Herşey için çok mu geç?

Bence ekonomik anlamda kotu durumda degilsiniz, hic degilsiniz hatta. Ayda 10 bin tl eve giren gelir, ev kira degil,deniz tatili icin de iki tarafin da ailesinin yazligi var, bunlar aslinda cok avantaj. Tabii nerden baktiginiza bagli. Siz bence suan depresif bir donemden geciyorsunuz. Ve hersey gozunuze karamsar geliyor.

Birikim konusunda mesela size tavsiyem maaslarinizi alir almaz en az 2 bin tl lik altin ya da doviz yatirimi yapmaniz. Her ay duzenli olarak. Ben asgari ucretle calisirken her ay duzenli ceyrek aliyordum, para ustlerinden kalan bozuklari da kumbarada biriktirip ay sonunda gram aliyordum. Boyle boyle derken baya birikim yapmistim.

Ya yanlış anlamayın ama ben size bir şey sorucam yazdığınız yorumlarda sevgili flört baya bol yani bu bolluk nerden diye sormak istedim açıkçası
flört mü sevgili mi nedir?

Evimize aşağı yukarı benzer gelir giriyor sizinle. Ama ben çok çok büyük fedakarlıklar etmeden rahat bir şekilde yaşayabiliyorum. Hatta evlendiğimizde çok cüzi bir gelirle hem borç ödeyip hem de yurt içinde hatrı sayılır şekilde gezdik. sanırım neyin öncelik olduğuyla ilgili bir durum. Seyehat etmek aslında sandıldığı kadar zor ve maliyetli değil sadece ne istediğini bilmek lazım.
Yurt dışı için öncelikle ülkemize daha yakın yerleri tercih edebilirsiniz bu da hayalinizi gerçekleştirmeye olan inancınızı artırabilir

Beni bu konuya taglemenin amacı nedir konu sahibesi malum bende euro var, Avrupada da o yerlerin hepsine gittim hacı cavcav canıma değsin şişelerrrr mi yazayım

Azcık moral verirsin dedim ama yıktın perdeyi eyledin viran kara gözüm

Büyümelisin artık kuzu, geçmişi düşünerek ömür geçmiyor. Hayat dediğin su gibi akıp gidiyor kaç yıldır iyi kötü tanıyoruz birbirimizi, bak sen 42 olmuşsun, ben 48 oldum da şurada birkaç ay sonra 49 diyeceğim kendime Hep filmi başa sararsan sonuna geldiğinde ne yaşadım dersin.
Biraz gamsız olacaksın, salacaksın bazı şeyleri, tabii salacaksın derken hayatı salma, bu saatten sonra bir şey olmaz deyip salma, bahsettiğim salma işi hallolur türden dertleri salmak, karta borç çığ gibi değil ya hoş, sal gitsin ödenir deyip geç git ki ödenir çünkü eve giren bir para var şükür.

Bu ay ayın sonunda 5 gün peynir alamamış olsan aman salla de geç git zeytin de iş görür, para konularında çok altından kalkılamayacak bir meblağ olmadığı müddetçe ki 300-500 bin üzeri olması lazım üzüntüden saçlarımı dökmem için, salla gitsin diyen biriyim, 5-10 bin kart borcu için sıkmam kendimi, ay sonu gelemiyor Mahmut diye içimi karartmam, yanlış anlaşılmasın üzerine basa basa diyorum kimsenin derdini küçümsemem, insanların evlerine giren meblağı da küçümseme aman dert mi bu deme çiğliği yapmam, demek istediğim 2020'de hayatı günlük yaşamayı öğrendik, virüsün bulaşmadığı her günü hanemize yazılan bonus gibi gördük, dünya çalkalanırken oh be bugün de sağlıklıyız ölmedik tadını alabildiğimiz bir ekmek geçti boğazımızdan demeyi öğretti bize covid.
Bugün covid belki yarın zombi virüsü, hayatımızı günlük yaşamayı ve anlık mutluluklar üretmeyi öğrenmek zorundayız.

