Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

günaydınn kıslar. iyi dilekleriniz için teşekkürler.
kredi için başvurdum ama çok canım sıkıldı. maaşımızın yattığı bankaya gittim.
müşteri temsilcisine çekmek istediğim miktarı söyledim.
36 ay mı dedi 24 ay istedim.
evlimisiniz dedi evet dedim
ne kadar ücret alıyorsunuz dedi. asgari ücret dedim
eş kefilliği gerekiyor dedi.
eşimin nerede çalıştığını söyledim. dükkan kendisinin değil mi dedi. hayır çalışan dedim.
sigortası var mı dedi hayır dedim. sigorta olmadan olmuyor dedi.
arkadaşım daha yeni burdan çekti kefil filan istememişsiniz dedim
asgari ücret alanlardan isteniyor dedi.
nasıl yapabiliriz dedim. işsizlik sigortası filan olabilir bir bakarız dedi.
form doldurdum. o arada başka başvuran vardı onlarla ilgilendi. benim formumu aldı. orada beklerken başka bir kız işleminiz tamam dedi. ne zaman cevap gelir dedim, yarın sizi arayacak ....... hanım dedi.
moralim çok bozuldu. demek ki bu ülkede asgari ücret alan sigortası olmadan çalışanlar insan yerine konmuyor. hiçbirşey yapmaya hakkın yok.
birde sigorta zorunlu diye bağırırlar hani nerde. herşey sözde.
içimden bir ses olumsuz olacağını söylüyor.

melodicim malsef ülkemizde böle canım kimsenın rahat yaşayabileceği şartlar yok . ama kanun çok
cnm kredi olmazsa üzülme belki bölesi daha hayırlıdır. Rabbim inşallah borçlarınıza kolaylık verir rabbim darda bırakmasın sizi.o güzel yavrunun hatrına inş. herşey yoluna girer cnm

hemen canını sıkma arayacaz bildirecez demişler inşallah olumlu gelir yanıt canım ben hamişim ya hamilelerin duaları daha çabuk kabul olurmuş bugünde cuma dua edecem sana

bişeyler yapmaya çabalıyorsun ama olmuyor. karşında hep bir engel oluyor.
valla yarına kadar yoluna girer mi bilmem bakıcnın maaş günü.
kv. borcu varmış parası kalmamış gönderemiyor.
annem birşey demiyor bende sormak istemiyorum.

hemen canını sıkma arayacaz bildirecez demişler inşallah olumlu gelir yanıt canım ben hamişim ya hamilelerin duaları daha çabuk kabul olurmuş bugünde cuma dua edecem sana

sağol canım. formu laf olun diye doldurttular formaliteden işte.
eşim kaç bankaya başvurdu ama sigortası yok diye vermedi hiçbiri.

melodi hayırlısı canım..

bankada bi yerde haklı garanti olmadan nasıl versin ki..

kredi çekmenin koşulları var bazı maddeler gerekli yasal olarak..yani aslında şu var ki bankanında yapacağı birşey yok..

eşin sigortalı olsa çıkarıldığında en azından işsizlik sigortası olur maaş alır iş bulana kadar 6 ay...

bence düşündüzğüz çözüm yolu değil zaten..

kendinize barınabileceğiniz yer seçin canım izmir olmuyorsa taşının,annen sanırım kendine bakabilecek durumda henüz..
bakamıyacağı duruma gelince sizin yanınıza sığınır zaten...

ne demişler doğduğun yer değil,doyduğun yer..

eşin başka şehirlerde iş araştırsın,madem bakıcı parasınıda ödemek size kalıyorsa...

sm kızlarrr
melodicim atladıysam yazdıysanda görmedim cnm bebeğine neden annen bakmıyor.bakıcı bakıyor???öyle olsa daha iyi olmazmı sizin için?başka baktığı bebişmi var?

tamam banka haklı ama zaten biz maaşımızı ordan alıyoruz ve çalıştığım yer o bankayla çalışıyor. uzun zamandır burdayım ben. çıkartılsam bile tazminat vs. var.
evet izmir olmuyor ama şu şartlarda başka yere taşınma imkanımız yok. ist. oldu diyelim oaraya taşınmak masrafları karşılamamız imkansız.
kredi çekmek en son düşündüğüm şey ama kartlar diğer tarafta artıyor. ödenmesi gereken şeyler var. benim maaşım belli gittiği yer belli. eşimin aldığı parayla borç mu ödeyelim eve mi harcayalım.
sağolsun aileler öyle seyrediyor.

sm kızlarrr
melodicim atladıysam yazdıysanda görmedim cnm bebeğine neden annen bakmıyor.bakıcı bakıyor???öyle olsa daha iyi olmazmı sizin için?başka baktığı bebişmi var?

annem bakamıyor canım. çünkü kalp pili var. oğlan ağır olduğu için yoruluyor ve kalbi ağrıyor. yoksa kendisi bakacak.

eşimle hep konuşuyoruz nasıl çözüm buluruz diye. ama olmuyor.
annem bizde kalıyor. evin masrafına yardım etse bizde borçlarımızı ödesek kredi çekmeye gerek kalmayacak. ama maalesef ne kv. ne annem sadece seyretmekle yetiniyor.
ama bazı anne balar kaç yaşında hala evli çocuklarına yardım ediyor.
neyse boşverin yapacak bişey yok. kaderimizi yaşayacağız.

Sen asgari ücret alsanda canım senin sskan var sonuçta maaşının 10 katına kadar kefilsiz veriyorlar sen hangi bankaya gittin hsbcye falan sorsaydın bide canım :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…