bende onu diyecektim izmir büyük yer yani ben karamanda yaşıyorum çoğu kişi bilmez bile konya karaman mı der kücücük bi yer ama allaha şükür eşiminde benimde işi iyi ben bide lise mezunuyum yani üniversite bile değil sen ne mezunusun bilmiyorum ama ben bile asgari ücret almıyom :44: işte herşey kısmet
bnmde 55 ideal ama ben 52-53 olmak istiyorm 500grm fazlam var ideal kgmada=) 2,5 kg verım sonada almım geri istiyorum okdarcanım belki kemiklerim kiloludurşuan baktığımda tam ideal kilomdaymışım tam hemde :44:
kızlar selam!
patikçim herşey gönlüne göre olsun.
kızlar topicteki büyük çoğunluk istanbul da yaşıyor. patik de yazmış. eşyamızı aldık, düğünümüzü yaptık,arabamız var, evimizide alıyoruz. genç yaşta bunlara sahip olmak çok güzel. sanırım istanbul da maaş buraya göre daha fazla.
bana garip gelen evleneli 8 yıl oluyor daha hiçbirşeyin sahibi olamadık burda. eşyalarımızı yeni tamamladık sayılır. tamamlanmadı bile. hani bakıyorum ben asgari ücret alıyorum+ su+elektirk maaşım yetmiyor bile. yol parası, gıdası, bebeğin masrafı mümkün değil para yetmiyor. bu sefer karttan harcamak zorunda kalıyoruz bakmışız almış yürümüş. ve bu harcamaların içinde kıyafet ayakkabı yok. 2 senedir almamaya çalışıyoruz. bu kısır döngü beni sıkıyor. eşimin istanbuldaki arkadaşları ev de aldı arabada. üstelik aynı yaştalar eşimle.
eşimi buraya getirmekle çok büyük hata yaptım.
bende lise mezunuyum. benimki tam şansızlık. herkes maaş alıyor ben asgari. bunda şükür diyorum. ama burayı sevmiyorum artık.
melodicim kendini yıpratma canım..aslında durum birazda mesleklerden kaynaklanıyor olabilir...tam olarak mesleğimizi söleyemem ama eşiminde benimde yaptığımız işi sektörde fazla yapan yok..özellikle eşiminkini..ayrıca bizim çalıştığımız firma sektörüde kısıtlı..yani bu işi bilenler kıymete biniyor canım ondan olabilir..tabi biz bu yere gelene kadar gece gündüz emek verdik,kendimizi geliştirmek için..kurslar falan..hala yeni bir meslek daha edinme çabasındayız..
haftasonları ek iş alıp çalışıyoruz..iş olursa..
eve gdip bacaklarımızı uzatamıyoruz inan..hep pc başındayım uyku dışında tüm zaman..eşimde öyle..
genç yaşımızda bi yerlere gelme çabamız var hep..
bebek düşüncemiz hep erteli...
Bence eşinle ikiniz bir araya gelip çıkış yolları düşünmelisiniz..mesela eşin kendi salonunu açsa nasıl olur acaba ?
koskeb diye bir kuruluş var bilmiyorum biliyormusun sitesine girip bir araştırın firma açanlar için karşılıksız kredi veriliyor diye biliyorum..
patikçim sende her konuda merk uyandırıon hee =) ne mesleğin kuzum senın =) ay herşeyi gizli saklı bu hatunun yaw
patikçim öyle sonumuz hayır olsun cnm.
insanların aylık kazancı neyse ona göre bir yaşam sürer zaten.ama İstanbul gerçekten çok pahalı yani kazandığımıza görede bir okadar harcıyoruz yada harcamak zorunda kalıyoruz maalesef..
önemi yok ki bluecim önemli olan emek vermek değilmi..
Aslında bu şekilde yaşamayı ben hiç tercih etmedim..keşke bu kadar çalışmak yerine dinlensek gezsek,
bebeğimizi ertelemesek..
Ben hayatım boyunca çalışmadığımı hiç hatırlamıyorum okul tatillerinde bile hep çalışmışımdır..Arabamı ben bekarken çalıştıklarımla aldım mesela..Aileme yardımda ettim..
Biz mesela eşimle sürekli oturup konuşuruz, ne yapsak dşye..işten çıakrılırsak ne yaparız die..
Hayatımı garantiye almadan yaşadığımı hiç hatırlamıyorum...
balcım koy ordan bir mastikaaa :87: :87: :87:
ooo mastika mastika ooooooo =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?