Hem çocuk hem iş hayatı fikir.

İstanbulda kalmak için fazla duygusal bakıyorsunuz. Çocuğunuz var artık daha mantıklı düşünmelisiniz. Altınlarım, tazminatım eksiye gidiyor diyorsunuz zaten birikim ilk etapta bunun için var, işten çıkış tazminatınız da size birikim olsun diye değil iş bulana kadar idareniz olsun diye vardır.
Bir şekilde çocuk yapmışsınız ama ekonomik olarak zorlanıyorsunuz. Aileler çocukların bakıcısı olmak zorunda değil, annenize güvenerek, başkasına güvenerek çocuk büyütülmez. İş imkanı geçmiş ama zaten söylenmiş de evden çalışırken çocuğa da yeterince bakamazsınız. İmkanınız varmış, eviniz varmış. Eşinizin memleketine gitmek en mantıklısı olacak olan burada.
Kimsenin çocuk yapma hakkına bir şey diyemiyorum ama madem yaptınız uygun koşulları en öncelikli çocuk olarak sağlamak zorundasınız.

Eşimde kızımız var büyüyor gidelim burda sosyelleşemiyoruz da arabamız var orda heryere gideriz dolaşırız işimde hazır diyor. Trafiksiz heryer yakın diyor. Ailem burda diye istemiyorum bilmiyorum sonuçta onun ailesi hep orda ve kendimi bunalmış hissetmekten korkuyorum.

Maddi açıdan da çocuğa haksızlık ediyorsunuz ama.
İstanbul 30 bin gelirle bu çocuk nasıl eğitim alacak? Nasıl beslenecek?
Eşiniz haklı. Orada her şey hem nispeten ucuz olur hem de kolay olur

Ben hala daha İstanbul ısrarını anlamıyorum. Bahsettiğin şeyler çok küçük şeyler bence diğer seçeneğe kıyasla. Yani ailem burada diyorsun ama şöyle 3 4 gün bile çocuk bakamazmış zaten. Günde kaç saat yol gidiyor eşin hem vakit olarak yazık günah hem başka şehirde olsa belki iş çıkışı 2 3 saat ek iş yapardı belki sen uzun süre ise girmeden idare edebilirdiniz. Bilmiyorum senin eş ailesi de çok hoş insanlar diyemem ama bir şekilde de halledersin bence ya. Şehir güzel mi, bağnaz bir yer mi, iş imkanları var mı diye bir düşün değerlendir. Evi satıp ordan alırsanız arada kalan miktara mesela belki ufak bir şey kurar evden çalışırsın. Düşündükçe fikir çıkar mutlaka.

Maddi açıdan da çocuğa haksızlık ediyorsunuz ama.
İstanbul 30 bin gelirle bu çocuk nasıl eğitim alacak? Nasıl beslenecek?
Eşiniz haklı. Orada her şey hem nispeten ucuz olur hem de kolay olur
Haklısınız. Eşim şimdi olmasada iyi düşün okula başlamadan gitmeliyiz ki yetiştirmesi sosyal hayatı daha iyi olsun diyor. Biyerlere gidemiyoruz istanbulda. Pazar izinliyiz heryer tıklım tıklım. Zeytinburnu küçükcekmece florya sahillerini söylememe gerek yok Türk yok artık. Eşime beykoz beşiktaşa gidelim diyorum trafik sıkışıyor otapark sıkıntı ücreti de olmuş 300 400 lira. İki maaşla göze gelmiyor da tek maaşla yapamayız. Eşim yeni yeni anladı olmayacağını hala olmayan parayla en iyi şekilde birşeyler almak istiyordu kızımıza. 1 tane oyuncak diyorum ama oynuyor seviyor diye 2 tane alıyordu. Kıyafet alma var diyordum ama çok yakıştı kızıma diyip alıyordu evet 300 500 ama öyle öyle toparlanamadık.
Haftasonu götürebildiğimiz tek yer Atatürk ormanı. Bilirmisiniz bilmem erken saatlerde çoğu kişi olmuyor. Hava aldırıyoruz dolaşıp dönüyoruz. Öğlene kalırsak adım atılmıyor.
Eşimin memleketi İstanbulun kadıköyü gibi. Sahil kesimi Karadeniz. Çokta güzel lakin eş memleketi işte bilirsiniz. Pişman olmaktan korkuyorum.

