- 19 Kasım 2018
- 4.123
- 7.026
- 158
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ya yanlış anlamayın ama ben size bir şey sorucam yazdığınız yorumlarda sevgili flört baya bol yani bu bolluk nerden diye sormak istedim açıkçasıAylık gelirim asgari ücretin bir tık üstüyken para biriktirip, istifa edip Avrupa'ya tatile çıkmıştım.
Aylık gelirim part time bulduğum işlerden günlük seksen lira falan kazanmakken bir gönderici kuruluş bulup kuzeyde bir ülkeye gidip, kalanında da birikimim kadar yan ülkeye geçmiştim
Ogrenciyken kyk kredisi ,ailemden çok cüzi bir harçlık ile tüm yaşamımı,kirami vs idare edip palyacoluk yaptığım parayla yirmiye yakın şehir gezmistim.
Yani demek istediğim, ucuza seyehat etmek gerçekten mümkün.
Ha, ben gittiğimde Euro 3 liraydi şimdi 9 lira, tabii ki arada fark büyük. Ama yine de ucuza da seyehat edebilirsin.
Eve giren 10 bin, kira yok...ben olsam (ki hep böyle yaparim) maaşı aldığım gibi kenara iki gram altın ya da bin liralık dolar atardım. Sadece seyehatlerde kullanmak üzere. Zaten ay sonunu zor getiriyrosunuz, öyle de bitiyor para böyle de bitiyor. En azından kenarda birikmisiniz olur. Eve on girdiği için ön harcıyorsunuz, yirmi girse yine yettiremeyecksiniz,yine yirmi harcayacaksiniz... O yüzden bırakın 9 girsin, o arttirdiginiz kısım ile hayalinizi gerçekleştirin...
Hiç yurtdışına cikmadim demişsiniz ya, yurtdışı kavramınız sadece Avrupa mi? Çünkü Avrupa ise shengen vizesi falan filan durduk yere 1000er bin lira vizeye vermeniz gerekecek. Onun yerine vizesiz yerler tercih edebilirsiniz.
Hatta Ukrayna'ya vizeyi geç, pasaport bile yok.yeni kimlikle girebilirsiniz.
Vizesiz olarak pasaportla gidecek oldukça çok sayıda ülke var. Mesela ben geçen aylarda Pegasus indiriminden beşyüz liraya gidiş geliş Makedonya'ya bilet almıştım (aynı bileti geçen seneki indirimden 400 liraya almıştım ama korona yüzünden iptal oldu)
Siz de böyle ucuz bilet bulabilirsiniz. Takip edin uygulamaları,yeterli...
Ben bu sene 'hangi bileti alsam' diye bakindigimda beşyüz liraya Moskova'ya da bilet buldum,İsrail'e de, Fas'a da.. Yani beşyüz gidiş geliş, bence aşırı bir para değil, bu dönemde. Dediğim gibi, normalde coook daha ucuzunu da bulurdum ama Euro çok arttı...
Neyse, kişi başı beşyüzden 2 bilet alsanız mesela bir aylık arttirdiginiz parayla... Balkanlar çok pahalli yerler değil. Üstelik Makedonya'da Türkçe konuşanlar bulmanız olası,tabelaların bazıları Türkçe...Sırbistan desen daha önce gitmistim, pek çok Avrupa şehrinden hiç bir farkı yok sokaklarının. Her köşede müzik çalan insanlar, harika taş sokaklar, diğer tüm Avrupa ülkeleri gibi içinden nehir akan bir şehir...
