Herşey için çok mu geç?

Anlayamadım, bazı ülkelerde insanlar belli bir süre kamplarda mı yaşamak zorunda? Çalışma kampı gibi, üniversite okuduysan hizmet edeceksin mi diyorlar?

Anlayamadım, bazı ülkelerde insanlar belli bir süre kamplarda mı yaşamak zorunda? Çalışma kampı gibi, üniversite okuduysan hizmet edeceksin mi diyorlar?

Hayir yok multeci kamplarindan bahsediyorum. Ben de multeci kampinda calisiyorum. Adam okumus etmis ama zaten goctugu ulkede de is yok veya kurallar geregi yillarca kampta yasiyor. Ulkelesindeki etnik temizlikten kacmak icin.

Hayir yok multeci kamplarindan bahsediyorum. Ben de multeci kampinda calisiyorum. Adam okumus etmis ama zaten goctugu ulkede de is yok veya kurallar geregi yillarca kampta yasiyor. Ulkelesindeki etnik temizlikten kacmak icin.

Siyaset konusmak yasak ama bence yine de avrupa konseyi topraklarinda yasadigimiz icin, yuz yillik bir demokrasi gelenegimiz oldugu icin cumhuriyetimiz oldugu icin filan cok sansliyiz. Dusunsenize 1970lerde somurgecilikten kurtulmus olsaydik hicbir altyapisi biseyi olmayan bir ulkede olsaydik o zaman liderler sadece paramizi degil canimizi da aliyor olurdu. Yanlis anlamayin buna da sukur demek icin yazmadim.

+1
İyi dönemlerimiz kötü dönemlerimiz oldu/oluyor ama ben de ne olursa olsun bağımsız ve köklü bir devlet geleneğine sahip olduğumuzu ve eksiklerimize rağmen bunun önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum.

Ben sizi çok negatif gördüm.
Şu süreçte zaten yılbaşına herkes kendi evinde ve sakince girdi (kurallara uyanlar en azından)
Pandemi sürecinde işsiz kalanların problemlerini hiç saymıyorum bile.
Çocuğunuz yok, eviniz lira değil aylık 10000 eve gelen para var yani sıkıntıya girmeniz çok garip geldi bana.
Üstelik 2. evliliğimiz le mutluluğu bulmuşsunuz ne kadar güzel.
Hayatın size verdiği güzelliklere de baksanız biraz?
Ayrıca 40 yaş oldukça genç bir yaş. İstediğiniz her ülkeyi belli bir program ve zamanla görebilirsiniz.
Sadece şuan dünya kendi molasını verdi ve hepimiz normale dönmeyi bekliyoruz

İyi de geçmişteki şeyler için üzülürseniz geleceğiniz ve yaşadığınız an için nasıl heyecan ve umut besleyeceksiniz?
Siz geçmişte takılı kalmışsınız yaşadığınız anı ve geleceği kaçırıyorsunuz

Geçmişi düşünmeniz çok saçma ileriye bakın artık. Ve evet o kadar geliriniz varken eksilere dusmeniz de çok garip. Evde yemek pismiyo mu dışardan mi söylüyorsunuz hep ya da çok mu kılık kıyafet alışverişi yapiyosunuz ? Kendinize her ay bir hedef koyup köşeye para koyun ve o paraya asla dokunmayın bazi keyfi ihtiyaçlarınızdan vazgeçin. Aracınız varsa 2 gün bile olsa Yunan'da tatil yapabilirsiniz

bence isteklerinizi önceliklendirmek konusunda biraz sıkıntınız var. buradan bakınca her şeyi aynı anda istediğiniz kadar iyi düzeyde bekliyormuşsunuz gibi algıladım ben. fakat hayat ne yazık ki herşeyi eşit miktarda iyi veya kötü sunmuyor.
ayrıca bazı insanların çok zengin olup dilediği anda dilediğini yapmasını da ben aslında adaletsiz göremiyorum. birileri zengin olacak ki olmayanlar için iş kurabilsin veya bir şekilde yardımcı olabilsin. - bunun ne derece yapıldığı ayrı bir tartışma konusu elbette.
aslında benim hayata bakış açım istediklerim için elimden geleni yapmak ve elimdekilerle mutlu olmak.
mesela yurtdışı planım varsa kendime iki kıyafet eksik alırım çünkü asıl isteğim o gezidir.
mesela bir hobinin kursu için birkaç ay ödeme yapmam lazımsa başka şeyleri geri plana atarım.
günün sonunda istediğimi alıyorsam artık geriye attıklarımın önemi kalmaz.
belki bu noktaya gelip boğulmuş hissetmenizin nedeni aslında o istiyorum dediklerinizi gerçekten istememek de olabilir.
belki de iç dünyanızın en derindeki istedikleri bambaşka şeyler yapmaktır da siz herkes gidiyor geziyor diye düşünüp bunu kafaya takmışsınızdır.
hazır tüm dünya evlere kapanmış ve yasaklar varken belki içinize dönmek, kendinizi deşmek size yardımcı olur. belki de bu sayede gerçek hayat amacınızı bulursunuz.

geçen ay 490 geldi az yandığı için bu ay 700 civarı gelir sönmeden yaktı yönetim merkezi sistem.su 4 kişiye 190 elektrik 270 geldi ocağa doğalgaz ayrı o da 65 tl telefon 2 kişi ortak 110 internet artı tv kanalları var netfilix var onları bilmiyorum aidat var apartmanın 220 kiradayım bu arada kendi kiracılarım pandemi de kira ödemeyemiyorlar almıyoruz büyükşehirdeyiz çocuk var ssk nın ödeme kapsamında olmayan ilaçları her ay almak zorundayız gene de mutluyuz yahuuu.tek derdimiz virüs ve getirdikleri sıkıntılar şu an.evet yetmediği yerler oluyor fazla harcaalarımız oluyor dengeliyoruz oluyor bitiyor.mesela araba kullanımım azaldı dışardan yemek söylemedim 2 ay kızıma istediği legoları aldım gibi gibi.her istediğimiz her zaman olamaz bunu kabullenmek lazım

