- 24 Nisan 2017
- 1.284
- 1.409
- 48
- 49
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Yeni şeyler öğrenmek için konunu takipteyim.Teşekkür ederim, inşallah güzel bir yolculuk olur bu yaş alma mevzu benim için, sizin için, tüm kendini önemseyen kadınlar için. Farklı bakışlar, bilmediğim yöntemler geldi konu içinde, kendi adıma diyebilirim ki bu konu, faydalandığım bir konu oldu.
İnşallah.
Elbette herkesin hayatında, kendisini kucakladığı, tanıdığı dönüm noktaları oluyor; benimki de işte böyle ve buna da şükür diyorum, beterin beteri var, en beterin altından kalkan nice güçlü insanlar var. Benim de dediğim gibi geldi geçti öyle alıp götüren sel gibi, ardından toparlandım, toparlandık; hayat neticede, her zaman papatyalarla gelmiyor :)
Ah bu yaşlanma, yaş alma, yav yaşlanmayaydık negzel olurdu
Şimdiki aklımı, 18-20 yaşındayken isterdim mesela, ama sanırım yaşamın esprisi bu. Akıllandıkça, gençliğe bay bay yapıyor insan.
Yazıldı mı bilmiyorum ama yaşlanmanın en büyük sebebi güneş. Mutlaka koruma faktörlü yüz kremi sürmek lazım. Bende üşeniyorum sıcakta ama. Birde güzel uyku, taze cilt görünümü için önemliAçıkçası ben de bazen meme implantı ve karın germe düşünüyorum. Eğer ikinci çocuk fikrini netleştirebilirsem (Ki iki çocuğum olsun istiyorum, zaman ne gösterecek bakalım), ondan sonra kapanışı yapıp, artık ihtiyaçlarıma göre (cesaret edebilirsem tabi) bıçak altına yatarım herhalde.
Çok iyi ya, valla ben de biraz şu sağlık işine el atsam hiç fena olmayacak; sigara hayatımı delip geçen bir unsur. Planlıyorum da yeniden bırakmayı; hamilelik - doğum- emzirme sürecinde bırakmıştım, bir buçuk yılı aşkın bir süre hayatımda sigara yoktu ve ben uzun zamandır hissetmediğim kadar iyi hissediyordum, tenimin rengi lisedeki halime dönmüştü, siyah nokta-gözenek derdi kalmamıştı. Yeniden bırakabilirim, bırakmalıyım...
Tuz, yok denecek kadar az kullanırım, hatta rahatlıkla tuz kullanmıyorum diyebilirim yemeklerde; çay, kahve vb. şekersiz içerim, gazlı içeceklerle, meşrubatlarla aram iyi değildir, kola içmiyorum kendimi bildim bileli mesela. Un konusunda sabıkalıyım ama, hamur işi yemeyen ben, hamilelikte öyle bir düşmüştüm ki böreklere keklere, ekmeğe... Hala daha kurtulamadım tam manasıyla. Bi de tatlı... Çikolata... Sütlüsünden hemi de.
Termal otel iyi fikir, her ay pek mümkün olmayabilir ama en azından senelik 3-4 kez bir rutin oluşturabilirim, bi de hamam da iyi geliyor diyorlar, soğuk-sıcak şoklama gibi, kan dolaşımı açısından. Bunu da yazdım bir kenara, teşekkür ederim
Alla alla, bu kadar komik bakış açısına sahip olan bir kadın nasıl otuzunda çöküyor ben anlamadım. Çok yanlış. Otuz nedir????? Daha bebek yaş. Ben 50 yi geçtim hala kendimi beğenirim. Ama, tecrübelerime dayanarak bir kaç tavsiye vereyim. Uygularsan kendine hayran kalırsın.
