Babasının üstüne ama kayınpederim sat nerden istersen ordan al dedi. Eşim memleketine gitmek istiyor. Çok güzel 0 ev geliyor ordan. Kaynanamlara da 50 km. Tabi eşimin memleketi üstelik aileme 700 km abime 250. Gidemem burda büyüdüm dedim. İnanın aklımda kızımız okula başlarken gidelim burdan ne haftasonu birşey yapabiliyoruz ne sosyalleşebiliyoruz dedi. İşe gitmesi gelmesi 3 saat. 3 saatte orda 2 şehir geçiyoruz.Yani bu arada ev eğer eşinizin üstüneyse, satma şansı da varsa ben İstanbul’dan taşınmayı da değerlendirin derim. Açıkçası asgari ücret alan insanların neden İstanbulda yaşayıp zorluk çektiğini hiç anlamıyorum.
Allah razı olsun canım benim.Eşlerden biri en az orta düzey yönetici değilse tek maaşla İstanbulda geçinmek artık imkansız.
Market fiyatlarını son 6 aydır takip etmeyi bıraktım.
Bence iş aramaya başlayın.
Part-time bebeğinizle ilgilenebilecek oyun ablası araştırın.
Ya da maaşı daha yüksek bir iş bulursanız bir kısmını bakıcıya verirsiniz.
Para belki mutluluk getirmiyor ancak konfor ve rahatlık sağladığı kesin.
Çocuklar büyüdükçe masrafları da artıyor.
Allah yardımcınız olsun.
Size hayırlı iş kapıları açsın.
Çocuk yaşına girsin işsizlik bitsin diyor. O zaman da bulunur mu iş ? Biz o zamana kadar eksilere gire gire altın kalırmı onuda bilmiyorum.Home ofis iş bulsa, 2 gün annesi idare etse, 3 gün falan yarım gün birini bulabilir bu şekilde biraz idare edip sonra devlet anaokuluna verilebilir artık daha küçük yaştan aliyorlar...eşi çalışmasını istemiyor sanirim
Biyerden de teklif geldi ama 1 ay eğitim vardı ofiste mümkün değil kızımla gidemezdim. Allah kolaylık versin. Evden çalıştığımda yeri gelir annem yorulursa taksi tutar gönderirim eve. Gel bana derim haftanın 3 günü gelir babam problemli bi insan benim annem bunalıyor. Döner evine 3 4 de. Takside yazsa yazsa 400 maks. İnanın bende taktım kafaya kızıma yazlık almak istiyorum minimum 3 bin tl yok hiçbirşeyi. Tişört olmuş 200 lira. Oyuncak almadım yeni yok sıkıldı artık. Çocuğu ormana götürsek otaparkı min 100 lira. Çocuk ek gıda için sebze kıyma gerekli kavanoz mamalar meyveler. Annem de kızıyor neden hırslandın diye. Keyfimi çalışıyorum diye ağladım sinirimden. Nakit yoktu pazara da gidemedim benden alsaydın diyor annem. Ee ben nasıl istiyim sen ver çalışma demesini biliyorsun.Veri girişi yapıyorum diyebilirim iş ortaklarına göndermem gereken mailler oluyor vs. çok detay vermiyimsürekli bilgisayar başında olmam gerekmiyor acil bir iş yoksa yetişmeyen işleri akşam da hallediyorum. Yorucu mu evet yoruyor ama çalışmama gibi bir seçeneğim yok çocuğumun ihtiyaçları için düşünmemek huzur veriyor.
Görüşmeye gidememişsiniz yeriniz de olsam daha iyi maaş veren yerlere şimdiden başvurmaya başlardım bakıcı konusunda en azından maaşınız yüksek olursa seçeneğiniz olur ya da eşiniz bi zahmet daha iyi geliri olan bir iş bulsun çünkü ekonomik sıkıntı hayatınızın her yerini etkileyecek önemli olan mutluluk huzur lafları bana çok da inandırıcı gelmiyor bu devirde hele ki çocuğum olduktan sonra hiç. Paran varsa huzurun da olur mutluluğunda.
İşte şuan sıkışık olmasanız eksiye girmeseniz bir yasa kadar bekleyin ama dediğiniz gibi ekşi ekşi nereye kadar inşallah güzel bir iş çıkar karsinizaÇocuk yaşına girsin işsizlik bitsin diyor. O zaman da bulunur mu iş ? Biz o zamana kadar eksilere gire gire altın kalırmı onuda bilmiyorum.