Üstelik hiç pahalli değil, çünkü euro kullanmıyorlar. 'ay bir kere çıktım, en güzel yerde kalayim, en güzel yerde yiyeyim' simarikligi yapmazsanız, sıradan bir ege tatili kadar para harcarsınız.. (tabii ki böyle yapın demiyorum ama) ben mesela yanımda konserve de götürürüm genelde ki coook pahalliysa konservemi yerim. Hatta daha önce de paylaştığım bir fotom var;
Eki Görüntüle 2751663
Cannes'da şok market yaprak sarmasıyla foto çekmiştim, sandvice on euor vermek yerine
Ya da fırından ekmek alıp pazardan taze domates falan alıp piknik yapmistim, eyfelin dibindeki parkta...yani , neden olmasın ki??? Neden illaha ki her gün restoranda yiyelim? Rus bir sevgilim vardı, onla gittiğimiz bir yerde mesela kahvaltı için ekstra ücret istiyorlardi. Bunu odemek yerine bir gün çıktık, Bim'den bal,kaymak, peynir,zeytin aldık, her gün taze meyve ve ekmek alıp üç kurus paraya harika bir sekilde yaptik,tüm hafta boyunca kahvaltımızı. Yani geziyoruz diye neden kaziklanalim ki???
Bakış açınızı böyle yaparsaniz siz de az paraya çok yerler gezebilirsiniz.
Hiç bir şey için geç değil. Benim annem ilk yurtdışı seyehatine gittiğinde 56 yasindaydi
Beni bu konuya taglemenin amacı nedir konu sahibesi malum bende euro var, Avrupada da o yerlerin hepsine gittim hacı cavcav canıma değsin şişelerrrr mi yazayım
Büyümelisin artık kuzu, geçmişi düşünerek ömür geçmiyor. Hayat dediğin su gibi akıp gidiyor kaç yıldır iyi kötü tanıyoruz birbirimizi, bak sen 42 olmuşsun, ben 48 oldum da şurada birkaç ay sonra 49 diyeceğim kendimeHaklısın, haksızsın diyemiyorum. Oturup geçmiş, geleceği dert ederken bugünü yaşayamıyorum. 36 yaşıma girerken de benzer konular açıyordum ne oldu 6 sene geçti, ne ben eksildim ne köreldim aksine kendime daha iyi bakmaya başladım, tarzım oturdu daha iyi görünüyorum gibi gibi.
Görmek istediğim yerlerin başında Yunanistan geliyor, ailemin göçtüğü Selanik mesela. Sonra Amalfi ve İspanya sahillerini görmek isterim. Keşke euro bu kadar artmasaydı belki daha kolay olurdu. Ama önce elbette vizesiz ve gezilebilir ülkelerden başlamayı ben de düşünüyorum, covid izin verince tabii şartların da biraz olgunlaşması gerek. Çok lüks düşkünü değilim, illa lüksten çok rahatlığa önem veriyorum tatillerimde yani yurtiçi gezilerimde böyle oluyor. Ama mesela örneğin İtalya’ya gitsem pizza, Fransa’da da kruvasan tatmak isterim. Tabii hepsi şu an tatlı bir hayal. Önerileriniz çok güzel, teşekkür ederim. Tek çocuk olarak çok rahat büyütüldüğümden belki de hiç para tutmayı bilmedim, marka takıntım yok ama almayı seviyorum. Dünya ve ülkemiz şartlarında da ikisi birlikte olmuyor bunun üzerinde düşünmek gerekiyor.
Mesela bu ay :Kira yokken 10 bin gelirle ay sonu getirememek, 3 gun ayvalikta tatile gidildi diye butceyi toparlayamamak bana cooook abartili geldi. Biyerlerde yanlis harcamalar yapiyorsunuz demek ki. Ya da yazmadiginiz butcenizi oldukca asagi ceken ödemeleriniz var belkide.
Bizim aylik gelirimiz sizden azicik fazla, ben calismiyorum. Hadi digerlerini gectim Yunanistan, Bulgaristan dediginiz yerler dibimizde zaten biz esince atlayip bir iki gunlugune bile gittik.
Balkan turlarina bir bakin taksitle ödenmeyecek miktarlar değiller O gelirle imkansiz degil yani o kadarciği...
