Herşeyimi kaybettim

Ayın 18inde Barış Muslu demo yapacak buna mutlaka katılın çok iyi gelir
Ben İzmir depremi demosu ile yıllarca süren korkuyu çözdüm mutlaka katılın çok önemli çok uzun yapicam dedi

Eski hayatımda meditasyon yapardım ama Suan tüm meditasyoncular gelse çözemez ağır travma yaşıyorum biri beni uyandırırsa bile sıçrıyorum.

Yeğenim korkutma şakası yaptı saatlerce ağladım bir daha yapma dedim tüm psikolojim alt üst

Çok iyi anlıyorum Aralık'ta olan depremde o kadar korktum ki hala asansöre binemiyorum o an öleceğim sanmıştım. Tıkırtı olsa elim ayağım titriyor. dışarda kalmaktan çok korkuyorum bu yüzden deprem çantama kuru şampuan deodorant koydum ben. siz hala yaşamanın değerini anlamamışsınız olaylar soğuyunca anlayacaksınız. Bu yüzden ölünür mü kimse de kötü yorum yapmadı ki. Elbette çok zor anlıyorum başkasının evi sürekli insanlar var ama keyiften değil ki. Bir çok insan yaşadı şahit oldu izmir depremi 99 depremleri Elazığ depremi van depremi. Bundan önce de insanlar bu duruma düşmek zorunda kaldılar. Arabanız gitti kaza anında da gidebilirdi. Zaten sigortası vardır bunu karşılar. Evet şuan deodorant şampuan bunlar çok önemli ama kafanızın üstündeki sağlam çatıdan canınızdan önemli değil. hiç su sabun yok mu? bitlenmezseniz korkmayın. Bir sürü yardım yolladık içinde şampuanlar da var. Yardım dağıtım bölgesine ulaşmaya çalışın lütfen.

Siz katilin yine de, barış muslu çok iyidir ısrarla iyi geleceğine eminim
Bakın yıllarca sinemaya gitmedik 1 yıl binada uyumadık girmedik çadır okulda uyuduk yaşadığınız hersey o şartlarda normal 3 gün oldu daha ameliyat olsanız hastahaneden çıkamazsınız verdikleri narkoz etkisi geçmez nasıl iyi olabilirsiniz ama zaman zaman zaman

hepimizin basina gelebilcek bir sey yasiyorsunuz kuzum kimse sizr ayyyyy yaziik yapmaz,insan oldugunuzu incinebileceginizi bilerek ve severek yaninizda durur ki siz dilenmiyorsunuz zor bir donemden geciyorsunuz herkes bunun farkinda onun icin boyle seylerle kafanizi yormayin

Ben ilk günkü tirlara deodorant ve kuru şampuan el kremi ekledim bu arada, kime gitti bilmiyorum hepsi çok tanıdık hisler..
aynı şekilde ben de elimdeki stokları koydum roll on şampuan kuru şampuan normal şampuan ped. bunlar önemsiz gibi gelse de çok önemli şeyler. Özellikle ped.

aynı şekilde ben de elimdeki stokları koydum roll on şampuan kuru şampuan normal şampuan ped. bunlar önemsiz gibi gelse de çok önemli şeyler. Özellikle ped.

Evet ve çocuklar için hersey oyuncak kitap tokalar etkinlikler elimde hep stok olurdu hepsini koydum

Elazığ depreminde bende ekipteydim hatta başarı belgesi aldım, şimdi de depremzedeyim, Hayat..
Evet canım, hayat.. Her iki durumu yaşamış birisin, bundan sonra her şey gönlüne göre olsun inşallah Hayattasın bundan daha önemli bir şey var mı kuzum.. TV başında bir kişi daha sağlıkla çıksın diye dua ederek bekliyoruz..

Evet ve çocuklar için hersey oyuncak kitap tokalar etkinlikler elimde hep stok olurdu hepsini koydum
umarım ulaşmıştır birilerine. bugünden sonra tamamen ulaşır diye düşünüyorum çünkü yol vs çok sıkıntılıydı. deprem sabahı 7 gibi babam yola çıktığı halde anca gece yarısı gidebilmişti normalde 8 saat sürdüğü halde. şehir içine köylere vs girmek zaten çok sıkıntı.

Bundan sonrası için ayni yardım korkum yok ztn çoğu kişi göç edecek birebir iletişim ile ihtiyaçlar yaralar sarılır ilk etapta çoğu şey tek kullanımlık ztn, kış günü yıkamak yok kurutmak yok

Geçmiş olsun. Böyle hissetmeniz çok doğal. Biz burada ne hale geldik. Sizi düşünemiyorum. Ama her şey yeniden kat be kat fazlası ile size gelecek inşallah. Çok zor anlayabiliyorum. Hayattasınız işiniz de var çok şükür. Yine herşeyiniz olacak elbet. Dualarım sizinle. Keşke elimden fazlası gelse

siz iyi olun yeter Insallah atlatacagiz hepsini biliyorum uasamadan soylemek cok zor ama lutfen ayakta durmak icin kendinize dikkat edin .

burda yardim etmek isteyen insanlar var ulkece hep berabrriz

elimizden ne geliyorsa yapacagiz hep birlikte saracagiz yaralarimizi

Oşekilde düşünme cano, mal bu aha depremdi yangındı gidiyor elden. mala çok da kıymet vermemek gerek bazen elimizde olmayan sebeplerden uçup gidebiliyor. Ben çok anlam yüklemem eşyaya da paraya da paylaşırım, elindekileri yitirmiş biriyle paylaşmaktan hele ki hiç gocunmam. Ayıptır söylemesi daha önce maddi darda olan insanlarla paramı paylaştım asla aman bunlar da muhtaç diye düşünmedim. hepimiz insanız, bazen oluyor bazen olmuyor bende de vardı para, olmayan verdim gitti. Depremzedelere gelince şu ülkede hepimiz potansiyel depremzedeyiz zaten, kime ne olacağı hiç belli değil senin yerinde ben de olabilirdim o yüzden asla sana kimse yokluğa düştü diye bakmaz inan. Sen de kendine asla o şekilde bakmamalısın.

