Her evlilikte bir sorun var mıdır ?

mrsx01

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2020
27
7
6
35
Arkadaşlar herkese merhaba;

8 yıldır evliyim. 6 yaşında da bir çocuğum var. Son yıllarda eşimle aramızda ara ara tartışmalar yaşanıyor.. Hatta son zamanlarda 2-3 haftada bir mutlaka br tartışma oluyor. Ve tartışmalar da genelde çok boş sebeplerden yaşanıyor. Evli olduğum kişi herhangi bir şeye gerilip, yüksek sesli konuşmaya kalkıyor bana karşı . Ben de buna asla tahammül edemiyorum . Sonrasında aramızda tartışma yaşanıyor ve ben kendisiyle asla konuşmak istemiyorum . Ne telefonlarını açıyorum, ne sesini duymak istemiyorum. Ben bağırma çağırmayla iletişimi asla kabul edebilen birisi değilim . Böyle bir şey evli olduğum kişiden gelince de oldukça soğuyorum, uzaklaşıyorum hatta ayrılmak istiyorum ama ayrılmayı hiç bir şekilde kabul eden birisi değil. Ki benim ondan uzaklaştığımı görünce sinirini hemen dizginleyip işte " ben öyle demek istememiştim, şöyle demek istemiştim, özür dilerim bir daha böyle bir şey yaşanmayacak, sinirlensem bile asla ses yükseltmeyeceğim. " vsvs diyen biri her seferinde.. Ama 2 - 3 hafta, en geç 1 ay sonra yine herhangi bir şeye sinrlenip evin içerisinde bağırabiliyor . Bu yüzden kendisine artık inanamıyorum ve ben nasıl bu şekilde ailesine karşı bağırabilen biri ile evli olabilirim diye kendi kendimi sorguluyorum . Buna benzer durumlar olabilir mi evliliklerde bilemiyorum. Ben kabul etmiyorum ama belki de ben çok katıyımdır bilmiyorum . Evin içinde bağırma olduğu zaman alt üst komşular da eminim ki duyuyordur bu durumdan dolayı ben utanıyorum . Sizlerde durumlar nasıl, ne yapmalıyım ? Ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Bu arada bunların haricinde bize çok düşkündür özellikle bana herşeyimde yanımdadır dr'a giderken bile beni 1 kez bile yalnız bırakmaz iş hariç her zaman heryerde bizimle beraberdir.... Ne karar vereceğimi bilemiyorum artık .

Her evlilikte tartışma illaki oluyor önemli olan büyütmemek çok büyük bir sıkıntı olmadığı sürece zaten zor günlerden geçiyoruz milletçe bu aralar herkes stresli gergin oluyor kavgalar oluyor haliyle iki taraflı daha dikkatli olursanız sorun çözülmüycek kadar büyük değil bence

Zamanla insanlar yaşadıkları yüzünden soguyor yıpranıyor sanırım o bagrış çagrışlar kavgalar birbirinize olan saygınızı yitirmenizle sonuçlanabiliyor. Her evlilikte muhakkak anlaşılmayan olaylar oluyor . Bagırmalar sizi yıpratmış ayrılmak sizin en tabi hakkınız ama ben derim ki kendinize de eşinize de bir çift terapistine giderek ikinci şans tanımanızdan yana bu benim görüşüm. Ben sizin sadece dönemsel sogumalar yaşadıgınızı düşünüyorum umarım gönlünüzce olur herşey

Çok haklısınız. Ailesinden böyle görmüştür, ailede şımartıldıysa sürekli ağlayarak istediğini yaptıran biriyse böyle alışmıştır. Terapiye götüreceksiniz ve bireysel davranış terapisine zorlayacaksınız. Sizin değiştirme imkanınız yok. Bağırmadan, edebini bozmadan istediklerini anlatabilirsin deseniz bile alıştığı ayılığa geri döner. Ben de bağırıp çağırmaya , kapı çarpması, saçma sapan yüz mimik hareketlerini ergence hatta küçük çocuk tantrumları olarak değerlendiriyorum.

Zamanla insanlar yaşadıkları yüzünden soguyor yıpranıyor sanırım o bagrış çagrışlar kavgalar birbirinize olan saygınızı yitirmenizle sonuçlanabiliyor. Her evlilikte muhakkak anlaşılmayan olaylar oluyor . Bagırmalar sizi yıpratmış ayrılmak sizin en tabi hakkınız ama ben derim ki kendinizede eşinizede bir çift terapistine giderek ikinci şans tanımanızdan yana bu benim görüşüm. Ben sizin sadece dönemsel sogumalar yaşadıgınızı düşünüyorum umarım gönlünüzce olur herşey
Teşekkür ederim öncelikle düşüncenizi paylaştığınız için.. Çift terapisti de düşünmüştüm ama muhtemelen ordan çıkınca da yine bir süre herşey çok güzel gidecek sonra bir gün yine yersiz yere benimle kavga etmeye, bana sesini yükseltmeye çalışacak yani ben bu şekilde düşünüyorum bu yüzden o yöntemle düzeleceğine inancım yok....