Gümüş hesabını düşüneyim çok mantıklı geldi, sahi artıyor mu ki o kadar? Aslında dediğin çok doğru maaş geldiği gibi ufak ufak bişeyler atılabilir. Ben maaş geldiği gibi alışverişe koşuyorumAnnem küçükken alma ağacının altında doğmuşssun derdi, ne istersem alındı biraz da tek olduğumdan sorumluluk verilmedi mesela. Sen de Yengeçsin di mi bu arada? Ben de Yengeçim bir de bize tutumlu derler ben acaba başka burç muyum
Temelden öyle gelmek derken çok anlayamadım ama biraz içten gelen bir şey. Benim tüm sülalem har vurup harman savuranlar familyasından, annem reklamını gördüğü her şeyi eve alır,iki kere kullanır,kilere kaldırırsenin dediklerinin bazılarını yapmak için temelden öyle gelmek lazım :))
ama şu günlük gümüş mesela çok mantıklı..
:))) Yani o iş biraz karmaşık, bu rus bebe,tanışıp aşık olduğum,sabah akşam konuşup mektuplasip plan yaptığım biriydi, bahsettiğim kahvaltı olayında da sevgiliydik. Ama beraber zaman geciriince taban tabana zıt karakterde olduğumuzu farkedip ayrıldık. 3 yıldan fazladır öyle ya da böyle hayatımda, genelde iki arkadaş gibi konuşup online okey falan oynuyoruzYa yanlış anlamayın ama ben size bir şey sorucam yazdığınız yorumlarda sevgili flört baya bol yani bu bolluk nerden diye sormak istedim açıkçası
flört mü sevgili mi nedir?
Büyümelisin artık kuzu, geçmişi düşünerek ömür geçmiyor. Hayat dediğin su gibi akıp gidiyor kaç yıldır iyi kötü tanıyoruz birbirimizi, bak sen 42 olmuşsun, ben 48 oldum da şurada birkaç ay sonra 49 diyeceğim kendimeHep filmi başa sararsan sonuna geldiğinde ne yaşadım dersin.
Biraz gamsız olacaksın, salacaksın bazı şeyleri, tabii salacaksın derken hayatı salma, bu saatten sonra bir şey olmaz deyip salma, bahsettiğim salma işi hallolur türden dertleri salmak, karta borç çığ gibi değil ya hoş, sal gitsin ödenir deyip geç git ki ödenir çünkü eve giren bir para var şükür.
Bu ay ayın sonunda 5 gün peynir alamamış olsan aman salla de geç git zeytin de iş görür, para konularında çok altından kalkılamayacak bir meblağ olmadığı müddetçe ki 300-500 bin üzeri olması lazım üzüntüden saçlarımı dökmem için, salla gitsin diyen biriyim, 5-10 bin kart borcu için sıkmam kendimi, ay sonu gelemiyor Mahmut diye içimi karartmam, yanlış anlaşılmasın üzerine basa basa diyorum kimsenin derdini küçümsemem, insanların evlerine giren meblağı da küçümseme aman dert mi bu deme çiğliği yapmam, demek istediğim 2020'de hayatı günlük yaşamayı öğrendik, virüsün bulaşmadığı her günü hanemize yazılan bonus gibi gördük, dünya çalkalanırken oh be bugün de sağlıklıyız ölmedik tadını alabildiğimiz bir ekmek geçti boğazımızdan demeyi öğretti bize covid.
Bugün covid belki yarın zombi virüsü, hayatımızı günlük yaşamayı ve anlık mutluluklar üretmeyi öğrenmek zorundayız.
