bu topluma göre çok ekstrem bir bakış açısına sahipsiniz. :)ben de evlilik olayının kız alma (satın alma,mal edinme,onların ailesinin olma...vs.) başlığı altında erkek tarafına yük edilmesini anlayamıyorum. evliliğe hazır olan çiftler maddi manevi önlemlerini almalılar. ailelerin yapacağı herşey,alacakları bir toplu iğne bile hediyedir. yaparlarsa elbetteki güleryüzle kabul edilmelidir ama yapmazlarsa yakalarına yapışılmamalıdır.bir de kendi babasından isteyemediği şeyleri kayınpederden beklemek de garip.
Bu durum yeni moda oldu sanki, gençler borçsuz evlenmek istiyor, erkeğin ailesi birşey yapmayınca da problem oluyor. Ben bu forumda "k.pederim para harcamadı şimdi utanmadan evime geliyor" diyenini bile gördüm.
Bence gençler ya kendisi yapar, borca girer borç öder ya da cebindeki kadar yola çıkar. Kişinin özenci iyi bir evse evini düzer, düğünse düğününü yapar.
Babamın eseriyim..
Hep der kızım, kenara paranı koy, biriktir, ilerde lazım olur diye..
Ya üzülüyorum ben, dogdugumdan bu yana zaten cesit cesit masrafım oldu.
Eskiden cocuk büyütmekte ne varmıs, babam anlatır yamalı pantolonlarla, lastik ayakkabılarla gezdim diye.
Genc yasta is kurmus, oturtmus 32 yasına varmıs ehh, artık evleneyim demis ve herseyini kendisi yapmıs. Dedeme de, babaanneme de pasalar gibi baktı.
Demedi ki, bana ne yaptılar diye?
Benim hic ceyizim yoktur mesela babamın parasıyla olmasını da istemiyorum.
Hele ki kayınpederden bekleme olayına cok garip bakıyorum bende.
Veya kız tarafının takı istekleri olsun, mobilya istekleri gibi seylere.
Benim bir tanıdıgım var, tutturmus kız tarafı ille su kadar bilezik olucak diye adamın durumu belli bide. ( her iki tarafta tanıdık )
Eli mahkum yaptılar, taktılar kollarına.
Hani derler ya, kız ya beyaz esya' yı, ya da yatak odasını alır diye. Bu hic bisey almadı beyaz esyayı da cocuk aldı, yatak odasını da.
Yahu evlendiler, basları biraz sıkıssa baba yetis! Adam yok oglum diyor, anlamıyorlar, kızıyorlar.
Eve yemek masası alınacak, baba!
Adam hala dügün icin cekmis oldugu krediyi ödüyor ve 55 yasında hala calısıyor.
İnsanlar mı cok yüzsüz yoksa bende mi bir gariplik var?
Kız hala aile' yi suclamakta hic birseyimi istedigim gibi yapmadılar diye?
Sen bu kadar olduguna dua et. Degil mi?
Diyorum icimden, keske sende azıcık elini cebine atsaydın belki o zaman istedigin gibi olurdu diye.
Aynen.
Yardım yapılır anlarım, ama dayatmalara asla tahammül edemiyorum..
Benim bir tanıdığımın oğlunun kız arkadaşı da nişan hediyesi olarak araba istedi, oğlan evi terketmekle tehdit etti, bir daha yüzünüze bakmam dedi (ki bence bakmasa daha iyi), kredi mredi aldılar, sonra düğün zamanı kızın ailesi "biz kızımızı kiralarda oturtmayız" diye tutturdu, oğlan yine aynı triplerde, aile bu sefer kendi oturdukları evi satıp üzerine borç koyup ev aldılar, çünkü hanım kızımız eski ev derdi çekemezmiş, ailesi onu nazlı büyütmüş. Haa, ne oldu ama sonra? Düğünde ufacık bir olaydan çıkan tartışmadan dolayı kızla oğlan cumartesi düğünü yapıp pazartesi boşanmak için avukatlara başvurdu.
Yok artık ya..
Dügün hediyesi araba mı?
O nasıl bir aile, nasıl bir görgü, nasıl bir yüzsüzlüktür yarabbim..
Ama sıfır mobilyaları önceden aldırıp, sonra degistireni gördüm oda aynısıydı.
Tersi bir cevap aldıgında camları yere indirir, kapıları tekmeler hatta daha da fazlası, kendini 5. kattan atmıstı.
Pamuk prenses sendromu işte, ben herşeyin en iyisine layığım düşüncesi. Evet, en iyisine layığız hepimiz ama bazı en iyiler gücümüz neye yetiyorsa odur. Çalışan kazanır elması kızarır diye öğrenmiştik ya ilkokulda, o düşünce kalmadı artık. K.peder çalışsın elmam kızarsın mantığı baskın artık.
Ben anneyim.
Kanser olsam diye düşündüm de.
Asla böyle yaptırımlarda bulunmazdım.
Çocuklarım istedikleri gibi herşeyi yapsın. Onların en mutlu günlerini göreyim yeter derdim herhalde.
Herşey istedikleri gibi gönlünce olsun, benim hastalığım onlara üzüntü vermesin diye hiçbir acımı belli etmemeye çalışarak beni öyle hatırlasınlar isterdim.
Ne yazık ki kayınvalideniz bu hastalığını kullanıyor.
Çok aradasınız.
Sonradan erkek arkadışınız bunu size kullanmasın diye boyun eğmek zorunda kalacaksınız.
sımdı de bu moda oldu ;aılelerın evlılıge destek cıkmama problemı..
tamam yetıskın ınsanlarsınız calısıp sızınde katkınız olması normal ancak,ben artık anlayamıyorum aılelerın bu kadar vurdumduymaz olmalarını .
eskıden anne baba cocukların murıvetlerını gormek ıcın can atarlardı sımdı oyle bırsey yok ,evlenecek olan sensın dugununu de kendın yap deyıp kestırıp atıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?