Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

canım bir şey çekse yiyeceğim de sersumcum . daha açılmadı iştahım
sabah 2 yumurta ve peynirden omlet yaptım.
3 galeta. bal
öğlen için peynir getirdim fırından galeta alacağım.
ne yesem mideme dokunuyor sersumcum. yerken iyi de sonrası büyük eziyet.

menüye bayıldım. ayvalık tost ekmeğini nerden alıyorsun.

bi şey kalmamış o zaman . 5 kilocuk hemen gider . güzel gidiyorsun
canim bir sey soracagim bu kedi resmini nasil ekledin ??
bende bir resim eklemek istiyorum :) :P

canim bir sey soracagim bu kedi resmini nasil ekledin ??
bende bir resim eklemek istiyorum :) :p
canımcım ben beğendiğim bir resmi aldım kontrol panelimde imza kısmına yapıştırdım.
eskiden pro üyelere açılıyordu imza kısmı. hala öyle mi bilmiyorum

canımcım ben beğendiğim bir resmi aldım kontrol panelimde imza kısmına yapıştırdım.
eskiden pro üyelere açılıyordu imza kısmı. hala öyle mi bilmiyorum
ve ben kendi kedimi göremiyorum. sadece çıkış yaptığımda görüyorum. online değilken yani. normalde görünüyor mu ki. herkes görüyor mu burda

ve ben kendi kedimi göremiyorum. sadece çıkış yaptığımda görüyorum. online değilken yani. normalde görünüyor mu ki. herkes görüyor mu burda

evet canim online oldugunda gorunuyor ... denedim olmadi galiba pro uyelik gerekiyor :)

evet canim online oldugunda gorunuyor ... denedim olmadi galiba pro uyelik gerekiyor :)
sanıyorum öyle kaneel ciğim.
ben de bir gün kk ya girdiğimde pro üye olmuştum.
çok şaşırmıştım.
neye göre yapıyorlar bilmiyorum ama.mesaj sayısına göre olabilir mi o_O

sanıyorum öyle kaneel ciğim.
ben de bir gün kk ya girdiğimde pro üye olmuştum.
çok şaşırmıştım.
neye göre yapıyorlar bilmiyorum ama.mesaj sayısına göre olabilir mi o_O
olabilir cnim .. nasil ve neye gore yaptiklarini bende bilmiyorum :) mesaj sayisina gore de olabilir , begeniye gore de olabilir .. :)

kimsecikler yine yooooook :KK37:
kizlar nerelerdesiniz ??? :KK31::KK31:

neyse ..

yediklerimi bildireyim :
ogle:
yogurtlu ispanak koku salatasi ( dun yemekde ispanak vardi .. dedim bunlara yazik olmasin atmayayim kokunden salata yaptim ..:KK58:
yaninda bir parca haslanmis et vardi

aksam :
birazcik yogurtlu ispank koku salatasi , kozlenmis patlican ve yine bir parca et ..

simdi yesil cayimi iciyorum
ve bol bol da su icmem gerekiyor .. :confused::confused::confused::confused::confused:

Kabızlık Nedir?

constipation-mb-103.jpg
Mutlak kabızlık (organik kabızlık) bağırsak tıkanması sonucu meydana gelir ki, bazı hastalıkların (ileus, kolon kanseri, konjenital megakolon yani Hirschsprung hastalığı vb.) teşhis belirtisi olarak çok önemlidir. Kabızlık çok kimsede barsakların çalışmasının bozukluğu sonucu görülür. Buna sebep çok kere kötü alışkanlık ve ıkınma yetersizliğidir. Yani alınan besinlerin barsaklardan geçişi normaldir. Besin artıkları dışkı şeklinde ortalama 18 saat sonra barsağın son bölümüne yani rektuma ulaşmaktadır. Ancak dışkılama refleksi geç uyandığından, çeşitli nedenlerle tuvalete gitmeyi ihmal eden kimse rektumunu boşaltamamaktadır.

Uzun Süren Kabızlıklara Karşı Dikkat

Uzun süren kabızlık dışkıda toksik maddelerin etkisiyle başağrısına, sindirim bozukluğuna, zayıflamaya ve rengin solmasına neden olur. Rektumda uzun süre kalan dışkı sertleşir, fekalom denen taş şeklini alarak barsakta tıkanmalanna sebep olabilir. Yanlış beslenme,yani uzun süre et, pirinç, unlu gıdalar gibi az posa bırakan şeyler yenince de kabızlık meydana gelir. Bol yeşil sebze, meyve, sulu ve sellülozlu yani kepekli bir diyet ise kabızlığa engel olmaktadır. Bazı kimselerin kullandıkları ilaçlar da (morfin, kodein, antikolinerjikler) kabızlığa neden olabilirler.

