- 8 Ağustos 2016
- 171
- 131
- 18
- 45
- Konu Sahibi JessicaJoy
-
Çok çok üzülerek ağlayarak okudum inşallah Hakan'ını Allah sana bağışlar be guzel bir ask Nasıp etmış size imrendım yemin edıyorum ınsallah saglıgına kavuşur buraya resmınızı koyun lutfen koyunki böyle aska yuregımızle şahit olduğumuz gıbı gozumuzlede şahit olalım içten dua edıyorum inşallah hıç ayrılmazsınıZ inşallah ama sızı çook merak ettım gerçektenAllah ona da şifa versin, yardımcısı olsun inşallah.
Hakanım hasta olduğu zamanlar yanına gidebilecek halim yoktu ama yine de o da "beni böyle görme" derdi.
Geçen yaz gözünün arkasındaki kitle için radyoterapi aldığında ışının bitiş noktasında, kafasının arkasında yuvarlak bi alanda saçı dökülmüştü, çıkmıyordu, soranlara açıklarken çok bunalıyordu.
Ben Hakan sonsuza kadar yanımda kalsın isterim ama o hastalığının izlerini taşırken çok yoruldu.
Şu an kendinde olsa ne düşündüğünü bilmek isterdim ama az çok tahmin edebiliyorum, hem bizi bırakarak yıkmaktan korkardı hem de hastalığın izlerini daha fazla taşımamak için ve onun için üzülüyoruz diye bizi kendinden kurtarmak isterdi.
Ailem Hakanın hastalığını biliyor ama benim için ne ifade ettiğini sadece ablam biliyor.
En büyük isteği tamamen iyileşip annemlerle tanışmaktı, "başka türlü razı olmazlar, senin için üzülürler" derdi ama bir yandan da sürekli ondan bahsetmemi isterdi, "beni artık bilsinler" derdi, okula çiçekler gönderirdi arkadaşlarım sorup öğrensin diye, doktorların yolculuğu yasaklanmasına nerdeyse on saatlik yolu gelir sokakta bir tanıdığımı görse çocuk gibi sevinir, tanıştırmamı bekler, geri dönünce onlara selam yollardı, benim sevdiğim herkes, her şey onun da sevgilisiydi.
Ben de ona uydum, annemleri üzmemek için ondan son birkaç haftaya kadar bahsetmedim, şimdi olsa kesinlikle onu dinlemez ailemin karşısına çıkartırdım, ne derlerse desinler ona çocuğum gibi, bebeğim gibi bakacağımı söylerdim.
Bakarım da, ömür boyu bakarım, inşallah nasip olur.
Cnm okudukça dualar ediyorum Hakan'a Rabbim rahmet eylesin sana da sabır versin.bendr bu hastalıktan kaybettim babamı.bende ilk Zaman'lar senin gibi çok pişmanlık yaşadım ama şöyle düşün kısmet böyleymiş olması gereken buymuş.şuan bunu anlayamazsın çok zor ama Zaman'la acın hafifleyince anlarsın
Sizin sevginizi biz hissediyoruz buradan.. Sevdiğiniz anlamaz mı hiç, iliklerine kadar hissetmiştir, bu hisleriniz karşılıklı o da bunu bilerek gitti.. Ben buna inandım, ben buna buradan inandım.. Siz de inanın..
nasil da guzel gulerek resim cektirmis.nur icinde yatsin.sizede sabir versin allahim.
her mesajınız boğazımda bir yumru.
başınız sağolsun.. çok şanslı bir kadınsınız öyle bir adama sahip oldugunuz için. Allah ahirette buluştursun sizi inşallah.
anneme kanser teşhisi konulduğunda ne halde olduğumu hatırlıyorum
yazdıklarınızı tek tek okudum ve o kadar kötüyüm ki şuan,
insanın kendinden daha çok değer verdiği birini kaybedeceğini düşünmesi bile katlanılamaz birşeyken...
sizi tanımıyorum ama keşke sımsıkı sarılabilsem size
metanetli olmaya çalışın, hayat devam ediyor
bu demek değil ki unutun onu tamamen, bazen hatırlayın tabii ki selam verin ona içinizden
sonra hayatınıza devam edin
çok zor olacaktır bunu yapmak ama o da bunu isterdi değil mi, her şeye rağmen dik durup mutlu olmanızı
eminim hayatınız boyunca size hep cennetin bir köşesinden güç kuvvet yollayacaktır
nurlar içinde yatsın inşallah
nasil da guzel gulerek resim cektirmis.nur icinde yatsin.sizede sabir versin allahim.
Bi sekil de gordum diyelim.konu sahibibaciklamak isterse o aciklasin.Nerede gördünüz resmini. Yukledide benmi goremedim acaba.
Jessicajoy
Bence seven sevilen insanlar birbirlerinin kalbinden geceni bile anlayabiliyorlar.
Gönül bagi diyorum ben buna. Bence senin onu ne kadar cok sevdigini hissetmistir.
Kendini suclama soyleyemedim diye. Cennette kavusacaksiniz insallah.
