Herşeyimi kaybettim

Çok geçmiş olsun. Arabanızın kaskosu yok muydu? Kasko karşılıyor diye biliyorum doğal afette

Rabbim yardımcınız olsun. Birazcık daha sabır. İnşallah canınız sağ olduğu sürece hepsini tekrar tekrar yapacaksınız. Rabbim birinizi bin etsin. Dualarımız yardımlarımız sizinle. Her saniye sizler için dua ediyor , dua zincirleri oluşturuyoruz. Allahım biran evvel sizin ve tüm depremzedelerin gönlüne selamet versin ferahlık versin.

çok zor çok Allah ım yardım etsin inşallah
ölsem kurtulsam sözlerinizi de şuanki şok ve psikolojinize bağlıyorum

elbet güzel güneşli günler gelecek tekrardan Allah ın izniyle

o bir sen olacak 3 sene
Haberlerde duydum 1 senede evlerini tamamlayip vericez diye izmirde de ayni sey oldu şuan evlerinde oturuyorlar izmirin depreminde izmirde yaşiyordum .yeni ev verseler bile insan bu yaşadiklarini unutabilirmi asla .artik denilcek cümlede kalmadiki umut dünyasinda yaşiyorum dilegimiz bir daha ayni şeyler yaşanmasin ayni acilar

Çok geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun.Rabbim güç, kuvvet versin.Hepimiz çok üzüldük,perişan olduk.Umarım bu günler çabucak geçer gider.Çok şükür sağsınız.Mal yerine konur caniniz sağ olsun önemli olan bu.Allah yardımcıniz olsun.

inşallah canım tek temennimiz bir an önce sağsağlim yeni hayat kurmalarıAllahım herkesin yardımcı olsun

Hala duyar kasıyorsunuz Ya , insanın temel ihtiyaçlarının ne demek olduğunu bir bilseniz umarım yaşamazsınız siz ve mesajınızı beğenenler bitlenme tehlikesi ile karşı karşıyayım
Donma tehlikesiyle karşı karşıya değilsiniz
Enkaz altında unutulma tehlikesi ile karşı karşıya değilsiniz
Bebeğim/çocuğum enkazda, kimse gelmiyor deme durumuyla karşı karşıya değilsiniz.
Ne güzel şu an derdiniz deodorant ve nemlendirici.
Duyar kasmıyorum.

Şehri terkedemem, burda kalmak zorundayım memurum bakalım 1 seneye ev yapacaklarmış bi sene mülteci gibi yaşayacağız Allah devletimize zeval vermesin, çekilecek çilemiz varmış
Eğer şehirden ayrılma imkanınız varsa evimde misafir edebilirim dayalı döşeli her türlü ihtiyaç var şuan evde kalmıyorum boş

Evinizi, arabanızı, eşyalarınızı kaybetmişsiniz çok zor şeyler bunlar hem de 1 gecede oldu hepsi. Sizi çok iyi anlıyorum. Ne güzel memursun tek derdin nemlendirici bilmem ne diyenleri duymazdan gelin. Uzaktan söylemesi kolay geliyor. Memur maaşıyla sıfırdan eve çıkıp kira depozito komisyon ödemek yeniden bir ton eşya kıyafet almak düzenini kurmak çok çok zor ve pahalı özellikle bu ekonomide. Umarım zamanla her şey düzelir güçlü durmaya çalışın. Allah elbet kapıları açacaktır. Aileniz size en büyük şükür sebebidir şu an eminim. Çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar bir depremzedeye yazdığınızı unutmayın, derdini sorunlarını küçümsememeyin. Onun psikolojisini hiçbirimizin anlamasına imkan yok. Akşam eve geldiğimizde duş almadan rahat edemiyoruz, günlerdir kişisel hijyenini sağlamayan insanların psikolojisini biraz düşünün. Konu sahibinden bağımsız, insanlar duş alamıyor, doğru düzgün tuvalet ihtiyacını karşılayamıyor, toplanma alanlarında binlerce kişiyle bir aradalar, günlerdir iç çamaşırlarını değiştiremiyorlar. Deodorant şampuan krem isteği neden bu kadar inanılmaz geliyor. Enkaz altındakinin de, enkazdan çıkanın da, evi yıkılanın da, evi yıkılmayıp korkudan evine giremeyenin de hepsinin derdi kendisine büyük şu an. İstesek şu an hepimizin sıcak bi duş alma şansı sıcak bi kap yemek yeme şansı temiz bi tuvalete girme şansı var ama bu ufak şeylerin hepsi depremzedeler için lüks şu anda, hiçbir özel alanları hiçbir eşyaları yok yanlarında. Lütfen biraz anlayışlı yorum yapın.