Ülserli kimselerin aldıkları ilaçlar da kabızlığa yol açabildiğinden beraberinde laksatif denilen dışkıyı yumuşatıcı ilaçlar da alınmalıdır. Ara sıra herhangi bir müshili kullanmakta sakınca yoktur, aneak alışkanlık haline getirilmemelidir. Asabi kimselerde nörovejetatif sistem bozukluğu sonucu ishal meydana geldiği gibi kabızlık da (spastik kabız) oluşabilir. Bazı ateşli hastalıkların seyri esnasında (tifo, menenjit, ensefalit vb.) safranın barsağa akamadığı hallerde (safra kesesi ve karaciğer hastalıklarında) akut apandisitte ve peritonitte de kabızlık vardır.

Ameliyatlardan sonra görülen kabızlık hem anestezik maddelerin etkisine hem de potasyum kaybına bağlı olduğu için bu tür kabızlık potasyum vermekle düzeltilebilir ve fazla analjezik yapmamakla önlenebilir. Kabızlığın tedavisinde önce dışkılamanın bir refleks ve alışkanlık meselesi olduğunu unutmamalıdır. Daha sonra diyetin uygun bir şekle dönüştürülmesine çalışılmalıdır. Genellikle fazla su ve barsakta posa bırakacak yiyecekler yemeli ve gerekirse laksatif denilen müshil ilaçları alınmalıdır.

ichastaliklari.png
Kabızlık Çeşitleri

Kabızlık dışkının bağırsaktan geçişinin yavaşlamasıyla ortaya çıkar. Üç temel tipe ayrılabilir.
?
dahiliye.png
Merkez sinir sistemi bozukluğuna bağlı kabızlık : Sinir sistemiyle ilgili bir hastalıktan ya da ilaçlardan kaynaklanan dışkılama uyarısı yokluğu ya da düzensizliği.

dahiliye.png
Dışkılama refleksinde bozukluğa bağlı kabızlık : Hemoroit, apse, daralma (stenoz) gibi bağırsak lezyonlarına, bağırsak yumuşatıcılarının yanlış kullanımına, karın içi organlarının iltihaplanmasına, vücuttan genel su kaybına bağlı dışkı miktarında azalma.

dahiliye.png
Mekanik kabızlık : Yaygın nedenlerden biri gene sıvı kaybı olabilir. Bu durumda dışkının içerdiği su ve dolayısıyla hacmi azalır. Öbür nedenler arasında bağırsak kaslarının ve/ya da istemli karın kaslarının zayıflaması sayılabilir. Aynca megakolon, yani bağırsağın bir bölümünün sinirden arınarak işlev dışı kalması ve buna bağlı olarak aşırı genişlemesi de mekanik kabızlığa yol açar.

ichastaliklari.png
?KRONİK KABIZLIK? NEDİR?

Fizyopatolojik sınıflamaya göre kronik kabızlık kalınbağırsaktan geçişin çeşitli biçimlerde yavaşlamasına göre üçe ayrılır: Düzbağırsak kabızlığı, kalınbağırsak kabızlığı ve düzbağırsak kalınbağırsak kabızlığı.

Düzbağırsak kabızlığı düzbağırsakta gerilmeye yanıtın azalmasından kaynaklanır. Bunun sonucunda düzbağırsak-anüs refleks dışkılama mekanizması bozulur. Anüs büzgen kasının işleyişi normalse yalnız düzbağırsak kabızlığı söz konusudur.

Spazmlı Özellik gösteren kalınbağırsak kabızlığında bağırsağın bir bölümündeki kasılmalar aşırı biçimde artar. Bu durum özellikle inen kalınbağırsak ve sigmoit kolonda belirgindir. Bağırsak çeperindeki direncin artmasıyla bağırsaktan geçiş yavaşlar ve bağırsak içi basınç yükselir.

Hastada kabızlık tanısını kesinleştirmekte ve bu rahatsızlığı giderecek tedavinin belirlenmesinde dikkat edilecek bazı önemli noktalar vardır. Her şeyden önce kalınbağırsağın işlevlerini belirleyen etkenler çok çeşitlidir. Başta beslenme alışkanlığı, psikolojik durum, fiziksel etkinlik, ilaçlar, var olan hastalıklar ve başka birçok etken bağırsakların işleyişini etkileyebilir. Bu arada hastalığın başlangıcı konusunda hastanın belirttiği zaman ile dışkı miktar ve sıklığında gerçekten bir düzensizliğin ortaya çıktığı zamanın aynı olmayabileceği unutulmamalıdır.

