merhaba.
6 ayda günde 7-8 öğün yiyerek 20 kilo vermiş biri olarak birşeyler söylemek istiyorum.öncelikle hiçbir şeyi özellikle sevdiğin ve sırf kilo aldırıyor diye hayatından tamamen çıkartmaya çalışma.diyet süresince yüksek motivasyonun o şeyleri yememeni kolaylaştırır fakat hedeflediğin kiloya ulaştığın zaman bir rahatlık gelecek ve kendini daha fazla uzak tutamayacaksın o şeylerden. unutmamalısın ki her şeyi yiyerek kilo verebilirsin ama neyi hangi saatte yediğin çok önemli.örnek vermek gerekirse diyetisyenim her seansta bana özellikle yemek istediğin bir şey var mı diye sorardı. bende çekinerek 3-4 günde bir çikolata yiyebilirsem çok mutlu olurum demiştim o bana hergüne 4 kare çikolata yazmıştı.ama sabah saat 10da araöğün olarak.bazen listemde börek oldu bazen dondurma bazen simit...
ekmek meselesinde sabah 1 dilim öğlen 1 dilim olmak üzere 2 dilimi çok geçmemeye çalış.doymayacağını hissedersen yanında bol bol salatalık yiyebilirsin.birde fırınlarda içi dolu tam buğday ekmekleri oluyor onlardan al bence diğerlerinin içi çok boş oluyor doyurmuyor.
yoğurt hergün bir öğününde mutlaka olsun yağ yakımına da faydası vardır.
2 saatte bir araöğün yapmalısın.metabolizman durursa yağ yakımı da durur.birgün diyetisyenim araöğünler anaöğünlerden daha önemlidir demişti.
yeşilçayiçebiliyorsan hergün 2 bardak iç. gerçi ben diyetim süresince 1 bardak bile içmemiştim. ama başka bir zamanda ödem atmakonusunda çok faydasını görmüştüm.son 1 tavsiye yaptığın sirkeli küre bal da ekle.bağırsaklarını çalıştırır :)
2 günde 1 spor yap. en güzel spor yürüyüş.dıarıda yürüyemiyorsan youtubedan leslie sansone walk at home videolarını izleyebilirsin.
bir de çorba konusuna değinmek istiyorum. çorba konusunda dikktli olmalısın.içinde krema,patates, pirinç ve un olan çorbalar tükettiğin zaman bunu yanında baska bir yemek yememelisin.bol salata yada yoğurt ile anaöğün yerine geçer. her çorba masum değildir

aklıma gelenler şimdilik bunlar. belki hepsini sende biliyorsundur ama ben yine de belki bilmediğin şeyler vardır diye yazmak istedim :)