Eleştirileri boş diye değil. Ciddiye alıp gece uykusuz kaldım bu yüzden neredeyse boşanıyordum ben. Kandırıldım yani meğersem sadece amaç kendini rahatlatmak egosunu tatmin etmek aslında gerçek bu....Eleştirileri dolu olsa daha mı iyiydi ?
Yaptıklarını öylesine benimsemissiniz ki eleştirileri boşmus diye üzülüyorsunuz.
Benim psikolojik bir sorunum yok eşim ve ailesi bencil ve narsist.... Adam ailesini dinlemiyorum değer vermiyorum diyor daha ötesi var mı.... Annesi beni eleştirme yanında sabahtan akşama kadar doldursam annesi asla bana annem şunu dedi senin hakkında dikkat et bak der. Hayatta demez ben onları asla dinlemem isterlerse seni beğenmesinler umrumda değil diyor adam da ki öz güven.Terapinize devam ediyorsunuz değil mi ?
Karşısındakini insan olduğunu kırılıp üzükğebileceğinin farkında mı değil bilerek mi yapıyorlar bilmiyor um dillerinin ayarı yok dan dan laf sokmalar eleştiriler hava atmalar sürekli kıyas yapmalar falan onları ciddiye aldığım için ben suçlu oldum. Alıngansın diye bildiğin eleştirmeye ki maksat kendini rahatlatmak yani benle alakası yok.... Bencil yani karşı taraf üzülür falan onda insan saygı duyalım falan yok.....Eleştirileri dolu olsa daha mı iyiydi ?
Yaptıklarını öylesine benimsemissiniz ki eleştirileri boşmus diye üzülüyorsunuz.
Eşimin tepsikiz insan bir öfkelenir kendini de yerden alıp yere çarpıyorlar hiç umurunda değil dünya.... Nasıl anladım biliyor musun şöyle kıskanç hazımsız kendini beğenmiş kibirli insanlar içlerindeki duyguları tutamadıkları için bir şekilde laf sokarak eleştirecek yüzünü yüzüne dan dan diye söylerler utanmaları yoktur. Sonra da aman beni ciddiye alma der sırf kendilerini saklamak için buna benzer şeyi bizim gelin de yaptı bana açık açık herkesin içinde ben kıskancım fesatım iyiki görümcem uzakta yoksa sık sık gelirse kavga ederim dedi sonra da şaka yaptım dedi ve bunu 3 kere herkesin içinde söyledi ne utanma var ne arlanma sonra ben onu hiç bir şey demedim fave den çıkarım diye bana etmediği hareket kalmadı herkes bencil herkesNasil ogrendiniz peki elestrilerinin bos oldugunu? Bos dolu elestri fark etmez esinizin tepkisizligine vermissiniz bence o tepkileri yani bos yere degil
Karşımızdaki insan onun hayatına saygın duymak lazım empati kuralım falan böyle yetenekleri yok uslubğmüze dikkat edelim falan bencil ve narsistNasil ogrendiniz peki elestrilerinin bos oldugunu? Bos dolu elestri fark etmez esinizin tepkisizligine vermissiniz bence o tepkileri yani bos yere degil
Ne güzel işte cahile laf anlatmakla mı uğraşıcam diye düşünüyordur.Benim psikolojik bir sorunum yok eşim ve ailesi bencil ve narsist.... Adam ailesini dinlemiyorum değer vermiyorum diyor daha ötesi var mı.... Annesi beni eleştirme yanında sabahtan akşama kadar doldursam annesi asla bana annem şunu dedi senin hakkında dikkat et bak der. Hayatta demez ben onları asla dinlemem isterlerse seni beğenmesinler umrumda değil diyor adam da ki öz güven.
Seni ben seçtim bitti annem babam veya abilerime laf demek düşmez diyor ama bana diyor sesli bir şekilde onların yanında değil değişik...
Gidicem zaten canım araştırıyorumYaaa biraz kafanı dağıtacak şeylerle mi ilgilensen acaba. Mesela halk eğitim kurslarına gitsen,kendini dinlemeyi bıraksan
Aynen öyle hem cahil hem de kendi beğen miş ukala oldukları için ciddiye almıyor çünkü kendi oğullarının hayatına saygın duymuyor beni geç hadi.... Boş teneke çok ses çıkartır hesabı.....Ne güzel işte cahile laf anlatmakla mı uğraşıcam diye düşünüyordur.