İnsanların hayali de, istekleri de lüks değil ihtiyaç ama bazı şeyleri dert olmaktan çıkarmamız lazım zira hayat kısa, yaşadığımız her an tadını çıkarmalıyız, bugün Yunanistan'a gidemiyorsan dert etme ama Yunanistan için hem halay et, hem umutlarına sarıl hem de çabala, azmeden taşı çatlatır, evde oturup off of ne hayallerim vardı benim derken kendini 90 yaşında bulursun, he bana sorarsan 90'da geç değil o başka

Kira yokken 10 bin gelirle ay sonu getirememek, 3 gun ayvalikta tatile gidildi diye butceyi toparlayamamak bana cooook abartili geldi. Biyerlerde yanlis harcamalar yapiyorsunuz demek ki. Ya da yazmadiginiz butcenizi oldukca asagi ceken ödemeleriniz var belkide.

Bizim aylik gelirimiz sizden azicik fazla, ben calismiyorum. Hadi digerlerini gectim Yunanistan, Bulgaristan dediginiz yerler dibimizde zaten biz esince atlayip bir iki gunlugune bile gittik.
Balkan turlarina bir bakin taksitle ödenmeyecek miktarlar değiller O gelirle imkansiz degil yani o kadarciği...

Bir de geç kalmışlıktan şikayet etmişsiniz. Şöyle bir örnek vereyim teyzem sizin yaşlarınızda bşr kadın oo çocukları arka arkaya olmuş. Onları büyütürken belki yaşadığı şehirden bile nadiren çıktı. Sonra hepsini evlendirdiler eşiyle karadeniz turu, güneydopu turu ve balkan turu yaptılar. Pandemi olmasaydı bu sene egeyi baştan sona gezme planları vardı. Gelirleri de beş bini geçmiyordur. Karamsarlığa düşmeden geçmişi bırakıp "artık bundan sonra ne yapabilirim kafasına girmelisinz"

Mesela bu ay :

3900 Eş KK
2000 Benim KK
1000 Esnek
500 Faturalar
500 Aylık Temizlikçi
Mutfak vs. masraflar karttan

8000 etti sahiden ama şu var bu rakama bu ay ulaştık, eşim altı ay işsizlik ödeneği aldı. Annesine normalde 1500 veriyorduk ev kredisine destek ama vermiyoruz şimdilik. İnsanların anlamlandıramadığı ve benim de yanlış anlattığım bu oldu sanırım.

Bakın bu 3 yıllık grafik. Ocak 2018de 2 lirayken Ocak 2019da 3, Ocak 2020'de 3,5, Ocak 2021de 6,5 olmuş. Yani sağı solu belli olmayan bir maden. Ama her maden gibi o da değerlenecektir elbet. Yani günde 18 TL, ne kaybedersiniz ki? Sizin bozdurdugunuz dönem zamlanmayip hiç kar ettirmese bile en azından sizi zorlamadan kenara attığınız bir para durmuş olur. Çıkarsınız tatilinize^^
Ayrıca aliverise bu kadar kosuyorsaniz telefondaki alışveriş uygulamalarını ve Instagram'da para kazanmak için ihtiyacın olmayan şeyleri alman için konuşan 'kaydirin' diyen şahısları çıkartın:)
Siz yengecsiniz, tutumluluk Kaninizda var
senin dediklerinin bazılarını yapmak için temelden öyle gelmek lazım :))
ama şu günlük gümüş mesela çok mantıklı..
Temelden öyle gelmek derken çok anlayamadım ama biraz içten gelen bir şey. Benim tüm sülalem har vurup harman savuranlar familyasından, annem reklamını gördüğü her şeyi eve alır,iki kere kullanır,kilere kaldırır günde birer paketten her gün iki paket sigara girer eve. Ama nedense bir ben böyle olmuşum :)
Gümüş olayı gerçekten çok mantıklı, ben her gün alışkanlık edindim, kahvaltımı yaparken alıyorum 3 gramimi... Şu videodan ilham almıştım ben de (hızlandırılmış şekilde izlenebilir,adam Cook yavaş konuşuyor ama birikim ve yatırımla ilgili çok bilgili ve motive eden önerileri olan bir amca)
Yeni yılda koş gümüş hesabı aç bence Nooption , seneye yılbaşına şirin bir ülkede gitmek de hedefin olsun
Ya yanlış anlamayın ama ben size bir şey sorucam yazdığınız yorumlarda sevgili flört baya bol yani bu bolluk nerden diye sormak istedim açıkçası
flört mü sevgili mi nedir?
:))) Yani o iş biraz karmaşık, bu rus bebe,tanışıp aşık olduğum,sabah akşam konuşup mektuplasip plan yaptığım biriydi, bahsettiğim kahvaltı olayında da sevgiliydik. Ama beraber zaman geciriince taban tabana zıt karakterde olduğumuzu farkedip ayrıldık. 3 yıldan fazladır öyle ya da böyle hayatımda, genelde iki arkadaş gibi konuşup online okey falan oynuyoruz aynı ülke sınırları içerisindeyken de flört halindeyiz ^^ 21. Yüzyılın karmaşık iliskilerinden :)

