- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ehu ehu çok komik.İyikide sıkıyorum sonra ağlamam yetmiyo diyo
Sanıyorum ki ben hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorum. Yani hem her istediğimi alayım, her kilo alıp verişimde gardrop değişeyim ama tatilime de gideyim. E bunun için eve kaç yüz bin girmesi gerek değil mi?
Çocuğum olsunda bunları ben kendim düşünürüm tatlım sen merak etme bbEhu ehu çok komik.
Ben bu konudan bağımsız olarak sizin ekonomik gelir gider seviyenizi inandırıcı bulmadığımı söyledim, konunun benim gelirimle de, ağlamakla da alakası yok oysa. Çok basit matematik hesabı.
şükürcülükte istediğiniz kadar master yapabilirsiniz, sizin yaşamadan nefes almanız kâfi zira..
Temel ihtiyaçları lüks sayan şu zihniyetiniz çoluk çocuğunuzdan kısarken de böyle eğlenir umarım.
Tatlım? Ne bu tatlımlı konuşma hayırdır?Çocuğum olsunda bunları ben kendim düşünürüm tatlım sen merak etme bb
Bence çok doğru bir noktaya değinmişsiniz.Bir başka konuna da yazdım
Pandemide 3 gün yaptığınız tatil belimizi büktü diyorsun ama geceliği 900 civarında olan oda kahvaltı oteldi gittiğiniz yanlış hatırlamıyor isem
Yani yaklaşık 6000 oda kahvaltı ye iç derken 10000 civarı oluyor
Başkası yazlık kiraladı bir haftadan fazla kaldı yarısını harcadı
Herkesin hayat standardı farklı tabii ama aynı yerde çok daha farklı dünya kadar alternatif varken, maddi olarak sıkışıkken, neden bu ısrar ille de en iyisi diye
Ben seni bazen anlayamıyorum ya harcarsın umursamazsın ya da biriktirirsin başka şeyler yaparsın
İkisi bir arada olmuyor zira gelirin iki katı olsaydı da 3 gece değil 6 gece kalırdın o zaman 3 gece yeter demezdin mesela
Bu ille de bazı şeylerle yetin demek değil daha az harca daha az ye daha az gez demek değil ama bunu dert etme
Yani ben mesela parayı yemeğe gömerim üstündeki kotadırlar Çarla va değil
Ama çevremde aman kıyafetim çok iyi olsun da bim den konserve ile idare ederim diyen çok
depresip bakıyorsun çünkü hepsini istiyorum hak ediyorum diyorsun hak etmek tabii herkes en iyisini hak ediyor ama imkanına uygun yönetmelisin hayatı bir nevi ayağını yorganına göre uzatmalısın
Konunuzu okudum.
Bir kere ülkede gidişat konusunda haklısınız.
Evet alım gücümüz diplerde..artik paranın değeri yok. 5 lt ayçiçek yağı bile olmuş 85 tl.
Markete girsen anca 2 poşet mal 200 tl.
Bu konularda doğru..
Yurt dışına cikabilirsiniz. En kötü çevre balkan ülkelerine gidersiniz. Oralarda yurt dışı. Hemen paris olmaz. Oralarda sonra olur.
Ama şunu anlamadım. Ileride en az 3 mülk kalacak. Biri oturduğunuz ev, diğeri 2 bahçeli lüks ev. Hâlâ bu ne umutsuzluk.. bu ne karamsarlık.
Çocuk yok. Onun masrafı yok. Kira derdi yok. Ileride yazlık alma derdi yok. Zaten tek cocuksunuz tüm evler size kalacak.
Şu an bu konuyu okuyan kişilere göre bana göre de gayet gümüş kaşıkla doğmuşsunuz. Buna sukredin. Millet ömrü boyunca tek ev sahibi olmak için yıllarca kredi ödüyor. Nerede büyükşehirde 1 ev, nerede 2 yazlık bahçeli lüks ev..
Ülkedeki ekonomi konusunda haklısınız. Ama diğer konularda size hak veremiyorum. Yetinememe durumu var. Bu aradaki çoğu kişiye göre durumunuz çok iyi. En az 2 milyonluk miras kalacak. Durumunuz iyi. Varsın bu sene italyaya gitmeyin. Sonra gidersiniz. Hem pandemi geçmiş olur. Rahatça gezersiniz.
Borçlar ödenir. Gelir gider tablosu yapın. Bütçe yapin. Ödersiniz. En kötü yapılandırma yapın. Ve biraz yetinememe durumunu bırakın. Çünkü bu standartlar ortalama baya üstü. Kendi kendinizin moralini boş yere bozmayın.
valla sen zaten hayallerini yasamak iztiyosun bence sacma romaya gidicemde konserve yicem sandivic yicem yok yaaaaaaaa o tatile gidiyosam dibine kadar harcarım insan her sene yurt dısına cıkamazz
sen yaptın mı de yaptm oooo catır catır bozdum altınları almanya belcika hollanda parisssss hepsine gitttim ohhh misss her gördügüm süsü hediyeyi aldım bavulları o kadar doldurmusuz ki bide cıkıs ta 50 euro ceza ödedim ama gönlüme göre oldu hersey o yuzden kırk yılda bi yurt dısına cıkıcaksan öyle ac acına gezmek olmaz gördügünü gezdigini yemiceksen ne kıymeti
Sanmıyorum, sen de fark ettiysen kimseye haksızsın diye muhalefet etmiyorum, kendimi eleştiriyorum da. Düzene suç bulmayım mı? Euro 9 TL, açlık sınırı, yoksulluk sınırında yaşıyoruz şanslı olup asgariden fazla kazananlar kendimizi şanslı sayıyoruz. Bu düzene isyan edilmezse neye edilir?
