• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Selam gene..

Bazanın altında buldum kendimi verilecekler ,kışlıklar yazlıklar...Ayy en sevmediğim.... :confused:
Allah izin verir de kendi evim olursa kışlık yazlık olayını bitirecek bir giyinme odası planlayacağım inşallah...nedir bu eziyet canım..:KK47:
Mahallenin dışında giysi kumbarası var gidip ona atmak kaldı kıyafetleri..:KK28:

Şimdi de yemek işine gireceğim..Sulu köfte planlıyorum..Kızım kesin laf edecek ama ..Sulu yemek düşmanı ..hep de kuru ve et yenmez ki canım..
Ne güzel bir ihtiyaç sahibine ulaştırma hali burdada olsa keşke
Benim kızda sulu yemiyir su aralar dun ısrar ettim çorbadan birkaç kaşık al diye yok canım istemiyor dedi sustum bendede ıspanak ve karnabahar var onları değerlendireyim bugün
Dün öğlene kadar birşey yiyemedim sütüm birden azaldı tabi hastalık streside azaltıyor olabilir ben de gece sahurda eşime eşlik ettim kahvaltıyı geceden yaptım safra kesesi taşı için dr yumurtayı yasaklamıştı uzun zamandır yemiyordum ama çok özlemiştim bu gece yedim gitti ama korkumdan azcık aldım
Sahur
Az pastırmalı yumurta
2 dilim salam
1 parça peynir
2 dilim salatalık
3 zeytin
Pide

Öğle
2 yudum pastırmalı yumurta
1 kaşık taze peynir (30 g)
Az pide

1 fincan sade nescafe
Afiyet olsun cnm
yudum yudum icmissin pastırmalı yumurtayı :)

Benim menüü
1 fincan sade nescafe
Öğle
1 tabak sotelenmiş sebze (kabak biber patates)
2 kaşık bulgur pilavı

2 tane çokomel

Saat 4 civarı
4 kaşık bulgur pilavı

İftar
1 tane hurma
1 kaşık et sote
2 kaşık pirinç pilavı
1 dilim börek
1 tane şekerpare

Dün oğlum hastaydı onunla uğraşırken kendime hiç özen göstermedim evdeki bulgur pilavı bitmesi gerekiyordu ziyan olmasın diye onu yedim çokomellerde aynı şekilde aldılar beğenmediler açık paket olunca yedim akşamda iftardaydık ancak bu kadar kısabildim bugün telafi ederim inşallah
Bence gayet iyisin canım.
Ramazan'da da o kadar tatlı olsun.
Ben de acayip tatlı yiyorum.
Olmasa görmesem yemem ama maalesef hep oluyor illaki de yeniyor.

Yapalım sıra kızlar..evet demiştim erken gelirsem yaparım diye ama gelemedim :confused:
:KK52:inşallah canım
Aaaa çok ayıp 1. oldun sevin bakemm..kızarım sonra..:KK20::KK68:
Canım iyi mi oğluşun daha ..Düzelmiştir inşallah
çok şükür canım bugün hastalık iyi ama mızmızlık devam ediyor yinede düne göre bin şükür
Liste Yapma Sırası

17 Mayıs 2019 sersum listeyi yaptı

24 Mayıs 2019 A aaadddaaa

31 Mayıs 2019 @Pamuk92

14 Haziran 2019 Safransari Safransari

21 Haziran 2019 hayal_hatun hayal_hatun

28 Haziran 2019 sersum​
eee ben yokum burada
Selam gene..

Bazanın altında buldum kendimi verilecekler ,kışlıklar yazlıklar...Ayy en sevmediğim.... :confused:
Allah izin verir de kendi evim olursa kışlık yazlık olayını bitirecek bir giyinme odası planlayacağım inşallah...nedir bu eziyet canım..:KK47:
Mahallenin dışında giysi kumbarası var gidip ona atmak kaldı kıyafetleri..:KK28:

Şimdi de yemek işine gireceğim..Sulu köfte planlıyorum..Kızım kesin laf edecek ama ..Sulu yemek düşmanı ..hep de kuru ve et yenmez ki canım..
sabah sabah birsürü iş yapmışsın ben dolap içlerini eşelemeyi çok severim ama başlayana kadar hep ertelerim yaparkende zevk alırım

Benim de yazlık kislik değişimi yapmam gerek.
2 gündür hava iyice ısındı.
Geçiş dönemlerinde bende çok kıyafet ayırım. Kalabalikliga hiç tahammulum yok.
Bir şeyi alırken 40 kez düşünüyorum mutfak eşyası olsun, kıyafet olsun. Gerçekten ihtiyacım var mı diye.

