, evliyken başkasından hoşlanmış.Bak bu doğru ahahaga
Burda bize ispat etmeye çalışıyor kendince din anlatmaya çalışan fake bi hesap heralde. Çünkü koca uçtu gitti sanırım hiç ondan bahsedilmiyor sürekli bi ispatHayır bir de ne özgüvendir yani, peygamber adı anmak, bir tutmak... Hayır bunu da yapan, evliyken başkasından hoşlanmış.
Ben vurulmuyorum şahsen. İş yerinde hepi topu 3 kadınız, gerisi hep ama hep erkek.Yooo. Valla vurulmuyoruz.
her karşılaştığımız aynı ortamda bulunduğumuz adamdan neden etkilenelim neden duygularımız oluşsun ki?hele evliysek ya da bir ilişkimiz varsa.bugün avm deydim yüzlerce adam vardı çoğu da eli yüzü düzgün.ben alışverişime baktım kahvemi içtim yemeğimi yedim yorulunca bir köşeye oturup gelen geçeni izledim ama şehvet duyarak değil ,insan olarak görerek izledim.sonra da evime döndüm hiçbiri aklımda kalmayarak.bunları kadınların yapamayacağını çok zayıf olduğumuzu bir bakışa bir gülüşe kanabileceğimizi düşünmelerine kızıyorum sadece.yaşam tarzlarınaysa saygım varBurda bize ispat etmeye çalışıyor kendince din anlatmaya çalışan fake bi hesap heralde. Çünkü koca uçtu gitti sanırım hiç ondan bahsedilmiyor sürekli bi ispat
öyle denmesi de yanlış haklısınız.ama her tür üyenin olduğu ayrıca dini konu açmanın yasak olduğu bir sitede en dindar benimmm en doğru benimm demek doğru muu?biz nasıl karar verebiliriz mertebemize?
Meral Hanım, hanımefendi evliyken başkasından hoşlanmış. Önce sadakat ne onu bir öğrensin. Ondan sonra vaaz versin bence.Tabi en dindar benim demek doğru değil. Kimsenin haddi değil bu.
Ama tartışma biraz da şuradan cıkıyor. Mesela İslam'da başörtüsü var. Biri diyor ki saçımı gosterince erkeklerle hemen ilişki mi yaşamış oluyorum ne munasebet falan. Mesele saçını gösterince hemen zina yapacağın degil. İslam dini bunu emrediyor ve inanan insan bunu uyguluyor. Hikmetini de Allah'a bırakıyor. Dinin sınırlarını Allah belirliyor. Biz kendi kafamizdan "saçımı gösterince hemen zina mi ediyorum yani. O halde gerek yok. Mühim olan kendimi korumam. O halde kendimi korumam yeterli başörtüsü gereksiz" gibi bir çıkarsama yapmıyoruz. Ha inanmıyorsan zaten girmezsin o dine. Ama inanan birine bu tarz argümanlarla dinini değiştirmesini istersen burada tartışma başlıyor. Mesela bir kuruma ise girsen belli çalışma saatlerini kural olarak koysa, kendince mantık kurup zaten benden istenen su ileri yapıyorum, önemli olan o işi yetiştirmem. O halde saatler saçma. Kafama göre girip çıkayım diyemezsin. Çünkü orasının kuralıdır bu. Ama bir kuruma bile bu yapilamzken dini hassasiyeti olan insanlara bu yapılıyor. Alaya bile alınıyor yukurdaki mesajlarda. Kardeşim sen inanmıyorsun da sana öyle. Ama o kurallara inanıyor ve uyguluyor.
Bu dini bi mücadele anlamamanızı olağanüstü bulmuyorum.