İnsanların hayali de, istekleri de lüks değil ihtiyaç ama bazı şeyleri dert olmaktan çıkarmamız lazım zira hayat kısa, yaşadığımız her an tadını çıkarmalıyız, bugün Yunanistan'a gidemiyorsan dert etme ama Yunanistan için hem halay et, hem umutlarına sarıl hem de çabala, azmeden taşı çatlatır, evde oturup off of ne hayallerim vardı benim derken kendini 90 yaşında bulursun, he bana sorarsan 90'da geç değil o başka
Siz aslında “yok” olabilir misiniz, ya da yaşadığınızı sanıyor olabilir misiniz? Yok değilse hiç inandırıcı değil. 7 bin gelir, 2 bin arttırıyosunuz. Yani 5 bine geçindiğinizi iddia ediyosunuz. Kredi, kira üstelik.İki kişiye nasıl 10 yetmez anlamıyorum 7bin alıyo eşim çaloşmıyorum ve kredi borcu ev kirası faturalar mutfak masrafı ve elimize kalmazsa 1.5 2 kesin kalıyo nasıl bi hayat yaşıyosunus çok merak ettim
Ya ben rusu merak etmedim bu bolluk bereketin kaynağını merak ettim maşallahEki Görüntüle 2751724
Bakın bu 3 yıllık grafik. Ocak 2018de 2 lirayken Ocak 2019da 3, Ocak 2020'de 3,5, Ocak 2021de 6,5 olmuş. Yani sağı solu belli olmayan bir maden. Ama her maden gibi o da değerlenecektir elbet. Yani günde 18 TL, ne kaybedersiniz ki? Sizin bozdurdugunuz dönem zamlanmayip hiç kar ettirmese bile en azından sizi zorlamadan kenara attığınız bir para durmuş olur. Çıkarsınız tatilinize^^
Ayrıca aliverise bu kadar kosuyorsaniz telefondaki alışveriş uygulamalarını ve Instagram'da para kazanmak için ihtiyacın olmayan şeyleri alman için konuşan 'kaydirin' diyen şahısları çıkartın:)
Siz yengecsiniz, tutumluluk Kaninizda var
Temelden öyle gelmek derken çok anlayamadım ama biraz içten gelen bir şey. Benim tüm sülalem har vurup harman savuranlar familyasından, annem reklamını gördüğü her şeyi eve alır,iki kere kullanır,kilere kaldırırgünde birer paketten her gün iki paket sigara girer eve. Ama nedense bir ben böyle olmuşum :)
Gümüş olayı gerçekten çok mantıklı, ben her gün alışkanlık edindim, kahvaltımı yaparken alıyorum 3 gramimi... Şu videodan ilham almıştım ben de (hızlandırılmış şekilde izlenebilir,adam Cook yavaş konuşuyor ama birikim ve yatırımla ilgili çok bilgili ve motive eden önerileri olan bir amca)
Yeni yılda koş gümüş hesabı aç benceNooption , seneye yılbaşına şirin bir ülkede gitmek de hedefin olsun
:))) Yani o iş biraz karmaşık, bu rus bebe,tanışıp aşık olduğum,sabah akşam konuşup mektuplasip plan yaptığım biriydi, bahsettiğim kahvaltı olayında da sevgiliydik. Ama beraber zaman geciriince taban tabana zıt karakterde olduğumuzu farkedip ayrıldık. 3 yıldan fazladır öyle ya da böyle hayatımda, genelde iki arkadaş gibi konuşup online okey falan oynuyoruzaynı ülke sınırları içerisindeyken de flört halindeyiz ^^ 21. Yüzyılın karmaşık iliskilerinden :)
Ay nolur konuyu yine ben geçiniyorum, sen nasıl gecinemiyorsun'a döndürmeyin. Herkesin hayat standardı, aliskanliklari farklı. Benim 50 TL'ye defactodan aldığım kazağı, aynı masada çalıştığım arkadaşım ömrü hayatında üstüne geçirmemiş... onun giydiği Lacoste kazagi bende hayatımda giymedim.Olay bundan ibaret, üstüne birde hayat inanılmaz pahalı. Hele İstanbul'da 10 bin TLnin hiç kıymeti yok.İki kişiye nasıl 10 yetmez anlamıyorum 7bin alıyo eşim çaloşmıyorum ve kredi borcu ev kirası faturalar mutfak masrafı ve elimize kalmazsa 1.5 2 kesin kalıyo nasıl bi hayat yaşıyosunus çok merak ettim
