Herşey için çok mu geç?

Sanmıyorum, sen de fark ettiysen kimseye haksızsın diye muhalefet etmiyorum, kendimi eleştiriyorum da. Düzene suç bulmayım mı? Euro 9 TL, açlık sınırı, yoksulluk sınırında yaşıyoruz şanslı olup asgariden fazla kazananlar kendimizi şanslı sayıyoruz. Bu düzene isyan edilmezse neye edilir?

Böyle olursa yurtdışı hayal olur ne İstanbul muş be

Bol keseden atmak kolay geliyo insana gayette rahat bi şekimde geçinebiliyorum şükür olsun nefes alıyorum lüks hayatınızda mutluluklar sizi benim yaşam standardım bane göre gayet iyi

çok az bir çabayla gidebilirsiniz bence ben inanıyorum. bizim eve giren aylık miktar sizinki gibi, bazen biraz daha fazlası bazen biraz daha azı. ben çalışmıyorum fakat bizde her ay ve ya iki ayda bir ufak tefek altındı, dolardı, euroydu yurtdışı için kenara koyuyoruz tabi istanbulda yaşamamak küçük bir ilçede yaşamak bizim avantajımız. tl biriktirmek için değerli bir para değil zaten maalesef ki. özgür demirtaşın bir videosu beni etkilemişti bu konuda, bakabilirsiniz. bende biraz savurgan bir insanım fakat eşim bana göre biraz daha tutumludur ve yurtdışına gitmekte çok istiyoruz önümüzdeki yıllarda. umarım siz de hayallerinizi gerçekleştirirsiniz..

Çiçeğim nasılsın hepi nivnyiiiır kız ben de iyi kalpliyim vallaha ben de alırım işallak hayalimdeki evi

Hayatta ve sağlıklı olduğumuz sürece hiç bir şey için geç değildir.
Fazla karamsar gördüm sizi.
Yaşım 47 benim halâ gerçekleştirebileceğimi düşündüğüm hayallerim var.

Bir de bütçenizi doğru yönetme konusunda desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.
İstanbul’da 10 bin TL ile abad olunmaz ama iki kişilik bir aile, kira ödemiyorsa, zorlanmadan geçirebilir.

valla sen zaten hayallerini yasamak iztiyosun bence sacma romaya gidicemde konserve yicem sandivic yicem yok yaaaaaaaa o tatile gidiyosam dibine kadar harcarım insan her sene yurt dısına cıkamazz

sen yaptın mı de yaptm oooo catır catır bozdum altınları almanya belcika hollanda parisssss hepsine gitttim ohhh misss her gördügüm süsü hediyeyi aldım bavulları o kadar doldurmusuz ki bide cıkıs ta 50 euro ceza ödedim ama gönlüme göre oldu hersey o yuzden kırk yılda bi yurt dısına cıkıcaksan öyle ac acına gezmek olmaz gördügünü gezdigini yemiceksen ne kıymeti

simdi olmaz ama mesela ama güne gir aylık 10 bin gelirin varmıs maas yattıgı gibi git 1 kücük altın al bide el altından güne gir ordanda biriktir hatta ayarla ilk sen al ki mesela ucak bileti yada tur satın alırsın altınlarda cebine harclık kalırr

Sağlıklı olalım da istediğin birbirimizi yemek olsun, itinayla afiyetle yeriz iste yeter ki
Tek çocuk olan herkes aynı değil, biraz fazla duygusal minnoş yapıya sahipsen her dert içinde büyüyor, yani karakterinin de önemi var aslında, ama biz annelerin de hataları olduğu bir gerçek, kıyamamak mı desem hayatı kendi sırtımıza yüklemeyi alışkanlık edindiğimiz için sorumlulukları paylaşmamak mı desem valla bu nasıl tanımlanır bilmiyorum ama annenin yaptığını zaman zaman ben de yapıyorum vive, şımarıklık değil, sizleri şımarık yetiştirmedik buna eminim de geç büyümenizi istedik belki bilmiyorum.

Ama büyümek gerekiyor, evet sorunlar dertler oluyor ama onlarla baş edebilmeyi de öğrenmek gerekiyor, sürekli kendimize üzülerek ahlayıp vahlayarak ömür geçmiyor hatta hayat yavan hale geliyor.

Bol keseden atmak kolay geliyo insana gayette rahat bi şekimde geçinebiliyorum şükür olsun nefes alıyorum lüks hayatınızda mutluluklar sizi benim yaşam standardım bane göre gayet iyi
Haklısınız bol keseden güzel atmışsınız. Atmayın ama. Sizin hayat standardınız size göre iyi. Sıkım sıkım sıktığınız kemerleri gösterip bakın biz böyle çok iyiyiz, siz neden değilsiniz ki diye şaşırıp kalmanız asıl şaşkınlık verici olan. Selametle...

