Her şey bitti derken? Ne olur umut olun bana...

Merhaba İpek...

Zaman içinde dualar ve araştırıp öğrendiğim hakikatler beni büyük oranda iyileştirdi.

Dünyaya yalnız gelip yalnız gidiyoruz, çok şükür ne kadar kısmetliymişim ki bu yolculukta beş yıl da olsa bu kadar harika bir yol arkadaşım oldu, onu hiç tanımayabilirdim, yollarımız hiç kesişmeyebilirdi ama bana mana âleminin güzelliğine varana kadar bu dünyayı ve ötesini vicdanımda hissettiren bir cennet kuşum oldu, çok şükür.

Ona nispeten sağlıklı olduğu yıllarda bile hep "hissediyorum sen beni Allaha ulaştıran bir yol olacaksın" diyordum, bunu günlük hayatta hal ve tavırlarımıza dikkat ederek yapıyorduk, kastım buydu ama Hakan varlığıyla olduğu kadar yokluğuyla da bu hissin doğruluğunu gösterdi, çok şükür.

Bu konuyu okuyan benzer durumda birileri olabilir, sayfalarca yazdığım acı ve umutsuz anlar içimde yeşertmeye çalıştığım bir teslimiyetti, inşallah başaracağım, hepimiz başaracağız, Allah sabrını ve kolaylığını vermeyeceği hiçbir dert yüklemez insana, çok şükür.

Mesela ben...

Hiçbir zaman evlenmeyeceğim, kimsenin sorumluluğunu alamam diyordum, kan değerlerim düzensiz, demir ve D vitamini mesela, kronik sorunlu, bu da sürekli halsizlik ve stres sebebi...

Hakana her zaman "ben her gün yemek ve temizlik yapamam, bu konuda kendime hiç güvenmiyorum" derdim neden evlenmek istemediğimi söylerken, üstelik Hakanın her gün yapılan rutin yemek ve temizlikten fazlasına ihtiyacı var, o da bana "hiç problem degil, ben senin çamaşırlarını bile elimde yıkarım" diyordu, canım benim...

Hep dua ederdik, "öyle bir şey olsun ki temizlik, yemek derdi olmasın, ikimiz de hiç yorulmayalım, hasta olmayalım"...

Bu duanın bu dünyada bir karşılığı yoktu ve bu manada duamız kabul oldu.

Bunu kendimi avutmak için söylemiyorum, gerçekten yorgunluk ve hastalığın olmadığı bir yerde yeniden bir araya geleceğimizi, bunun içindir neler yapmam gerektiğini biliyorum.

O, o kadar zor zamanlarında benim huzurum, iyi olmam için elinden geleni yaptı, sıra bende, inşallah dualarım ve elimden gelen tüm gayretimle onun ihtiyacı olan şeyleri yapmaya devam edeceğim.

Bu teslimiyeti kavradıktan sonra ne mi oldu?

Hakanı rüyamda görmeye başladım, öyle anlamlı rüyalar ki...

Hakanın yaptığı, normalde haberim olmayan bir şeyi rüyamda gördüm mesela, ablasının kızına söyledim, rüyamda gördüğüm arabasına sordurdum, doğruymuş.

Biz ayrılmadık, ayrılmayacağız inşallah, çok şükür.

Bu dostluğa, yoldaşlığa, yarenliğe layık olmak için ne gerekirse yapacağım inşallah.

Kuzeninin durumuna hem üzüldüm hem sevindim, bizim idrakımıza göre zor bir şey yaşıyor ama kalbinin kırıklığı aslında bir nimet çünkü Allah "ben kırık kalplerdeyim" diye buyuruyor.

İnşallah bu yalnızlığın ve gönül kırıklığının koşulsuz bir teslimiyete çevrilmesi için yalnız kalmıştır, inşallah bunu başarabilir.

Check-up sonucunu paylaşırsan sevinirim, en güzel dua hayırlısını istemek, bizim istediğimiz her zaman bizim için en iyisi olmuyor.

Hakan bu tedaviyi atlatsaydı çok yüksek ihtimalle kötürüm olacaktı ki o normal hastane sürecinde bile üzülmemize dayanamazdı, hastalığında da sağlığında da her zaman "en korktuğum şey sevdiklerimin üzülmesi" derdi, Allah onu sevdiklerinin üzülmesinden emin kıldı, şu an bu korkusundan çok uzakta bir yerde, çok şükür.

Üstelik günümüzde hiçbir sorunu olmayan insanlar bile en ufak pürüzde birbirlerini kırarken biz işlerin en zor olduğu hale gelmeden, Allah korusun, birbirimizin onur ve haysiyetinde geri dönüşümsüz hasarlar bırakmadan, birbirimizi o denli kırıp dökmeden ayrıldık, bu da Allahın bir lütfu, kuzeninin eşinin yerinde olmak benim şu an akıl sağlığımı yitirmeme sebep olurdu mesela, çok şükür bu geçici dünyadan ötelerde birbirimizin yüzüne bakacak hatta hiç ayrılmak istemeyecek şekilde ayrıldık.

