Hayatla yalnız başıma mücadele vermek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben şeyi anlamadım, madem öyle aşırı uçlarda hassasiyetleriniz var
ev sahibi her odasını ayrı ayrı açmak istemeyebilir?
bunu öngöremiyorsanız gitmezsiniz o zaman siz ,tek başınıza odada oturacağınıza zaten gitmeyin de

Medeniyet niye sadece bana fazla geliyor diye kendine dram yaratmak.
Kimle mücadele ediyorsun tam olarak. Geniş dediğin kadınlarla mı? Kendinle mi güvenmediğin kocanla mı?
Kadını erkeği birbirinden ayırırsan ne o erkek ne o kadın karşısındakini insan olarak göremez, cinsellikle özdeşleştirir. Artık yasaklı başka bir formdur karşısındaki. Hah işte böyle olunca da sizin kafadaki evrendeki gibi bir bakışa bir gülüşe vurulursunuz ve herkesi de öyle sanırsınız.

Hayır bir de ne özgüvendir yani, peygamber adı anmak, bir tutmak... Hayır bunu da yapan, evliyken başkasından hoşlanmış.
Burda bize ispat etmeye çalışıyor kendince din anlatmaya çalışan fake bi hesap heralde. Çünkü koca uçtu gitti sanırım hiç ondan bahsedilmiyor sürekli bi ispat

Burda bize ispat etmeye çalışıyor kendince din anlatmaya çalışan fake bi hesap heralde. Çünkü koca uçtu gitti sanırım hiç ondan bahsedilmiyor sürekli bi ispat
her karşılaştığımız aynı ortamda bulunduğumuz adamdan neden etkilenelim neden duygularımız oluşsun ki?hele evliysek ya da bir ilişkimiz varsa.bugün avm deydim yüzlerce adam vardı çoğu da eli yüzü düzgün.ben alışverişime baktım kahvemi içtim yemeğimi yedim yorulunca bir köşeye oturup gelen geçeni izledim ama şehvet duyarak değil ,insan olarak görerek izledim.sonra da evime döndüm hiçbiri aklımda kalmayarak.bunları kadınların yapamayacağını çok zayıf olduğumuzu bir bakışa bir gülüşe kanabileceğimizi düşünmelerine kızıyorum sadece.yaşam tarzlarınaysa saygım var

öyle denmesi de yanlış haklısınız.ama her tür üyenin olduğu ayrıca dini konu açmanın yasak olduğu bir sitede en dindar benimmm en doğru benimm demek doğru muu?biz nasıl karar verebiliriz mertebemize?

Tabi en dindar benim demek doğru değil. Kimsenin haddi değil bu.
Ama tartışma biraz da şuradan cıkıyor. Mesela İslam'da başörtüsü var. Biri diyor ki saçımı gosterince erkeklerle hemen ilişki mi yaşamış oluyorum ne munasebet falan. Mesele saçını gösterince hemen zina yapacağın degil. İslam dini bunu emrediyor ve inanan insan bunu uyguluyor. Hikmetini de Allah'a bırakıyor. Dinin sınırlarını Allah belirliyor. Biz kendi kafamizdan "saçımı gösterince hemen zina mi ediyorum yani. O halde gerek yok. Mühim olan kendimi korumam. O halde kendimi korumam yeterli başörtüsü gereksiz" gibi bir çıkarsama yapmıyoruz. Ha inanmıyorsan zaten girmezsin o dine. Ama inanan birine bu tarz argümanlarla dinini değiştirmesini istersen burada tartışma başlıyor. Mesela bir kuruma ise girsen belli çalışma saatlerini kural olarak koysa, kendince mantık kurup zaten benden istenen su ileri yapıyorum, önemli olan o işi yetiştirmem. O halde saatler saçma. Kafama göre girip çıkayım diyemezsin. Çünkü orasının kuralıdır bu. Ama bir kuruma bile bu yapilamzken dini hassasiyeti olan insanlara bu yapılıyor. Alaya bile alınıyor yukurdaki mesajlarda. Kardeşim sen inanmıyorsun da sana öyle. Ama o kurallara inanıyor ve uyguluyor.