10 bin tl gelirimiz var. 21 aylik kizim var. yaklasik kira faturalar 3000 bir de 1500 kadar market alışverişi, ayrica 1500 kadar da ozel harcamalar. Gecen sene mardine gezmeye gittim, ekim ayinda da 5-6 bin tl ye yeme icme gezme kalma vs hepsine marmariste tatil yaptim. Simdiden bu sene tatil planimizida yapıyoruz. Her ay kenara da para atıyorum. Kira da ödemesek galiba her sene yurtdisina cikariz. Evlendikten sonra 1 kez cikabildik yurtdisina ama olsun. Zaten sonra hamilelikti dogumdu derken kaldi. Bence fazla karamsarsiniz. Biraz bütçe planlamasiyla dogru birikimi yapıp istediginiz yerlere gidip gezebilirsiniz diye düşünüyorum. Planlamalarla ilgili youtube da cok video var. Biraz bakin belki sizinde kafaniza yatar. Vizesiz ülkelere giderekte baslayabilirsiniz. Pasaport cikartin 10 yillik kenarda hazırda dursun uygun fiyata bilet buldugunuz an alin.

Konunuzu okudum.
Bir kere ülkede gidişat konusunda haklısınız.
Evet alım gücümüz diplerde..artik paranın değeri yok. 5 lt ayçiçek yağı bile olmuş 85 tl.
Markete girsen anca 2 poşet mal 200 tl.
Bu konularda doğru..
Yurt dışına cikabilirsiniz. En kötü çevre balkan ülkelerine gidersiniz. Oralarda yurt dışı. Hemen paris olmaz. Oralarda sonra olur.

Ama şunu anlamadım. Ileride en az 3 mülk kalacak. Biri oturduğunuz ev, diğeri 2 bahçeli lüks ev. Hâlâ bu ne umutsuzluk.. bu ne karamsarlık.
Çocuk yok. Onun masrafı yok. Kira derdi yok. Ileride yazlık alma derdi yok. Zaten tek cocuksunuz tüm evler size kalacak.

Şu an bu konuyu okuyan kişilere göre bana göre de gayet gümüş kaşıkla doğmuşsunuz. Buna sukredin. Millet ömrü boyunca tek ev sahibi olmak için yıllarca kredi ödüyor. Nerede büyükşehirde 1 ev, nerede 2 yazlık bahçeli lüks ev..

Ülkedeki ekonomi konusunda haklısınız. Ama diğer konularda size hak veremiyorum. Yetinememe durumu var. Bu aradaki çoğu kişiye göre durumunuz çok iyi. En az 2 milyonluk miras kalacak. Durumunuz iyi. Varsın bu sene italyaya gitmeyin. Sonra gidersiniz. Hem pandemi geçmiş olur. Rahatça gezersiniz.

Borçlar ödenir. Gelir gider tablosu yapın. Bütçe yapin. Ödersiniz. En kötü yapılandırma yapın. Ve biraz yetinememe durumunu bırakın. Çünkü bu standartlar ortalama baya üstü. Kendi kendinizin moralini boş yere bozmayın.

Son düzenleme:
İyikide sıkıyorum sonra ağlamam yetmiyo diyo

Herkesin tarzı farklıdır ama ben de limoncuya katılıyorum. Bir şehre ayak basmış olmak için gitmek bana bir anlam ifade etmez. Oranın yemeğini yemezsem, kahvesini içmezsem o deneyim eksik kalır. Dolayısıyla size tavsiyem istediğiniz şehirlerin listesini çıkartıp pandemi sonrası ucuz uçak bileti ve konaklama kovalamanız. Sonra da her alışveriş yaptığınızda bu hedefinizi düşünüp ihtiyaç mı istek mi kıyaslaması yapmanız.

Sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum ❤

o kadar gönlüme göre oldu ki simdi tv de ne zaman görsem bu gezi programlarında ben ondan yedim ki ordan gectim ki o tatlı söyle güzel kösede su var oaraya girin falan diye binbir keyifle izliyorum param yoksa yurt dısında ne isim var sezercik gibi yiyenlere bakıp gecicem gitcem bimdem konserve yicem bana göre degil özellikle sana tavsiye aayy konuyu yazana yani :))) hangi ülkeye gidersen oranın buyuk markerlerine gir felaket güzel seyler var ve cokkkk ucuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…