- 5 Ocak 2008
- 2.950
- 24
- 0
- Konu Sahibi yaylaguzeli
-
7+2 haftalık hamileyim,son sat tarihim 1 Haziran.
6.Haftada bulantılarım başladı,bu hafta da günde 3-4 defa kusmaya başladım.2 haftada 1.5 kilo verdim.Hiçbirşey yiyemiyorum,canım değil yemek yemeğin adını bile duymak istemiyor.
Dr.um bu haftalarda annenin beslenmesinin bebek için çok da önemli olmadığını yemeği kafama takmamı,kraker,leblebi gibi şeylerle geçiştirebileceğimi söyledi.
Kusma ile birlikte vüzut potasyum ve mineral kaybettiği için muz ve soda tüketmemi tavsiye etti.
Kusma ve bulantılar bende halsizlik yaptığı için evden dışarı adım atamaz hale geldim.
Bu durum daha ne kadar sürecek sabırsızlıkla bekliyorum.
benimde son adet tarihim 30 mayıstı ve şu an hamileyim geçen yılki hamileleliği bazı sağlık sorunlarım nedeniyl sonlandırmıştım ama şimdi yeniden hamileyim çok mutluyum.kısmetse 6-8 martta doğucak
Kızlar size de soruyorum. Çünkü yeni hamilesiniz ve idrar testini mutlaka yapmışsınızdır. Bugün akşam 5'te idrar testi yaptım. Tek çizgi yani negatif çıktı. Ama teste şimdi baktığımda ikinci çizgi silik bir şekilde belirgin. Böyle bir şeyle karşılaştınız mı? Geçen hafta perşembe çatlatma iğnesi oldum. Cuma ya da cumartesi yumurtam çatladı. Yani en fazla 1 haftalık gebelik olabilir. Sizce bunun idrar testinde çıkması mümkün mü? Ya da yarın kan testi yaptırsam 1 haftalık gebelik çıkar mı? Böyle bir durum yaşıyan var mı? Şimdiden teşekkürler.
bende çatlatma iğnesi ve aşılama yaptırdım.2 hafta sonra kanda ve idrarda gebelik çıktı.adet tarihini yazmamışsın.ben adetimle aynı gün yaptırdım.bide kan testi yaptır.gebelik testleri bekleyince silik olsada ikinci çizgi çıkabiliyormuş.en güvenlisi kan testi.hayırlı sonuçlarını bekliyorum.
Merhabalar, Hamile kaldığına sevinemeyen nadir insanlardanım sanırım.. son adetimin ilk günü 16 hazirandı.Bir bebek inanılmaz istediğim birşeydi. 32 yaşındayım ve kolay hamile kalabilen bir değilim, bu benim ilk gebeliğim. 6 haftalık gebeyim ve içim acıyarak bu bebeği aldırmak zorunda kalacağım, çünkü henüz evli değilim. Ve arkadaşımında duyduğunda ilk cümlesi haftasonu aldıralım oldu. Öğreneli 3 gün oldu ve 3 gündür düşünüp duruyorum.. resti çekip ben bakarım bu çocuğa desem aileme nasıl açıklama yapacağım, artı zaten kendi başıma büyeteyim desem ilerleyen dönemlerde çalışamayacağım için nasıl geçineceğim.. pofff.. O kadar karışığım ki..yolda yürürken bile bebekli birini görsem imrenerek bakıyorum ve kendi bebeğim geliyor aklıma..bu dönemde yaşadıklarım ise, bulantılarım başladı sürekli uyuma isteğim oluyor hatta günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirebilirim.. Hatta bugün canım inanılmaz bir şekilde lahmacun istedi:)) Yaşadığım çelişki gerçekten çok yorucu.. Umarım herkes hayırlı bir şekilde bebeklerini kucaklarına alır.. sevgiler..
canımm ya çokk üzüldüm inan o masum yavruya.
keşke daha iyi bir şekilde korunsaydın,şimdi bu vicdan azabını çekmezdin.
evlenmeyi düşünmüyormusunuz?
aldırma demeye hakkım yok ama demedende edemicem kıyma yavruna
sen anne olucaksın her zorluğa göğüs gerersin.
vebal vermek çokk zordur,girme masumun kanına
Merhabalar, Hamile kaldığına sevinemeyen nadir insanlardanım sanırım.. son adetimin ilk günü 16 hazirandı.Bir bebek inanılmaz istediğim birşeydi. 32 yaşındayım ve kolay hamile kalabilen bir değilim, bu benim ilk gebeliğim. 6 haftalık gebeyim ve içim acıyarak bu bebeği aldırmak zorunda kalacağım, çünkü henüz evli değilim. Ve arkadaşımında duyduğunda ilk cümlesi haftasonu aldıralım oldu. Öğreneli 3 gün oldu ve 3 gündür düşünüp duruyorum.. resti çekip ben bakarım bu çocuğa desem aileme nasıl açıklama yapacağım, artı zaten kendi başıma büyeteyim desem ilerleyen dönemlerde çalışamayacağım için nasıl geçineceğim.. pofff.. O kadar karışığım ki..yolda yürürken bile bebekli birini görsem imrenerek bakıyorum ve kendi bebeğim geliyor aklıma..bu dönemde yaşadıklarım ise, bulantılarım başladı sürekli uyuma isteğim oluyor hatta günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirebilirim.. Hatta bugün canım inanılmaz bir şekilde lahmacun istedi:)) Yaşadığım çelişki gerçekten çok yorucu.. Umarım herkes hayırlı bir şekilde bebeklerini kucaklarına alır.. sevgiler..
Çok üzüldüm......Keşke bebeğin babasıyla konuşsanız,ona durumu anlatsanız...Belki işler düşündüğünüz kadar zor olmaz..Elinizede olan her şeyi denedikten en sonra, artık yapılacak bir şey kalmadıktan sonra bunu düşünseniz? Hayatınızı geçirebileceğiniz bir insan değilse bile yıldırım nikahı kıyıp 5 ay sonra ayrılmayı teklif etseniz?Ona bu nikahı yapmak ve sonra isterse ayrılabileceği konusunda baskı yapsanız?Ne bileyim, bir can bu. Elinizdeki her şeyi sizi küçük düşürcek olsa da deneseniz. Hem bu şekilde bebeğinizin babası olur ve toplum tarafından yadırganmazsınız.Evlendi boşandı olursunuz..Allah senin ve bebeğinin yardımcsı olsun canım, Allah sana doğru yolu göstersin canım, Allah sana bu zorluklarla başaçıkabilecek güç ve inanç versin .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?