nereden başlasam bilemiyorum okadar daraldımki belki birileriniz bana yardımcı olur akıl verir erkek arkadaşımın ailesinin durumu bize göre gayet iyi fakat annesi kanser tedavisi görüyor aileler tanıştı gelip ve 2 hafta sonra istemeye gelicekler annesi isteme söz nişan aynı anda olsun ben kalabalığa giremiyorum dedi ailem kabul etti ki en büyük istekleri salon tutup nişan yapmaktı fakat erkek arkadaşımla konuşunca öğrendimki ailesi sadece bize salon takımını alıcakmış okadar yani düğün için hiç bir yardım yapılmayacak erkek arkadaşımla benim yapmam gerekiyor ama bizimde kenarda birikmişimiz yok ve hazirana evlenmek istiyoruz benimde 27 senedir tek hayalim düğün yapmak sevdiklerimle karşılıklı oynamaktı ama erkek arkadaşım altından nasıl kalkıcaz nasıl yapıcaz diyor pek yapma taraftarı değil anneside nikah yaparsınız sadece demiş ağlıcam herşey annesinin istedğine göre oluyor ve ben ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum ne olur ban akıl verin durumları o kadar iyiyken yardım etmemelerine anlam veremiyorum
Arkadaşlarımın çoğu nişanlısıyla beraber borca girip bütün düğün borçlarını kendileri ödediler genelde aileler karışmıyo bana kalırsa en güzeli ...aileler devreye girince genelde istenilen mobilyalar eşyalar pek alınmıyor. çalışıyormusun bilmiyorum ama el ele verince üstesinden kalkamıcanız hiç bişey yok nolur 2 yıl sıkıntı çekersiniz olur biter günüller bir olsun yeter ki . Sizde eşya alırken mobilya alırken heryeri araştırırsınız hoşunuza giden ama kesenizede uyan mobilyalar seçersiniz . bence üzülüp ne kendiizi nede sevgilinizi üzmeyin bu zamanlar en güzel zamanlar ... siz değil ama aileler oturur konuşur ne yapacaklarını ne yapmayacaklarını öğrenirsiniz ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız . çoğu evliliklerde aileler alır eşyayı ve gösteriş yapılır borcu aileler ödeneceği söylenir sonuç kızla oğlan öder bütün borcu en azından siz herşeyi baştan biliyosunz ona göre hareket edersiniz.
tatlı dille segiline anlatın eminimki sizin istekleriniz de olur
Ben anneyim.
Kanser olsam diye düşündüm de.
Asla böyle yaptırımlarda bulunmazdım.
Çocuklarım istedikleri gibi herşeyi yapsın. Onların en mutlu günlerini göreyim yeter derdim herhalde.
Herşey istedikleri gibi gönlünce olsun, benim hastalığım onlara üzüntü vermesin diye hiçbir acımı belli etmemeye çalışarak beni öyle hatırlasınlar isterdim.
Ne yazık ki kayınvalideniz bu hastalığını kullanıyor.
Çok aradasınız.
Sonradan erkek arkadışınız bunu size kullanmasın diye boyun eğmek zorunda kalacaksınız.
kimseden yardım beklemeyin...
bizde aynı durumda sayılırız.. benimki hasta falan da değil nişanlımın parasına el koyuyor bide
en mantıklı yol bir yıl daha bekleyip para biriktirmek oldu... aynısını tavsiye ederim
neden erkenden evleneyim diye hayallerinizden vazgeciosunuz? dünya evi kaçmıyor ki
yok olurmu öyle şey düşünceni paylaştığın için çok teşekkür ederim ama bir insanda oğlu içni en azından çıkartıp 10 bin de veremezmi ? tabiki yaşadığı çok kötü ama bende çok arada kaldım ailem ayrı üzülüyor sevgilim ben ayrı üzülüyoruz biz herkeze haziran diyorduk annesi şimdide kalkmış yok eylül olsun diyor sürekli onun istedikleri oluyor kimse bana sen nasıl istersin demiyor yada ortak birşey bulalım demiyorlar
verip başınıza kakmaları daha mı iyi?
sizde küçük ve güzel bi yerde nikah yaparsınız. yok mu bi çay bahçesi çevrenizde
hem ucuz our hemde hayalinizden vazgeçmezsiniz
nişanlınız haklı evlenip borç ödemek daha zor
bu kadar üzülmeyin.sağlığınız yerinde,aşkınız yanınızda :)
artık herkes kendi çabasıyla evleniiyor
geçmişte kalmış kız taraf erkek tarafı durumları çünkü iki tarafta çalışıyor genelde
biz de evlilik planları yaparken kredi çekip ödeyelim diyorduk birikmişimiz yoktu çünkü
her istediğimiz olmuyor maalesef ama otur konuş biz bayanlar için önemli gelinlik düğün ama kendin istiyorsan yap yoksa başkaları istiyor milletin gönlü hoş olack diye de düğün yapma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?