Tabi en dindar benim demek doğru değil. Kimsenin haddi değil bu.
Ama tartışma biraz da şuradan cıkıyor. Mesela İslam'da başörtüsü var. Biri diyor ki saçımı gosterince erkeklerle hemen ilişki mi yaşamış oluyorum ne munasebet falan. Mesele saçını gösterince hemen zina yapacağın degil. İslam dini bunu emrediyor ve inanan insan bunu uyguluyor. Hikmetini de Allah'a bırakıyor. Dinin sınırlarını Allah belirliyor. Biz kendi kafamizdan "saçımı gösterince hemen zina mi ediyorum yani. O halde gerek yok. Mühim olan kendimi korumam. O halde kendimi korumam yeterli başörtüsü gereksiz" gibi bir çıkarsama yapmıyoruz. Ha inanmıyorsan zaten girmezsin o dine. Ama inanan birine bu tarz argümanlarla dinini değiştirmesini istersen burada tartışma başlıyor. Mesela bir kuruma ise girsen belli çalışma saatlerini kural olarak koysa, kendince mantık kurup zaten benden istenen su ileri yapıyorum, önemli olan o işi yetiştirmem. O halde saatler saçma. Kafama göre girip çıkayım diyemezsin. Çünkü orasının kuralıdır bu. Ama bir kuruma bile bu yapilamzken dini hassasiyeti olan insanlara bu yapılıyor. Alaya bile alınıyor yukurdaki mesajlarda. Kardeşim sen inanmıyorsun da sana öyle. Ama o kurallara inanıyor ve uyguluyor.
Meral Hanım, hanımefendi evliyken başkasından hoşlanmış. Önce sadakat ne onu bir öğrensin. Ondan sonra vaaz versin bence.
Ayrıca ilk saldıran da oydu millete "geniş" diyerek. Hakaretle başlarsanız, karşılık olarak gül atmazlar size.

Ne yani eşiniz sizin tabirinizle haram olana mı helallenecek
İğrenç bir zihniyet

Millet niye gülüyor anlamadım. İslamiyete göre böyle oturmak gerek. Yapmazsin ayrı herkesin kendi tercihi . Kimse kimseyi kınayip saçma sapan gülmemeli. Tercih meselesi ne olmuş kadın öyle oturmak istiyorsa sizene?

Ben yapmıyorum çok isterdim yapmayı ama hayatımda uygulayamiyorum. Bir gün uygulamaya basliyacağimi biliyorum. Zaten bir çok şeyi bildiğim halde uygulayamiyorum insallah nasip olur . Uygulamıyorum diye saçma sapan gülüp tiye almıyorum.

Eşin ne kadar şanslı kendi yapamıyor olabilir o onun günahı sevabı.. ama eşine saygı bile duymayı bilemiyor bilse ne kadar önemli bi durum hoşuna giderdi.

Ben İslamiyette olmasaydı dahi ayrı oturmayı isterdim kalben çünkü ister istemez kadınlar kadınlar ile erkekler erkekler ile daha rahat muhabbet ediyor..bir ortamda farkında olmadan zaten bölunuluyor ee ne gerek var aynı odada oturmaya .

Biz esasında çevremizde buna önem veriyoruz fakat gelene ayrı oturalım diyemiyoruz ayıp olur diye ki dememiz lazım..

Eşimin arkadaşı bize gelince hosgeldin der çay verir fıtrat olarak ayrı odaya giderim. Eşi nişanlısı falan yokken ne işim var onların muhabbetinde . Resmen muhabbetlerine turp sıkmak gibi.

Birtane sevdiğimiz arkadaşımız var ben sigara kullanmam eşim ve arkadaşı çıkınca oda çıkar sigara içmeye onlarla. Bana çok itici ve ayıp geliyor ne işin var aralarinda.

Kız terbiyesiz bir kız değil sevdiğim bir kız kötü manada ayıp gelmiyor dolayısı ile haremlik selamlık oturmadiğimiz için kıza birsey demem çok ayıp olur saygı göstermek zorunda kalıyorum hoslanmasamda saygı duyuyor onu öyle kabul ediyorum. Kiki gülüp bana saçma geliyor diye dalga geçmiyorum.