Bir kere pozitif olacaksın
Gözaltı torbaları eğer böbreklerde sorun yoksa, yorgunluktan veya hareketsizlikten olabilir. ****yüz yogası,****** kırışıklıklara, yüzde çökmeye, ödeme çok faydalıdır. Yüz yogası yapabilirsin. Bizzat test edip onayladım. Kırışık kremi tarih oldu. Kaz ayağı bile yok göz çevremde.
Spor yapmalısın, biliyorsun. Ovalamayla göbek erimez.
İyi uyku da çok önemli.
30 yaşında şikayet ediyorsun. Yazık, daha çok gençsin. Kendini salmamalısın. Sadece kendini salan, boş veren insanlar erken yaşlarda çöker.
Daha çok gençsin zaten.. senin canın sıkılmış kendine sarmışsın.. iyi bir merkezde düzenli olarak cilt,vücut,el,ayak bakımı yaptır bakalım nasıl kendine geliyorsun.. biraz yediklerine dikkat etsen,birazda yürüş bak nasıl 25 oluyorsun 1 ayda :)
Geçen gün konı arasında çocuğum olduğunu söyledim birisine,sanırsın ki hayatının şokunu yaşadı adam. İnanadırmak için çaba sarfettim resmen. Yaşımda 30'dan az fazla :) öyle minik tiplerdende değilim ki minyonsun yaşını göstermiyorsun diyesin.. nerden baksan topuksuz 1.75,topukla allah ne verdiyse boyum var. Ama bakıyorum arkadaşım kendime.. yüzüme,vücuduma,saçıma,ayağıma,elime.. bigün çok yediysem bigün az yiyorum dengeliyorum bişekilde. Gayette çıtır hissediyorum..
emin ol etrafta gördüklerin senden daha güZel değiller,sadece bakımlılar..
Bu yorgun gorunum zaten oglumun dogumuyla basladi. Yeni dogum yaptigim zaman bile "yegeniniz mi" "kardesiniz mi" tepkilerini aliyorken sadece 6 ay icinde yas tahminleri birden yukarilara firladi. Hem calisiyorum hem oglum uyumayan bir cocuk. Kafaya bisey taktiginda da uyuyamayan biriyim zaten. Artik biliyorum ki UYKU COK ONEMLI ARKADASLAR...
Ahhahh ben de tam tersi. Gecen seneye kadar ince topuklarla gezen ben artik salas kiyafet+yirtik kot+sirt cantasi+converse seklinde gezmeye basladim ve bu halimi daha cool buluyorum. Aslinda nasil giyindigin degil nasil enerji verdigin onemli.
Ay bugun sac maskesi yapcam. Bunalima soktun iyice beniO doğum sonrası mutasyonunu ben de yaşadım dibine kadar, herhalde fitnessa gidip beslenmeme el atmasaydım, buradan obeziteye doğru bir yol vardı bana... Son aya kadar "Aman çatlamadım, iç çamaşırı hizasında bir iki minik çatlak, görünmez nasılsa" derken, o son ay ve üzerine narkoz şişliği... Diz kapağımın arkalarına kadar çatladım. Umarım rengi açılır. Yine çok takmıyorum da bunları, yüz önemli. Saklayamaz ki insan, iletişim kurduğun yer, tüm benliğin...
Evet, yorgun görünüm, tam olarak bu ifade doğru. İyi bir uyku almazsam zaten daha bir acayip oluyorum (Bugün gibi mesela, kafes dövüşünden çıkmış gibi bir tiple oturuyorum).
İnsan hep öyle kalırım sanıyor... Ah ya... Belki istediğim hayatı yaşadım, ama gerçekten istiyor muydum, ne istediğimi biliyor muydum, farkında mıydım bu kısım tartışılır benim de. Kadınlığımı bile yeni keşfediyorum desem inanır mısın? Bol kot pantolonlarla, uzun ve bol kabanlarla, belimin inceliğini göstermeyen tişörtlerle, spor ayakkabı ve sandaletlerle bir gençlikten geçtim. Şimdi, bacaklarım selülitlenmiş, belim kalınlaşmış ve göbek bağlamış halde, ah diyorum; ah giyseydim rengarenk elbiseler, apartman topuklar...
