Herkes mi prenses

Adam esnafsa çalışma saatleri uzundur evet ama kazancı da ona göredir.
Maddiyatla ilgili yalan söylüyor olabilir mi?
Benim de eşim esnaf,sanayide poğaça çay satan adam bile asgarinin 4 katı para kazanıyor.
Bir yerlerde bir yanlışlık var yani konu sahibi arkadaşım.

Ne olabilir mesela? Esnaflarla ilgili yasa çıkar ve dükkanlar İngiltere'deki gibi 16.00'da mı kapanmaya başlar?
Arkadaşım ileri de ne olabileceğini nereden bilebiliriz. İnsana olumlu yorum da yaptırmıyorsunuz. Belki düzelmez en azından kadın iyi bişeyler okuyunca morali düzelir biraz da olsa, ne yapalım hayatın çok kötü ömür boyu bunu yaşamak zorundasın mı yazalım kadına. İçimden geleni yazıyorum işte

Kira, vergi, bağkur vs den sonra eline kalan kısımdır herhalde.
Ne iş yaptığını yazmadı gerçi ama bu şekilde çalışan esnafda çok var

Kira, vergi, bağkur vs den sonra eline kalan kısımdır herhalde.
Ne iş yaptığını yazmadı gerçi ama bu şekilde çalışan esnafda çok var
Bilemedim ankacığım,inandırıcı gelmedi yani.
Eline asgariden hallice maaş geçiyorsa gider düz işçilik yapar bari giriş saati belli çıkış saati belli,mesai yapsa şimdiki halinden daha iyi olur diye düşündüm açıkçası.

Bu kısım hiç birimizin aklına yatmadı ama konu sahibi çok güveniyor kocasına

Bu kısım hiç birimizin aklına yatmadı ama konu sahibi çok güveniyor kocasına
Esnaf bilgimi konuşturdum aklıma yatamadı bir türlü ya
Tamam kocasıdır güvensin elbet de
Biraz da mantık var yani.
Sanayi çaycısı bile akşam 18.00deyince kapatır. Hadi en iyi ihtimal 19.00 olsun. Çünkü sabah 05.00da açıyor dükkanı.

Yani benimde mantığıma yatmadı
Her gece 22.30 eve gelen kocam olsa en azından zengin olmasını isterimki onun yokluğunu çocuklarımla gezerek tozarak geçirmek isterim
En azından altımda arabam, cebimde limiti yüksek kredi kartı olmalı bu durumda diğer türlü gitsin marketde çalışsın en azından daha erken gelir eve

Ben de aynı şeyi düşündüm günahını almayayım ama adamın para yedirdiği biri mi var yoksam

Ben de aynı şeyi düşündüm günahını almayayım ama adamın para yedirdiği biri mi var yoksam
Yani ya para saklıyor eşinden
Ya da yine her zamanki gibi bir erkek işbilmezliği,erkek ticari zekasızlığıyla karşı karşıyayız.

Umarım ikincisidir

İyi de bir başkası gelse, size eşim 1 ay evde yok 2 gün geliyor sonra yine 1 ay yok dese, otobüse bineceğim otobüs param yok dese vs. Siz de düşünürsünüz ben kocamı gece görüyorum o bile zor, otobüsle çocukları götürüyorum ama çok şükür otobüse verecek param var falan diye. Siz de öyle bir kişinin yanında prenses kalırdınız. mutlaka sizden iyi ve kötü hayatları olanlar olacak. Tek bir arkadaşınızla konulup herkes mi prenses diye düşünmeyin… ona hayatınız zor gelmiştir, başkasınınki de size zor gelir. Babadan zengin, her günü tatil ile geçiren bir kadına da ikinizin de zor gelir tek sorun arkadaşınızın empati kuramadan derdini paylaşmış ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Gülün geçin

Benim eşimin sanayi de dükkanı var. Ortağı olduğu için gün içinde daha rahat. Ama güneş batmadan dükkan kapanmaz, sanayi de iş yapmasan da dükkan açık kalır.
Para meselesi yaptığı işe göre değişir. Gelen zamlar her esnaf gibi mahfetti sanayicileri de. Sen malı peşin satarsın karşılığı çek olur. Adamın çekin ödemesi 6 ayı bulsa bu enflasyonda zarar çekersin. Mal satmazsan dükkan açık, zarar çekersin. Müşteri iflas eder alacağını alamazsın, zarar çekersin. Zamlar işleri düşürür ödemeler yetişmez kredi çekersin faizlerden dolayı zarar çekersin. Milletin dükkanı böyle böyle kapandı. Daha da kapanacak. Uzaktan göründüğü gibi değil işler.

Esnafların hepsinin işleri böyle. Bu artık sizin normaliniz olmak zorunda. Araba olsa bu kadar zorlamazdınız. Çocuklar okula başlasa servise binecek zaten rahatlarsınız.

Kaç yıllık evli olduğunuzu çok merak ettim sakıncası yoksa kaç yıllık evlisiniz ?

İyi bir şeyler yazıp moralini düzeltmek geçici bir çözüm. Hatta çözüm bile degil, mevcut sorunun üstünü kapatmak.

Birçok fikir verildi. Şüpheli bir durum, araştır dendi. Araba iste, şartları değiştir dediler. Dükkanı satsın yeni dükkan açsın dediler. Hepsi çok mantıklı şeyler.

Her şey düzelecek demek yerine bu bu bu yollarla düzeltebilirsin demek daha doğru.

Bana kalırsa hiçbir çözüm üretmeyen kocadan boşanır ailemin yanına giderdim. Annem çocuklara bakmaya devam ederdi. Ben de çalışırdım.

Öyle de yalnızım böyle de. Yükünden kurtulurum hiç değilse.

İnan o bordo bereli durumu fazlası ile yaşadım ortaokuldan beri çalışıyorum zor bela okudum bende biçok şeyi hakettim ama olmadı zira hayat adil değil her hakettiğimiz şeyi yaşamıyoruz ee seçerkende zengin koca seçmedim,araba vardı 3 yıl önce ev almak için sattık şuanda da anca ihtiyaçlara gidiyor peşinat toplamaya çalışıyoruz biraz da kredi çekip araba alalım ama şuanki durum bu araba yok yani isterim ama çok arttı alamadık

Kız asgariden hallice dedi o ne ki ? 10 bin mi? 15 bin mi? Ben eşinden iyi koku alamadım inşallah işini bilmeyen bir tiptir

Konu sahibi arkadaşım senin farketmediğin "kimse bu işleri yapamaz" değil..insanlar şartlarının bu hale gelmemesi için önden kararlar alıyor ,o azmi o zaman gösteriyor.Ben prenses değilim mesela ..ama hiç evde olmayan adamla 2.çocuğu da yapmam.Prenses miyim bence değilim ancak zaten çocuğa sadece ben koşuşturuyorken çocuğuma ayırdığım birim zamanın azalmaması için de elimden geleni yaparım.Öbür yandan eş seçerken eşin mesleğinin,mesaisinin ,gelirinin aile hayatı kurmak için uygun olup olmadığını değerlendirmek kadar doğal birşey yok..bazı şeyler prenseslikle değil kendi kıymetini önce kendin bilmekle alakalı.

Kız asgariden hallice dedi o ne ki ? 10 bin mi? 15 bin mi? Ben eşinden iyi koku alamadım inşallah işini bilmeyen bir tiptir
Valla bana da hiç mantıklı gelmedi. Bizim bi tanıdığın esnaf kocası dükkanı kapatıp sevgilisine açtığı eve giderdi eve de gece gelirdi sorsan esnaf diye. İnşallah böyle bir şey çıkmaz altından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…