Babamla konuştum satmayın kızım dedi. Eşime de gidersek kiraya verip ordan kiraya çıkalım dedim mantıklı dedi. Geri dönmeme karşı ev dursun. Buranın kirasıyla orda yeni ev sahil kenarından tutuyorum. Şehir güzel Antalya klasmanında. İş imkanı var elbette ama tabi iş ayarlanmadan taşınılmaz. Kayınvalidemin köyde yaptıkları ev 3 katlı. Alt karı 0. müstakil ev. Şu herkesin heves ettiği. Hep diyorlar eşime evinde hazır napıyorsun burda diye. Eşime ben orda oturmam oturmam x sahil kenarından 0 eve taşınırsak gelirim dedim. Kaynanamlara 50 km. Annesnne babaanne köyünede 40 km.
Eşim sen bizim akrabalardan korkup gelmiyorsun diyor :) ee evlendiğimin ilk senesi canıma okudunuz dedim. Alışma süresi diyelim şuan öyle bi sorun yok zırt pırt kendi özel alanımıza düzenimize müdahele etmem diyor. Gidersemde sözleşmemi imzalatsam napsam.

Gerekiyorsa ailemi bile alıp giderdim. Deprem, mülteciler, trafik, pahalılık arkama bile bakmazdım. Olmadı mı ? döner gelirim, maddi huzur manevi huzurun temeli, bu gidişat iyi değil el koyun bence duruma.

Çocuk büyüyünce istekleri hevesleri olacak. Kızdı sanırım, çevremdeki tüm kızlar jimnastik ve baleye hevesli mesela. Bu kurslar istanbulda kimbilir ne kadardır. Daha pahalı bir şehir.
Ayrıca İstanbul’daki göçmen nüfusla Karadeniz’in bir değildir sanırım.
İlkokulda 50 kişilik mevcutla okuyacak istanbulda yarısı Suriyeli
Benim karı koca avukat kuzenim kaçtı istanbuldan. Devlet okulu çok göçmenli çok kalabalık. Özeller anadoluda 300se burda 900 diyor. hem deprem korkusu var dedi. Haklı yani.
Siz bir de bu gelir durumuyla kalırsanız çocuğun geleceğinden çalarsınız.
Kayınvalide çekmeyeceğim demeniz şu aşamada çocuğun hakkına girmek

Gerekiyorsa ailemi bile alıp giderdim. Deprem, mülteciler, trafik, pahalılık arkama bile bakmazdım. Olmadı mı ? döner gelirim, maddi huzur manevi huzurun temeli, bu gidişat iyi değil el koyun bence duruma.
Babam gelmiyor bizim memleketle aramız 3 saat oysaki. İstanbulda biyerden biyer o saat zaten.

Öyle öyle orda devlet okulları 20 kişilik. Alacağım evlerin balkonundan sahil görünüyor. Eşimde benden çekindiğinden çocuk okula başlayınca gideriz diyorda o zamana kadar geç kalmış olurmuyuz bilmiyorum. Burdaki evi satmak yerine kiraya verip taşınalım dedim mantıklı geldi. Ben çocukla burda otobüsle minibüslede biyere de gidemiyorum ki. Tıklım tıklım. Herkes söylüyor eşime ne işiniz var İstanbulda imkan varken taşınsanıza diye. Hayırlısı olsun herkes için.

Bence de senin icin gitmek cok iyi bir secenek, ustunde fill olarak dusunecek hic bir sey yok belki zamanlama
Pazara cikamadim nakit yoktu dedin icim yandi, o cocuklar her gun çilek diye deliricek karpuz gorucek markete girse oyuncak diyecek cok basit seyler bile canini yakar bir an once git duzenini kur geliriniz cok cok az.

Keşke gelse, 3 saat ne ki ? Eşinize güveniyorsanız bence taşının. Hayat çok zor daha başında yıpranmaya yıpratmaya gerek yok. Çocuk için bile değer..
Görüşmeye gidemediğim yeri beni arayan kızı 3 kere aradım bakmadıda dönmedide hala eleman arıyorlar. Neden bakıp dönmüyor anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…