Eki Görüntüle 2751724
Bakın bu 3 yıllık grafik. Ocak 2018de 2 lirayken Ocak 2019da 3, Ocak 2020'de 3,5, Ocak 2021de 6,5 olmuş. Yani sağı solu belli olmayan bir maden. Ama her maden gibi o da değerlenecektir elbet. Yani günde 18 TL, ne kaybedersiniz ki? Sizin bozdurdugunuz dönem zamlanmayip hiç kar ettirmese bile en azından sizi zorlamadan kenara attığınız bir para durmuş olur. Çıkarsınız tatilinize^^
Ayrıca aliverise bu kadar kosuyorsaniz telefondaki alışveriş uygulamalarını ve Instagram'da para kazanmak için ihtiyacın olmayan şeyleri alman için konuşan 'kaydirin' diyen şahısları çıkartın:)
Siz yengecsiniz, tutumluluk Kaninizda var
Temelden öyle gelmek derken çok anlayamadım ama biraz içten gelen bir şey. Benim tüm sülalem har vurup harman savuranlar familyasından, annem reklamını gördüğü her şeyi eve alır,iki kere kullanır,kilere kaldırırgünde birer paketten her gün iki paket sigara girer eve. Ama nedense bir ben böyle olmuşum :)
Gümüş olayı gerçekten çok mantıklı, ben her gün alışkanlık edindim, kahvaltımı yaparken alıyorum 3 gramimi... Şu videodan ilham almıştım ben de (hızlandırılmış şekilde izlenebilir,adam Cook yavaş konuşuyor ama birikim ve yatırımla ilgili çok bilgili ve motive eden önerileri olan bir amca)
Yeni yılda koş gümüş hesabı aç benceNooption , seneye yılbaşına şirin bir ülkede gitmek de hedefin olsun
:))) Yani o iş biraz karmaşık, bu rus bebe,tanışıp aşık olduğum,sabah akşam konuşup mektuplasip plan yaptığım biriydi, bahsettiğim kahvaltı olayında da sevgiliydik. Ama beraber zaman geciriince taban tabana zıt karakterde olduğumuzu farkedip ayrıldık. 3 yıldan fazladır öyle ya da böyle hayatımda, genelde iki arkadaş gibi konuşup online okey falan oynuyoruzaynı ülke sınırları içerisindeyken de flört halindeyiz ^^ 21. Yüzyılın karmaşık iliskilerinden :)
Eskiden biz de gezerdik 2015, 16,17 de.sonra tl bu kadar deger kaybedince yurtdisi biraz hayal olarak kaldi en son Hollanda ya gittiğimde euro 5 liraya yakındı ve son yurtdisi seyahatim oldu maalesef.Öncelikle iyi seneler diliyorum, 2021 giden seneyi aratmadan, sağlık ve mutlulukla gelsin.
Uzun olabilir, özür dilerim şimdiden
Tanımayanlar için kısaca kendimi anlatayım ;
42 yaşımdayım, altı sene evvel ikinci evliliğimi yaptım. Mutlu bir evliliğim ve üç kedim var, evimde çok huzurluyum. Ama mutlu muyum işte ondan emin değilim. Yapmak istediğim çok şey var mesela yurtdışına hiç çıkmadım. 80 kuşağıyım, bizim dönemde yurtdışını bırak aileyle bile tatil yapılmazdı. Devam edeyim ; büyük ailevi problemlerle büyüdüm, babamdan kaynaklanıyordu biraz da annemden. Ve ilk evliliğimi çok erken bir yaşta yaptım. Sonrası zor bela cehennem gibi geçen üç sene, boşanma, anneye kıyamayarak ve o dönem yalnızlıktan korkarak baba evine dönüş, yine eskisinden daha büyük (boşandığım için) ailevi problemler, hakaretler, üç sene kendimi ispat için mücadele etmem ve sonra eşimle tanışmam ve ikinci hayat. Bu arbedede yurtdışını hiç düşünemedim, hayallerim eşimle tanıştıktan sonra şekillenmeye başladı, ilk kez karışılıksız sevilince kendimi ve ne istediğimi fark ettim, kendimi sevmeye başladım, değer verdim, gerçek Vive ile tanıştım. Hiç hayal kurmadım 40’ıma kadar inanır mısınız?