Kalınbağırsak işleyişinin ayrıntılı biçimde değerlendirmesi, radyolojik incelemeler yaparak ve radyoaktif izotoplar kullanarak elde edilebilir. Bu teknikler kalınbağırsaktan kısmi ve genel geçiş zamanının incelenmesine olanak verir. Ayrıca istatistiksel incelemeler sonucunda elde edilen ölçütlere bakarak kalınbağırsak işlevinin normal olup olmadığı değerlendirilebilir. Hekim Önceden hazırlanmış tablolarda yer alan bu ölçütlere göre kabul edilebilir bir yanılma payıyla kalınbağırsağın işleyişinde bir sorun olup olmadığını değerlendirebilir.

Kronik Kabızlık Tanısına İlişkin Ölçütler

Aşağıda sıralanan durumlardan birinin ya da birkaçının varlığı kronik kabızlık tanısına yardımcı olur:

dahiliye.png
Haftada üç kezden az dışkılama.
dahiliye.png
Üç gün ya da daha fazla bir süre boyunca dışkılamama.
dahiliye.png
Bir kerede çikarılan dışkının, gr?den az olması.

Kaynak : http://www.genelsaglikbilgileri.com/kabizlik/
Okunma Sayısı : 61955

Bölüm Doktoru: Uzm. Dr. Gani Dolar

İyi akşamlar kızlar.geçen hafta daha sık gelicem demiştim ama malesef kızım hastalandı gelemedim.allaha şükür ki şimdi çok iyiyiz....tabi bu arada diyet de yalan oldu hastanedeo_Oartık toparlanma zamanı.ben yarın bildirim yapıp haftaya listeye gireyim.yarından itibaren menülerimi de yazıcam.yetti gari zayıflamam lazım:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

canım devam. 9+1 olduk. kürtaj fikri rafa kalktı.
midem kötü. o yüzden şaçma sapan besleniyorum.
hayırlısı canım dikkat et kendine:KK68:
Sagol canım
Vermem gereken bes kilo var :KK43: ya sabır hamilelikte aldım ama ilk ay hepsi gitti kalan 4 kg falan o sa gidecek en takında insallah
canım ya o kızının fotosumu yerim ben onu ne tatlı şey o öyle :KK36::KK36::KK36:ah canım sen de istikrar var hem vericek kilon da fazla deyil 1 ayda gider o ben inanıyorum:KK19:
öğlen
:kk77::kk77::kk77:
1 kaşık tavuk döner
tavuk çorbası
ayran

akşam
karabuğday
peynir maydanoz
yoğurt

bizimkilere mantı yapmıştım 1 kaşık yedim:KK23:
amaaa revani vardı onu yemedimm:KK9::KK9::KK9:
kız bi kaşıktan nolcak o aferim önemli olan tatlıyı yememek:KK9::KK9:
Filizim kızının sınav sonucu nasıl sahi aklıma geldi..umarım iyidir canım:KK68:hakkında hayırlısı olsun:KK68:
normal sınav sonuçları açıklanmadı ama ders notları belli oldu ama çok heyecan yapmıştı yanlışı vardı artık ikinci teog a kaldı moralini bozmak istemiyorum kuzum çok çalışıyo napalım hayırlısı

bugünkü yediklerime gelince
sabah=yeşilçay+2ad.wasa üzerine labne peyniri+3 ad. ceviz
öğlen=patlıcan yemeği+1 kase yoğurt+limonlu maydanoz domates+çay+1 armut+1 mandalina
ikindi=1ad.nescafe+diyet bisküi
akşam=actifrayda kabak kızartma+üzerine yoğurt

İyi akşamlar kızlar.geçen hafta daha sık gelicem demiştim ama malesef kızım hastalandı gelemedim.allaha şükür ki şimdi çok iyiyiz....tabi bu arada diyet de yalan oldu hastanedeo_Oartık toparlanma zamanı.ben yarın bildirim yapıp haftaya listeye gireyim.yarından itibaren menülerimi de yazıcam.yetti gari zayıflamam lazım:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
çok geçmiş olsun leylakçım :KK68:gel artık ya biraz daha şenlenelim:rolleyes::rolleyes:

aynen canım..En Büyük KK

beğenicen mi bakalım:KK45::KK45:

En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

Beğendim bile:KK36::KK36::KK36:

Slm kızlar
Kaçamak yok elhamdülillah.
Sınavlar ve karne işleri malum gelemiyorum

Hergun 5 km yürüyorum bilginize...