Her mesajınızdan o kadar etkileniyorum ki, tekrar tekrar başınız sağolsun. Benim için vefatta edilebilecek en güzel dua 'allah cennetinde kavuştursun' demektir, size de bu duayı ediyorum.
Ne mutlu size ki böyle güzel sevmişsiniz birbirinizi. Allah sizi cennetinde kavuştursun, ahirette beraber olun inşallah.
Nerede gördünüz resmini. Yukledide benmi goremedim acaba.
Jessicajoy
Bence seven sevilen insanlar birbirlerinin kalbinden geceni bile anlayabiliyorlar.
Gönül bagi diyorum ben buna. Bence senin onu ne kadar cok sevdigini hissetmistir.
Kendini suclama soyleyemedim diye. Cennette kavusacaksiniz insallah.
Bi sekil de gordum diyelim.konu sahibibaciklamak isterse o aciklasin.
zaten uzgun yanlis bisey yapipta daha fazla uzmeyim.
Hepimizin hataları olurAllahım.
Amin inşallah.
Amin inşallah.
Allah razı olsun.
Allah herkesten razı olsun.
Hakanın varlığında da yokluğunda da buradan, özelden akıl verenler, moral verenler...
Bu konuyu açıp duruyorum.
İlk açtığım gün hala umut olan sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
Ailesinin onun halini gördüğü, doktorlardan kesin sonucu duyduğu için ümidi kestiği ama benim hala inandığım zamanlar...
Sonra ilerleyen sayfaları okuyorum, kendimi alıştırmaya çalışıyorum, benzer hikayeleri görüyorum.
Allahım.
Yıllar geçmiş, hala ilk günkü gibi acı çeken insanlar var.
Bu acı yıllar boyu ancak çok kuvvetli bir sabırla taşınır yoksa insan ya ölür ya da Allah korusun isyana düşer.
Ben Hakanın sağlığında da Allahım sonuç ne olursa olsun yüzümü sana döndürecek kuvvetli bir iman nasip et dedim.
Sonra böyle dua ettiğim için kızdım kendime, "sonuç ne olursa olsun ne demek, kurtulacak ya o" diye.
O gelgitler, hala devam eden kafa karışıklığı...
Her konuda hayırlısını isterdim, ilk defa "Hakan yanımda olsun, hayırlısı da bu olsun" dedim, ilk defa da çok istediğim bir şey olmadı hayatımda, abartmıyorum, ömrümde ilk defa.
Hakana karşı çok hatalarım oldu, onu çok kırdım, üzdüm, bunalttım ve son olarak onun için doğru dua etmeyi, takdire razı olmayı bile beceremedim.
Hakanla ilgili hatıralar kalbimde en derin yerde kalacak, Allahım, en derin pişmanlıklarla birlikte...
Kendini aranızda geçenler için yıpratma, her ilişkide muhakkak oluyor ters zamanlar. O kadar doğal bişeyki.. Bunun için kendini hırpalama. Eminim o senden razıdır...
Hepimizin hataları olur
Heleki en zor dönemlerde ilk acıyı yaşamadan sınavlarımızda nasıl davranacağımızı bilemiyoruz
Normalde hiç düşünmeden şu hata diyeceğimiz şeyi yapabiliyoruz yada bu durumda şöyle davranmalıyım dediğimizi o an yapmıyoruz
Bunlar çok normal insani durumlar
Bunlar için kendini suçlama eksiklerin hataların için yargılama
Acıdada tecrübe edinmek diye birşey var inan ki
İlkinde hiç görmediğin duymadığın tanımadığın birşeyle baş etmek zorunda kalıyosun
Sakın isyana düşme
Ben o hatayı yaptım
Bu acıya nasıl dayanırım bu nasıl sınav diye ağladım zamandan çok kısa bir süre sonra gördümki beterin beteri varmış
Sınavını hoş karşıla derler isyan etmeden tevazuyla duayla sabret hatıra diye sakla
Şimdi hakan için yapabileceklerini biliyosun
Dua dua dua
Zamanla acın hafiflemiyor
Böyle birşey yok
Zamanla olan şey acıya dayanmayı onunla yaşamayı öğrenmek
Sende öğreneceksin
Yaşadığın sürece onun duacısı olacaksın
Hatrında taşıyacaksın
Ve yaşayacaksın
Gerçekten yaşayacaksın
Yenıden seveceksın güleceksin ağlayacaksın işine okuluna dört elle sarılacaksın
JessicaJoy konunu ilk kez şimdi okudum, uzun süredir KK'ya girmemiştim...
çok üzüldüm...çok dokundu...hele ki hemen her cümlenin sonunda "Allah'ım" yazışın...
Allah sana ve tüm sevenlerine sabır versin...Allah onu hayırlısıyla cennetine alsın...
bir yerde "merhameti istemezdi" yazmışsın özellikle de senin merhametini
bence sen iyi ki zamanında ona çeşitli kaprisler yapmışsın
yoksa işte o zaman ona merhamet ettiğini düşünebilirdi o, ona acıdığını...
bence sen bilmeden de olsa onun bu yanını rahatlatmışsın ki bu çok önemli olmuştur onun için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?