Öncelikle sağlıklı, huzurlu, mutlu bir evlilik hayatı diliyorum size. Ben de 9 gün sonra evleniyorum. Gerçekten düğün arifesi çok stresli ve zor bir dönem. Annesinin hastalığı ve tedavisi mali durumları değiştiriyor olabilir. Ama tabii senin de hayalllerin var. Bence makul ölçütlerde anlaşın. Düğün özellikle iyi bir otelde vs olursa ve yemekli olursa çok maliyetli oluyor. Nikah yapıp arkadaşların ve yakın akrabalarla eğlenmeye gidebilir ya da yemek verebilirsiniz. İzmir'de isen mekan öneririm.
İkinizin mutluluğu önemli. Biliyorum bazı olaylar insanın sinirine dokunur. Ama sevdiğin için saygı duy, ve sadece birlikteliğinize, mutluluğunuza odaklan.
Örneğin bnm kaynvalidem bzm için aldıgı esyayı vermekten vazgecti, kaynımın düğünü öncesi de gelinine tepkiliydi, şimdi bnm düğün zamanında da bana tepkisini hissedyrm, psikolojik bir süreç gördüğüm kadarıyla. Benim herşey bir kulağımdan girip otekinden çıkar olldu.
Sana tavsiyem herşeye takılma, biraraya geldiğinizde herşeyi alırsınız, çeyize de herşeyi aldım alamadım diye mutsuz olma. İkiniz birlikte herşeyin üstesinden gelirsiniz, önemli olan mutluluk. Sen mutlu hissedersen nişanlın da mutlu olur. Ama sen bazı şeyleri sorun olarak kafana takarsan inan erkekler çabuk bıkıyor, çevremden gözlemliyorum.
Size ömür boyu mutluluklar dilerim.
bugun biraz alttan alttan denedim ikna oldu gibi bakalım her gün biraz daha konuşcam :)
aman fazla uzerlerine gitmek yok erkeklerin, cabuk bunalip kesip atiyorlar canim :)))
insallah hersey gonlunce olur canim cok uzuldum durumuna kendimi suan senin yerine koymaya calistim Allah kolaylik versin,
bu arada unuttum soylemedim ama kayinvalidene karsi tamam ve olur kelimesini elinden geldikce az kullan cunku aliskanlik yapiyor
sonra hep aynisini duymak ve gormek istiyor haha:)
kayinvalideni karsina hicbirzaman alma herzaman mustakbel esini kullan onu gonder o illetsin ok?
bu arada akil vermis gibi oldum inan canim iyiligini istedigimden
ahhhh siz gençler ne kadar acelecisiniz.daha isteme olmadan düğün tarihinden düğünden bahsediyorsunuz.az yavaş olun.gün doğmadan neler doğar.herşeyi sırasına göre yaşayın.şimdiden böyle hayaller kuruyorsunuz, gerçekleşmeyince çok üzülüyorsunuz.inşallah kaynananın hastlığı çaresi olan bir derttir.
Nedense evlilik olaylarında hep sorunlar çıkıyor.
benimde kayınpederim de sorunlar var. söz kesildi 6 ay önce. askere gitti sözlüm geldi.
biz nişan yeri ayarlamak için kayınpederime sorduk ama hep boşverdi, erteledi v.s
sonrada en son gene engellemek için bişeyler demiş ama tüm aile bireyleri arkamızda olduğu için amacına ulaşamıycak inşallah.
çok sıkıldım ben de... Ama herşeyi oluruna bıraktım. üzülmekle elime bişey geçmiyor.
Allah büyüktür.
canım senin için de hayırlısı olsun. ben eylülde istiyordum düğün ama bakalım neler olcak.
gene de düğün istiyorum ve bu hayalimden de vazgeçmiycem.
sen de gönlüne göre bi düğün yaparsın inşallahh...
nişan yerini niye kayınpederinize soruyorsunuz.nişanı kız tarafı yapar:26:
Sizi anlıyorum; evlilik hayallerinizi törpülemek zorunda kalıyorsunuz;doğal olarak bu sizi yoruyor,üzüyor ve umutsuzluğa düşürüyor.
Ama inanın bunlar hep geçiyor; ne bir düğün kalıyor geriye, ne de o kadar telaş.