Nassin hemsirem sana nice guzel yillar diliyorum askim.
İsteklerin atla deve degil ki, kurlardaki duruma ragmen yurt disi turlarinda cok cazip firsatlar goruyorum ben. Goruyorum da gittim mi ,son 5 yildir hayir gidemedim. Ama hic niyetine girmedim ondan. Sen kocisinle her yere sigarsin,bizde cocuk var diye erteledik hep.

Aslinda sana anami yollasam super olur,o kendi capina gore cok sey yapti,sen de yaparsin. 30 yasinda bir bekar kadinken dul ve 2 cocuklu babamla evlendi,babamin cocuklarina bakti uzerine ben dogdum. Hayalinde hep mustakil bir ev vardi,simdi aldi oyle seviyor oyle mutlu ki o evde bir basina. Hayatini kalabalikta gurultude gecirmis bir kadinin hayallerinin gercek olmasini izledim ben. Ve gercekten calismanin yaninda temiz kalpli olmasinin da hayallerini gerceklestirmesine olan katkisini gordum. Anam yapti sen de yaparsin.

Yedi yıl oldu müdirem dile kolay, Allah sağlık versin de daha çok yiyelim burada birbirimizi Vallahi büyüyememek sanırım mesele, şımarıklık değil yoksa inan. Annem özel hayatında, iş hayatında sorumluluk sahibisin, başarılısın ama benim de hatam var sana hiç sorumluluk yüklemedim dedi geçenlerde. Biraz tek çocuk olmaktan, biraz anne ihmalinden biraz da benim halâ büyüyememenden Ama ne zaman buraya yazsam iyi geliyor silkeleniyorum en azından, değerli düşüncelerin için çook teşekkür ederim, iyi seneler

İki kişiye nasıl 10 yetmez anlamıyorum 7bin alıyo eşim çaloşmıyorum ve kredi borcu ev kirası faturalar mutfak masrafı ve elimize kalmazsa 1.5 2 kesin kalıyo nasıl bi hayat yaşıyosunus çok merak ettim
Siz aslında “yok” olabilir misiniz, ya da yaşadığınızı sanıyor olabilir misiniz? Yok değilse hiç inandırıcı değil. 7 bin gelir, 2 bin arttırıyosunuz. Yani 5 bine geçindiğinizi iddia ediyosunuz. Kredi, kira üstelik.

Üç kişiyiz. Sadece Mutfak masrafımız aylık 2 binin altında değil. Çok daha Fazlası olur azı olmaz. Çok değil bence? Normal bir insanın yiyebileceği, yemesi gereken et ve süt ürünleri, doğal ürünler lüks olmamalı bu devirde. Şimdi Bunları çıkarın deseniz, yani boğazınızdan kısın, yemeyin içmeyin ben yaşamış mı olurum?

7 bine geçiniyoruz deseniz anlarım da arttırıyoruz diyip kiramız faturalar kredi işin içine girince ve sabit giderlerle birleşince siz sanki ne bileyim sadece nefes alıyor gibisiniz.

