Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

hey maşallah. güzel yürüdün bee.
sağol canım..başladık bakalım hayırlısı:halay::halay:
dün burda öğlen yemeği yiyince . tabi akşam yemiyeceğim diye gittim.

kv dem enginar yollamış . 24 adet küçük boy . temizletmiş . vakumlatmış.
12 tanesini pişirdim. taze soğan dereotu limon ve piriç ile.
tadına baktım. 1 kaşık gibi.
sonra 2 kaşık yoğurt yedim.
okula gittim çocuk almaya .
kız da kucakta. ağladı arkamdan .
ayakkabı giydirmedim. 15 kiloyu kucakta taşıdım. 20 dk . çok hızlı yürüdüm. 4. katta evim. yani 20 dk kardiyo yaptım desem yeridir.
oğlanın sınıfı da 3. katta.
geberdim kızla .
neyse dedim. dilek . öğlen o kadar yedin . bence hiç hayıflanma. sana müstehak. yediklerin belki erir .
kadayıfı yediğime çoook pişman oldum. çünkü zaten tatlı olarak hiç haz etmediğim bir tatlı. zorla yedim . yemiş olmak için .
sütlü tatlılar seviyorum çünkü. şerbetli tatlıları yiyemem ama işte pis boğazlık yedim . zorla yedim.

neyse eve vardık . kv paketten çikolatalar da çıktı. alman çikolatası. bi sürü.
yemeden olmaz . yedim gitti.
sonra dışarı çıktık . 1 buçuk saat kadar . geç kaldık evde oyalanırken. 8 gibi döndüm eve.

oğlanlar ile dalaştım. büyük oğlan ile.
akıl almam lazım. burda bilir kişi var mı bilmiyorum.

büyük oğlum bana düşkün . belli etmez ama fotolardan farkediyorum ki. öyle. her resimde hayran gibi sarılır .
şimdi küçük oğlan 1. sınıfa başladı. başarılı .iyi gidiyor .öğretmen memnüniyetini dile getiriyor .
büyük oğlan bunu kıskanıyor anladığım kadarıyla.( büyük oğlan da çok başarılı , ortalaması 97. küsür ) . Neyse kardeşini sürekli bi aşağılama çabasında. bir de kızdığında vuruyor . sarılıp çelme takıyor falan.
ben de dün büyük ile itiştim . dayanamadım. evde sıkıntı istemiyorum. bu sebepten yani. güzel güzel geçinip harika zaman geçirmek varken .

o da benimle itişti.
baktım ki yol olarak izlediğim yol doğru değil. yani bana karşı tutumu hoşuma gitmedi. ama küçük oğlanı da ezdirmemem lazım. nasıl yapmalıyım. bilir kişiler var mı. öğretmen olanlar . özellikle A aaadddaaa
ya da tecrübe sahipleri.
başım döndü resmen..:confused::confused::confused::confused:o nasıl bi trafik...işin zor velhasıl..

Gunaydinlar
Ben yine hastayım
Bogazim çok ağrıyor
Gece ağırdan kaç kez uyandım
Ilaca başladım

Akşam 8 tane mercimek kofte yetiştim truşuyla. son komşuya gittim, hala yemek yiyorlardi, boğazın agriyor diye bir kase yayla çorbası koydu önüme, devamlı sıcak birşeyler yeme içme ihtiyacında olduğum için yedim, bir tane de tulumba tatlısı.

Sabah
1 biberli ekmek, bitki çayı.
bi iyileşemedin be canım..Allah şifa versin sana:cry::dua::dua:

canım benim . özellikle o yokken övüyorum. sarılıp öpüyorum. aslan oğlum . yakışıklım . bi tanem . sen harikasın diye.
çünkü zaten içine kapanık biraz . öyle şımarık değil . o yüzden bolca överim onu.

1. sınıf ama okuma yazma biliyordu. toplama çıkarma biliyordu. o yüzden hiç ilgilenmedik. öğretmedik. okutmadık.

ama okuma yazmayı abisi sayesinde 3 yaşında öğrendi . abi yine işte . o olmasa uğraşacaktık.

bilsem sınavına girdi küçük . bireysel değerlendirmeye hak kazandı. onun için kağıt abisine verildi. okula o almaya gitmişti kardeşini. küçüğün öğretmeni abisine vermiş . neyse bunları görüyor . biliyor. çünkü kendisi de bilsem sınavlarına girdi.

büyük oğlan devlet bursluluk sınavını kazandı 5. sınıfta. ki o sınavı herkes kazanamaz . yani kendisi de başarılı bir çocuk .