Giyilir yine ama eski ben nerede işte.
Yer çekimi, o konuya hiç girmesek
Çocuğuma sütümü koz olarak kullanmasam da, "Memelerimi feda ettim ben sana!" diyebilecek bir haldeyim. Dağ gibi vücudumdan, iki çığ düştü.
Ben yüz yogasını yüzümü yıkarken yapıyorum. Bu benim yöntemim. Yüzüm ıslakken nemlendirici kullanmam gerekmiyor. Çok zevkli ve dinlendirici oluyor. Yüz yogası çok düzgün yapılmalı, aksi takdirde yüzünüzün simetrisini bozabilirsiniz.Yaa teşekkür ederim, iltifat iyi geldi, utandım yav
Taş gibi değilim ama işte. Vücut da yüz de gayret istiyor, bakım istiyor. Hani belki makyajla kapatılacak şeyler morluk vb. çok takılmamak lazım. Ama yazın da vıcık vıcık fondötenle olmuyor. Bu sene daha bariz sanki... Kilo verince belki de indi yüzüm, göz altlarım daha bir ortaya çıktı. Sanırım bir şekilde yaş almaya alışmak lazım, kabul ederek öyle sevmek lazım.
Yazıldı mı bilmiyorum ama yaşlanmanın en büyük sebebi güneş. Mutlaka koruma faktörlü yüz kremi sürmek lazım. Bende üşeniyorum sıcakta ama. Birde güzel uyku, taze cilt görünümü için önemli
Sizde birde sigara varmış bırakın mutlaka cildin tırnakların vs düşmanı sigara
Şunu da belirtmeliyim, gecen konuda yüzünü kapattığın foto vardı, motorla son gezi :) sen güzelsin zaten bacım takma kafana
bunları ben de sık sık düşünürüm ve hatta derim ki,ben bile bu durumu bu kadar önemserken sadece gençlik ve (aslında çok azı)doğal güzellikleri ile para kazanıp ünlü olan kadınlar nasıl dayanıyor bu yaşlılık fikrine.hee diyeceksiniz ki onlar da durmadan estetik yaptırıyor ama o zaman daha kötü ve komik görünüyorlar.amma ve lakin yapacak bir şey yok genetik olarak şanlıysanız ve birazda bakımlıysanız yaşlanınca da güzel olabiliyorsunuz.
Ay bugun sac maskesi yapcam. Bunalima soktun iyice beni
Zaten gerizekali kuaför sacimi yakti. Ona mi aglasam simdi ne yapsam...sacimin rengini biraz acayim dedim o da beni iyice yasli gösterdi
Kirismamak icin kaslarimi catmiyorum :) kizarsam gozlerimi dondururum ayni isi goruyor.
...
Yazini okurken uykum geldi.
:))) Daha 30'undaki kadınların yaşlandım sendromlarını görünce istemsiz gülüyorum, detoks, botoks, yüz gerdirme ne kadar işe yarar bilmiyorum ama yaş ilerledikçe doğa ve yerçekimi kanunları devreye giriyor, göz altlarındaki o iki minik torbanıza karşılık alnımın ortasındaki Fırat ve Dicle kadar derin çizgilerimi, salıncak kurup sallanılabilecek kadar geniş göz altı torbalarımı koyuyorum ortaya ve var mı arttıran diyorum
Ama bunlara rağmen aynaya baktığımda kendimi hiç çökmüş, yaşlanmış hissetmiyorum, doğal bir süreci sağlıkla geçiriyor olmanın zevkini yaşıyorum sadece, şekerim, kolestrolüm, tansiyonum yok şükür, sağlıklıyım ne mutlu bana, bir zamanlar gençtim herkes gibi ve yine herkes gibi yaşım ilerliyor ne güzel.
