evet ben zaten herşeyi kendimiz yapalım ailelere yük olmayalım istiyorum fakat sevgilim ben borça falan giremem evlendikten sonra kredi ödeyemem diyor. Çalışıyordum ama ailesi ve kendi istemediği için işten ayrıldım böyle şeyler olcağını bilseydim hayatta ayrılmazdım yaptım bir hata benim üzüldüğüm yardım etmiyolar ama herşeye karışıyolar kredi çekelim diyorum yok diyolar eee napıyım peki ben şimdi
canım benim, siz gene şanslıymışsınız. size salon takımı alıyorlarmış .biz evlenmeye karar verdiğimizde tırnak çöpü kadar yardım edenimiz olmadı. en ufak iğnemize kadar kendimiz aldık. Birde bu yetmiyormuş gibi eşimin babası eşimden para isterdi. bizimde hiç birikmiş paramız yoktu. maaşlarımızı alınca birleştirip eşyamızı alıyorduk ve çok mutlu oluyorduk. sizde öyle yapmaya çalışın. başka şansınızda yok sanırım
canım benim, siz gene şanslıymışsınız. size salon takımı alıyorlarmış .biz evlenmeye karar verdiğimizde tırnak çöpü kadar yardım edenimiz olmadı. en ufak iğnemize kadar kendimiz aldık. Birde bu yetmiyormuş gibi eşimin babası eşimden para isterdi. bizimde hiç birikmiş paramız yoktu. maaşlarımızı alınca birleştirip eşyamızı alıyorduk ve çok mutlu oluyorduk. sizde öyle yapmaya çalışın. başka şansınızda yok sanırım
hatun işten ayrılmış maaşı yok ki güzelim
canım birkaç dk'da konu hızlı ilerlemiş, işten ayrıldığını ve sevgilisinin çalıştırmadığını okumamıştım.
nereden başlasam bilemiyorum okadar daraldımki belki birileriniz bana yardımcı olur akıl verir erkek arkadaşımın ailesinin durumu bize göre gayet iyi fakat annesi kanser tedavisi görüyor aileler tanıştı gelip ve 2 hafta sonra istemeye gelicekler annesi isteme söz nişan aynı anda olsun ben kalabalığa giremiyorum dedi ailem kabul etti ki en büyük istekleri salon tutup nişan yapmaktı fakat erkek arkadaşımla konuşunca öğrendimki ailesi sadece bize salon takımını alıcakmış okadar yani düğün için hiç bir yardım yapılmayacak erkek arkadaşımla benim yapmam gerekiyor ama bizimde kenarda birikmişimiz yok ve hazirana evlenmek istiyoruz benimde 27 senedir tek hayalim düğün yapmak sevdiklerimle karşılıklı oynamaktı ama erkek arkadaşım altından nasıl kalkıcaz nasıl yapıcaz diyor pek yapma taraftarı değil anneside nikah yaparsınız sadece demiş ağlıcam herşey annesinin istedğine göre oluyor ve ben ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum ne olur ban akıl verin durumları o kadar iyiyken yardım etmemelerine anlam veremiyorum
davulun sesi oraya geldiği kadar hoş değil maalesef sevgili Ebru,Ben anneyim.
Kanser olsam diye düşündüm de.
Asla böyle yaptırımlarda bulunmazdım.
Çocuklarım istedikleri gibi herşeyi yapsın. Onların en mutlu günlerini göreyim yeter derdim herhalde.
Herşey istedikleri gibi gönlünce olsun, benim hastalığım onlara üzüntü vermesin diye hiçbir acımı belli etmemeye çalışarak beni öyle hatırlasınlar isterdim.
Ne yazık ki kayınvalideniz bu hastalığını kullanıyor.
Çok aradasınız.
Sonradan erkek arkadışınız bunu size kullanmasın diye boyun eğmek zorunda kalacaksınız.
hatun işten ayrılmış maaşı yok ki güzelim
verip başınıza kakmaları daha mı iyi?
sizde küçük ve güzel bi yerde nikah yaparsınız. yok mu bi çay bahçesi çevrenizde
hem ucuz our hemde hayalinizden vazgeçmezsiniz
nişanlınız haklı evlenip borç ödemek daha zor
bu kadar üzülmeyin.sağlığınız yerinde,aşkınız yanınızda :)
yaşanılan hastalık hem maddi hem de manevi olarak çok ağır yaptırımları olan bir hastalık
kanserinin türünü bilmesem de en basitinden en komplikesine hepsinin aslında bünyeye duygusal olarak bıraktığı izler aynı
elbette ki kalabalığa giremiyordur kayınvaliden, çünkü eğer şu anda veyahut yakın zamanda kemoterapi ya da radyoterapi gördü ise, bağışıklığı baskılanmış demektir, bir bebek kadar açıktır onun vücudu tüm mikroplara...
bundan daha doğru bir istek olamaz, buna sonuna kadar katılıyorum.
annesinin düğün istememe sebebini bilemeyiz, ancak hiç bir türlü şatafatı istemiyor anladığım kadarı ile (nişan, kına, düğün vs)
bunun onun psikolojisi ile ya da maddiyat ile ilgili olduğunu düşünüyorum
bence kınanı, kızlar arasında, gerekirse erkek tarafına söyemek zorunda bile değilsin, "bana da süpriz oldu dersin", gene yapabilirsin, gene arkadaşlarınla eğlenebilirsin
düğün yapmazsınız ama nikahtan sonra gene gençler yemekli bir eğlenceye gidebilirsiniz,
yani herşeyin orta yolu bulunur.
bir de bunları öner bakalım erkek arkadaşına
davulun sesi oraya geldiği kadar hoş değil maalesef sevgili Ebru,
öyle zor ki...
evet feci bir ikilen, kişinin kendi içinde yaşadığı da feci bir ikilem
isyan, reddetme, kabulleniş, hespi safsah safha
bilemiyoruz ki kayınvalide hangi evrede şu anda?
ancak hastalığını kullanmak biraz ağır bir kelime olmuş sanırım
Bende aynı sekilde düsünüyorum kendi ailem' den birsey talep edemezken, karsı tarafa '' bu, bu, bu '' diyemezdim..
Acıkcası dogru da gelmiyor bana.
Kac yasında insanlarız, evlilik gibi bir kararı alıyorsam herseyi hazırlamısım demektir.
Babama ya da kayınpederime güvenerek dügün dernek isine girmem..
Birikmisim yoksa beklerim veya gücümün yettigi kadarıyla yetinirim..
Kayınvalidenize sifa, size de mutluluklar diliyorum.
işin hastalık boyutuyla ilgili bu yorum çok başarılı. csı empati gücüne hayran kaldım.
kendim yorumuma ilaveten bu yorumunda altına imzamı atarım.
bu topluma göre çok ekstrem bir bakış açısına sahipsiniz. :)ben de evlilik olayının kız alma (satın alma,mal edinme,onların ailesinin olma...vs.) başlığı altında erkek tarafına yük edilmesini anlayamıyorum. evliliğe hazır olan çiftler maddi manevi önlemlerini almalılar. ailelerin yapacağı herşey,alacakları bir toplu iğne bile hediyedir. yaparlarsa elbetteki güleryüzle kabul edilmelidir ama yapmazlarsa yakalarına yapışılmamalıdır.bir de kendi babasından isteyemediği şeyleri kayınpederden beklemek de garip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?