Ben de hep yardımımı yapardım burs veriyorum hala bunları ilk defa açıklıyorum bir lokma haram yemedim

Kimseye hesap bile ödetmemişimdir bir o ödediyse mutlaka diğerini ben Ödemişimdir param olmazsa yemezdim,ama işte böyle oldu, Allahım beni kimseye muhtaç etmesin yeter ki derdim , bilemiyorum neden böyle oldu

Lütfen böyle şeyler söylemeyin Allah korusun.
Muhtaçlık ne demek memurmuşsunuz zaten.
Ne var ki ikinci el kıyafet alıyoruz sonuçta.
Bu yaralar sarılır.
Lütfen bakın yakınlarını enkaz başında bekleyen bir sürü kişi var evladını kaybeden annesini babasını kaybeden çocuklar var.
Siz toparlarsınız bir şekilde.
Bu günler geçecek.

canim benim ben su hayatta bunu defalarca yasadim ..

yaptigin yardim, verdigin sadaka illaki sana donecek

sen su an bir an kendini caresiz hissettigin icin bunlari dusunuyorsun ..

inan toparlanacagiz

sukur nefes aliyorsin sagliğn yerinde hersey girecek duzene

normalde kimseye başkalarının acısını örnek göstermem fakat az önce 69. saatte bir aileden sadece 27 yaşındaki ali çıkarıldı enkazdan. 69 saat aç susuz nasıl dayandı diye ağlamaktan helak oldum. sizi de anlayabiliyorum, çok zor fakat kendinizi muhtaç hissetmeyin. akrabalarınızda sadece bir süre misafirsiniz, zaten tekrar tekrar anladığımız sürece hepimiz kendi evimizde bile misafiriz. bir saniye sonramızın garantisi yok. tüm aileniz çıkmış giden sadece ev araba, mesleğiniz var memursunuz. bundan sonra kat kat güzelleri sizin olsun. ama lütfen keşke ölseydim demeyin. psikolojinizi tahmin bile edemem, ben bu halde çok samimiyim uyuyamıyorum. fakat dünya malının ne derece değersiz olduğuna hepimiz şahit olduk. her şey emin olun tekrar düzene girecek

Öncelikle mesajın ilk kısmına katılıyorum,insalah gold da senin gibi yıllar sonra bunu sıfırdan nerelere geldim diye anacak güzel bir hayat yaşar.
Ama şu kısma katılmıyorum
O zaman simdiki gibi guclu bir devlet de yoktu. 2. Gun temiz su ve yiyecek imkani oldu. Simdi bir yandan devletimiz, diger yandan bizler size sonuna kadar yardimci olmak icin haziriz.
Ben de afet bölgesinde bir ilçe merkezindeyim, şu an 4. Güne geleceğiz bulunduğum yerde ne elektirik var, ne su var. Tuvalet bile yoktu genç yaşlı, kadın erkek ağaçsız yerde taş duvar aradik hacet gidermeye,Allah razı olsun bilmemne derneği bir tuvalet iki çamasir makinası yolladı. Her an sıra olsa da en azindan 3. Gün bir Tuvalet var. Koca ilçede başka girilecek tuvalet yok çünkü susuzluktan öyle pis hâlde ki asla kullanılamıyor. Ölüleri yıkamaya bile su yok ve bugün 4. Gün
Depremin 35. Saatinde falan ilk icme suyu dağıtımı geldi, onu da sağolsun Bursa'dan bir su firması getirdi.
Dün bir galon su geldi arabayla,onu bir abi kendi getirmiş yardım için.
İlk tır 3. Güne girerken geldi, ama Tırlar hep bilmemne derneği, bilmemne vakfı,bilmemne kulübü.
Gördüğüm her şey insanlarin yardımıyla olan şeyler. Her gün 2 öğün çorba ve pilav çıkıyor ama üstünde bir kuruluş adı görmüyorum,sanırım onu da halktan briileri yapıyor.
Depreme hazırlık sıfır, her şey tonla prosedurle dolu. Arama kurtarmaya başlamak için çok gecikildi . Hastanede tentürdiyot bile olmadığı için pansuman yapilamiyor insanları şehre yolluyor (birebir tanık olduğum bir depremzede söyledi)
kimse şehre gidemez çünkü asla benzin bulunamiyor. Jenaratorlere benzini bile araya adam sokup aldi bizim ekip.
İlk iki gün halka çadır dağıtıldığını ben görmedim.
Yardımseverlerin tırları görene kadar insanlar resmi kıyafetli herkese ekmek diye yalvarıyordu
Yani o kadar kötü ve unutulmus halde ki, güçlü devlet falan goremiyorum ben.
Zaten aynı yerdeki binaların besi sapasağlam,ucu çatlak ikisi yıkılmış. E o zaman demek ki bina değil bunu yapan, yapımına imza atan,denetlemeyen öldürmüş
Bu arada özelden bulunduğum ilçenin adını yazabilirim, abarttigim ya da görmeden anlattığım bir kısım yok.
Keşke çok farklı olsaydı ama malesef durum bu
Afet öncesi bina güvenliği sıfır, afet sonrası planı sıfır
Allah tüm depremzedelere yardım etsin

Bence yaptığı yardımlar kurtarmış kendini şehir mahvoldu minicik çocuklar enkaz altinda psikolojim alt üst oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…