- 31 Ağustos 2012
- 22.205
- 35.426
- 798
İklim uygun aslında neden yetişmiyor acaba ?Aslinda baya dengeli besleniyorum ve gunluk multivitamin aliyorum. sabah protein ymediysem oglen veya aksam yiyorum. gerci zeytin ve humusta protein yeterince var. tatli seyler disinda hersey yiyorum bol sebze yemeye calisiyorum meyve cok asiri pahali burda malesef oyle bol bol yemek mumkun degil ama sebze yemeye calisyorum. gerci sebzede el yakiyor ama yapacak bisey yok. misal organik olmayan en ucuz domatesin kilosu 6 dolardan basliyor. biber daha pahali halbuki en cok c vitamini biberde var. 20 yildir burdayim kiloyla biber aldigimi hic hatirlamiyorum en fazla 4-5 tane aliyorum aldigimda. limonun tanesi 1 dolar falan herseye limon koyuyorum ben. giyecek ucuz ama yyecek cok pahali burda.
gelir seviyemiz iyi olmasina ragmen oyle Turkiyedeki gibi bol bol alinamiyor hersey ama mumkun mertebe aliyoruz en azindan siradan bir amerikalidan daha cok meyve sebze yedigimizden eminim.
birara saclarim dokuluyordu b-7 yani biyotin eksikligi varmis malum sebze meyve yeterince yenilemeyince vitamin eksikligi cok oluyor. biotini yuksek b vitamini haplari almaya basladim dokulmesi durdu cok sukur hatta guclendi.
dunyadaki vitamin haplarinin %80 nini amerikalilar kullaniyorlarmis. yapacak bisey yok meyveye sebzeye zenginlerin bile gucu yetmiyor vitamin haplari daha ucuz.
Ya bu Amerikalıların kupon çılgınlığı var ya,