Her evlilikte tartışma illaki oluyor önemli olan büyütmemek çok büyük bir sıkıntı olmadığı sürece zaten zor günlerden geçiyoruz milletçe bu aralar herkes stresli gergin oluyor kavgalar oluyor haliyle iki taraflı daha dikkatli olursanız sorun çözülmüycek kadar büyük değil bence
Teşekkür ediyorum yorumunuz için.. evet aslında bir yandan bizi asla üzmek istemediğini biliyorum ama kendini tutamayıp gereksiz yere bağırabiliyor, buna anlam veremiyorum. Bi de en sevmediğim şeydir bağırma çağırma bunu da biliyor.. hadi kendi içimizde belki çözülür belki çözülür desek konu komşu kaç kez duydu kimbilir... Çok ayıp geliyor bana böyle şeyler :(

8 yıl içinde sadece son dönemlerde sesi yükseliyorsa kendi içinde sorunları olabilir mi? Küçük şeylere patlaması onu düşündürdü bende?
Açıkçası düşünüyorum da evliliğin başlarından beri sinirlendiğinde ses yükseltme huyu var ama başlarda çok nadirdi.... Yine her seferinde bir daha olmayacağını söylüyordu.. Son yıllarda da dediğim gibi ayda 1 mutlaka bi kavga çıkıyor bu huyu gün yüzüne çıktığında...

Evet bağırarak iletişim kurmasa iyi tabiki o yanlış ama ayrılmaya geçerli bir sebep değil bence.
Ne bileyim artık bıktığımı hissediyorum.. iletişim benim için en önemli şey.... Birisiyle ayda bir kavga çıkacaksa niye evliyimdir ki diye düşünüyorum... Sonuçta birisiyle kavga etmek bağrışmak çağrışmak için değil güzel geçinmek her zaman herşeyde birbirini en iyi anlayan olmak mutlu bir şekilde bir ömür geçirmek için evleniliyor....

Açıkçası düşünüyorum da evliliğin başlarından beri sinirlendiğinde ses yükseltme huyu var ama başlarda çok nadirdi.... Yine her seferinde bir daha olmayacağını söylüyordu.. Son yıllarda da dediğim gibi ayda 1 mutlaka bi kavga çıkıyor bu huyu gün yüzüne çıktığında...
Ben yanlış okumuşum, son 1 aydır böyle diye düşünüp yazmıştım. Yıllardır böyleyse konuşmayla çözülecek gibi durmuyor.

Ne bileyim artık bıktığımı hissediyorum.. iletişim benim için en önemli şey.... Birisiyle ayda bir kavga çıkacaksa niye evliyimdir ki diye düşünüyorum... Sonuçta birisiyle kavga etmek bağrışmak çağrışmak için değil güzel geçinmek her zaman herşeyde birbirini en iyi anlayan olmak mutlu bir şekilde bir ömür geçirmek için evleniliyor....
Evet tabiki haklisiniz.Ama tek başına bu sebepten bir çocuğu babasından ayrı büyütmek bana göre yanlış.

Çocuğum 6 yaşında demeseniz üst komşum olduğunuzu düşünecektim, 6 ay önce taşındım, adam son 3 aydır falan 10 güne bir sinir krizi geçirip bağırıp ağlıyor yere bir şeyler fırlatıyor..
yani komşulara o sesler geliyor, üzücü gerçekten. Umarım düzeltirsiniz...

Çok haklısınız. Ailesinden böyle görmüştür, ailede şımartıldıysa sürekli ağlayarak istediğini yaptıran biriyse böyle alışmıştır. Terapiye götüreceksiniz ve bireysel davranış terapisine zorlayacaksınız. Sizin değiştirme imkanınız yok. Bağırmadan, edebini bozmadan istediklerini anlatabilirsin deseniz bile alıştığı ayılığa geri döner. Ben de bağırıp çağırmaya , kapı çarpması, saçma sapan yüz mimik hareketlerini ergence hatta küçük çocuk tantrumları olarak değerlendiriyorum.
Psikolog ya da psikiyatriste mi götürmem gerek sizce? Böyle bir şeyi söylemiştim kendisine bir kaç kez kabul ediyor aslımda olur diyor.... İyi bir uzman bulup randevu bulmak lazım

Bağırma olmaması gerek haklısınız fakat bir sürü pozitif yönü yanında bu negatif yönü konuşarak yada yardım alarak çözmelisiniz direk ayrılmayı konuşmak yerine.

Ben sizi cok iyi anliyorum,babam boyledir,bezdirdi bizi 40 yadindayim hayatimiz harala gurele gecti ,vara yoga bagirma sinir stres insani yoruyor ,hic sevmedigim durumlar, terapi hatta ilac destegi alsin esiniz yoksa yadlandikca hic cekilmez

Bagirmadan sorunlarini cozemiyor mu?
Genel olarak bir sorunumuz olmuyor zaten çok basit bir şeye sinirlenip bağırıp çağırdığı için çok saçma, anlam veremiyorum. Örnek vermek gerekirse en son geçen gün evde patlayan ledleri değiştirdi sonrasında duvarda civatası gevşemiş olan bir mobilyayı sağlamlaştırıyordu o sırada çocuk geldi bir şey soruyor babasına birden bire bağrınmaya başladı " işte ben bu evde bir gün istediğim gibi işlerimi yapamaycak mıyım, herkes beni sıkboğaz ediyor " vs sonra bana döndü " herkes bana karışmaya çalışıyor sen de neyle uğraşıyorsun diye soruyorsun " vs diye o kadar gereksiz bir ses yükseltmeydi ki.... Bu sorunu çözme şekli de özür dilemek ve bir daha olmayacağına dair sözler vermek.... Kısacası bu şekilde..

Back
X