Ama şu an hayallerimin hiçbirinin olmayacağı gerçeği beni çok üzüyor. Eşimin annesine ait evde oturuyoruz, bu yaz tadilat yaptırdık. Aracımız var, eşimin pandemiden ötürü az kira alsak da bir ofisi var, evimize 10.000 civarı giriyor ama yetmiyor. Eşim pandemide bir süre işsiz kaldı o dönem kartlara yüklendiğimizden aldığımız kart gidiyor nakit kalmıyor sonra haydi başa. Aysonu bayağı bayağı kriz oluyor hatta. Ve ben boğuluyorum. Değil yurtdışına gitmek, yasak olmasa İzmir’e gidecek durumumuz olmuyor. Yazın üç gün Ayvalık yaptık üç ayda düzelmedi bütçemiz, herşey ateş pahası çünkü. Benim ailemin yazlık bir muhitte evi var, bildiğiniz gibi Datçada da bir ev var yazlık. (Yazın konu açmıştım) ailelerden bize kalacak bir dünya şey var ama konu bu değil konu benim hayallerimin imkansızlığı. Biliyorum ki TR ortalamasının üzerindeyiz ama olmayalım mı eşim mühendis ben 18 senedir çalışıyorum üniversite mezunuyum ki bence az bile!
Bu sene kimseye hediye alamadım, anneme çiçek gönderemedim, eşime bir şey alamadım, evi süsleyemedim sönük, sessiz, mutsuz girdim yeni yıla. İnşallah dün geceki gibi geçmez tüm sene.
Çok mu geç herşey içinMune sen de yaz ne olur Hayattan ümidi kestikçe sağlığım kötüleşiyor , kendime bakmıyorum, ot gibi yaşıyorum. O ülkeleri görüp, hayalimdeki o Urla’daki evi alabilir miyim sizce? Ne olur beni kendime getirin ama kırıp dökmeden.
@GangstaWalk
darkmore
MissCherryBlossom
Çok beğendim yazdıklarını taktir ettim çok güzel anlatmışsın istersek herşeyi yapabiliriz yeterki isteyelim. Ayrıca o sarma çok kalın oluyor tadı güzel olsada bazen yapragin damarlarını ağzımın içinden almak zorunda kalsam da alırım sarma sevdasindanAylık gelirim asgari ücretin bir tık üstüyken para biriktirip, istifa edip Avrupa'ya tatile çıkmıştım.
Aylık gelirim part time bulduğum işlerden günlük seksen lira falan kazanmakken bir gönderici kuruluş bulup kuzeyde bir ülkeye gidip, kalanında da birikimim kadar yan ülkeye geçmiştim
Ogrenciyken kyk kredisi ,ailemden çok cüzi bir harçlık ile tüm yaşamımı,kirami vs idare edip palyacoluk yaptığım parayla yirmiye yakın şehir gezmistim.
Yani demek istediğim, ucuza seyehat etmek gerçekten mümkün.
Ha, ben gittiğimde Euro 3 liraydi şimdi 9 lira, tabii ki arada fark büyük. Ama yine de ucuza da seyehat edebilirsin.