Kendinizle barışık olun bence, beğenmediğiniz noktaları bir nebze değiştirebilirsiniz, benim için göz altı torbalarınızdan daha mühimi kilonuz, sağlık için kilonuzu dengeleyin kendinizi daha iyi hissedersiniz.
Ben yüz yogasını yüzümü yıkarken yapıyorum. Bu benim yöntemim. Yüzüm ıslakken nemlendirici kullanmam gerekmiyor. Çok zevkli ve dinlendirici oluyor. Yüz yogası çok düzgün yapılmalı, aksi takdirde yüzünüzün simetrisini bozabilirsiniz.
Yaşlanma boyunda başlar. Bu yüzden boyun bakımını ihmal etmeyin. Boyun derisi çok ince ve hassastır. Mutlaka nemlendirici kullanın ki ilerde kötü süprizler yapıp sizi üzmesin.
Aynanın karşısında kendi kendinize yapabileceğiniz bir şey. Yaptıkca öğrenirsiniz. Mesela kaşıkla yapılan dudak egzersizi var. Düzgün yaparsan harika sonuç alırsın. Yanlış yaparsan da sorun etme, asimetrinin kalıcı olması için aynı hatayı aylar boyu yapman lazım. O kadar dikkatsiz olmayacağınıza göre sorun yok. Loardes Çubuk hanımefendinin videolarına bak. Kitabıda var. Ben almadım, şimdilik videolar yeterli geldi. Yüz yogasında uzak doğulu kadınlar çok iyiler. Yüzümüz kaslardan oluşuyor, ve yaşıyor. Yaşlı da olsak canlıyız. ( tabi siz yaşlı değilsiniz ) canlı olduğumuz sürece, kaslarımızı çalıştırabilir, kan akışımızı iyileştirebiliriz. Yaşlanmak kendini boş vermek demektir. Evimizdeki bir koltuğu yıllar önce aldık diye bakımsız, kendi halinde bıraksak yıpranır. Onu alındığı tarih değil ilgisizlik eskitir.Yaa ama... Ben de güldüm şimdi düşününce halimi.Alıştıra alıştıra gelseler, ben de bağrıma basardım belki göz torbacıklarımı, morarmaları. Sanki aniden ortaya çıkmışlar gibi hissettim, kendime dikkatli bakmıyordum aynada, belki ondan böyle garipsedim, kabullenemedim.
Baya tavsiye aldım konu içinde, artık deneyeceğim; kilo işini de halledeceğim inşallah. Yüzerek başlayayım ben en iyisi.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Boynum yapı olarak uzun, bu hem avantaj hem dezavantaj oluyor, boynumda çizgilerim var mesela. Ama eskiden beridir var, masaya eğildiğim için sürekli, yer ettiler boynumda.
Bu yüz yogası tecrübe isteyen bir şey o zaman, ya yanlış yaparsam? İnternetteki videolarda izlemek yeterli olur mu, yoksa yanımda birinin yapması ve bana öğretmesi mi lazım? Bir de simetri bozulur, mevcut tipim de kayarsa, ay... Nasıl olacak?
Ay ben şokBen yüz yogasını yüzümü yıkarken yapıyorum. Bu benim yöntemim. Yüzüm ıslakken nemlendirici kullanmam gerekmiyor. Çok zevkli ve dinlendirici oluyor. Yüz yogası çok düzgün yapılmalı, aksi takdirde yüzünüzün simetrisini bozabilirsiniz.
Yaşlanma boyunda başlar. Bu yüzden boyun bakımını ihmal etmeyin. Boyun derisi çok ince ve hassastır. Mutlaka nemlendirici kullanın ki ilerde kötü süprizler yapıp sizi üzmesin.