Evet evden çalışabilmek biraz bu durumu kolaylaştırıyor mesela annem geliyor işlerim hafifliyorsa erkenden gidebiliyor ya da her gün gelmesine gerek kalmıyor ya da ben kızımı her gün göndermiyorum vs. ama dışarda çalıştığın zaman illa bi gidiş geliş saati var mecburen.Biyerden de teklif geldi ama 1 ay eğitim vardı ofiste mümkün değil kızımla gidemezdim. Allah kolaylık versin. Evden çalıştığımda yeri gelir annem yorulursa taksi tutar gönderirim eve. Gel bana derim haftanın 3 günü gelir babam problemli bi insan benim annem bunalıyor. Döner evine 3 4 de. Takside yazsa yazsa 400 maks. İnanın bende taktım kafaya kızıma yazlık almak istiyorum minimum 3 bin tl yok hiçbirşeyi. Tişört olmuş 200 lira. Oyuncak almadım yeni yok sıkıldı artık. Çocuğu ormana götürsek otaparkı min 100 lira. Çocuk ek gıda için sebze kıyma gerekli kavanoz mamalar meyveler. Annem de kızıyor neden hırslandın diye. Keyfimi çalışıyorum diye ağladım sinirimden. Nakit yoktu pazara da gidemedim benden alsaydın diyor annem. Ee ben nasıl istiyim sen ver çalışma demesini biliyorsun.
Çok haklısınız. Ekonomi çocuk mutluluğunu da etkiliyorEvet evden çalışabilmek biraz bu durumu kolaylaştırıyor mesela annem geliyor işlerim hafifliyorsa erkenden gidebiliyor ya da her gün gelmesine gerek kalmıyor ya da ben kızımı her gün göndermiyorum vs. ama dışarda çalıştığın zaman illa bi gidiş geliş saati var mecburen.
Dediğim gibi çocuğun masrafları bitmeyecek katlanarak çoğalacak ve çocuğun için bir şeyler yapmak ona yetebilmek de dünyanın en güzel hissi. Benim kızım da 7 aylık prematüre olduğu için ek gıdaya yeni geçtik ve masraflar bir anda değişti ve arttı. Yazlık alacaz kış gelecek büyüyecek kışlık gerekecek yani bu döngü hep olacak.
Diğer bi taraftan da çocuğunu 4 aylıkken bakıcıya verip çalışan 14 aylıkken kreşe veren arkadaşlarım oldu ve hepsinin çocuğu da çok mutlu.
Normal de aile apartmanından ev satılmaz kolay kolay ama kayınpederiniz satın demiş.Babasının üstüne ama kayınpederim sat nerden istersen ordan al dedi. Eşim memleketine gitmek istiyor. Çok güzel 0 ev geliyor ordan. Kaynanamlara da 50 km. Tabi eşimin memleketi üstelik aileme 700 km abime 250. Gidemem burda büyüdüm dedim. İnanın aklımda kızımız okula başlarken gidelim burdan ne haftasonu birşey yapabiliyoruz ne sosyalleşebiliyoruz dedi. İşe gitmesi gelmesi 3 saat. 3 saatte orda 2 şehir geçiyoruz.
doktora niçin götürmüştünüz ve niçin niye geldiniz dedi tam olarak anlamadım? onların işi olmayan neymiş tam olarak?Onuda yaptım. Devlete götürdüm sigorta da hakkımız bitti endokrin kontrolü yüzünden. Niye geldiniz dedi Kanuni eğitim araştırmadaki doktor. Onların işi değilmiş. Bakmadı bile suratımıza. Sigorta yeniletmesek endokrin takipliyiz. Mecbur kaldık.
ben de evde bir yandan çalışıp bir yandna bebeği idare etmenin imkansıza yakın olduğunu düşünüyorumMecbur bakici seçenegi dusuneceksiniz, is ve bebek ustune karnini doyurabilirsen madalya vermeliler ama ben onlari saymadim yeni yurume ek gida onumuz yaz park istegi derken baska bir boyuta gececeksin ztn.
ben de evde bir yandan çalışıp bir yandna bebeği idare etmenin imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum
evden çalışıyorum, düşünemiyorum bu evde bir bebek olduğunu
ancak
kadın çalışınca asgari ücret gibi bir şey alacak zaten
bakıcı, yardımcı, neyse bulamaz ki o paraya. istanbulda bir de nasıl bulacak ki???
daha 7-8 aylık bir de bu bebek, bakan kişi alt alacak, yemek yapacak yedircek. daha emekliycek yürüycek bebe, tam sürekli koşturmalı zamanları. bakıcılar 25-30 bin istiyor nasıl bakıcı bulacak ben anlamadım?
