- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.804
- 598
Bu adam ne iş yapıyor allah aşkına? Geç saatlere kadar çalışıyor ama para kazanmıyor, şartlarını iyileştirmeye yanaşmıyor. Sizi işkillendirmek istemem ama meselenin sadece “iş” olduğuna emin misiniz?İnsani şartlarda dönmesi konusunda çok savaştım çok söyledim kavga ettim başka iş dedim olmadı,olmuyor sonra kavgacı oluyorum yine iş konusunu açtı oluyorum
Ben de sizinki gibi bir evlilikte çok zorlanırdım. Esnaf ise saat ayarlaması yapabileceğini düşünüyorum.Söylenilene göre yorum yapıyorum zaten,nasıl yapıyorsun demelere göre,gözleri büyültüp yüzdeki o şaşkın ifadeden sonra,kendileri adla yapamayacaklarını söyledikleri için
Asgari ücretten halliceyse başka iş yapsın, başka yerde çalışsın. Bu kadar uzun saatler, o gelir için çalışıp, tüm yükü size bırakması çok bencilce. Siz birşey söyleyince de kızıyormuş.Asgari ücretten hallice kazanıyor yanına birini alacwk durumda değil bi de onun olması gerekiyor yani verebilse bile olmaz çırak vs. Usta lazım gibi düşünün
Prenseslik değil. Canının kıymetini bilme durumu bence.,herkes mi prenses bi ben mi bu durumdayım,
Bu bir anda olan bir süreç değil ki, zaman içinde olmus. Başınızda kavak yelleri eserken evlenmissiniz ama akşama kadar yalnız kaldiginiz bir eve yalnız kalacağınizi bilmenize ragmen iki çocuk vermişsiniz. Sonuçta biraz da kendi secimlerinizin sonucu.Evet böyle hayat mı olur ben işin orasındayım ama çözümü yok zamanı geri alamam şimdiki aklımla bu hayatı istemezdim
Ee bu ücrete kapatsın dükkanı zaten iş yapmıyor ki? Elin yanında o ücrete saati vakti belli olur en azından.Asgari ücretten hallice kazanıyor yanına birini alacwk durumda değil bi de onun olması gerekiyor yani verebilse bile olmaz çırak vs. Usta lazım gibi düşünün
Babaya da zahmet verdik ya hay Allah demek servis bekliyor. Çok üzüldüm...Ben erken çıkıyorum küçüğü alıp anneme götürüyorum büyüğü için servis geliyor o da büyüğünü servise bindiriyor,servisi bekliyor
Kesinlikle eminimBu adam ne iş yapıyor allah aşkına? Geç saatlere kadar çalışıyor ama para kazanmıyor, şartlarını iyileştirmeye yanaşmıyor. Sizi işkillendirmek istemem ama meselenin sadece “iş” olduğuna emin misiniz?
Evet türkiye şartlarında en iyi ortalama işin çıkış saati 5 dir o yüzden 6 da gelmesi bana göre dert yanacak bi durum değil kaldı ki bana hak verdi dana göre biz çok iyimişiz dediDert yanacak bir durum yok derken?
Bu şekilde mi karşılık verirsiniz dertleşmek isteyenlere?
Taksi çağıracağım öyle bi durumda yapmışlığım da var,araba da almaya çalışıyoruz alamıyoruz çok uçtu yani keyiften ya da cimrilikten alamama durumu değil şu an bütçemiz yokYani ben premses olduğumu öğrendim az önce. Eğer sizinki normalse yani.
Sizinki çok da normal bir durum değil. Araba yokken toplu taşıma ile çocuğu bırakmak. Isten çıkıp çocukları toplayıp gelmek yedirmek içirmek yıkamak giydirmek oynatmak uyutmak. Bu nasıl bir güç?
Eşiniz etkisiz eleman gibi takılıyor.
Aslında o kadar hata yapıyorsunuz ki. O kadar kendinizi eziyorsunuz ki... yapamıyorum diye sızlanmazsaniz kimse size el uzatmaz. Yapamıyorum çocukları sabahlari sen götür neden demiyorsunuz?
Neden arabanız yok ya ben ev hanimiyim arabam var benim çünkü neden olmasin. Bu bir ihtiyaç özellikle çocuklu evler için.
Ben yapamam ve söylerim de yapamıyorum derim. Yaptıkça erkekler daha çok bindirirler. Siz yaptıkça istekler ve talepler daha yukardan gelir , günün birinde hastalanırsınız ve erkeklerin son sözü genelde "yapmasaydın" olur.
Bunu bi öğrenelim artık. Ona göre fazla feda etmeyelim kendimizi.
Kpss çalışacağım diye boynum sırtım belim tutulmuştu. Ama hiç hareket edemiyordum
Doktora gitmiştim. Doktor israrla beni kimin dövdüğünü soruyor. Kimse dövmedi diyorum,kızim boynunda darbe var darp izi bu diyor.
Şimdiki aklimla asla sağlığımın önüne bir şey koymam. Ne para ne zaman... ve ne de eşimin konforu. Asla.
Çocuklar da bi akıntıya kapılmış gibi sizinle sürükleniyor. Etmeyin gitmeyin ya.
Eşinizin olaya el atasi yok görmüyor musunuz. Böyle baba ya da koca olmaz. Diyelim ki farzi misal yani Allah sağlıktan ayırmasın da akşam 9 da büyük çocuğunuz ateşlendi. Ne olacak mesela? Ne yapacaksınız. Ben arabaya koyup doktora götüreceğim. Siz küçüğü de alıp sağda solda otobüs mü arayacaksiniz. Dünyanın binbir türlü hali var.
Bu şekilde siz çok erken yaşlanırsınız. Bu gidişe derhal dur demeniz gerekiyor.
Eşiniz isinden vazgecmiyorsa araba alin o zaman. En azindan gidiş gelişler işkence olmaktan çıkar.
Ama mutlaka çözüm arayin. Sizin bu yol yol değil. Allah yardımcınız olsun
Evet öyle bi şey yok,söylersem ifşa olurum,arkadaşlarım da var burada küçük esnafEşiniz tam olarak ne iş yapıyor? Sorulmuş ama söylememişsiniz.
Gecenin körüne kadar çalışan adam bir araba dahi alamıyor mu? Ne biçim iş bu?
Hani çok kazanır sizin zerre maddi kaygınız olmaz, bir nebze anlarım. Çok var böyle çift. Kadın eşinin boşluğunu parayla doldurmuş halinden de memnun. Ama sizde öyle bir şey de yok.
O zaman o götürecek okula siz alacaksinizBenim daha erken işte olmam gerekiyor o yüzden ben erken çıkıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?