Gozlerimi dondurdum suan sanaBu nedir ya
Konu sahibinin yazım tarzını bende çok beğendim. Hakkımdaki düşünceleriniz içinde teşekkür ederim. Elliiki yaşındayım ve yakın gözlüğü kullanmak zorunda olma haricinde yaşımı destekler bir görüntüm yok. Ha! aylardır orkid! almıyorum. O biraz sıkıntı yaptı. Alışmıştım markette orkid alışverişine. Şimdi ben almayalı daha pamuklusu, pişik yapmayanı hatta masaj yapanı çıkmıştır bunun.Ay ben şoksiz 50 yas ustu musunuz ? Konularimdan biliyorum da sizi enerjiniz 25-30 arasi. Masallah diyeyim konuyu 1. Sayfadan itibaren okuyorum da konu sahibinin izni ile size bir sey sormak istedim. Yuz yogasini birakinca yüz sarkar mi ? Bir de ozellikle tavsiye edeceginiz bir video var mi bununla ilgili ? Defne samyelinin de genclik sirri yuz yogasi imis, ögrenmis oldum
konu sahibi siz yine 30 ustu evli ve cocuklu iken bu duyguduruma girmissiniz, ben 30yas alti evsiz ve cocuksuz iken ayni ruh halindeyim. Konu cok faydali oldu, iyiki acmissiniz, ayrica yazim tarziniz cok guzel
Ay cok tatlisinizKonu sahibinin yazım tarzını bende çok beğendim. Hakkımdaki düşünceleriniz içinde teşekkür ederim. Elliiki yaşındayım ve yakın gözlüğü kullanmak zorunda olma haricinde yaşımı destekler bir görüntüm yok. Ha! aylardır orkid! almıyorum. O biraz sıkıntı yaptı. Alışmıştım markette orkid alışverişine. Şimdi ben almayalı daha pamuklusu, pişik yapmayanı hatta masaj yapanı çıkmıştır bunun.
Yüz yogasına gelelim. Ben yüz yogası yaparken abartmadım. Bazan çok abartıyorlar ve çok belirgin sonuçlar oluyor. Yapaylık veriyor yüze. Onlar bırakırsa deformasyon olabilir. Yüz yogası yapmak çok basit.başlayınca bırakman gerekmiyor. Ama şöyle söyleyeyim. Bir yıldır kaşık egzersizi yapmadım, dudaklarımda veya çevresinde sorun yok. Yogaya başlamadan önce üst dudağımda hafif bir sarkıklık olmuştu. Yoga yaparken bayağı dolgunlaştı. Şimdi doğal bir görüntüsü var. Bu görüntüden memnun olduğumdan dudak egzersizine bir yıldır ihtiyaç duymuyorum. Komle yüzüm için yaptığım bir egzersiz var. Yüzümü yıkarken ıslaklığından faydalanıp yapıyorum.
Ancak ben yüz yogasını gençlerin yapmasını pek doğru bulmuyorum. En azından 35 i bir görün derim. Çünkü bazı hareketler, yüzün doğal şeklini bozabiliyor. Genç bir kıza botoks nasıl abartılı duruyorsa yüz yogasıda abartılı durur. Doğal görünmek en güzeli.
Dudağın inceyse kalem çevirme hareketi tam sana göre. Ama ayna karşısında çok düzgün yapmalısın. Yuvarlak bir kurşun kalemi dudaklarınla çevir. Gıdı kilodan kaynaklanır. Öncelikle zayıflamalısın.Ay cok tatlisinizben aslinda dudak dolgunlastirmak ve gidi icin istiyorum. Incecik dudaklarim var ve kilo aldiktan sonra belirginlesen gidim olustu. Kirisiklik vs yok suan ama bu iki sorunu halletmem lazim. dogallik tabii en guzeli ama bu iki sorunu estetiksiz halletmem lazim
Kalemi deniycem tesekkur ederimDudağın inceyse kalem çevirme hareketi tam sana göre. Ama ayna karşısında çok düzgün yapmalısın. Yuvarlak bir kurşun kalemi dudaklarınla çevir. Gıdı kilodan kaynaklanır. Öncelikle zayıflamalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?