Eski yazışmalarımızı artık okuyabiliyorum, Şubatın başında, hastaneye yatacağından haberimiz yokken şöyle yazmışım...

"Zor zamanlar geçirdik, geçiriyoruz ama her şeyin geride kalmasına az kaldı Allahın izniyle, çok şükür... Bu dönem zaten çok iyi bildiğim bir gerçeği daha çok kazıdı beynime... Ben şartlar ne olursa olsun her zaman yanında olmak istiyorum senin... Tartıştığımız, uzak kaldığımız zamanlar için çok üzgünüm, seninle bir dakikayı, bir saniyeyi bile ziyan etmek istemiyorum artık... Seni çok seviyorum..."

Bunu yazdıran Allaha şükürler olsun ki vesveselerden uzak, Hakanın sevgimden emin olduğunu biliyorum artık, öncesindeki tartışmalar olmayabilirdi, birbirimizi pamuklara sarabilirdik ama takdir böyleymiş ve bu sayede o tatsız çatışmalara rağmen birbirimizden kopmak istemediğimizi defalarca gördük, çok şükür...

Kuzeninin eşine gelince...

Bu bir sınav ve herkes nasibi kadar sevap alabiliyor, onun bu durumdan nasibi bu kadarmış, inşallah ya hatasından döner ya da telâfi şansı bulur, Allah onun da yardımcısı olsun, basiretinin düğümünü çözsün.

Yakınları benzer durumda olanlar ya da benimle benzer durumda olup canını kaybederek bu konuyu okuyanlar...

Nolur kimse elinden gelenin fazlasına muktedir olduğunu düşünmesin, herkes neleri değiştirmesi ve nelere razı olması gerektiğinin farkına varsın, o zaman dayanılmaz acılar bile şükür vesilesi oluyor, misafirliğe gittiğimiz yerlerde nasıl ev sahibine tabi olmak zorundaysak bu dünyada da misafir olduğumuzu unutmayalım, kahrı veren lütfunu da verir, çok şükür...

slm öncelikle Allahtan hastanıza şifa diliyorum.benim de buna benzer bir örneğim var. 5 yıl önce babama ağır kalp yetmezliği ve akciğer yetmezliği teşhisi kondu. günlerce yoğun bakımda kaldı.doktorlar herşeye kendinizi hazırlayın demişti.hatta kalp tomoğrofasini çektirdiğimizde doktor hemen öğlenden sonra anjio yapmamız lazım yoksa hastanızı kısa bir sürede kaybedersiniz demişti. Ancak babam anjio olmak istemedi ne kadar üstelesek te bir türlü ikna edemedik ve olmadı. 5 yıldan beri sigara içmeye de devam ettiği halde durumunda korkulacak derecede bir hastalık yok.biz de çok şaşırdık ve de sevindik tabii.diyeceğim o ki derdi veren Allah dermanını da verir.belkide bu arkadaşınızın bir imtihanıdır.Allahtan umudunuzu kesmeyin lütfen.Ayrıca yukardaki yazınızda bi noktaya takıldım." Bu sabah ablasına "sen kimsin" diye sormuş, incecik kalmış bacakları, vücudu yara içindeymiş " demişsiniz.bu ümleden sizin arkadaşınızın yanında olmadığınızı anlıyorum. peki böyle bir durumda en büyük ilaç onun için siz değilmisiniz? yargılamak kesinlikle bana düşmez zaten yazmamdaki amaç yargılamak değil. o sizi tanımasa bile uyanık dahi olmasa yüzlerce örnek var sizin onun yanında olduğunuzu hissedebileceğine dair.Umarım atlatır ve eski mutlu günlerinize dönersiniz.

Neden yanında olamadığımı, bunu onun da istemediğini, sonrasında yanına ne şekilde gittiğimi detaylarıyla anlattım, okumamışsınız.

Benim isteğimi değil de kendi takdirini hayırlı kılan ve bunu idrak etmemi sağlayan, ölümün de ömrün de hayırlısını veren Allaha şükürler olsun.

Konu çok uzun ama tamamını okursanız bazı kurtuluşların esaret olduğunu görürsünüz, Hakan bunu kabullenemezdi, onun kalbi hepimizden temizdi ki onun duası ve Allahın dediği oldu.

Mesaj atmak istedim ama kapalı sanırsam...

Biliyor musunuz çok içime dokundu bu mesajınız.. Çok şey söylemek istiyorum şu an ama dile getiremiyorum..

Babamı akciğer kanserinden kaybedeli 6 ay kızımı kalp anomalisinden kaybedeli 8 ay oldu.Demem o ki sevdiklerimiz ile bu dünyada vedalaşmak çok zor. Derinden etkiledi beni Tevekkülünüz.

Rabbim sizi bu dünyada kavuşturmamış belki ama gerçek dünya diye isimlendirdiğimiz sonsuz alemde, birbirinize bağışlasın..

Yazıp yazıp siliyorum.. Daha ne denilebilirim ki Selam ve dua ile kalın..

Amin inşallah, Allah razı olsun.