Herkesi bu kadar ciddiye almayin sizde o zaman madem fesatliklarindan yapiyorlar uzaklasin hepsinden. Esiniz dogrusunu yapiyor belkide sizi korumasi lazim tabiki ama kendine gelen elestrilere tepkisiz kalmasi normal karsisinda bunu anlamayacak insanlar oldugunun bilincinde. Kendi ailenizde de varmis boyle biri demek ki sadece es ailesiyle sınırlı degil kendinizi korumayi ogrenmelisiniz.Eşimin tepsikiz insan bir öfkelenir kendini de yerden alıp yere çarpıyorlar hiç umurunda değil dünya.... Nasıl anladım biliyor musun şöyle kıskanç hazımsız kendini beğenmiş kibirli insanlar içlerindeki duyguları tutamadıkları için bir şekilde laf sokarak eleştirecek yüzünü yüzüne dan dan diye söylerler utanmaları yoktur. Sonra da aman beni ciddiye alma der sırf kendilerini saklamak için buna benzer şeyi bizim gelin de yaptı bana açık açık herkesin içinde ben kıskancım fesatım iyiki görümcem uzakta yoksa sık sık gelirse kavga ederim dedi sonra da şaka yaptım dedi ve bunu 3 kere herkesin içinde söyledi ne utanma var ne arlanma sonra ben onu hiç bir şey demedim fave den çıkarım diye bana etmediği hareket kalmadı herkes bencil herkes
Haklısın aptal gibi üzülüp bir de şikayet ettim anneme falan herkesi kendim gibi dürüst sandım. Herkesi karşısındakine en az kendi kadar değer verir sandım saygıdan ne dediğini bilir yanılmışım yada çok safmışım.... Eşimin yaptığı en doğrusu yumuş anlamış ne mal olduklarını tartışıyor polemiğe bile girmiyor direk bir kulağımdan girip çıkıyor diyor kafasından anında silip atıyor ışık hızıyla....Herkesi bu kadar ciddiye almayin sizde o zaman madem fesatliklarindan yapiyorlar uzaklasin hepsinden. Esiniz dogrusunu yapiyor belkide sizi korumasi lazim tabiki ama kendine gelen elestrilere tepkisiz kalmasi normal karsisinda bunu anlamayacak insanlar oldugunun bilincinde. Kendi ailenizde de varmis boyle biri demek ki sadece es ailesiyle sınırlı degil kendinizi korumayi ogrenmelisiniz.
Rahatsız olduğumu önce karşıma aldım usul usul söyledim.Herkesi bu kadar ciddiye almayin sizde o zaman madem fesatliklarindan yapiyorlar uzaklasin hepsinden. Esiniz dogrusunu yapiyor belkide sizi korumasi lazim tabiki ama kendine gelen elestrilere tepkisiz kalmasi normal karsisinda bunu anlamayacak insanlar oldugunun bilincinde. Kendi ailenizde de varmis boyle biri demek ki sadece es ailesiyle sınırlı degil kendinizi korumayi ogrenmelisiniz.
Kendi ailenizle de bir sürü sorun vardı , bence terapiye devam edin . Açtığınız tüm konularda yardıma ihtiyacınız olduğunuz hissediliyorBenim psikolojik bir sorunum yok eşim ve ailesi bencil ve narsist.... Adam ailesini dinlemiyorum değer vermiyorum diyor daha ötesi var mı.... Annesi beni eleştirme yanında sabahtan akşama kadar doldursam annesi asla bana annem şunu dedi senin hakkında dikkat et bak der. Hayatta demez ben onları asla dinlemem isterlerse seni beğenmesinler umrumda değil diyor adam da ki öz güven.
Seni ben seçtim bitti annem babam veya abilerime laf demek düşmez diyor ama bana diyor sesli bir şekilde onların yanında değil değişik...
Kendi ailemle sorunlar vardı evet şu ada hepsi çözüldü. Onlardaki sorun şu onlar küçükken sürekli aşağıladı. Sen beceriksizsin sen şöylesin diye diye beni kendimi kusurlu hissettirdikler yıllarca bu böyle oldu. Buna da psikoloji de kusurluluk şeması deniyor. O yüzden buna benzer bir kişi bile dediğinde ben kıyameti koparıyorum. Sinirimden gece uykusuz kalıyorum. Çocukluk travması yaşadığımı söyledi. Bunu çözdük biraz ama işte eşimin ailesinin de bunu sürekli tetikledidiğini söyledi psikolog bilmiyorum bu yüzden her şeyi ciddiye almamın sebebi de bu... Onlar gerçek düşünceleri falan değil amaçları alay edip kendilerini rahatlatmak cahiller çünkü benle alakası yok üsütne lanıcapım bir durum yok yani...Kendi ailenizle de bir sürü sorun vardı , bence terapiye devam edin . Açtığınız tüm konularda yardıma ihtiyacınız olduğunuz hissediliyor
Artık kafayı yicen ne gerçek ne sahte madem ciddiye alınmaması gerekiyor ben niye alıyorum ben aptal mıyım canım...Kendi ailenizle de bir sürü sorun vardı , bence terapiye devam edin . Açtığınız tüm konularda yardıma ihtiyacınız olduğunuz hissediliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?