Geçen netfilix te minimal yaşayanların belgeselini izledim. Minimal olmaya nasıl.karar verdiler, nasıl yaptılar bunları anlatıyordu. Arada da uzmanlar konuşma yapıyordu.

Fırsatıniz olursa mutlaka izleyin.
Bir uzmanın dediği bir çıkarım çok hoşuma gitti.
İhtiyacınız olmayan bir şeyi aldığımızda yaşadığımız doyum ve mutluluk çok kısa sürüyormuş. Yani 2 kaşık takımımız var 3. Yu beğenip almak, çok mutlu etmiyormus, bunun mutluluğu ve doyumu çok kısa sürüyormuş.

Dün öğlene kadar birşey yiyemedim sütüm birden azaldı tabi hastalık streside azaltıyor olabilir ben de gece sahurda eşime eşlik ettim kahvaltıyı geceden yaptım safra kesesi taşı için dr yumurtayı yasaklamıştı uzun zamandır yemiyordum ama çok özlemiştim bu gece yedim gitti ama korkumdan azcık aldım
Sahur
Az pastırmalı yumurta
2 dilim salam
1 parça peynir
2 dilim salatalık
3 zeytin
Pide

Öğle
2 yudum pastırmalı yumurta
1 kaşık taze peynir (30 g)
Az pide

1 fincan sade nescafe
Ah kıyamam sana..Birşey yasak olunca daha da özleniyor..inşallah kurtulacaksın bundan da...:cry:
En sevdiğim şey evden eşya çıkarmak.
Kışlıkları kaldırırken birkaç parça yine çıkardım küçük kızımın küçülenlerinden. Büyüğünki küçüğe kaldığı için onu çok ayıklayamıyorum.
Elden çıkardıkça rahatlıyorum bunun psikolojide yeri ne ola ki merak ettim şimdi:)

Ay keşke biri sulu köfte yapsa bize, hiç hayır demem hazır yemeğe:)
Bizde kıyamama huyuvar bir de belki sonra giyerim..Ailecek..Gerçi bayaa ayıkladımm ama asıl taşınırken çok şey atılacak..:confused:

Gel tatlım beraber yiyelim:KK66:
Ne güzel bir ihtiyaç sahibine ulaştırma hali burdada olsa keşke
Benim kızda sulu yemiyir su aralar dun ısrar ettim çorbadan birkaç kaşık al diye yok canım istemiyor dedi sustum bendede ıspanak ve karnabahar var onları değerlendireyim bugün

Afiyet olsun cnm
yudum yudum icmissin pastırmalı yumurtayı :)
Ahh bu çocuklar...Allah sağlık versin de ama çok ayırıyorlar yemeği çookk
çok şükür canım bugün hastalık iyi ama mızmızlık devam ediyor yinede düne göre bin şükür
eee ben yokum burada
sabah sabah birsürü iş yapmışsın ben dolap içlerini eşelemeyi çok severim ama başlayana kadar hep ertelerim yaparkende zevk alırım
O da olur o kadar..Benim kazık kadar kızım bile mızmızlanır hastalanınca...:confused:
Ben de başlayana kadar canım aynen...
Aaaa seni unutmuş muyum:KK64:
Ekleriz hemen ne olacak..Kusura kalma alel acele yaptım..:KK66:

Benim de yazlık kislik değişimi yapmam gerek.
2 gündür hava iyice ısındı.
Geçiş dönemlerinde bende çok kıyafet ayırım. Kalabalikliga hiç tahammulum yok.
Bir şeyi alırken 40 kez düşünüyorum mutfak eşyası olsun, kıyafet olsun. Gerçekten ihtiyacım var mı diye.

Geçen netfilix te minimal yaşayanların belgeselini izledim. Minimal olmaya nasıl.karar verdiler, nasıl yaptılar bunları anlatıyordu. Arada da uzmanlar konuşma yapıyordu.

Fırsatıniz olursa mutlaka izleyin.
Bir uzmanın dediği bir çıkarım çok hoşuma gitti.
İhtiyacınız olmayan bir şeyi aldığımızda yaşadığımız doyum ve mutluluk çok kısa sürüyormuş. Yani 2 kaşık takımımız var 3. Yu beğenip almak, çok mutlu etmiyormus, bunun mutluluğu ve doyumu çok kısa sürüyormuş.
Ben izledim cnim biz de esimle mumkin oldugu kadar minimal yasamaya calisiyoruz cok seviyoruz tabiki onlar kadar degil belki ama ozellikle kiyafet ve ev esyasi konusunda baya bir kendimizi gelistirdik

Ben izledim cnim biz de esimle mumkin oldugu kadar minimal yasamaya calisiyoruz cok seviyoruz tabiki onlar kadar degil belki ama ozellikle kiyafet ve ev esyasi konusunda baya bir kendimizi gelistirdik
Canım ben 7 senelik evliyim.
Tam takim eşya almışım. 2 oturma odası, 2 yemek takımı, 2 kahvaltı takımı, 2 tencere takımı vs vs.
1 er takım açtım kullanıyorum diğerleri kolilerde bekliyor.
Yeni almadan da eskileri eskitmek bile baya zaman alacak.
Ama bu minimal bilincine sahip olmak kendini durdurmak güzel birşey. Çünkü tüketim toplumuyiz, bilinçli olup bilinçli evlatlar yetiştirmek önemli.