Eve giren 10 bin, kira yok...ben olsam (ki hep böyle yaparim) maaşı aldığım gibi kenara iki gram altın ya da bin liralık dolar atardım. Sadece seyehatlerde kullanmak üzere. Zaten ay sonunu zor getiriyrosunuz, öyle de bitiyor para böyle de bitiyor. En azından kenarda birikmisiniz olur. Eve on girdiği için ön harcıyorsunuz, yirmi girse yine yettiremeyecksiniz,yine yirmi harcayacaksiniz... O yüzden bırakın 9 girsin, o arttirdiginiz kısım ile hayalinizi gerçekleştirin...
Hiç yurtdışına cikmadim demişsiniz ya, yurtdışı kavramınız sadece Avrupa mi? Çünkü Avrupa ise shengen vizesi falan filan durduk yere 1000er bin lira vizeye vermeniz gerekecek. Onun yerine vizesiz yerler tercih edebilirsiniz.
Hatta Ukrayna'ya vizeyi geç, pasaport bile yok.yeni kimlikle girebilirsiniz.
Vizesiz olarak pasaportla gidecek oldukça çok sayıda ülke var. Mesela ben geçen aylarda Pegasus indiriminden beşyüz liraya gidiş geliş Makedonya'ya bilet almıştım (aynı bileti geçen seneki indirimden 400 liraya almıştım ama korona yüzünden iptal oldu)
Siz de böyle ucuz bilet bulabilirsiniz. Takip edin uygulamaları,yeterli...
Ben bu sene 'hangi bileti alsam' diye bakindigimda beşyüz liraya Moskova'ya da bilet buldum,İsrail'e de, Fas'a da.. Yani beşyüz gidiş geliş, bence aşırı bir para değil, bu dönemde. Dediğim gibi, normalde coook daha ucuzunu da bulurdum ama Euro çok arttı...
Neyse, kişi başı beşyüzden 2 bilet alsanız mesela bir aylık arttirdiginiz parayla... Balkanlar çok pahalli yerler değil. Üstelik Makedonya'da Türkçe konuşanlar bulmanız olası,tabelaların bazıları Türkçe...Sırbistan desen daha önce gitmistim, pek çok Avrupa şehrinden hiç bir farkı yok sokaklarının. Her köşede müzik çalan insanlar, harika taş sokaklar, diğer tüm Avrupa ülkeleri gibi içinden nehir akan bir şehir...
Üstelik hiç pahalli değil, çünkü euro kullanmıyorlar. 'ay bir kere çıktım, en güzel yerde kalayim, en güzel yerde yiyeyim' simarikligi yapmazsanız, sıradan bir ege tatili kadar para harcarsınız.. (tabii ki böyle yapın demiyorum ama) ben mesela yanımda konserve de götürürüm genelde ki coook pahalliysa konservemi yerim. Hatta daha önce de paylaştığım bir fotom var;
Eki Görüntüle 2751663
Cannes'da şok market yaprak sarmasıyla foto çekmiştim, sandvice on euor vermek yerine
Ya da fırından ekmek alıp pazardan taze domates falan alıp piknik yapmistim, eyfelin dibindeki parkta...yani , neden olmasın ki??? Neden illaha ki her gün restoranda yiyelim? Rus bir sevgilim vardı, onla gittiğimiz bir yerde mesela kahvaltı için ekstra ücret istiyorlardi. Bunu odemek yerine bir gün çıktık, Bim'den bal,kaymak, peynir,zeytin aldık, her gün taze meyve ve ekmek alıp üç kurus paraya harika bir sekilde yaptik,tüm hafta boyunca kahvaltımızı. Yani geziyoruz diye neden kaziklanalim ki???
Bakış açınızı böyle yaparsaniz siz de az paraya çok yerler gezebilirsiniz.
