Her şeyi unutuyorum.

ikincielci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
2.212
1.208
133
35
Arkadaşlar merhaba. Hayırlı cumalar.

Konuya direkt örnekle gireceğim. Ben yapacağım bir işi aklıma geldiği an yapmazsam unutuyorum. Mesela; çamaşırları askıdan alıp katlayayım niyetiyle çamaşır odasına giderken yatak odasında bir şey görüyorum. Onla ilgilenip sonra çıkıp mutfağa gidiyorum bambaşka işle ilgileniyorum. Çamaşır katlaması başka bahara kalıyor. Dün de iş yerinde çiçek sulayayım dedim lavabo kapalıydı, biraz sonra gideyim tekrar dedim çiçekleri bugün başkası suladı :/

Çocukken de böyleydim. Annem "makinede çamaşır var durunca as kırışmasın" derdi. "Tamam" derdim. Annem geldiğinde görürdü ki asmamışım.

Nedir bu bendeki sorun? Sorumsuz muyum? Ama önemli önemsiz her şeyde böyle oluyor her şeyi anlık aklımdayken yapmam gerekiyor. Biri bir şey söylediğinde de unutuyorum. Bir şey dedi ama neydi ya diye düşünüp duruyorum. B12 eksikliği falan değil çocukluğumdan beri gelen bir şey olduğuna göre. Böyle olup aşan var mı ne yapmalı çözümü var mıdır?

Ekleme: Aaa bir de şu var mesela bir plan yaparız sonra o plan değişir ama ben ilk konuşulanı hatırlarım derim sonra böyle değil miydi ya diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sizin gibiyim. Sebebini bilmiyorum fakat şunu yaparak bir nebze de olsa çare buldum kendime: Mesela çamaşır odasına giderken kafanız bir an başka bir şeye yönelmiş ya, yapacağınızı unutmamak için içinizden sürekli çamaşır çamaşır diye hatırlatın kendinize. Veya çamaşır bitince as demiş ya anneniz, yarım saat sonrasına alarm kurun bu çalınca asacağım deyin. Çalınca direk aklınıza geliyor zaten. Böyle ufak ufak hatırlatıcı şeyler yaparsanız unutmak en aza iniyor. Denendi onaylandı

beeen beeen bu ben
annem gün içinde arayıp akşam gelirken şunu al dese , akşama doğru mutlaka ara derim.
çünkü aklımda kalmaz asla .
biri bişey dese yapmasam almasam ' unutmasan şaşardım ! der
alıştılar ..
sanırım bende alıştım .
belkide B12 eksikliğidir

yani bunlar asprisin çözümler evet ama bazen alarm kuramadığınız şeyler oluyor ya da ortamlar.

ben de ya. a bir de şu var mesela bir plan yaparız sonra o plan değişir ama ben ilk konuşulanı hatırlarım derim sonra böyle değil miydi ya diye.

ben de ya. a bir de şu var mesela bir plan yaparız sonra o plan değişir ama ben ilk konuşulanı hatırlarım derim sonra böyle değil miydi ya diye.

cidden aynıyızzzz .
biri bişey söyler unuturum .
yoo dememiştin diye ısrar ederim .
alla allaa öyle mi olmuştu diye dediğim çok konu oluyor .
iyi geldim bu güne kadar

cidden aynıyızzzz .
biri bişey söyler unuturum .
yoo dememiştin diye ısrar ederim .
alla allaa öyle mi olmuştu diye dediğim çok konu oluyor .
iyi geldim bu güne kadar
aynı yaa niye böyleyiz ama çok saçma. Birine kızıyorum ya onu bile unutuyorum neye kızmıştım diye

aynı yaa niye böyleyiz ama çok saçma. Birine kızıyorum ya onu bile unutuyorum neye kızmıştım diye

eski erkek arkadaşım ettiğimiz kavgaları benim hatalarımı günü ve saatini vererek söylerdi
bende derdim ki sanki sen hiç bi hata yapmadın bi yanlış yapmadın ama hatırlayamıyorum
o yüzden hep o haklı ben haksız olurdum .

ne bilim niye böyleyiz eğlendim şuan bu konuyla ama kötü tabi

Ben de aynıyım. Ocakta sütü hep taşırırım. Isınsın diye altını açtığım yemeği unutup dibini tutturduğum çok oluyor. Sadece günlük şeyleri unutsam iyi. Geçmişin çoğu da silik bende. Çocukluk anılarım yok. İlkokul lise anılarım bile yok denecek kadar az. Herkes bi olay anlatıyo ben bön bön bakıyorum. Ya nasıl hatırlamazsın diyolar, ucundan bile yakalayamıyorum düşünün. Tahliller temiz çıktı. Dr nörolojiye git bir de dedi. Ama gitmedim.

Et yemedigim için kendimi bildim bileli ben de yaşıyorum bunları. En son B12 takviyesi aldım iyi geldi. Değerler normal deyince başka da öneri veremeyiz ki? Huy demek ki.

Konu sahibi bire-bir aynılarını yaşıyorum. Artık beynimde bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple 2 kez b12 vitaminine batırdım ama ikisinde de sonuçlar iyiydi.

[
Aynı ben. Kafa doluluğundan oluyor bence. Hayat koşuşturmacasından.

Dikkat eksikliği, olabilir mi dikkatinizi vermiyorsaniz yaptığınız şeye ....

Bende neyi nereye koydugumu unutuyorum , mesela sabah cuzdanimi actim para eksik sabah da su evde dursun diye bise gecirmistim sanki icimden ama gecirmemis de olabilirim hatirlamiyorum , ya evde dursun diye bi kenara ayirdim ve o kenar neresi hic bi bilgim yok ya da kaybettim , icim icimi yiyor ya kaybettiysem esim buyuk olay cikarir cunku bu bir degil iki degil saat 17:30 da gitcem eve bakcam ve o ana kadar hep huzursuz olcam bu dikkatsizligim yuzunden bir gunum daha cop oldu

aynı aynı sorma. Eşime diyorum sen de bir şeyler yapıyorsun, anlat neymiş diyor ben kalıyorum ortada

aynı kesinlikle. İlk okulun ilk günü öğretmen bana vurmuş ben hatırlamıyorum arkadaş anlatıyor sonra da kızıyor. Kızım deli misin sana vurdu nasıl hatırlamazsın diyor

Kafan çok dolu olduğundan ve gereksiz şeylerle çok meşgul olduğundan beyin ne yapacağını şaşırıyor. Hemen hemen hepimiz böyleyiz çünkü zaman kısıtlı ve biz aynı anda bırak iki işi 10 işi birden yapmaya çalışıyoruz. O yüzden hafızayı meşgul edecek şeylerle uğraşma.

Et yemedigim için kendimi bildim bileli ben de yaşıyorum bunları. En son B12 takviyesi aldım iyi geldi. Değerler normal deyince başka da öneri veremeyiz ki? Huy demek ki.
et yerim ortalama. Tekrar tahlil yaptıracağım ama kendimi bildim bileli böyleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…