öyle işte. yani kendi başarırız olsa neyse ...

itişmek faydasız . ama kardeşini ezdirmemek için ne yapmalı. konuştum anlattım . olmadı. konuşmanın da bi can alıcı noktası olmalı ki beni dinlesin.
:nazar::nazar::nazar:maşallah kuzulara

30724243_10156353560318057_8214344326358847209_n.jpg

çikolatalarımız .

az yedim . yani 4 küçük kare falandır . toplamda.
kız yapılır mı buuu:KK47::KK47:çok güzeller...

sağ ol bebişim . ama küçük ile hiç ders çalışmıyoruz. ödevlerini de ona bakan komşumda yapıyor . gidiyor okula.
arada kontrol ederim bi çantasını o kadar .
büyük ile ilgilenmem şart biraz . onu biraz şımartayım , pöhpöhleyim bari.
öpmemi ister o daha çok . sarılayım ister. bari öyle bi yol izleyeyim.
sabahları beni öperek uyandırır mısın diyor arada çünkü. :ıslık::ıslık::ıslık:

sürekli sevgi yumağı olmak lazım eve varınca. hepsine ayrı ayrı. oğlanlara sarılsam kız tepeme çıkıyor . o hepsinden beter . abileri yanıma gelince ya da kucağıma yatınca , kucağıma oturunca vs . kaldırır abileri. kendi oturur. o_Oo_Oo_Oo_O

abiler genellikle ona ses etmez . abiler de kızı hiç kıskanmıyor . :confused:
:confused::confused::confused::confused::confused:

Ah canım ne sen sor ne ben söyleyim :) kayınvalidem hasta demiştim ya haftaya ameliyat olacak büyük ihtinalle ve izin alıp 10 gün ben bakacağım ona, onun için erteledik biraz, bu arada ben bir doktora gidip rezervlerime baktıracağım inşallah fırsat bulursam eğer durumlar iyi ise biraz daha bekleyeceğim kurban bayramına kadar falan ama eğer kötüye gidiyorsa en geç ramazan bayramı ertesi yaptıralım diyoruz, ama niyetle olmuyor işte nasiple malesef

Dün akşam üzüldüm biraz, aslında bu durumu ilk zamanlarda olduğu gibi kafama takmıyorum, 2 yıl oldu nede olsa hastalığımda çok umut vaad etmiyor ve zamanını beklediğine kesinlikle inanıyorum, oğlum dün avm de bir bebek arasında yatan bebeğin yanına gitti uzun uzun manalı manalı baktı ona döndü dedi ki anneee benimde kardeşim olsun lütfeenn
işte o zaman kötü oldum :cry: onun için istiyorum zaten kendim için değil ona bir can yoldaşı olsun kardeşlik duygusunu tatsın diye, çok şükür ben evlat sevgisini tattım rabbim hepimizin yavrusuna sağlık versin salih evlat eylesin inşallah, ne bileyim işte rabbimden olduğuna sonuna kadar iman ediyoruz hamd olsun ama böyle dedi mi bizim ufaklık biraz buruk oluyorum
canım kv ne geçmiş olsun sana kolay gelsin..1 evladın var.:nazar::nazar:.Benim de 1 kızım var şükürler olsun:dua:gerçi ben hiç 2.yi istemedim ama hep Allah isteyene hayırlısıysa versin derim ..:dua::dua::dua::dua:

Sukurler olsun 1 tane var, 2. De demek biraz sabır istiyor, rabbim inşallah nasip etsin kısa zamanda.

Benim kızda hiç yok öyle kardeş lafı felan,
Bir kez sadece benim kardeşim var mi diye sordu, yok dedim, tek o zaman duydum ağzından kardeş kelimesini.

Bende pko uyum 2 sene doğu kontrol halkıyla temizlenip hamil e k alabildim. sinavdan sora ben de dr a gidip bir durumuma bakacagim.