Hiç bir şey için geç değil. Benim annem ilk yurtdışı seyehatine gittiğinde 56 yasindaydi
Hayal kurmak gerçekleştirmek için büyük bi adım bence. Ben de 30 yaşındayım o kadar çok hayalim var ki . Bazıları şuan ki sartlarimla imkansıza yakın ama şartların değişmesi bir güneşin doğmasına bakar. Nasıl ki bi anda pandemi çıktı hayatlarımız alt üst oldu. Güzel şeyler de bir anda olabilir.ben ilk defa 2021 de yapılacaklar listesi yaptım ve listedekileri gerçekleştirmek için adımlar atıyorum. İlk gün bitanesini yaptım ve bu beni çok mutlu ettie. Diğerleri için de çaba sarf etmeye devam. Ölene kadar ümitsizlik yok.Öncelikle iyi seneler diliyorum, 2021 giden seneyi aratmadan, sağlık ve mutlulukla gelsin.
Uzun olabilir, özür dilerim şimdiden
Tanımayanlar için kısaca kendimi anlatayım ;
42 yaşımdayım, altı sene evvel ikinci evliliğimi yaptım. Mutlu bir evliliğim ve üç kedim var, evimde çok huzurluyum. Ama mutlu muyum işte ondan emin değilim. Yapmak istediğim çok şey var mesela yurtdışına hiç çıkmadım. 80 kuşağıyım, bizim dönemde yurtdışını bırak aileyle bile tatil yapılmazdı. Devam edeyim ; büyük ailevi problemlerle büyüdüm, babamdan kaynaklanıyordu biraz da annemden. Ve ilk evliliğimi çok erken bir yaşta yaptım. Sonrası zor bela cehennem gibi geçen üç sene, boşanma, anneye kıyamayarak ve o dönem yalnızlıktan korkarak baba evine dönüş, yine eskisinden daha büyük (boşandığım için) ailevi problemler, hakaretler, üç sene kendimi ispat için mücadele etmem ve sonra eşimle tanışmam ve ikinci hayat. Bu arbedede yurtdışını hiç düşünemedim, hayallerim eşimle tanıştıktan sonra şekillenmeye başladı, ilk kez karışılıksız sevilince kendimi ve ne istediğimi fark ettim, kendimi sevmeye başladım, değer verdim, gerçek Vive ile tanıştım. Hiç hayal kurmadım 40’ıma kadar inanır mısınız?
Ama şu an hayallerimin hiçbirinin olmayacağı gerçeği beni çok üzüyor. Eşimin annesine ait evde oturuyoruz, bu yaz tadilat yaptırdık. Aracımız var, eşimin pandemiden ötürü az kira alsak da bir ofisi var, evimize 10.000 civarı giriyor ama yetmiyor. Eşim pandemide bir süre işsiz kaldı o dönem kartlara yüklendiğimizden aldığımız kart gidiyor nakit kalmıyor sonra haydi başa. Aysonu bayağı bayağı kriz oluyor hatta. Ve ben boğuluyorum. Değil yurtdışına gitmek, yasak olmasa İzmir’e gidecek durumumuz olmuyor. Yazın üç gün Ayvalık yaptık üç ayda düzelmedi bütçemiz, herşey ateş pahası çünkü. Benim ailemin yazlık bir muhitte evi var, bildiğiniz gibi Datçada da bir ev var yazlık. (Yazın konu açmıştım) ailelerden bize kalacak bir dünya şey var ama konu bu değil konu benim hayallerimin imkansızlığı. Biliyorum ki TR ortalamasının üzerindeyiz ama olmayalım mı eşim mühendis ben 18 senedir çalışıyorum üniversite mezunuyum ki bence az bile!
Bu sene kimseye hediye alamadım, anneme çiçek gönderemedim, eşime bir şey alamadım, evi süsleyemedim sönük, sessiz, mutsuz girdim yeni yıla. İnşallah dün geceki gibi geçmez tüm sene.
Çok mu geç herşey içinMune sen de yaz ne olur Hayattan ümidi kestikçe sağlığım kötüleşiyor , kendime bakmıyorum, ot gibi yaşıyorum. O ülkeleri görüp, hayalimdeki o Urla’daki evi alabilir miyim sizce? Ne olur beni kendime getirin ama kırıp dökmeden.
@GangstaWalk
darkmore
MissCherryBlossom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?