Bir başka konuna da yazdım
Pandemide 3 gün yaptığınız tatil belimizi büktü diyorsun ama geceliği 900 civarında olan oda kahvaltı oteldi gittiğiniz yanlış hatırlamıyor isem
Herkesin hayat standardı farklı tabii ama aynı yerde çok daha farklı dünya kadar alternatif varken, maddi olarak sıkışıkken, neden bu ısrar ille de en iyisi diye
Ben seni bazen anlayamıyorum ya harcarsın umursamazsın ya da biriktirirsin başka şeyler yaparsın
İkisi bir arada olmuyor zira gelirin iki katı olsaydı da 3 gece değil 6 gece kalırdın o zaman 3 gece yeter demezdin mesela
Bu ille de bazı şeylerle yetin demek değil daha az harca daha az ye daha az gez demek değil ama bunu dert etme
Yani ben mesela parayı yemeğe gömerim üstümdeki kıyafetler marka vs değil
Ama çevremde aman kıyafetim çok iyi olsun da bim den konserve ile idare ederim diyen çok
depresip bakıyorsun çünkü hepsini istiyorum hak ediyorum diyorsun hak etmek tabii
herkes en iyisini hak ediyor ama imkanına uygun yönetmelisin hayatı, bir nevi ayağını yorganına göre uzatmalısın
+1 benzer şeyleri yazmıştım sonra üşendim devam etmeye açıkçası -_- tam anlamıyla hislerime tercüman olmuşsunuz. vive iyi tarafından bakmak da sonradan edinilebilen bir alışkanlık ve sen bu alışkanlığı acilen edinmelisin. Sahip olduklarını/olacaklarını bir beyaz yakalı ömür boyu çalışsa alamaz, dar gelirliyi falan geçtim zaten. ispanya sahillerine bu sene gidemezsin ama illa ki gidersin. tamam ekonomi kötü tamam geçim zor, dünyanın derdi bitmez ama, 10 sene sonra 10 ülke gezersin başka şeyler çıkar hepsinde depresyona mı gireceksin.Konunuzu okudum.
Bir kere ülkede gidişat konusunda haklısınız.
Evet alım gücümüz diplerde..artik paranın değeri yok. 5 lt ayçiçek yağı bile olmuş 85 tl.
Markete girsen anca 2 poşet mal 200 tl.
Bu konularda doğru..
Yurt dışına cikabilirsiniz. En kötü çevre balkan ülkelerine gidersiniz. Oralarda yurt dışı. Hemen paris olmaz. Oralarda sonra olur.
Ama şunu anlamadım. Ileride en az 3 mülk kalacak. Biri oturduğunuz ev, diğeri 2 bahçeli lüks ev. Hâlâ bu ne umutsuzluk.. bu ne karamsarlık.
Çocuk yok. Onun masrafı yok. Kira derdi yok. Ileride yazlık alma derdi yok. Zaten tek cocuksunuz tüm evler size kalacak.
Şu an bu konuyu okuyan kişilere göre bana göre de gayet gümüş kaşıkla doğmuşsunuz. Buna sukredin. Millet ömrü boyunca tek ev sahibi olmak için yıllarca kredi ödüyor. Nerede büyükşehirde 1 ev, nerede 2 yazlık bahçeli lüks ev..
Ülkedeki ekonomi konusunda haklısınız. Ama diğer konularda size hak veremiyorum. Yetinememe durumu var. Bu aradaki çoğu kişiye göre durumunuz çok iyi. En az 2 milyonluk miras kalacak. Durumunuz iyi. Varsın bu sene italyaya gitmeyin. Sonra gidersiniz. Hem pandemi geçmiş olur. Rahatça gezersiniz.
Borçlar ödenir. Gelir gider tablosu yapın. Bütçe yapin. Ödersiniz. En kötü yapılandırma yapın. Ve biraz yetinememe durumunu bırakın. Çünkü bu standartlar ortalama baya üstü. Kendi kendinizin moralini boş yere bozmayın.