Kaynana da çok geçmiş olsun, yaşlı demiştin, kolay toparlanir insalla
Aynı benim kızım.. hiç kardeş istemedi..Şimdi de 18 yaşında..Babam vefat edince kardeşimle biraz problem yaşamıştık..Bunun üstüne ne dedi biliyor musun ,böyle kardeş olacağına hiç olmasın daha iyi anne dedi..Her şeyin hatta kardeşin bile hayırlısı:dua::dua::dua:

Son düzenleme:
sağol canım..başladık bakalım hayırlısı:halay::halay:
başım döndü resmen..:confused::confused::confused::confused:o nasıl bi trafik...işin zor velhasıl..

bi iyileşemedin be canım..Allah şifa versin sana:cry::dua::dua:

:nazar::nazar::nazar:maşallah kuzulara

kız yapılır mı buuu:KK47::KK47:çok güzeller...

:confused::confused::confused::confused::confused:

canım kv ne geçmiş olsun sana kolay gelsin..1 evladın var.:nazar::nazar:.Benim de 1 kızım var şükürler olsun:dua:gerçi ben hiç 2.yi istemedim ama hep Allah isteyene hayırlısıysa versin derim hep..:dua::dua::dua::dua:

Aynı benim kızım.. hiç kardeş istemedi..Şimdi de 18 yaşında..Babam vefat edince kardeşimle biraz problem yaşamıştık..Bunun üstüne ne dedi biliyor musun ,böyle kardeş olacağına hiç olmasın daha iyi anne dedi..Her şeyin hatta kardeşin bile hayırlısı:dua::dua::dua:
Teşekkür ederim canım inşallah kolay olur bu ameliyat süreci, amin inşaaalllaahh

selam kızlar...
sabah arkadaşlarla beraber yapınca böyle oldu
:kk77::kk77::kk77:
1 simit
bayaaa bolca z.yağlı sarma
yumurta
peynir zeytin
bol yeşillik

öğlen
2 islim köfte
havuç tarator..

Ben sene 1 2 senelik evlisin diye tahmin ediyordum.
Benden daha eskiymisin :KK66:
6 sene istememenin özel bir nedeni var miydi ?
Önemli bir sorun olsa dr şimdiye görürdüm demek ki zamanı gelmemiş, inşallah olur canim.
Tayjn dönemi biraz stresli bir dönem neresi gelecek nasıl olacak diye.
Bu süreci inşallah hayirlisiyla atlatin, sonra çocuğa daha çok odaklanirsiniz.

Izmir istiyorsunuz demi ?
evet cnimcim izmir istiyoruz insallah
Aslinda ozel bor sebep degil de esimle iyice gezelim hayatin tadini cikaralim bir de birazcik biyuyelim istedik o yuzden bu zamana kadar bekledik senin esin de polisti dimi yoksa yanlis mi hatirladim asker miydi

Canım memlekette 8 ayda 23 kilo verdim dedim nazara geldim tüm millet çok zayiflamissin yeter verme falan dediler tabi uzun süreden sonra beni 75 te gördükleri için hepsine tığ gibi geliyorum halbuki en az 10 kilo daha var
en tehlekeli zamanlar cnim bana da bu ara zayiflamissin diyorlar sanki oyle deyince bir yeme icme hakki doguyor oysa vercek daha cok kilo var

Bnde oglen yeginde kiymali yesil mercimek 3 kasik yogurt bir avuc kuriyemis yedim sanirim @demirleke nin dedikleri aklimdan cikmiyor yaglar bisey yapmaz ben karatayla 1.5 ayda 10 kilo verdim demisti:):)
evet canım . öyle. ama karatay beslenmesinde bu kuruyemiş kısmı sabah kahvaltıda yeniliyor.
ona dikkat et eğer çok yiyeceksen .

ne marka ve nereden aldın.
ben de yeşil çay içiyorum. ama poşette olandan. açık olan yeşil çayım bitti. taa çin den getirmişti eniştem.

