haziran ayinda tup bebek yaptiracak olanlar

merhaba hanımlar
ben de 3 senelik evliyim ve 1,5 senedir sebepsiz evlat sahibi olamıyoruz henüz hiç hamile kalamadım... bir kere özel klinikte bir kerede başkent hastanesinde aşılama denedik. aşılamanın sonucu pazartesi belli olacak ama nedense umutlu değilim... hulusi hocanın takibindeyim başkentte, iki kere aşılama deneyip tüpe geçeriz demişti ama ben 1 aşılamayla daha vakit kaybetmek istemiyorum. İkisinde de tek yumurtam oldu çünkü, diğerleri küçük kaldı. İnşallah adet olmam ama eğer adet olup gidersem direk tüp bebek tedavisine başlanabiliyor mu? Yoksa bir önceki aydan mı başlamak lazım.
Temmuz ayında ramazan, ağustos ayında da bayram nedeniyle tedaviye gidemem, eylülden sonra da yıllık izin almam zor. Haziran ayında yaptırmam lazım... Bu konuda bilginiz varsa benimle paylaşabilir misiniz?

hoşgeldin canım

aşılama için iğnemi ilaçmı kullandın canım ???

canım senin durumunu tam bilmediğim için bişey diyemem hani uzun protokolmu olur kısamı ona doktor karar veriyo bana kısa uygulanıyo dün adetin 3. günüydü hemen iğnelere başladık

inşallah tüpe gerek kalmadan hamiş kalırsın :26::26::26:

iğneyle oldu aşılamam canım, 75 lik gonalf kullandım...

kısa olunca adetle hemen başlanabiliyor yani, peki uzun kısa oluşunu etkileyen bir faktör var mı bildiğin? Doktorun neye göre karar verdiğini biliyor musun? artık bebek fikri üzmeye başladı bizi, ne yapsak olmuyor sanki tüp bebeği denemek istiyorum. çalıştığım için izne ayrılmam lazım. haziran ayı uygun görünüyor

arkadaşlar merhaba. bende kısmet olursa haziranda ilk tüp bebek tedavime başlıycam. ilk olduğu için hem meraklı hemde heycanlıyım.. sizlerle konuşmak rahatlatcak benide kabul ederseniz aranıza.

canım merhaba sabredenler kulubu topiğinden hatırladım seni.aşılama konusuna gelince eğer tutmassa ki inşallah tutarda bebişin üzmez seni.ama kesinlikle para ve zaman harcama aşılmada. zaten sende doğru kararı vermişsin.bence doktorunla görüş tüpe başlamanda sorun varmı diye sor.belki bir ay dinlenme verebilir.hayırlısı olsun hakkında inşallah aşılma sonucunda çok mutlu olursun arkadaşım.

bu arada arkadaşlar bende bu topikteyim artık.2. denemem olacak.dondurma bebek benimki.:)ilk denememde hamile kaldım gecen aralık ayında fakat bebeğimin kalp atışları olmadığından kürtaj oldum.şimdi ilaçlarıma başladım tedavim başladı tahmini transfer günüm 10 haziran gibi olacak bir aksilik çıkmaz ise.inşallah sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza aldığımız günleri de görürüz.

canım ben de nickini direk hatırladım zaten :) o topikten birkaç kişi kaldı hamile kalamayan. biri de ne yazık ki benim...sebepsiz olunca insan neye karşı mücedele ettiğini de bilmiyor. dediğin gibi inşallah bu defa yüzüm güler ama üzülürsem eğer adetle beraber gittiğimde direk tüp bebeğe başlamayı istediğimi söyleyeceğim. doktorum olmaz derse izne çıkıp tatile gideceğim kafamı dağıtacağım ve kendi haline bırakacağım. sonra kışın falan rapor alır tedavi denberim belki. temmuz ağustos eylül zor çünkü benim için.

senin sürecini okumuştum buradan. inşallah bu sefer sağlıkla gelecek bebişin

inşallah canım.ben aşılama yaptırdığım zaman doktorum bana ozamnlar 2. aşılam için dinlenmen lazım demişti.zaten manen dinlenme ihtiyacı duymuştum.çok üzülmüştüm çünkü.ama insan herşeye alışıyormuş.ama ben yaptırmadım.biraz daha bekledim ve tüp yaptırdım.
ilk tüp denmemden öğrendiğim en önmeli ders olumsuz düşünmemek oldu.ben en başında daha hamile olduğumu öğrendikten sonra bile hep kalp atışı olacakmı ? olacakmı acaba?hep bi korku vardı çok dile getirdim.ben çağırdığımı düşünüyorum. kısmetse bu denememde olumsuz fikirlere kapılmayacağım.
sana da tavsiyem kesin olmadı tarzı düşüncelerden arınman olur.negatif düşünceler negatiflikleri çekiyor kesinlikle.
ben olumsuza alıştırayım kendimi de olumlu olursa ekstra sevinirim derdim hep ama yanlışmış.
şimdi çok rahat ve olumlu olmaya çalışıyorum.herşey güzel olsun hepimiz için.