Çok haklısınız. Ben bunları yazınca linç edildim önceleri. Vayyy yılda bir hafta tatil lüks müymüş de, her hafta pirzola lüks değilmiş de... hemen siyasete çekmeler ki asla kimseyi savunmak için yazmamıştım.Bir başka konuna da yazdım
Yani ben mesela parayı yemeğe gömerim üstümdeki kıyafetler marka vs değil
depresip bakıyorsun çünkü hepsini istiyorum hak ediyorum diyorsun hak etmek tabii
herkes en iyisini hak ediyor ama imkanına uygun yönetmelisin hayatı, bir nevi ayağını yorganına göre uzatmalısın
Ben linç yerken nerdeydinizSizin bu tarzda açtığınız ve benim hatırladığım üçüncü konunuz sanırım. Ülke olarak ekonomik anlamda kötü oluşumuz su götürmez bir gerçek bunun üzerine yazıyoruz da zaten ama sürekli şikayet edip, ben bunu haketmiyorum demenin bugüne bir faydası var mı yok.
Benimde hayallerim var biraz sizin hayallerinize yakın,ama ailemde kalma ihtimali olan hiçbir şey yok tam aksine yardıma ihtiyacı olan anne baba bi de boşanmış 4 çocuklu bi abla var yani kendimiz yanında onları da düşünmek zorundayız ben dahi umıtluyum bi hün yurt dışına gideceğim siz hayli hayli gidersinizÖncelikle iyi seneler diliyorum, 2021 giden seneyi aratmadan, sağlık ve mutlulukla gelsin.
Uzun olabilir, özür dilerim şimdiden
Tanımayanlar için kısaca kendimi anlatayım ;
42 yaşımdayım, altı sene evvel ikinci evliliğimi yaptım. Mutlu bir evliliğim ve üç kedim var, evimde çok huzurluyum. Ama mutlu muyum işte ondan emin değilim. Yapmak istediğim çok şey var mesela yurtdışına hiç çıkmadım. 80 kuşağıyım, bizim dönemde yurtdışını bırak aileyle bile tatil yapılmazdı. Devam edeyim ; büyük ailevi problemlerle büyüdüm, babamdan kaynaklanıyordu biraz da annemden. Ve ilk evliliğimi çok erken bir yaşta yaptım. Sonrası zor bela cehennem gibi geçen üç sene, boşanma, anneye kıyamayarak ve o dönem yalnızlıktan korkarak baba evine dönüş, yine eskisinden daha büyük (boşandığım için) ailevi problemler, hakaretler, üç sene kendimi ispat için mücadele etmem ve sonra eşimle tanışmam ve ikinci hayat. Bu arbedede yurtdışını hiç düşünemedim, hayallerim eşimle tanıştıktan sonra şekillenmeye başladı, ilk kez karışılıksız sevilince kendimi ve ne istediğimi fark ettim, kendimi sevmeye başladım, değer verdim, gerçek Vive ile tanıştım. Hiç hayal kurmadım 40’ıma kadar inanır mısınız?
Ama şu an hayallerimin hiçbirinin olmayacağı gerçeği beni çok üzüyor. Eşimin annesine ait evde oturuyoruz, bu yaz tadilat yaptırdık. Aracımız var, eşimin pandemiden ötürü az kira alsak da bir ofisi var, evimize 10.000 civarı giriyor ama yetmiyor. Eşim pandemide bir süre işsiz kaldı o dönem kartlara yüklendiğimizden aldığımız kart gidiyor nakit kalmıyor sonra haydi başa. Aysonu bayağı bayağı kriz oluyor hatta. Ve ben boğuluyorum. Değil yurtdışına gitmek, yasak olmasa İzmir’e gidecek durumumuz olmuyor. Yazın üç gün Ayvalık yaptık üç ayda düzelmedi bütçemiz, herşey ateş pahası çünkü. Benim ailemin yazlık bir muhitte evi var, bildiğiniz gibi Datçada da bir ev var yazlık. (Yazın konu açmıştım) ailelerden bize kalacak bir dünya şey var ama konu bu değil konu benim hayallerimin imkansızlığı. Biliyorum ki TR ortalamasının üzerindeyiz ama olmayalım mı eşim mühendis ben 18 senedir çalışıyorum üniversite mezunuyum ki bence az bile!
Bu sene kimseye hediye alamadım, anneme çiçek gönderemedim, eşime bir şey alamadım, evi süsleyemedim sönük, sessiz, mutsuz girdim yeni yıla. İnşallah dün geceki gibi geçmez tüm sene.
Çok mu geç herşey için @Mune sen de yaz ne olurHayattan ümidi kestikçe sağlığım kötüleşiyor , kendime bakmıyorum, ot gibi yaşıyorum. O ülkeleri görüp, hayalimdeki o Urla’daki evi alabilir miyim sizce? Ne olur beni kendime getirin ama kırıp dökmeden.
@GangstaWalk
@darkmore
@MissCherryBlossom
Hangi konuda linç yemiştinizBen linç yerken nerdeydinizsihirli değneğimiz olmadığına göre hak etmemeniz şartları değiştirmiyor maalesef
Onlar da babadan zengin değillerse zaten çooook çalışıyorlar, yine gezemiyorlar zamansızlıktan ve yorgunluktanHem çok iyi şartlarda yaşayayım, hem para biriktirip dünyayı gezeyim ancak aylık 30-40 bin bandında kazanıyorsanız mümkün.
Yurtdışı her şekilde hayal zaten...sinoptanda baksan İstanbul danda baksan durum buBöyle olursa yurtdışı hayal olur ne İstanbul muş be
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?