tane olursa çay süzgeçin varsa geçir.
Çaykur aldım canim. Metal bir kutida. Ve fiyatı da 5 buçuk gibi birsey. Poset çaya göre daha uygun bence

evet cnimcim izmir istiyoruz insallah
Aslinda ozel bor sebep degil de esimle iyice gezelim hayatin tadini cikaralim bir de birazcik biyuyelim istedik o yuzden bu zamana kadar bekledik senin esin de polisti dimi yoksa yanlis mi hatirladim asker miydi

en tehlekeli zamanlar cnim bana da bu ara zayiflamissin diyorlar sanki oyle deyince bir yeme icme hakki doguyor oysa vercek daha cok kilo var
Evet canim polis
Geçen sene komşum 3 arkadaşım ızmirli tercih etti. Ikisi aynı TERCIhI yaptılar 4. Tercihleri izmir di geldi onlara. Birinin de 2. Tercihi izmir di, ona da tercih dışı ıstanbul geldi.

Inşallah sizin de gönlünüzce göre olur.

Erken seçim olacak, tercihler ne zaman açıklanır acaba ?

Evet canim polis
Geçen sene komşum 3 arkadaşım ızmirli tercih etti. Ikisi aynı TERCIhI yaptılar 4. Tercihleri izmir di geldi onlara. Birinin de 2. Tercihi izmir di, ona da tercih dışı ıstanbul geldi.

inşallah mayıs sonuna kalmadan açıklanır canım..insanlar taşınacak oy kullanacak...

Bence yer değiştirmeyi seçimden sonraya bırakırlar

Üniversite sınavı da ertelendi.
Kızının hazırlıkları nasıl gidiyor canim ?
olabilir tabii..ama bekleyenler için çok kötü olur..beklemek çok zor bilirim.:KK51::KK51:..kızım seneye girecek benim canım..tabii bu yıl da kursa gidiyor..Haklarında hayırlısı olsun..Allah emeklerini boşa çıkarmasın inşallah:dua:

evet canım . öyle. ama karatay beslenmesinde bu kuruyemiş kısmı sabah kahvaltıda yeniliyor.
ona dikkat et eğer çok yiyeceksen .
aa bilmiyordum canim ama coo yemiyorum her ogun toplasan bir avuc yanlis mi yapiyorum sence

Evet canim polis

evet bizde bugun ogrendik secimler 24 hazirandaymis esim de siyor ki tayin sonuclari gecikir ne olacak blmiyorum bizim de ilk tercihimiz izmir ama istanbul gelecek diye endiseleniyorum cnku cok sevmeme ragmen yasam cok zor
Peki senin tercih disi istanbula gden arkadasinin esi calisiyor muydu

Bugünkü menüm:

7.30
1 muz
Peynirli omlet

9.30
Kahve eşliğinde bir kare çikolata

12.30
1 tabak keşkek
1 kase yoğurt

17.30
5 tane şeftali çağlası

18.00
1 kase çorba
Yarım kase bamya
Salata
2 çatal un helvası (komşu getirmişti tadına baktım)

olabilir tabii..ama bekleyenler için çok kötü olur..beklemek çok zor bilirim.:KK51::KK51:..kızım seneye girecek benim canım..tabii bu yıl da kursa gidiyor..Haklarında hayırlısı olsun..Allah emeklerini boşa çıkarmasın inşallah:dua:
Amin canim.

aa bilmiyordum canim ama coo yemiyorum her ogun toplasan bir avuc yanlis mi yapiyorum sence

evet bizde bugun ogrendik secimler 24 hazirandaymis esim de siyor ki tayin sonuclari gecikir ne olacak blmiyorum bizim de ilk tercihimiz izmir ama istanbul gelecek diye endiseleniyorum cnku cok sevmeme ragmen yasam cok zor
Peki senin tercih disi istanbula gden arkadasinin esi calisiyor muydu
Evet canim eşi ogretmen di.
Stanbulda hayat zor, kiralar ve ulaşım açısından.
Arkadaşım burada 500 e kirada oturuyordu 180 metrekare, istanbul da 90 metre yere 1100 kira ödüyor.

Izmire çıkanlar da 1100 kira ödüyor ama, evleri daha büyük hiç olmazsa.

Tercih dışı gelen arkadaşımın çok makul tercihleri vardı aslında, sakarya, uşak gibi ama ıstanbul geldi.

Sizin için de hayırlısı olur inşallah.

Bizede tercih dışı geldi o sene, hiç yazmadığımız bir şehirde görev yapıyoruz.

Back
X