ancak belki şu olur h.sonu mesai yapar 2 gün, bebeğe eşi bakar.
mesela c.tesi 08-20 gibi bir mesai olabilir özel kliniklerin en yoğun günü c.tesi oluyor çünkü
h. içi de 2 gün annesi gelir, bu şekilde 4 gün çalışacak iş bulursa olabilir, belki bir gün de akşam çalışabilir mesela 100 kişinin hatırlatma mesajlarını (2-3 gün sonrasının randevularına hatırlatma mesajı atılıyor, özel klinikler genelde öyledir) 1 akşam 5ten sonra atabilir mesela.
böyle işi de nasıl bulacak bilemiyorum. bulursa ne güzel.
değilse kliniklerde çalışan doktorların egoları genelde korkunç yüksek, genelde çok prezentabl ve sürekli elinin altında olan eleman istiyorlar. küçük bebekli kadını işe alabilecke olanı zaten 100 klinikten belki 3-5 tanesidir. dürüst olalım.
sektör olarak yakın bir sektördeyim.
neyse devlette çakılı değilsen, özelde de iyi maaşlı işin yoksa, istanbulda yaşamak bence delilik.
asgari ücret istanbulda yaşanabilecke bir para değil.
5-6 aydır bulunduğum şehirde araç kullanıyorum daha 1 kere otopark parası vermedim. bir yere gidince arabayı nereye park edecem gibi bişey yok buralarda çünkü.
evimin önü de hep müsait hiç dolaşmadım da yer bulmak için
düşünün yani en basit bir kıstas.
ticaret yaparsın, sadece istanbulda olan bir iş yaparsın, maaşın iyi olur, neyse. diğerleri neden istanbulda bilmiyorum ben.
4. Ay kontrolüydü sanırım. Aşılarıda vardı. Para vermeyelim sigortada yok dedik. Sorularımız vardı boy kilo bıngıldak destekli oturma vs vs. Kovmadığı kaldı sağlık ocağına gidin dedi çocuğunda hafif burnu akmasına rağmen.eşim ağız eğip izin aldığıyla kaldı.doktora niçin götürmüştünüz ve niçin niye geldiniz dedi tam olarak anlamadım? onların işi olmayan neymiş tam olarak?
O kadar haklısınız ki. Eşimde burda yaşayamayacağımızı söylüyor. Rahatımız için taşınmalıymışız. Ama ben mutlu olurmuyum gurbette ? Zaten çok mümkün görünmediği için cumartesi pazar alışveriş mağazalarına gireyim dedim satış danışmanı olarak. Eşim bakardı. Onda da hem çok yorulucam hemde alıcağım para 8 10 k olucak. 1 asgari ücreti nerdeyse 4 ayda alıcam. Kendime göre evden asgari ücretşi iş bulursam 2 aya toparlardık.ben de evde bir yandan çalışıp bir yandna bebeği idare etmenin imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum
evden çalışıyorum, düşünemiyorum bu evde bir bebek olduğunu
ancak
kadın çalışınca asgari ücret gibi bir şey alacak zaten
bakıcı, yardımcı, neyse bulamaz ki o paraya. istanbulda bir de nasıl bulacak ki???
daha 7-8 aylık bir de bu bebek, bakan kişi alt alacak, yemek yapacak yedircek. daha emekliycek yürüycek bebe, tam sürekli koşturmalı zamanları. bakıcılar 25-30 bin istiyor nasıl bakıcı bulacak ben anlamadım?
ancak belki şu olur h.sonu mesai yapar 2 gün, bebeğe eşi bakar.
mesela c.tesi 08-20 gibi bir mesai olabilir özel kliniklerin en yoğun günü c.tesi oluyor çünkü
h. içi de 2 gün annesi gelir, bu şekilde 4 gün çalışacak iş bulursa olabilir, belki bir gün de akşam çalışabilir mesela 100 kişinin hatırlatma mesajlarını (2-3 gün sonrasının randevularına hatırlatma mesajı atılıyor, özel klinikler genelde öyledir) 1 akşam 5ten sonra atabilir mesela.
böyle işi de nasıl bulacak bilemiyorum. bulursa ne güzel.
değilse kliniklerde çalışan doktorların egoları genelde korkunç yüksek, genelde çok prezentabl ve sürekli elinin altında olan eleman istiyorlar. küçük bebekli kadını işe alabilecke olanı zaten 100 klinikten belki 3-5 tanesidir. dürüst olalım.
sektör olarak yakın bir sektördeyim.
neyse devlette çakılı değilsen, özelde de iyi maaşlı işin yoksa, istanbulda yaşamak bence delilik.
asgari ücret istanbulda yaşanabilecke bir para değil.