her karşılaştığımız aynı ortamda bulunduğumuz adamdan neden etkilenelim neden duygularımız oluşsun ki?hele evliysek ya da bir ilişkimiz varsa.bugün avm deydim yüzlerce adam vardı çoğu da eli yüzü düzgün.ben alışverişime baktım kahvemi içtim yemeğimi yedim yorulunca bir köşeye oturup gelen geçeni izledim ama şehvet duyarak ,insan olarak görerek izledim.sonra da evime döndüm hiçbiri aklımda kalmayarak.bunları kadınların yapamayacağını çok zayıf olduğumuzu bir bakışa bir gülüşe kanabileceğimizi düşünmelerine kızıyorum sadece.yaşam tarzlarınaysa saygım var
İspat ya da doğru yanlış meselesine girmeyecegim. Sadece şunu söyleyebilirim dinde çoğu şeyin mantık temeli olmamakla birlikte Allah öyle emrettiği için yapılır. Allah amuda kalkarak namaz kilacaksiniz dese öyle yapılacaktı. Biraz dini hassasiyeti olan herkes bilir aslında kadınlı erkekli gülmeli ortamların haram vs olduğunu. Ama Allah affetsin ben de içindeyim dindar gecinmeme rağmen. Allah affetsin demek farklıdır bu günah değildir demek farklıdır. İkincisi şirke bile girebilir Allah korusun. Herneyse zaten yukarda yazdığım gibi mesele din değil mesele koca ile olan uyumsuzluk aslında. Hatta bence hesap sahte. Amaç bizi burada birbirimize düşürmek 🤣

Daha ilk sayfada sizinle, tercihlerinizle dalga geçilmesi ne kadar yanlışsa aynı şekilde kendiniz gibi olmayanlara geniş deyip üstten üstten konuşmamız o kadar yanlış.

Böyle bir konunun buraya açılması da çok anlamsız geliyor bana ayrıca. Konuyu açarken az çok ne yazılacağını tahmin etmeniz lazımdı. Daha önce dini içerikli konular açmıştınız, ne oldu o konuları açınca? Kimse kusura bakmasın ama herşeye özgürlük nazarında baktığını sanan birçok kişi konu din olunca tam aksi düşünüp yorum yapıyor.Konuyu okuyunca gelecek yorumları tahmin etmek hiç zor değil bu yüzden.

Size gelince eşinizle zaten problemleriniz var. Size değer vermiyor, sürekli eleştiriyor. Hayata bakışınız da aynı değil belli ki. Eşiniz sizin gibi yapıp kadın erkek ayrı otursa da problemleriniz çözülmeyecek. Yanlış yere takılıyorsunuz bos yere.

her karşılaştığımız aynı ortamda bulunduğumuz adamdan neden etkilenelim neden duygularımız oluşsun ki?hele evliysek ya da bir ilişkimiz varsa.bugün avm deydim yüzlerce adam vardı çoğu da eli yüzü düzgün.ben alışverişime baktım kahvemi içtim yemeğimi yedim yorulunca bir köşeye oturup gelen geçeni izledim ama şehvet duyarak değil ,insan olarak görerek izledim.sonra da evime döndüm hiçbiri aklımda kalmayarak.bunları kadınların yapamayacağını çok zayıf olduğumuzu bir bakışa bir gülüşe kanabileceğimizi düşünmelerine kızıyorum sadece.yaşam tarzlarınaysa saygım var

Haremlik selamlık üzerine bir hayatım var. Eşimin de. Ama her karşılaştığımizdan etkilendiğimiz için değil. Dinimizi yaşamakla ilgili bir durum. Dindar olmak isteyen bir insan Allah için bir yaşam tarzı oluşturmak istediğinde dinde olan belli ibadetleri yapmaya niyet alıyor. Ve yapıyor. Çünkü dinine inanıyor ve inancına göre yaşamak istiyor. Dini kuralları koyan Allah ona göre. Böyle cikarsamalarla dinini değiştirmiyor ya da bu tarz kuralları o koymuyor. Sadece var olan dini kurallara inanıp uyguluyor. O kuralları tasvip etmiyorsanız ona hesap soramazsiniz ki. Dine inanmazsınız o kadar. Çünkü o yazmadı bunları

Cidden şeriatle yönetilen bir ulkeye gitmeyii dusunun o zaman. Burasi laik bir ulke burda cok mucadele edersiniz
Haremlik selamlık şeklinde oturmak istiyorsa kişisel seçimidir. Ülkemizde düşünce özgürlüğü var. Kimseyi düşüncesinden dolayı şuraya gitsin buraya gitsin diye sınıflanfırmamalıyız. Konu sahibinin mesajlarını çok okuyamadım. Ama istediği gibi yaşamak istemesi kimseyi ilgilendirmemeli.

Arabistan'a git diye kovulan bir insanla empati kuramaz mısınız biraz. Siz mesela bir şeye inanmissiniz. Başkasına saçma gelebilir ama siz canı gönülden inanmissiniz. Size göre mantıklı. Ama karşıdaki size durduk yere defol git buna inanacaksan, bu ülkede duramazsın diyor. Fazla düşünmeden cevap verin lütfen. Nasıl hissedersiniz ? Öfkeli mi, çaresiz mi, kırgın mi?

