Herkes mi prenses

İnsani şartlarda dönmesi konusunda çok savaştım çok söyledim kavga ettim başka iş dedim olmadı,olmuyor sonra kavgacı oluyorum yine iş konusunu açtı oluyorum
Bu adam ne iş yapıyor allah aşkına? Geç saatlere kadar çalışıyor ama para kazanmıyor, şartlarını iyileştirmeye yanaşmıyor. Sizi işkillendirmek istemem ama meselenin sadece “iş” olduğuna emin misiniz?

Söylenilene göre yorum yapıyorum zaten,nasıl yapıyorsun demelere göre,gözleri büyültüp yüzdeki o şaşkın ifadeden sonra,kendileri adla yapamayacaklarını söyledikleri için
Ben de sizinki gibi bir evlilikte çok zorlanırdım. Esnaf ise saat ayarlaması yapabileceğini düşünüyorum.

Asgari ücretten hallice kazanıyor yanına birini alacwk durumda değil bi de onun olması gerekiyor yani verebilse bile olmaz çırak vs. Usta lazım gibi düşünün
Asgari ücretten halliceyse başka iş yapsın, başka yerde çalışsın. Bu kadar uzun saatler, o gelir için çalışıp, tüm yükü size bırakması çok bencilce. Siz birşey söyleyince de kızıyormuş.
Eşinizin işine geliyor muhtemelen bu hayat. Eve geç geliyor, çoluk çocuğun işi görülmüş, uyumuş. Rahat rahat takılıyor kendi kafasına göre.

Benim eşim de esnaf anlayabiliyorum ama süresi cok çok uzun,benim eşim bir hafta sabah açar öğleden sonra eve gelir, diğer hafta öğleden sonra gider gece gelir bu şekilde ayarliyorlar iki kişiler, bir de çalışan var...evet esnaf eş çok zor ama siz çok fazla üstlenmişsiniz birşeyleri, hepssini geçtim biraz kendinizi sikip araba alın,ben sabah işe giderim eşim çocukla ilgilenir okula bırakır ya da alır bir şekilde ayarlariz

Evet böyle hayat mı olur ben işin orasındayım ama çözümü yok zamanı geri alamam şimdiki aklımla bu hayatı istemezdim
Bu bir anda olan bir süreç değil ki, zaman içinde olmus. Başınızda kavak yelleri eserken evlenmissiniz ama akşama kadar yalnız kaldiginiz bir eve yalnız kalacağınizi bilmenize ragmen iki çocuk vermişsiniz. Sonuçta biraz da kendi secimlerinizin sonucu.
Çocuklara da çok üzüldüm, pazardan pazara baba görmek ne demek. Varken yok..
Benim yakın arkadaşımin babası da esnaf . Eve geliş saati daha erken ama geliyor yemek yiyip kahveye gidiyor. Yani evde babanin adı var,kendi yok. Arkadasim şu an 31 yaşında,hayatına giren tüm erkekler de aynı babası gibi. Varlar ama yoklar.
Yani iş sadece tüm sorumluluğun sizde olması değil ki, çocukların rolmodeli yok ortada. Belki de baba figürü eksikliği ileride yanlış ilişkilere yönlendirecek çocuklarınızı.
Yani hiçbir şey yapmadan bu şekilde devam etmek de normal değil.
Çocuklarını düşünen bir baba madem asgari biraz üstü kâr ediyor eşyaları satıp sıradan bir işe gitsin. Yine aynı parayı kazanır ama en azından akşam yemeğine evde olur.
Ya da bilmem ki başka ne yapılır
Ama bir şey yapılmalı.
Ayrıca eşiniz daha geç ise gidiyormuş, büyüğü servise bıraktığı gibi küçüğü de anneye o bıraksın, kahvaltısını yaptırsin. Hem yükünüz azalır hem de çocukla babanın bağı artar,gün içinde sohbet ederler bir iki

Asgari ücretten hallice kazanıyor yanına birini alacwk durumda değil bi de onun olması gerekiyor yani verebilse bile olmaz çırak vs. Usta lazım gibi düşünün
Ee bu ücrete kapatsın dükkanı zaten iş yapmıyor ki? Elin yanında o ücrete saati vakti belli olur en azından.

Yani ikiniz de uç noktadasiniz altıda gelmek erken bile . Sizin durumunuza gelince zorda kalsam yaşardım ama düzenli olarak kaldırabilir mıydım psikolojim bozulur muydu bilmiyorum on buçuk çok geç araba yok iki çocuk ve küçükler otobüsle gidiyorsunuz benim vücudum kaldirmazdi prenseslik mi bilmiyorum ama psikolojik ve fiziksel olarak yapamazdim .(tabi ki zorda kalınca insan her şeyi yapar )

Yani ben premses olduğumu öğrendim az önce. Eğer sizinki normalse yani.