Şu an 23 yaşındayım çocukluğumun neredeyse yarısı almanya, avusturya gibi ülkelerde geçti. Yurtdışı deneyimi çok güzel bir şey fakat ortada mutsuz bir hayat varsa mutluluğu getirmeye yine yetmez. Bundan birkaç sene önce ergenlik dönemlerimdeydim tabi iyi bir cep telefonu, iyi bir bilgisayar para ile elde etmek istediğim hayaller hep bunlardı. Şimdi hepsi var mutlu muyum? Hayır. Bir şeylere ulaşma arzumuz o şeylere ulaşana kadar sürüyor bence. Yurtdışına gitmeniz ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için tabi ki geç değil bu ayrı ama mutluluk insanın içinden gelir, bizim önce mutluluğu keşfetmemiz lazım...

+100000000000000

mutsuzluk gezmekle ve ya maddi şeylerle karşılanamaz anca ertelenebilir o süreç boyunca.mesela bir ayakkabıyı aşırı beğeniriz pahalıdır da ama satın alıp eve getirdiğimizde 3 güne cazipliğini kaybeder.ya da tatile gideriz en sevdiğimiz otele şehre orda harala gürele herşeyi unuturuz ama eve dönünce gene aynı biziz.ben de severim maddi şeyleri ama hayatımda renk için bana kalıcı mutluluk sağladığı için değil.pandemi de bunu daha iyi anladım.mesela evde canlı ders başka toplantı vs.olduğunda minik termosa kahvemi koyuyorum parkyerine arabama biniyorum bazen hiçbiryere gitmeden içinde müzik dinleyip kahve keyfi yapıyorum dostlarımla konuşuyorum.basit şeylerden de zevk alınabilir mecbur kalınırsa

ben aylık 30-40 bin bandında kazanıyorum- çünkü gelirim Euro/Dolar ama türkiyede yaşıyorum
inanın öyle kazansanız bile öyle çok iyi yaşayayım her yere gideyim demiyorsunuz bu kafa meselesi tamamen

ben de konu sahibinin tam tersine toprak damlı tek göz bir köy evinde, kaç tane çocuktan biri olarak doğdum büyüdüm
"harçlık" denilen şeyin ne olduğunu keşfettiğimde 15 yaşına filan gelmiştim çünkü hiç almadım :)

belli bir temelle geliyoruz kısacası, ben de belli bir temelle geldiğim için bugünlere, bekar olmama, çocuğum olmamasına rağmen kesinlikle öyle tüm paramı harcayamam

gezmedim mi gezdim ama gezdiğim dönemde ben zaten türkiyede yaşamıyordum. türkiyeden giderek gezdiğim 4-5 ülke ancak vardır.

ailemden zerre bir şey de kalmayacak ama ben hep 40 yaşından sonra şimdiki kadar kazanamayabilirim, ailem için müstakil bir ev almam gerekebilir yaşlılıklarında ihtiyaç duyabilirler, yok bana bir şey olabilir yok kardeşlerime lazım olabilir, yok ülkenin gidişi gidiş değil sonumuz belli değil, yok o yok bu diye düşünüyorum

bu bantta kazanan başkaları da belki işleri aşırı yoğun/zor olduğundan ya da o işe göre giyim kuşam vs. gerektiğinden birikim yapacak imkan veya gezecek zaman bulamıyordur.

Şimdi aklıma geldi, konu sahibine ve insanı ne mutlu eder? Sorusuyla ilgilenen herkese şu kitabı tavsiye ederim.

Eklentiler

• 64F95326-A62E-4DC2-B4C3-BCB14CEC3988.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 29
Bana karamsar geldiniz acikcasi ya da cok pahali bir sehirde yasiyorsunuz da masraflar cok mu fazla bilemedim.Pegasus 'un 3 gunluk indirimli ucak bileti satisi var.Ekim ayina kadar uculabilecek.Esim dün bakiyordu.Oraya bakin.Yarin son gün.Cesitli hosteller var ,yatak,banyo,ortak mutfak uygun fiyata kalinan.Ufak ufak atin kenara,yolculuk hayali icin.Biyerden baslayin .

Yazacaklarımi yazmışsın eline saglik
+10000

Pandemi doneminde 10 bin ile rahat yasanip birikim yapilir. Konser tiyatro yeme icme brunch hic bisey yok, istesek de para harcanmiyor. Sizin butcede baska bir acik olabilir mi?

3 gun ayvalik size ne kadara mal oldu mesela?
Gercekten gec degil ama bi duzenleme sart.

Çalışıyorum zaten. Ama birikim işte o çok zor, ya da ben bilmiyorum hiç yapmadığımdan.
Merhaba burada "Küçük düşün büyük olsun"diye bir konu var oraya bakın çok güzel birikim yapıyorlar küçük paralarla.
Birde umudunuzu asla kaybetmeyin hayal kurun ve adım atın gerisi gelecektir.

Bugün dedigim havayollarindan Temmuz ayi icin uygun fiyata ucak bileti bulduk ve aldik.Bugün son gün bilet alımı icinyazmistim bir önceki mesajimda. Dönüşü de schengenle gecis serbest oldugu icin farkli bir Avrupa sehrinden aldik.Pandemi nin patlama yapmadigi ülkelerden.Sonrasinda uygun fiyata temiz otel veya hostel bakıcaz Biz de kari koca sizin kadar kazaniyoruz.Iki cocuk var ayrica.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…