Maşallah canım yürüyüş süper:nazar::nazar:

3 galeta. bal

menüye bayıldım. ayvalık tost ekmeğini nerden alıyorsun.

bi şey kalmamış o zaman . 5 kilocuk hemen gider . güzel gidiyorsun

Sağol canım :KK68::KK68:

Burada rize gross market var (ankara) oradan aldım

günaydin kizlarrr ..
nasilsiniz ?
yine kimsecikler yok maalesef ..

neyse .. dun kacamak yapmadan una kurabiyeye keke dokunmadan gecti ..is yerinde olunca isler degisiyor .. neyse ki ucuz atlattik..

yediklerime gelince :

sabah :
2 yumurtadan peynirli omlet ( hepsini bitiremedim )
1 ucgen peynir ( cook seviyorum )
2,3 zeytin
biraz badem ve caju
1 fincan kahve
vitaminler ( omega 3 (2 adet ) 1 multi vitamin ve sut verdigim icin gerekli olan bir vitamin daha var )

simdi de limon cayi iciyorum ..
bebisim kolumda :) sizlere yaziyorum :)

Kaçamak yok bravo canım:KK9::KK9:

neyse ..

yediklerimi bildireyim :
ogle:
yogurtlu ispanak koku salatasi ( dun yemekde ispanak vardi .. dedim bunlara yazik olmasin atmayayim kokunden salata yaptim ..:KK58:

aksam :
birazcik yogurtlu ispank koku salatasi , kozlenmis patlican ve yine bir parca et ..

ve bol bol da su icmem gerekiyor .. :confused::confused::confused::confused::confused:

Menün çok güzel canım:KK9::KK9::KK9:

Geçmiş olsun canım:KK36::KK36::KK36:

öğlen=patlıcan yemeği+1 kase yoğurt+limonlu maydanoz domates+çay+1 armut+1 mandalina

Menü süper:KK36::KK36:

Selam kızlar

Bugün dışarıda işlerim vardı,sabahtan bir çıktım 8 de evden 5 de girdim 2 saati metroda git gelle, öğlen 1 saati de yemekte geçti,geri kalanı da yürümeyle

Bugün tek yediğim şey kıymalı yumurtalı pide o kadar yarın umarım hepimiz eksiler görürüz

3 galeta. bal
n
Allah yardımcın olsun canım..mide fena:KK43:sabret geçecek elbet:KK66:

neyse ..

yediklerimi bildireyim :
ogle:

aksam :

afiyet olsun cicimmm:KK68:
Allah beterinden saklasın kuzum..tekrar geçmiş olsun:cry:
kız bi kaşıktan nolcak o aferim önemli olan tatlıyı yememek:KK9::KK9:

normal sınav sonuçları açıklanmadı ama ders notları belli oldu ama çok heyecan yapmıştı yanlışı vardı artık ikinci teog a kaldı moralini bozmak istemiyorum kuzum çok çalışıyo napalım hayırlısı
sağol bebeemm:KK36:

hayırlısı olsun canım.:KK68:.gitme tabii üstüne..stresli yavrucak:KK43:
ayy bende de var wasa ben de yiyeyim iyi aklıma getirdin:KK45::KK45:
afiyet olsun bebeemm:KK36:
:KK19::KK60::KK60:
Selam kızlar

Bugün dışarıda işlerim vardı,sabahtan bir çıktım 8 de evden 5 de girdim 2 saati metroda git gelle, öğlen 1 saati de yemekte geçti,geri kalanı da yürümeyle

Bugün tek yediğim şey kıymalı yumurtalı pide o kadar yarın umarım hepimiz eksiler görürüz
oyy erimiştir o pide :KK57::KK57:
Warme-melk-768x1024.jpg

simdi de bir bardak sicak sut icine tarcin ve yildiz anason .. ( hem uyku icin hem dha kaliteli anne sutu icin :) )
afiyet süt olsun bebeeeemmm:KK36:

selam kızlar kurbişlerle uğraşırken anca geliyom..ama sizler boş bırakmamışınız topiğimizi :KK15::KK15::KK15:

öğlen
brokoli salatası
ton balığı
ayran
2 üçgen peynir(ben de çok severim Kaneelimm:KK5:)

akşam
terbiyeli köfte
bol salata
2 kaşık brokoli haşlama
:kk77::kk77::kk77::kk77:

kızlar 2-3 gündür hiç kaçamağım yok ama acayip şişim:KK51:..cuma fena gibi niye böyle oldum anlamadım..:KK43::KK43:

Back
X