Herşey için çok mu geç?

Çalışıyorum zaten. Ama birikim işte o çok zor, ya da ben bilmiyorum hiç yapmadığımdan.
siz devamlı karamsar konular açıyorsunuz?mutluyum diyorsunuz hayatımda ama ben buna inanmıyorum ne yazık ki.uzun zamandır konularınızı takipteyim sevdiğim üyelerdensiniz ayrıca ama aşırı olumsuz aşırı karamsar depresif bir ruh haliniz var daima.ekonominize gelirsek ülke şartlarının üstünde gelire imkanlara sahipsiniz yetiştirmek okutmak zorunda olduğunuz bir evladınız da yok çok para harcamak zorunda olduğunuz sağlık sorunlarınız da yok çok şükür.ya hep geçmişte takılısınız ya da gelecekte asla anı yaşamayı bilmiyorsunuz.bence bir psikologla görüşün terapi alın.mühendis eşm ben 18 yıdır çalışıyorum demişsiniz.çoğu mühendisin biz de dahil geliri düşük zaten ülkede.bu yazınız pandemi de olmadı.tonla işsiz var tonla kirasını bile ödeyemeyen var.lütfen mutlu olmaya çalışın biraz da kendi iyiliğiniz için

Çok eskiydi

Biz de eşimin babası bizden para istemiyor diye şükrediyoruz

çok haklısın ben konuda ekonomik sorun göremedim.benim tekd erdim çocuğum mesela onun eğitimi okul masrafları geleceği .çocuğum olmasa evim arabam gelirşm var eşimle bana yetecek ömür boyu.yer içer keyfime bakardım yurtdışına çıkamıyorum diye şikayetlenmezdim.konu sahibinin geliriyle zaten yurtdışı tatiline 4 yılda bir rahatça çıkılır.ağır hastalıklara para dökenlerle kendinden kısarak evladına harcayanlarla bir tutmasın kendini

Onlar da babadan zengin değillerse zaten çooook çalışıyorlar, yine gezemiyorlar zamansızlıktan ve yorgunluktan
Bu doğru.
Eşimle ikimizin kazancı toplanınca ortalamanın üzerinde bir para giriyor evimize.
Bununla birlikte ikimiz de özel sektörde olduğumuz için tatil süremiz kısıtlı.
Çoğu zaman imkan olsa da zaman bulamıyoruz gezmeye.
Şimdi de oğlan okuyor diye bütçede ona ciddi bir pay ayırdık, bizim hayaller 5 sene sonraya ertelendi nasipse.
Şikayetçi değilim oğlumuzun geleceği daha önemli.

Konu sahibi bu yorumu dikkate al gereken vebanı en güzel şekilde vermiş yengeç :)
Gerçekten uyguna seyahat etmek çok mümkün
Ama çooook önceden plan yapmak gerekiyor
Mesela şimdiden Eylül Ekim ayına bilet alacaksınız işiniz müsaitse uzun vadeli planlar yapın uyguna gelsin hersey

katılıyorum.aynen yukarı da yazdığım gibi siz de benim gibi evlada öncelik verenlerdensiniz.onun eğitimi daha önemli çünkü yurtdışı hakkı önceliği onun.ama 2 kişi olsanız tatil süreniz kıstlı da olsa bir kaçamak yapardınız yurtdışına hersene değil mi?çocuklu ve çocuksuz aile şartları çok çok farklı
ben 32 de evlendim mesela. o yaşa kadar defalarca yurtdışına çıktım gezdim .çünkü kendimden başka kimseye sorumluluğum yoktu gibi gibi.

sana bayılıyorumm yaaa.beni de al yanına bir daha ki yurtdışına çıkışındaaa

Vivelamour lütfen dediğimi yanlış anlama ama sen şuan dünyanın en güzel şehrinde olsan yine de orda da mutsuz olacak birşey bulacakmışsın gibime geliyor..

Bin kilometre öteden görsem anlarım bu hep biryerlerde olma, varolduğu andan çıkma, alıp başını gitme isteğini..

Tabi bunun nedenini sende tam olarak açıklayamadığın için faturalar gelir şu bu seyehat hayali sanıyorsun. Ama değil.

Ulkenin durumu ortada ama yengenc'in dediklerine de katiliyorum. Ben universite ogrencisiyken ailemle yasiyordum ama ailemden harclik almiyordum. 750 tl (2007-2012 arasi icin fena para diildi) basbakanlik osym turkiye derecesi bursum vardi. Bir de ozel ders veriyordum, yazlari tercume burolarinda telefonlara bakiyor, cevirilerin fiziki kontrolunu filan yapiyor epey para biriktiriyordum. Annemden dolayi yesil pasaport avantajim da vardi. Work and travel genclik kamplari ucuz biletle trenlerle avrupa. Cok gezdim. Ama dusununce cok bir param da yoktu gene. Ailemden destek almadigim icin. Ama minimal yasiyordum gercekten. Hani ustume basima hep ikinci al alirdim. Her yere yururdum otobuse binerdim. Bir masrafim yoktu ki. En buyuk masrafim ders kitaplariydi. Bu sayede kalan paramla da gezdim. Ha bir kafeye otururdum muzeye giderdim bir kere guzel bir paella yerdim iyi bir restoranda. Ama hostelde kalirdim. Yas ilerledikce insan daha rahat seyahat etmek ve yasamak ister evet ama bence her yasta ekonomik yasanabilir bu turden siteler instagram hesaplari youtube kanallari vardir mutlaka bunlari arastirabilirsiniz.

bence o kadar zoryasam üzüntü kötü tecrübelerden snra suan sükredeceğiniz cok sey var gbi anlattıgınıza göre..tatil yapmak çok da masraflı bişey dglki sze göre ,asırı lüks otel vs secmedikten snra ???

bnde öyle düşünüyorum, bnce bilinçaltı eski yasadıklarından ötürü

Hoşgeldin Fernando Pessoa - Huzursuzluğun Kitabı Ama çok haklısın ve alınmadım

bnde öyle düşünüyorum, bnce bilinçaltı eski yasadıklarından ötürü

Mesela hep kıyaslanarak büyüdüm kuzenimle, komşumuzun çocuğu akranımla. Hal böyleyken de kendimi kıyas ediyorum şu an diğer yaşıtlarımla, arkadaşlarımla. Evet kötü yetişririldim belki ama kendim de bu kötü yetiştirilişten sıyrılmak için hiçbir şey yapmadım. Evet bu bir itiraftır.

braz okudum çok zorluklar çekmişşiniz kolay degil yasadıklarınız,kıyas işi tüm çevrelerde az çok var malesef.. herseyin hayırlısı

Ya kankim seni okurken cidden asiri cimriler programindan filan aldigim zevki aliyorum bazen kizma ama Ama bisey dicem ben de biraz oyleyim. Yengeclikte tutumluluk var demek ki. Aslinda gencken cok daha tutumluydum sifir masrafli ama hayattan da asiri keyif alan bir insandim. Gencken dedim ahahahha yani kucukken demek istiyorum hala genciz de. Simdi biraz hesabimi bilmiyorum. Daha dogrusu kendime bir harcamam yok da ona buna veriyorum parami surekli. Keske hayir demeyi bilsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…