Sizinki çok da normal bir durum değil. Araba yokken toplu taşıma ile çocuğu bırakmak. Isten çıkıp çocukları toplayıp gelmek yedirmek içirmek yıkamak giydirmek oynatmak uyutmak. Bu nasıl bir güç?

Eşiniz etkisiz eleman gibi takılıyor.

Aslında o kadar hata yapıyorsunuz ki. O kadar kendinizi eziyorsunuz ki... yapamıyorum diye sızlanmazsaniz kimse size el uzatmaz. Yapamıyorum çocukları sabahlari sen götür neden demiyorsunuz?
Neden arabanız yok ya ben ev hanimiyim arabam var benim çünkü neden olmasin. Bu bir ihtiyaç özellikle çocuklu evler için.

Ben yapamam ve söylerim de yapamıyorum derim. Yaptıkça erkekler daha çok bindirirler. Siz yaptıkça istekler ve talepler daha yukardan gelir , günün birinde hastalanırsınız ve erkeklerin son sözü genelde "yapmasaydın" olur.

Bunu bi öğrenelim artık. Ona göre fazla feda etmeyelim kendimizi.

Kpss çalışacağım diye boynum sırtım belim tutulmuştu. Ama hiç hareket edemiyordum
Doktora gitmiştim. Doktor israrla beni kimin dövdüğünü soruyor. Kimse dövmedi diyorum,kızim boynunda darbe var darp izi bu diyor.

Şimdiki aklimla asla sağlığımın önüne bir şey koymam. Ne para ne zaman... ve ne de eşimin konforu. Asla.

Çocuklar da bi akıntıya kapılmış gibi sizinle sürükleniyor. Etmeyin gitmeyin ya.

Eşinizin olaya el atasi yok görmüyor musunuz. Böyle baba ya da koca olmaz. Diyelim ki farzi misal yani Allah sağlıktan ayırmasın da akşam 9 da büyük çocuğunuz ateşlendi. Ne olacak mesela? Ne yapacaksınız. Ben arabaya koyup doktora götüreceğim. Siz küçüğü de alıp sağda solda otobüs mü arayacaksiniz. Dünyanın binbir türlü hali var.

Bu şekilde siz çok erken yaşlanırsınız. Bu gidişe derhal dur demeniz gerekiyor.

Eşiniz isinden vazgecmiyorsa araba alin o zaman. En azindan gidiş gelişler işkence olmaktan çıkar.

Ama mutlaka çözüm arayin. Sizin bu yol yol değil. Allah yardımcınız olsun

Eşiniz tam olarak ne iş yapıyor? Sorulmuş ama söylememişsiniz.
Gecenin körüne kadar çalışan adam bir araba dahi alamıyor mu? Ne biçim iş bu?
Hani çok kazanır sizin zerre maddi kaygınız olmaz, bir nebze anlarım. Çok var böyle çift. Kadın eşinin boşluğunu parayla doldurmuş halinden de memnun. Ama sizde öyle bir şey de yok.

Kesinlikle eminim

Dert yanacak bir durum yok derken?

Bu şekilde mi karşılık verirsiniz dertleşmek isteyenlere?
Evet türkiye şartlarında en iyi ortalama işin çıkış saati 5 dir o yüzden 6 da gelmesi bana göre dert yanacak bi durum değil kaldı ki bana hak verdi dana göre biz çok iyimişiz dedi

Taksi çağıracağım öyle bi durumda yapmışlığım da var,araba da almaya çalışıyoruz alamıyoruz çok uçtu yani keyiften ya da cimrilikten alamama durumu değil şu an bütçemiz yok

Evet öyle bi şey yok,söylersem ifşa olurum,arkadaşlarım da var burada küçük esnaf

Ben sizin yerinizde olsam asgari ücretten biraz daha çok kazanması yerine asgari ücretle bir işyerinde çalışıp eve erken gelmesini tercih ederdim. Aradaki fark karı koca bu kadar yorulmanıza değmiyor çünkü. Siz çocuklarla zorlanıyorsunuz, eşiniz gece yarısına kadar işte. Aradaki fark bu temponun sebep olacağı sağlık sorunlarına gider bu gidişle.

Eşinizin işi rahat anladığım kadarıyla. Sadece kendi başına çalışıyor asgari ucret kadar kazanıyorsa, takılıyor demekki gece 10a kadar.
Muhtemelen çarşıda esnaflarla çay, kahve falan derken geçiyor saat.

Düzenli bir işe girse bu rahati bulamayacak. Siz prenses değilsiniz ama esiniz baya prens gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…