Canım ben 7 senelik evliyim.
Tam takim eşya almışım. 2 oturma odası, 2 yemek takımı, 2 kahvaltı takımı, 2 tencere takımı vs vs.
1 er takım açtım kullanıyorum diğerleri kolilerde bekliyor.
Yeni almadan da eskileri eskitmek bile baya zaman alacak.
Ama bu minimal bilincine sahip olmak kendini durdurmak güzel birşey. Çünkü tüketim toplumuyiz, bilinçli olup bilinçli evlatlar yetiştirmek önemli.
Canım neden ikişer takım aldınız?

İftar
Yarım kase şehriye çorbası
Kabak mücver (kac tane yedim.bilmiyirum ama baya yedim sarımsaklı yogurtla)
Avuç için kadar kıymalı pide
Karpuz

Kahve
Çeyrek halka tatlı.

Şimdi sütlü kahve içiyorum. Sahura yumurta yiyeceğim. Bayadir yumurta yemedim.

Akşam ekmek yemedigim için çabuk acıktım.
Kıymalı yumurta yaptım, az bir yufka ekmekle yedim.

Bitki çayı içip kitap okuyarak uyuyacam inşallah. Anneler gününde kendine hediye aldığım.kitaplarim geldi. Başlamak için sabırsızlanıyorum ama elimdeki kitabın son 20 sayfası var. Bu gece onu bitirip yeni kitaba giriş yaparım inşallah.:kahve:

Akşam ekmek yemedigim için çabuk acıktım.
Kıymalı yumurta yaptım, az bir yufka ekmekle yedim.

Bitki çayı içip kitap okuyarak uyuyacam inşallah. Anneler gününde kendine hediye aldığım.kitaplarim geldi. Başlamak için sabırsızlanıyorum ama elimdeki kitabın son 20 sayfası var. Bu gece onu bitirip yeni kitaba giriş yaparım inşallah.:kahve:
Ben ne zamandır kitap bile okumuyorum zamanımda olmuyor tek kendime ayırdığım zaman sizsiniz ondada ya çocuk ayaklarımda oluyor yada çocukları uyumuş dinlenirken sizi kitap okurmuş gibi okuyorum zaten sayfalar birikiyor hızınıza yetişmeye çalışıyorum başka topiklere hiç bakmıyorum

Ben ne zamandır kitap bile okumuyorum zamanımda olmuyor tek kendime ayırdığım zaman sizsiniz ondada ya çocuk ayaklarımda oluyor yada çocukları uyumuş dinlenirken sizi kitap okurmuş gibi okuyorum zaten sayfalar birikiyor hızınıza yetişmeye çalışıyorum başka topiklere hiç bakmıyorum
Canım ben ortaokuldan beri okumayı severim. Ama günlük iş telaşı TV derken okumaya fırsat olmuyor. Benim okuma zamanım, uykuya dalmadan yarım saat önce yatakta. Kitap okuma ışığım var, sadece okuduğum sayfayı aydınlatan, yatağa girip, uykum gelene kadar okuyorum. Hem uykuya gecisimi kolaylaştırıyor hep kitap okumuş oluyorum ;)
Günde 30-40 sf bile okusam haftada bir kitap ediyor.
Bir iki haftada bitiyor bir kitap.

Okuduğum kitaptan bir bölüm
IMG_20190516_223612.webp

Canım ben ortaokuldan beri okumayı severim. Ama günlük iş telaşı TV derken okumaya fırsat olmuyor. Benim okuma zamanım, uykuya dalmadan yarım saat önce yatakta. Kitap okuma ışığım var, sadece okuduğum sayfayı aydınlatan, yatağa girip, uykum gelene kadar okuyorum. Hem uykuya gecisimi kolaylaştırıyor hep kitap okumuş oluyorum :KK66:
Günde 30-40 sf bile okusam haftada bir kitap ediyor.
Bir iki haftada bitiyor bir kitap.
Ben onu yapamıyorum yatağa girip kitabı aldıysam 2.veya3. sayfada uyuyorumzaten yorgun oluyorum kitapta olunca çok hızlı uyuyorum

Back
X