Allah sizi de sevdiklerinize kavuştursun, biz onları kaybetmedik, eğer istikamette dosdoğru olursak asıl o zaman ayrılmamak üzere onlara kavuşacağız inşallah.

Bu dünya asla mutlak mutluluk alemi değil.

Sevdiklerimiz bir yana, elimiz, kolumuz bile bir kazayla bizden ayrılacak kadar fani, bir sabaha kimsesiz ya da bir organını yitirmiş uyanmak hatta hiç uyanamamak bile mümkün burada.

Hal böyleyken kim daha kısmetli?

Sevdiğiyle en güzel evde yaşayan, en iyi arabaya binen ya da onun yanında kuru bir ekmekten bile mutlu olsa da bir sonraki nefesinde onu kaybetmekte riski olan mı...

Yoksa ona hiç kavuşamamış ama bunun acısıyla ciğeri kavrulduktan sonra isyana düşmemiş, ona ebedi alemde kavuşmak için kendisini başkalarının mutluluğla mutlu eden, onu ve kendisini Hakka yaklaştırma gayretinde olan mı...

İkinci hal ne güzel bir ihtimal, ikinci halin kaybedecek neyi olabilir, o ikinci hal ne büyük nimettir.

İnşallah nasip olur.

Size de, bana da, kaybını ebediyen kazanmak arzusunda olan herkese de...

Dua bölümünde COLIN in Hakanın şifası için açtığı konuya bakıyordum bazen, ama onu kaybedince...

Önce cesaret edemedim oraya girmeye.

O konuda diğer arkadaşlarla birlikte 5 528mucizemmm ın destek ve dualarını unutamam.

Acımın en dayanılmaz olduğu günlerde konunun sonlarında bi yerde Hakan için dua istendiğini, bunun için yeni konu açılması söylendiğini okumuştum.

O zaman dua etmiştim bu iyi niyeti için, sonra bakamadım oraya, dayanamadım.

Az evvel uyuyakalmışım uyanınca birden dua bölümüne baktım ama öyle bir aceleyle ki anlatamam...

Hızla üçüncü sayfaya geldim.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/allah-rizasi-icin-bakinnnnn.947509/

Ah 5 528mucizemmm ...

Sen ne güzel bir insansın.

Sana şu boynu bükük halim ve mahzun kalbimle çok içten dua ediyorum.

Allah sana ve sevdiklerine bu dünya ve ahirette hakkınızda hayırlı olan ne varsa eksiksiz versin...

Tüm dualarını en güzel ve en hayırlı şekilde kabul etsin inşallah.

Sevgili Hannaz , elbette ki senin de.

Bizim için ettiğiniz tüm dua ve emeklerinizin karşılığını mislileriyle en hayırlı şekilde almanızı yürekten diliyorum.

Haftalardır bundan daha mutlu olmamıştım, acıyla ağlayan gözlerimden sevinç gözyaşları akıttınız, Allah sizlerden razı olsun.

Hastaniz suan ne durumda bilmiyorum ama lutfen facede kemal milar sayfasinda karbonat notu var onu okuyun ve uygulatin tabi yani sira kanser ile ilgili baska onerileride var 4 madde hepsini uygulayin iyi olucaktir bence umit allahtan kesilmez acil sifalar

Hasta vefat edeli bir ayi gecti belkide.

Ağladım ya. Ölümün tesellisi olmaz. Başın sağ olsun. Umarım çok çok mutlu olursun.

Yengemin annesine de eve götürün istediklerini yapın dediler, kadın 5 yıl yaşadı.

Madem öyle moralini yüksek tutun, ömrü veren Allah kimse öyle zaman biçemez...

Çok sevdiğim bir ablam da tahmidiye duası okudu. Ve kitle kayboldu... hastanın kendi okuması gerek yani.

Tabiki yazılan kaderi biçilen ömürü uzatamayız. Bunu da unutmayalım.

Allah yardımcınız olsun...

İnş. cennette beraber olursunuz, inş. Allah'ım cennetini lütfeder ve iyi haliyle rüyalarınızda da görüştürür...

Allah mekanını cennet etsin.
İlk başlarda da okumultum şimdi görünce
Sizin yazdıklarınızı okuyunca özellikle gözlerimden yaşlar boşaldı.
O kadar yaşanmışlar hatıralar Allah sabır versin.
Rüyalarında görmen için dua edeceğim.
Başka ne yazılır ki

Var! Arkadasimin annesi. 1 aylik omru kaldi diye eve yolladiklari hasta suan iyilesti ve eskisinden daha iyi. 10 yili gecti hastaligi atlatali suanda yurt disinda derslerde bile kendisini ornek gostrriyorlar yasadigi icin. Yaptiklari da soyle birseydi; mesela kadina balik yasak, ama balik en sevdigi sey onlar balik yedirdi ve yasadigi mutluluk onu ileri goturdu gibi.. ayni zamanda zengindi almanyada ruhsal enerji tarzi uzmanlara gitti. Ama sonucta ben yasamadim yanlis yonlendirmek istemem.

Basiniz sagolsun gormemistim son yazilanlari...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…