Hayırlısı diyorum ama...

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
697
235
103
Herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Ben 2 aylık hamileyim. Eşim sürekli, kız olursa da hayırlısı tabiki ama gönlüm erkekten yana diyor. Kız olursa da bizim canımız olucak tabiki. Ama eşim bu durumu o kadar çok dile getirdi ki, ilk çocuğunu kız isteyen ben bile şimdiden erkek olmazsa, üzülücem kafasına girdim. Eşim asla kız erkek ayrımı yapmaz, aile yapısı da öyle biri değil. Ama ilk çocuğunu hep erkek istemiştir. Cinsiyeti öğrenmeme az kaldı. Psikolojik olarak baskı hissediyorum, eşim bunu ciddi olarak dile getirmiyor tabiki ama yine de ben baskı hissediyorum. Öncelikle, sağlıklı olsun. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim

Ayırım yapmayıp ilk çocuğu erkek istemesi peki

İzleyeceğiniz yol cinsiyeti değiştirmeyecek. Yeter ki sağlıklı olsun deyin, evlat sahibi olabildiğiniz için şükredin, sonra da doğunca bağrınıza basın.

Allahın nasip ettiği yolu izleyeceksiniz hepsi bu eşiniz istediği gibi düşünsün siz neden bu kadar baskı hissediyorsunuz ki?

Belki abi olsun ileride kardeşlerine bakar,yardım eder düşüncesiyle böyle düşünüyordur,ilk çocuğu erkek istemesinden ben öyle anladım.
Canınızı da sıkmayın,kız olursa da çok sevecek hatta pişman bile olabilir erkek istediğine.Kız çocuk-baba ilişkisi daha özeldir.

Ne yolu izliceksiniz Allah aşkına kız erkek farketmez diyorsunuz ama kız olursa üzüleceksiniz belli ki

Şöyle bir yol izleyin: Dua edin bana sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip et Allah 'ım deyin. Çok isteyip evlat sahibi olamayan kullarına da nasip et onların da yüzünü güldür deyin. Eşinizin ayrım yapmıyor gibi görünüp ilk çocuk erkek olsun isteğini fazla ciddiye alıp kendinize boşu boşuna baskı oluşturmayın

Saçmasapan şükürsüz cahil cahil konular ya, bir çocuğun anne karnına düşmesi sağlıklı büyümesi doğması Allah 'ım bu nimetin kıymetini bir bilseniz... Ki daha onlarda meçhulde . Eşinize öyle bir çemkirirdiniz ki kızı erkeği kalmazdı. Rabbim nimet veriyor kız mı erkek mi bu sorunu nasıl çözeriz , araya adam sokun değiştirir kızsa , tövbe est.

İzlenecek bi yol yok. Çocuğunuzun sağlıklı olması için dua edecek ve en iyi şekilde bakacaksınız. Bu kadar.

Eşinize cinsiyet konusunu konuşmaması için güzel bir cemkiririn. Şükürsüzlük, cahillik yapmasın.

Lütfeder kız olunca da sevinirse. Bal gibi cinsiyetçilik yapıyor, 2 aydır hamilesiniz öğreneli bir ay olmuştur daha, 1 ayda erkek çocuk derdine düşmüş sağlıklı olsun diye dua edeceği yerde.

Size bir hikaye bulup paylasicam esinize okutun ama sonra da erkek olmasın kiz olsun demeye başlamaz inşallah hayırlısı demeyi bilmek en güzeli.

Paylaştım hikaye yi alt yorumda okuyun

Bununla ilgili konu açmıştım. Çocuk kiz diye eşim bana tavır aldı ben erkek bekliyordum felan dedi üstelik ilk çocuğumuz erkek birde kızımız var . Yanı iknci kızımız olacak. Günlerce strese girdim ağladım. Sonra ne dese beğenirsin 'abarttın sen ben sadece o an öyle hisettim kiz olsa atacakmiyim kiz olması benim için belki daha hayırlı saglkli olmasi onemli dedi ' oturdum bide ona ağladım sinirden . Takmayın yani bu erkekler gen olarak anormal

Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar.

İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi.

Yıllar sonra 4 oğlan çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu. Eşi basit bir yanıt verdi; çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak.

Kız çocukları her zaman çok özeldir.

Bu zamanda ellerinin altında hertürlü imkanla araştırıp öğreneceklerine cahil cahil konuşup saçmalıyorlar.
Üstelik kız ya yada erkek olması faktörünü siz belirlemiyorsunuz ki, hani sipariş verir gibi

Cinsiyet için baskı yaşamayın üzülmeyin 2 günden beri iki ayrı detaylı ultrasonun birinden çıkıp diğerine girdim evladımın yeter ki saglıklı olduğunu duymak için.

2 günden beri yaşadığım stres ve sıkıntıyı bir ben bir de Allah bilir.

Ömrümden ömür gitti doktorların ağzından kötü birşey duyarsam diye bu durum da cinsiyet en son düşüncem olurdu. Allah tan sağlıklı evlat isteyin.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. İlk çocuk heyecanı yaşayan bir kadına yapılacak en son şey bu .Hem cinsiyetçi hemde insan haklarına aykırı. Gonlumdekini dile getiriyorum özgürlüğü bu konu için geçersiz bence. Lütfen bu özel dönemin tadını çıkarın. Kimsenin de moralinizi bozmasına izin vermeyin. (Not: birdaha konu açılırsa cinsiyeti, babadan gelen hücrenin kromozom yapısı belirliyormus ne verdiysen o dersiniz.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…