O gün(ler) eğer mutlu ve huzurlu geçmişse tek bu duygu kalıyor akıllarda..Gerisi unutuluyor.
...
Ailesinide anlamaya çalışın..
Annesi hasta ve tedavi masrafları çok fazla.. Sabrı zorlanma sınırındadır.
Üstelik hasta bile olmasa yardım etme zorunlulukları yok..
Öyle ya da böyle çiftler, kendi yuvalarını kendi imkanları dahilinde kurdukları zaman daha mutlu oluyorlar.
Mutlu olmaya, bu meseleler için kendinizi ve sevdiklerinizi üzmemeye çalışın.
Mutluluklar.
ne demek bu hastalığa ben itmedim?öncelikle hepinize iyi akşamlar bir yerden sonra kaçırmışım hepinizin mesajlarını tek tek okudum. Öncelikle şuradan başlıyım çalışıtğım yer çok iyi bir yer olmadığı için özel sektör olduğu için ve evlenip hemen il dışına çıkıcağımız için ayrılmam gerektiği söylendi bu sırada kpss hazırlan dendiği için yaptım yoksa ben erkek eline bakıcak karakterde bir insan değilim birikmişim olduğu için rahatım çeyizimde çok şükür bir eksiğim yok çalışırken herşeyimi aldım tek eksiğim beyaz eşyaydı onları aldım çok şükür yatak odasınıda haleldicem ve ben erkek tarafına bana şunu alıcaksınız takı bunları takıcaksınız hayatta demem kimseyede öyle bir dayatmada bulunmuyorum sadece yanlışmı istediklerim var diye merak ettiğim için konuyu açmıştım ama bazı arkadaşlar sanırım yanlış anlamışlar beni (şunuda belirteyim bna göre aileler 500 tl de olsa yardım etmeliler bu benim düşüncem ama tabikide kız sürekli istekde buluncak öyle birşey demiyorum ) ayrıca şunuda belirteyim bana hiltonda düğün yapında demiyorum düğününde erkek arkadaşımla ben karşılıcam benim istediğim sadece onay verilmesi ve o gün azda olsa yanımızda olunması bu kadar evet yaşadığı hastalık gerçekten çok kötü ama bu hastalığada ben itmedim ben böyle olsun istermiydim en azından benim isteklerimede tatlı dille bir şekilde orta yol bulunabilirdi genede beni haksız buluyorsanız artık kendimden şüphe etmeye başlıcam
kına geceni yaparsın diyen benim.bende işte bazen yanlışmı yapıyorum diyorum ama hiç birşeyim olmayacakki zaten yorumların bir tanesinde kına geceni yaparsın gizliden denmişti erkek tarafı olmadan nasıl kına yapıcamki gizliden çevremdekiler demiceklermi sormıcaklarmı daha zor durumda kalıcam o zaman hem ben şatafatlı bir düğünde istemiyorumki gayet klasik basit bir düğün istiyorum 10 bin tl lik salon tutulsunda dmiyorum ama en azından onay verilsin istedim
yaşanılan hastalık hem maddi hem de manevi olarak çok ağır yaptırımları olan bir hastalık
kanserinin türünü bilmesem de en basitinden en komplikesine hepsinin aslında bünyeye duygusal olarak bıraktığı izler aynı
elbette ki kalabalığa giremiyordur kayınvaliden, çünkü eğer şu anda veyahut yakın zamanda kemoterapi ya da radyoterapi gördü ise, bağışıklığı baskılanmış demektir, bir bebek kadar açıktır onun vücudu tüm mikroplara...
bundan daha doğru bir istek olamaz, buna sonuna kadar katılıyorum.
annesinin düğün istememe sebebini bilemeyiz, ancak hiç bir türlü şatafatı istemiyor anladığım kadarı ile (nişan, kına, düğün vs)
bunun onun psikolojisi ile ya da maddiyat ile ilgili olduğunu düşünüyorum
bence kınanı, kızlar arasında, gerekirse erkek tarafına söyemek zorunda bile değilsin, "bana da süpriz oldu dersin", gene yapabilirsin, gene arkadaşlarınla eğlenebilirsin
düğün yapmazsınız ama nikahtan sonra gene gençler yemekli bir eğlenceye gidebilirsiniz,
yani herşeyin orta yolu bulunur.
bir de bunları öner bakalım erkek arkadaşına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?