İspat ya da doğru yanlış meselesine girmeyecegim. Sadece şunu söyleyebilirim dinde çoğu şeyin mantık temeli olmamakla birlikte Allah öyle emrettiği için yapılır. Allah amuda kalkarak namaz kilacaksiniz dese öyle yapılacaktı. Biraz dini hassasiyeti olan herkes bilir aslında kadınlı erkekli gülmeli ortamların haram vs olduğunu. Ama Allah affetsin ben de içindeyim dindar gecinmeme rağmen. Allah affetsin demek farklıdır bu günah değildir demek farklıdır. İkincisi şirke bile girebilir Allah korusun. Herneyse zaten yukarda yazdığım gibi mesele din değil mesele koca ile olan uyumsuzluk aslında. Hatta bence hesap sahte. Amaç bizi burada birbirimize düşürmekher karşılaştığımız aynı ortamda bulunduğumuz adamdan neden etkilenelim neden duygularımız oluşsun ki?hele evliysek ya da bir ilişkimiz varsa.bugün avm deydim yüzlerce adam vardı çoğu da eli yüzü düzgün.ben alışverişime baktım kahvemi içtim yemeğimi yedim yorulunca bir köşeye oturup gelen geçeni izledim ama şehvet duyarak ,insan olarak görerek izledim.sonra da evime döndüm hiçbiri aklımda kalmayarak.bunları kadınların yapamayacağını çok zayıf olduğumuzu bir bakışa bir gülüşe kanabileceğimizi düşünmelerine kızıyorum sadece.yaşam tarzlarınaysa saygım var
her karşılaştığımız aynı ortamda bulunduğumuz adamdan neden etkilenelim neden duygularımız oluşsun ki?hele evliysek ya da bir ilişkimiz varsa.bugün avm deydim yüzlerce adam vardı çoğu da eli yüzü düzgün.ben alışverişime baktım kahvemi içtim yemeğimi yedim yorulunca bir köşeye oturup gelen geçeni izledim ama şehvet duyarak değil ,insan olarak görerek izledim.sonra da evime döndüm hiçbiri aklımda kalmayarak.bunları kadınların yapamayacağını çok zayıf olduğumuzu bir bakışa bir gülüşe kanabileceğimizi düşünmelerine kızıyorum sadece.yaşam tarzlarınaysa saygım var
Haremlik selamlık şeklinde oturmak istiyorsa kişisel seçimidir. Ülkemizde düşünce özgürlüğü var. Kimseyi düşüncesinden dolayı şuraya gitsin buraya gitsin diye sınıflanfırmamalıyız. Konu sahibinin mesajlarını çok okuyamadım. Ama istediği gibi yaşamak istemesi kimseyi ilgilendirmemeli.Cidden şeriatle yönetilen bir ulkeye gitmeyii dusunun o zaman. Burasi laik bir ulke burda cok mucadele edersiniz
Arabistan'a git diye kovulan bir insanla empati kuramaz mısınız biraz. Siz mesela bir şeye inanmissiniz. Başkasına saçma gelebilir ama siz canı gönülden inanmissiniz. Size göre mantıklı. Ama karşıdaki size durduk yere defol git buna inanacaksan, bu ülkede duramazsın diyor. Fazla düşünmeden cevap verin lütfen. Nasıl hissedersiniz ? Öfkeli mi, çaresiz mi, kırgın mi?
doğru.ben yazdıklarına hayır yanlıştır demedim dikkat ederseniz ama dikte edemez böyle yaşayın diyemez diyorumm.sitede çoğu kadın üyede olduğu gibi kendisinde de eşiyle fikir ayrılıkları var farklı hayat görüşleri var.buna odaklansın sadece sorununu çözsün.bambaşka şeyler peşinde gereksizİspat ya da doğru yanlış meselesine girmeyecegim. Sadece şunu söyleyebilirim dinde çoğu şeyin mantık temeli olmamakla birlikte Allah öyle emrettiği için yapılır. Allah amuda kalkarak namaz kilacaksiniz dese öyle yapılacaktı. Biraz dini hassasiyeti olan herkes bilir aslında kadınlı erkekli gülmeli ortamların haram vs olduğunu. Ama Allah affetsin ben de içindeyim dindar gecinmeme rağmen. Allah affetsin demek farklıdır bu günah değildir demek farklıdır. İkincisi şirke bile girebilir Allah korusun. Herneyse zaten yukarda yazdığım gibi mesele din değil mesele koca ile olan uyumsuzluk aslında. Hatta bence hesap sahte. Amaç bizi burada birbirimize düşürmek
Aynen öyle zaten buraya nutuk atmaya dikte etmeye milletle kavga etmeye gelmiş belli. Amaaan. Ne halı varsa görsün. İyi geceler herkesedoğru.ben yazdıklarına hayır yanlıştır demedim dikkat ederseniz ama dikte edemez böyle yaşayın diyemez diyorumm.sitede çoğu kadın üyede olduğu gibi kendisinde de eşiyle fikir ayrılıkları var farklı hayat görüşleri var.buna odaklansın sadece sorununu çözsün.bambaşka şeyler peşinde gereksiz
Eşimizle gittiğimiz misafirlikte adamların üstümüze atlayacağını kestiremeyecek kadar genişiz bizGittiğim yer nazımın geçebileceği bir yer ve işte tam da bu yüzden yalnızım. Böyle bi çıkış yapılacağını da düşünmüştüm. Yine de belki benim gibi olanlar da vardır diye yazdım. Emin olun böylesi bir yalnızlık diğerine nazaran daha ağır. Çünkü dini yaşamaya haramdan kaçınmaya çalışıyorsunuz ve bunun için küçümseniyor alay konusu oluyorsunuz birbirine helalom ayan kadın ve erkeğin birarada oturması haramdır arkadaşlar bilginiz olsun. Ve ben eşimin içerde başka bir kadınla oyun oynayıp kıkırdamasını doğru bulamam. Bugünkü kıkırdama yarın başka bir şey olabilir evet doğru bunun doğru ve yanlış insanla alakası yok inancınızı bilemem ama Yusuf peygamber as bile Allah’a sığınmıstır Züleyhanın çağrısından. Sizin kadar geniş olamamak benim sorunum değil, İslamın emri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?