Ya ben rusu merak etmedim bu bolluk bereketin kaynağını merak ettim maşallah
Ay kızlar bir benim mi gözüme çarptı tövbeler olsun
Sadece ufak merak sağolun ama

İki kişiye nasıl 10 yetmez anlamıyorum 7bin alıyo eşim çaloşmıyorum ve kredi borcu ev kirası faturalar mutfak masrafı ve elimize kalmazsa 1.5 2 kesin kalıyo nasıl bi hayat yaşıyosunus çok merak ettim
Ay nolur konuyu yine ben geçiniyorum, sen nasıl gecinemiyorsun'a döndürmeyin. Herkesin hayat standardı, aliskanliklari farklı. Benim 50 TL'ye defactodan aldığım kazağı, aynı masada çalıştığım arkadaşım ömrü hayatında üstüne geçirmemiş... onun giydiği Lacoste kazagi bende hayatımda giymedim.Olay bundan ibaret, üstüne birde hayat inanılmaz pahalı. Hele İstanbul'da 10 bin TLnin hiç kıymeti yok.

Hayallerinden vazgeçme derim
Misâl benim Hindistan hayalim var , vazgeçip başka bi ülke seçeyim diye Hindistanla ilgili ne kadar kötü yorum video vs varsa gözüme soktular ama nafile gitmek istiyorum o ülke çekiyo beni
Bi gün gitcem inanıyorum gideceğime , şuraya da bol bol resim çekilip atcam
İnşAllah .

yazmışsın ya çocukken bana ailem cimri derdi diye. tutumluluk temelden yani. harçlığının yarısını kenara koymak falan. ben çocukken de savruktum hala öyleyim. mesela öğle yemeğinden etttiğin kar var ya asla uğraşmam ama dediğim gibi gümüş mantıklı sigara parası cidden.
ya bende aslında M meredithgrey gibiyim tek fark kimseyi suçlamıyorum kendi plansızlığım kendi başarısızlığım adı her neyse farkındayım. elime geçeni harcayacak yer bulurum illa :)
vive belki düzeni şunu bunu suçlamak kendinde hata bulmaktan daha kolay geliyordur düşündün mü hiç olabilir mi?

Eskiden biz de gezerdik 2015, 16,17 de.sonra tl bu kadar deger kaybedince yurtdisi biraz hayal olarak kaldi en son Hollanda ya gittiğimde euro 5 liraya yakındı ve son yurtdisi seyahatim oldu maalesef.
Zaten önümüzdeki yıl da salginin etkileri devam edecek bence ucakla seyahat icin zaten dogru zamanlar değil. 2021 de butceyi biraz toparlayıp salgin durumu da biraz duzelince Sırbistan, Makedonya gibi vize derdi olmayan gorece ucuz destinasyonlardan baslayabilirsiniz ama öncelik borc varsa bunu kapatmak olmalı.
Su an zaten 1 yil evde gecti yaza kadar da böyle gecer yani kimse gonlunce gezemiyor cok da kayipta degilsiniz bence. "Butun dunya evde oturuyor zaten gezilmiyor "diyw kendinize hatırlatarak içinizi ferahlatabilirsiniz bence

Çok beğendim yazdıklarını taktir ettim çok güzel anlatmışsın istersek herşeyi yapabiliriz yeterki isteyelim. Ayrıca o sarma çok kalın oluyor tadı güzel olsada bazen yapragin damarlarını ağzımın içinden almak zorunda kalsam da alırım sarma sevdasindan

Hayal kurmak gerçekleştirmek için büyük bi adım bence. Ben de 30 yaşındayım o kadar çok hayalim var ki . Bazıları şuan ki sartlarimla imkansıza yakın ama şartların değişmesi bir güneşin doğmasına bakar. Nasıl ki bi anda pandemi çıktı hayatlarımız alt üst oldu. Güzel şeyler de bir anda olabilir.ben ilk defa 2021 de yapılacaklar listesi yaptım ve listedekileri gerçekleştirmek için adımlar atıyorum. İlk gün bitanesini yaptım ve bu beni çok mutlu ettie. Diğerleri için de çaba sarf etmeye devam. Ölene kadar ümitsizlik yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…