99da sadece üzerimizde pijamalarımızla canımızı zor kurtarmıştık. Ne evimiz kalmıştı ne arabamız ne eşyalarımız. Çadırlarda kaldık aylarca. Prefabrik evlerde yaşadık. Ama hiç birini gözümüz görmüyordu çünkü çok yakın akrabalarımızı kaybetmiştik. Şimdi bütün aile hepsini yerine koydu hatta fazla fazla. Keşke şimdi elimizde olanları verebilsek de aramızdan ayrılan canlarımızı geri getirebilsek. Hepsi yerine geliyor çünkü. Hatta o zamanlar yardımdan gelen bazı kıyafetlerimi bile saklarım ben. Baktıkça ağlarım nasıl atlattık diye. Baktıkça güçlenirim şükrederim. Gönderenlere dua ederim. Size de çok geçmiş olsun. Hiç korkmayın üzülmeyin. Unutmayacaksınız ama her şeyi yerine koyacaksınız. Her şey düzelecek

Allah bir daha yaşatmasın

Bir videoda Adıyaman a yardım gelmiyor diye aglıyordu insanlar malesef şu zamanda bile her yere yetişilmiyor

Hataya da Adıyaman da

Çok zor herkes için çok zor bir sınav bu Allah yardımcıları olsun

Japonya da evler yaylı sistemle yapılıyor

Tamamen depreme dayanıklı

Bizim ülkemizde 3 milyona satılan ev ilanında depreme dayanıklı bla bla 1. Senesinde yıkıldı

İnsan hayatı hiç önemli değil bu para düşkünleri için

Bir videoda Tokyo’da ev yaprak gibi sallanıyor ama sapasağlam

Dicek çok söz var da neyse

Şu An yaşadığınız durumu, içinde bulunduğunuz psikolojiyi anlamam mümkün değil ne yazık ki ama ben böyle bir durumda deodorant, krem aramaz, ailem ve ben hayatta kaldığımız için şükrederdim.
o iş öyle değil işte
bunun binde birini yaşamadığımız halde büyük düzce -gölcük depremlerinde allahım ailecek hep beraber ölelim en azından arkada önde kalan olmasın diye dua etmiştim aylarca
yaşamayan anlayamaz, şu an bunu tahayyül dahi edemiyorum
ben daha geçenki 6 şiddetindeki depremi atlatamadım tek bir bina dahi yıkılmadan
bu yaşanan resmen kıyamet
insan ne düşünür nasıl aşar bilemiyorum

Merhaba ben de deprem bölgelerinden birisiyim inanın çok fazla kötü şey duydum ki artık neye üzüleceğimi şaşırmış durumdayım. Hep daha kötüsü çıkıyor çünkü. Çok şükür ailem ben hayattayız evmiş arabaymış o kadar önemsizmiş ki kendimi dışarı atabildiğimde yurttaydım her şeyi arkamda bırakıp çıktım. Umrumda da değiller. Elbet toparlanıcaz bir şeyler yapılacak şuan hepimiz birilernin yanında idare etmeye çalışıyoruz bu geçici bir süreç lütfen bu kadar umutsuz olmayın. Her şey geçecek bugünden çok daha iyi olacak. Hayatta olduğunuz için ben çok sevindim siz de sevinin.

Çok zor ben daha önce de dediğim gibi anlayamam, Allah kimseye yaşatmasın Bir daha. bizim elimizden sadece dua etmek, maddi ve manevi yardım etmek geliyor şu an. Bilmiyorum, belki de çocuklarımdan dolayı öyle düşünüyorum. hani çok şükür hepimiz hayattayız diye düşünürdüm herhalde. Herkesin beklentisi başka Tabii ki. Benim amacım arkadaşı yermek/yargılamak değildi olamaz da zaten. Onun ve benim hayat standartlarımız, beklentilerimiz illa ki farklı. Dediğim gibi Allah kimseye yaşatmasın tekrardan. Size de gelmiş geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…