5-6 aydır bulunduğum şehirde araç kullanıyorum daha 1 kere otopark parası vermedim. bir yere gidince arabayı nereye park edecem gibi bişey yok buralarda çünkü.
evimin önü de hep müsait hiç dolaşmadım da yer bulmak için
düşünün yani en basit bir kıstas.
ticaret yaparsın, sadece istanbulda olan bir iş yaparsın, maaşın iyi olur, neyse. diğerleri neden istanbulda bilmiyorum ben.
Bence iş iyi gibi, bebeğe bakacak biri varsa mutlaka çalış, kaçırma...Selam kızlar 7 aylık kızım var. Sağlıkçıyım. 5 yıldır özel bir klinikte asistanlık yaptım. Çok zor şartlar altında mobingle. Benden sonra doktorum 4 asistan değiştirdi kimse dayanamadı bıraktı gitti siz düşünün.
Şuan tek maaşla tıkanmış durumdayız. Yaklaşık 30 gram altınımız gidicek. Çocuğun eksikleri aşıları muayeneleri sağlık sigortası derken inanılmaz eksiye düştük. Ee malum tek asgari ücretle geçinilmiyor kira olmasada. Eşimin işi sıkıntı tek diye kımıldamak istemiyor.
Neyse gelelim konuma. İşsizlik alıyorum 3 4 aya bitiyor. 8 bin hiçbirşeye yetmiyor sabitlerden bize kalan tutar 5 bin. Ne alayım 5 binle. Kısmi haftasonu iş baktım işsizlik aynı para zaten saçma olur dedim. İşsizlik bitince avm de işe gireyim dedim bilirsiniz 2 gün satış danışmanı mevzuları.
Bugün bi klinik aradı hibrit çalışma. 5 günden 4 günü evdesin. Prim asgari ve 7000 yemek. Evdeyim zaten yemek cepte.
Yarın gelin görüşelim dediler 2 kere cv incelemişler daha önce yaptığım işle aynı ünlü doktorların randevularını bilgi vermek randevu yazmak.
Cumartesi pazar tatilim. Eşim şuan boşver maaşın gidicek dondursakta ys işsizlik geri alamazsan dedi. Bende belki iyi iştir görüşeyim dedim. İşsizlik bitsin öyle mi iş arayayım bu işle görüşeyim mi bilmiyorum.
Bu şekilde çocuk yetiştirmeyi tahmin etmemiştim yaz geliyor gezeriz eğleniriz tatil yaparız diye düşünmüştüm ama sanırım her harcama bi çeyrek olucak. Geçici midir bu ekonomik sıkıntı büyüdükçe toparlarmıyız akıl istiyorum sizden.
Alınıyor geri o konuda eminimEşime dedim işsizliği donduralım diye. Ya geri alınmazsa diyor. Benim ağustosta iş bulacağım ne malum ve biz o aya kadar eksiye düşüyoruz.
Asgari 22 eşim 33 alıyor yol yemek içinde. Dil döke döke bu kadar yaptı patron. 2. Senesi işyerinde.Mevzu asgari ücrete de dönmüs benim anlamadığım şu adam neden asgari ücretle çalışıyor? Üç harfli marketler bile elemana asgari vermiyor. Yani 17-18 yaşında genç alır asgariyi başka bir sürü iş var asgari üstü kazanacağı az biraz da adamda gayret olacak. Taşı sıkıp suyu çıkaracak. Ben burada evin erkeğinde suç bulurum. Cebinde para yok çocuk yapıyorsun
Canım benim cumartesi görüşme sondu gidemedim ama ilanı güncellemiş eleman bulamamışlar. Beni arayan kişiyi 3 kez aradım bakmadı dönmedide ne yapacağımı bilemedim. Mesaj mı atsam kliniği arayıp gelmek istediğimimi söylesem kızı yarın tekrarmı darlasam bilmiyorum.Sunshine işsizlik maaşın gitmiyor tedirgin olma. Bende işsizlik alırken işe girdim sonra girdiğim işten ayrıldım. Arayıp bilgi veriyorsun tekrar bağlıyorlar işsizlik maaşını. Gir dene böyle bir şansın var imkanları da güzel. Olmadı çıkarsın çalıştığın yerden çalıştığın kadar maaşını alırsın sonra işsizliğini de alırsın kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?