Canım ablacım konu sahibesi derdini efendice yazsaydı herkes adamakıllı bir cevap yazardı zaten yazmışlar madem hayat görüşünüz uymuyor keşke evlenmeseydin yazmışlar. Konu sahibesi en dindar benim, geriye kalanlar cehennemlik yazınca insanlar da o zaman sinirlendiler. Konu sahibesine burda ben de dahil pekçok üye inancına saygı duyuyorum yazmış, ama kendisi diğer insanlara hiçbir saygı duymuyor. orda burda gördüğü her insan niyet bozan uçkuru gevşek tipler olarak nitelemiş insanları buna ancak Arabistan yalla yazarsın😶

İspat ya da doğru yanlış meselesine girmeyecegim. Sadece şunu söyleyebilirim dinde çoğu şeyin mantık temeli olmamakla birlikte Allah öyle emrettiği için yapılır. Allah amuda kalkarak namaz kilacaksiniz dese öyle yapılacaktı. Biraz dini hassasiyeti olan herkes bilir aslında kadınlı erkekli gülmeli ortamların haram vs olduğunu. Ama Allah affetsin ben de içindeyim dindar gecinmeme rağmen. Allah affetsin demek farklıdır bu günah değildir demek farklıdır. İkincisi şirke bile girebilir Allah korusun. Herneyse zaten yukarda yazdığım gibi mesele din değil mesele koca ile olan uyumsuzluk aslında. Hatta bence hesap sahte. Amaç bizi burada birbirimize düşürmek 🤣
doğru.ben yazdıklarına hayır yanlıştır demedim dikkat ederseniz ama dikte edemez böyle yaşayın diyemez diyorumm.sitede çoğu kadın üyede olduğu gibi kendisinde de eşiyle fikir ayrılıkları var farklı hayat görüşleri var.buna odaklansın sadece sorununu çözsün.bambaşka şeyler peşinde gereksiz

Kendinize göre bir savaş halindesiniz 😳 size hak veriyorum
Bu sizin sınavınız belkide ne kadar dayanabilirsiniz ne kadar katlanabilirsiniz
Eğer gerçekten Allah rızası için yapıyor olsaydınız misafirlikteki kadınların kıkırtısını bakışını çokta önemsemezdiniz
Sonuç olarak Allah diyor diye yapıyorsunuz bişeyleri değiştiremezsiniz
böyle ortamlarda bulunmamak sizin için bir tercih mesela
Bir karar aldıysanız şikayet etmeden sonuçlarına katlanın lütfen
Düşündüğünüz şeyde eşinizin başka kadınlarla olan muhabbetleri değilde ne bileyim namazdır kurandır bunlar olmalı
Bak bu düşüncelerinde vesvese yok baktımı yok etkilendimi
Bunlar bizim dinimizde yer alan şeyler değil doğruda değil

doğru.ben yazdıklarına hayır yanlıştır demedim dikkat ederseniz ama dikte edemez böyle yaşayın diyemez diyorumm.sitede çoğu kadın üyede olduğu gibi kendisinde de eşiyle fikir ayrılıkları var farklı hayat görüşleri var.buna odaklansın sadece sorununu çözsün.bambaşka şeyler peşinde gereksiz
Aynen öyle zaten buraya nutuk atmaya dikte etmeye milletle kavga etmeye gelmiş belli. Amaaan. Ne halı varsa görsün. İyi geceler herkese

Gittiğim yer nazımın geçebileceği bir yer ve işte tam da bu yüzden yalnızım. Böyle bi çıkış yapılacağını da düşünmüştüm. Yine de belki benim gibi olanlar da vardır diye yazdım. Emin olun böylesi bir yalnızlık diğerine nazaran daha ağır. Çünkü dini yaşamaya haramdan kaçınmaya çalışıyorsunuz ve bunun için küçümseniyor alay konusu oluyorsunuz birbirine helalom ayan kadın ve erkeğin birarada oturması haramdır arkadaşlar bilginiz olsun. Ve ben eşimin içerde başka bir kadınla oyun oynayıp kıkırdamasını doğru bulamam. Bugünkü kıkırdama yarın başka bir şey olabilir evet doğru bunun doğru ve yanlış insanla alakası yok inancınızı bilemem ama Yusuf peygamber as bile Allah’a sığınmıstır Züleyhanın çağrısından. Sizin kadar geniş olamamak benim sorunum değil, İslamın emri
Eşimizle gittiğimiz misafirlikte adamların üstümüze atlayacağını kestiremeyecek kadar genişiz biz😂 Ne yiyip içiyorsunuz bu neyin özgüveni ya😂😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X