bir arkadaşım var ikizlere hamile, adetinin 16. gününde kontrole gidiyor, doktor da iki folikül görüp çatlatma iğnesi vermiş. neyse o akşam hemen iğneyi olup 3 gün ilişki denemişler. Kız iğneyi ilk defa kullanıyor ve hcg içerdiğinden haberi yok. iğnenin 5. gününden itibaren test yapmaya başlıyor ve hep silik çizgi, tabi direk hamileyim diye düşünüyor daha adeti geçmeden doktora gidiyor, iğnenin 9. günü falan, bhcg 7 çıkıyor... adeti geçince bir daha gidiyor 9 bu sefer... ama sonra artıyor düzenli, şimdi 12 haftalık ikizlere hamile... hep pozitif düşünmüş, inandırmış kendini olacağına hatta olduğuna... şimdi sen olumlu düşünmek lazım deyince o geldi aklıma. şimdi bana da öyle diyor, iyi şeyler düşün, ben hamileyim de diyor ama ben hiç öyle hissetmiyorum ki öyle düşüniyim... neyse zaten pazar-pazartesi belli olur benim de durumum...

süpermiş valla.gerçekten pozitif düşünmek çoooook önemli.sonuç her ne olursa olsun.ben hamileliğimde hiçbirşey hissetmemiştim.ki okadar dinledim kendimi ama farklılık görememiştim.bir süre sonra anlaşılıyor değişiklikler.bişey hissetmemen çok normal canım.

herhalde kendimi o kadar alıştırdım ki belirti olacağına, bir farklılık hissetmeyince hamile değilim diyorum direk. bugün aşılamadan sonraki 8. gün, çatlatmadan sonraki 10...öğlen yemeğe çıktığımda eczanenin önünden geçtim. gebelik testi alıp almamaktan öyle tereddüt ettim ki..acaba alıp yapsam da rahatlasam mı dedim...tuttum kendimi şimdilik bakalım

test konusunda sabredemeyenlerdenim:18::18:
varsa çıkar mantığı ile yaparım çıkmassada inanmam:)daha erkendi ondan derim hep.tüptede dayanamamıiştım ve 9. günü yaptım ve pozitifi hemen görmüştüm.

tüpte 9. gün daha mantıklı tabi, döllenmiş yumurta koyuyorlar. ama aşılamada ne zaman döllenecek de yerleşecek benimkisi merak işte...

Bazı durumlarda 2 tane embriyo olabiliyomuş
hangi durumlar olduğunu pek bilmiom ama belki bize uyar,kısmet..

bİzde yumurtalama takvimine göre günleri değerlendirdik
çatlatma iğnesi bile yaptım :) kendı doktorluğumu yapıyorum..
benim eşim her zman yanımda değil o yüzden çatlatma iğnesinden sonraki 36 saati verimli kullandık.
şimdi beklemedeyim 2 aşılamada tutmadı bu defa hamile kalırsam dr um pes dicek :))

İnşallah bu ay gelir bebişimiz

canım ne yapıyosun nasılsın görüşmeyeli?
nete fazla giremiyorum çok zor geçiyo günler rahatım olmuyo o yüzden bakamıyodum,son durum ne?
moralin keyfin nasıl?

evet canım bi kan testi muayeneyle hemen başlanıyo
canım önce uzun protokolle kısa arasındaki farkı söylim

uzun protolde kullanacağın ilacı zamana yaymış oluyosun
adetin 21. günü başlanıyo yumurta baskılayıcı ilaç verili yoyeni adetin 3. günü yumurta geliştirici ilaçlarla devam ediliyo sanırım bir buçuk ay falan sürüyo sonuca ulaşman

kısadaysa ilaçlara adetin 3. günü başlıyosun zaman sorunu olanlarda tercih ediliyo buna görede 20-25 günde sonuca varılıyo ve genelde doktorlar kısayı tercih ediyo hastayı daha az yıpratıyo die

anlıyorum canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz
allah sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…